Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws NOVEMBER 2021

donderdag 30 november 2021

UitvaartDonatie.nl: Wanneer je met zijn allen de uitvaart van een dierbare wilt regelen en betalen

UitvaartDonatie.nl is een nieuwe site voor iedereen die een prachtige uitvaart voor een dierbare wil organiseren maar daar geen of onvoldoende middelen voor heeft. Op de site kan de hulp worden gevraagd van iedereen die hieraan wil bijdragen. UitvaartDonatie.nl is een initiatief van Amstel Uitvaarten, een landelijke uitvaartonderneming gevestigd in Amsterdam.

Lees verder


donderdag 30 november 2021

Nog geen uitspraak in zaak tussen Yarden franchisenemers en DELA

De rechter geeft DELA en 17 Yarden franchisenemers twee weken de tijd in onderling om tot een oplossing te komen in hun conflict over het beëindigen van de franchiseformule. Wanneer de partijen er onderling niet uitkomen zal de rechter een oordeel vellen. Yarden besloot met het oog op de fusie om alle franchisenemers aan de kant te zetten. Velen van hen komen daardoor in ernstige problemen.

Lees verder


donderdag 29 november 2021

Corona maatregelen Zorgvlied

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag hierbij een overzicht van de aangepaste dienstverlening van Zorgvlied. Uiteraard gelden op Zorgvlied de basismaatregelen zoals het houden van 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje. Bij binnenkomst in de aula of in het Paviljoen is het dragen van een mondkapje dus verplicht, en ook op het moment dat mensen zich verplaatsen. Als men eenmaal zit, kan het mondkapje af.

Lees verder


donderdag 29 november 2021

Coronamaatregelen R.K. Begraafplaats & Crematorium St. Laurentius

Naar aanleiding van de persconferentie op vrijdag 26 november jl. hierbij een overzicht van de Coronamaatregelen welke gelden vanaf zondag 28 november 2021 bij R.K. Begraafplaats & Crematorium St. Laurentius.

Lees verder


donderdag 29 november 2021

Sterftecijfer verpleeghuizen zelfde als tijdens tweede golf

Er overlijden in verpleeghuizen weer evenveel mensen aan corona als tijdens de tweede golf in november vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van OMT-lid en hoogleraar ouderengeneeskunde Cees Hertogh. De oorzaak zit hem in het feit dat de effectiviteit van de vaccins bij ouderen snel afneemt.

Lees verder


donderdag 29 november 2021

Geestmerloo wint Publieksprijs NHN Business Awards

“Ontzettend trots!” is de reactie van locatiebeheerder Jacco de Kroon op het winnen van de Publieksprijs van de NHN Business Awards. “Dat het publiek ons waardeert om wat wij hier elke dag met liefde doen is de mooiste waardering die wij kunnen krijgen.”

Lees verder


donderdag 26 november 2021

Zelf Rijden breidt landelijk netwerk uit met Funeral Assist Noord Holland.

Met de komst van de nieuwe Chrysler Pacifica Hybride rouwauto bij Funeral Assist Noord Holland breidt Zelf Rijden de landelijke dekking uit.

Lees verder


donderdag 26 november 2021

Aandacht voor het thema digitale nalatenschap op Radio 1.

Donderdag 25 november werden de Digital Afterlife Experts van Digital Life Legacy geïnterviewd op Radio 1 over het onderwerp digitale nalatenschap. Verslaggeefster Marielle Beers bevroeg hen over wie er toegang heeft tot je digitale bezittingen en wat er gebeurt als je overlijdt.

Lees verder


donderdag 26 november 2021

Camerabewaking op begraafplaats Winterswijk

Wie de algemene begraafplaats in Winterswijk bezoekt wordt voortaan vastgelegd op video. Dat hebben de bezoekers te danken aan een of meerdere grafrovers die regelmatig spullen stelen van de graven.

Lees verder


donderdag 26 november 2021

‘Eeuwige grafrust’ voor iedereen in Amersfoort

In Amersfoort is het vanaf nu geregeld dat mensen kunnen kiezen voor een graf met ‘eeuwige grafrust’ op begraafplaats Rusthof. Dat eeuwig is overigens wel relatief want graven kunnen maximaal worden uitgegeven voor zolang de begraafplaats bestaat.

Lees verder


donderdag 26 november 2021

Vorige week (46) overleden bijna 900 meer mensen dan verwacht

In week 46 (15 tot en met 21 november 2021) overleden bijna 3 850 mensen. Dat zijn er bijna 900 meer dan verwacht, er is oversterfte. Vooral de sterfte onder 80-plussers nam toe. De sterfte is verhoogd onder alle leeftijden, en zowel onder Wlz-zorggebruikers als onder de overige bevolking. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 26 november 2021

Uitvaarten en corona (per 13 november 21)

Voor een uitvaart geldt geen maximum aantal bezoekers. Een uitvaart kan overdag en ’s avonds plaatsvinden. Volg ook tijdens een uitvaart de basisregels tegen de verspreiding van het coronavirus.

Lees verder


donderdag 25 november 2021

Zij, ik en de sterren

Vito krijgt een broertje of zusje. Daar zit hij echt helemaal niet op te wachten: hij gaat al naar de brugklas! Zonder zijn beste vriend, dus hij zal nieuwe vrienden moeten maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Lees verder


donderdag 24 november 2021

De Helpende Hand neemt UCB Uitvaartservice over

De Helpende Hand, specialist op het gebied van personeelsoplossingen in de uitvaartbranche, heeft per 1 november 2021 het personeel en de klanten van UCB Uitvaartservice overgenomen. Voor zowel de medewerkers en de klanten zal er in eerste instantie niets veranderen. UCB Uitvaarservice zal voorlopig verder gaan onder dezelfde naam, met dezelfde contactgegevens als voorheen.

Lees verder


donderdag 24 november 2021

Nieuw op Uitvaart.nl: Digital Life Legacy

Digital Life Legacy is het kennis- en expertisecentrum voor digitale nalatenschap. We geven landelijk presentaties en helpen nabestaanden, uitvaart- en (na)zorgprofessionals met het inzichtelijk maken van dierbare data.

Lees verder


donderdag 24 november 2021

Onderhoud Joodse begraafplaats Haarlem naar gemeente

De gemeente Haarlem heeft het onderhoud van de Joodse begraafplaats aan de Amsterdamsevaart op zich genomen. De Haarlemse Joodse gemeenschap kan de kosten voor het onderhoud zelf niet meer opbrengen.

Lees verder


donderdag 23 november 2021

Nieuwe editie Vakblad Uitvaart: bewegingen in een bewogen jaar

In veel opzichten was 2021 geen gewoon jaar. Corona zette veel in gang en tegelijkertijd in de pauzestand. In de nieuwe editie van Vakblad Uitvaart (verschijning 23 november) een terug- én vooruitblik waarvoor Vakblad Uitvaart uitvoerig sprak met diverse branchegenoten.

Lees verder


donderdag 22 november 2021

Nieuwe editie Stand van de Uitvaartbranche verschenen

Met de meest actuele kerncijfers, trends en ontwikkelingen verschijnt vandaag de Stand van de Uitvaartbranche 2021/2022. “Voor een belangrijk deel gaat deze uitgave uiteraard in op de coronacrisis, omdat de ontwikkelingen hieromtrent zich hebben doorvertaald in de cijfers”, stelt samensteller Barend van de Kraats. Het is echter niet alleen corona in de Stand van de Uitvaartbranche 2021/2022.

Lees verder


donderdag 22 november 2021

Onderzoek toont aan dat cremeren steeds populairder wordt

Zes op de tien Nederlanders willen na hun dood worden gecremeerd, dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van Dit is de Dag (EO) en het Nederlands Dagblad. Ook Christenen denken steeds positiever over cremeren.

Lees verder


donderdag 22 november 2021

Rebel’s Begrafenisonderneming nieuwe eigenaar ‘t Visnet Huizen

Het Visnet in Huizen krijgt volgend jaar februari een nieuwe eigenaar. Stichting Hervormd Kerkelijk Centrum ’t Visnet heeft Rebel’s Begrafenisonderneming het gebouw in erfpacht gegund na een openbare inschrijving.

Lees verder


donderdag 21 november 2021

Gezocht: lijkschouwers

Geneeskundestudenten kiezen nauwelijks nog voor een opleiding tot forensisch arts. Dat kan binnen tien jaar zorgen voor een landelijk tekort aan lijkschouwers. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maakt zich zorgen en hoopt dat meer studenten toch kiezen voor een baan als forensisch arts.

Lees verder


donderdag 21 november 2021

Nieuw crematorium in gemeente Zwijndrecht officieel geopend

De voormalige aula aan de Munnikensteeg in Zwijndrecht is niet meer te herkennen. Het gedateerde pand uit de jaren '90 is onlangs grondig verbouwd en compleet verduurzaamd. Aankomende zaterdag vindt de officiële opening van ‘Crematorium en uitvaartcentrum Minnendael’ plaats. Een locatie midden in een groene omgeving waar iedereen, ongeacht geloofsovertuiging of achtergrond, in alle rust afscheid kan nemen van een overleden dierbare.

Lees verder


donderdag 19 november 2021

Zuidema Uitvaartverzorging neemt begraafplaatsaula's over van Gemeente Hoeksche Waard

Zuidema Uitvaartverzorging is de nieuwe eigenaar van de begraafplaatsen in Goudswaard, Klaaswaal en Numansdorp en is voornemens deze te moderniseren. Zij nam de aula's over van de gemeente Hoekschewaard over nadat de gemeenteraad vorig jaar besloot om de aula's te privatiseren.

Lees verder


donderdag 19 november 2021

Afgelopen week forse stijging oversterfte (850)

In week 45 (8 tot en met 14 november 2021) overleden ruim 3 750 mensen. Dat zijn er bijna 850 meer dan verwacht, er is oversterfte. De sterfte is verhoogd onder alle leeftijden en zowel onder Wlz-zorggebruikers als onder de overige bevolking. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 18 november 2021

Islamitische en hindoestaanse rustplaatsen in Rotterdam

Rotterdam heeft plek gevonden voor een islamitische begraafplaats aan de Maeterlinckweg in Rotterdam-Zuid. Ook komt er een permanente as-uitstrooiplek voor de Rotterdamse hindoegemeenschap bij het Eiland van Brienenoord.

Lees verder


donderdag 18 november 2021

5 nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

Deze week zijn er wederom nieuwe vacatures geplaatst op www.uitvaartvacatures.nl. Dit keer is er voor ieder wat wils: uitvaartverzorging, overledene zorg, begraafplaats en crematorium. Bekijk hier het aanbod.

Lees verder


donderdag 18 november 2021

Samenwerking tussen Van der Lans & Busscher en coöperatie DELA

Binnen drie jaar is vrijwel al het uitvaartvervoer in de regio’s Haaglanden en Amsterdam duurzaam. Dat is de uitkomst van de samenwerking tussen de Haagse vervoerder Van der Lans & Busscher en coöperatie DELA, Nederlands grootste uitvaartverzorger.

Lees verder


donderdag 17 november 2021

Pleidooi voor islamitische begraafplaats in Amersfoort (Radio 1)

Abdelkarim Elkarti wil dat er een islamitische begraafplaats met eeuwige grafrust wordt aangelegd in Amersfoort. In het NPO Radio 1 programma Nieuws & Co legt hij uit waarom hij vindt dat de begraafplaats er moet komen.

Lees verder


donderdag 16 november 2021

Nieuwe vacatures op www.uitvaartvacatures.nl

Deze week zijn er wederom een aantal nieuwe vacatures bijgekomen op www.uitvaartvacatures.nl. Bekijk hier om welke vacatures het gaat.

Lees verder


donderdag 15 november 2021

Over Mijn Lijk - seizoen 9

In seizoen 9 volgen we Patrick, Jip, Kiki, Roy, Francis en Irene. Hoe leven ze met de gedachte dat ze niet lang meer te leven hebben? Welke dromen hebben ze nog? En hoe halen ze ondanks hun ziekte alles uit het leven?

Lees verder


donderdag 15 november 2021

NaVU geaccrediteerd door de Examenkamer

Met ingang van 2 november 2021 is het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg officieel geaccrediteerd door de Stichting Examenkamer. De stichting NaVU voldoet aan een aantal strenge en onafhankelijk gecontroleerde eisen waardoor de kwaliteit van de examens en de waarde van het diploma worden geborgd.

Lees verder


donderdag 11 november 2021

17 november wordt begraafplaats De Bosdrift (Hilversum) heropend

Vanaf 17 november wordt de begraafplaats en het monumentale pand aan de Bosdrift eindelijk weer geopend! De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de renovatie van de Bosdrift. Zo bevat het pand nu ook rouwkamers.

Lees verder


donderdag 11 november 2021

Metaheerhuisje Joodse begraafplaats Veenendaal gerestaureerd

Dankzij een bijdrage van de gemeente wordt het metaheerhuisje op de Joodse begraafplaats in Veenendaal momenteel opgeknapt. Veenendaal neemt deze stap om het Joodse leven van voor de oorlog weer zichtbaar te maken.

Lees verder


donderdag 10 november 2021

Bouw crematorium op Haagse katholieke begraafplaats gestart

Gister is de eerst paal geslagen van het 3e Haagse crematorium. Deze wordt gevestigd op de katholieke begraafplaats Sint Barbara in Den Haag. Volgens directeur Astrid Oranje wordt dit crematorium anders dan andere.

Lees verder


donderdag 10 november 2021

‘Schatzoeker’ graaft gaten op begraafplaats in Friesland (video)

Een nog onbekende ‘schatzoeker’ heeft tientallen gaten gegraven tussen de grafstenen op de begraafplaats in Boksum. De beheerder spreekt van een ravage en het kerkbestuur heeft aangifte gedaan bij de politie.

Lees verder


donderdag 10 november 2021

Lichaam donor ontleed tijdens show in hotel

Voor 500 euro konden belangstellenden vorige week bekijken hoe het lichaam van een man werd ontleed in het Marriott Hotel in Portland. De man had zijn lichaam expliciet ter beschikking gesteld voor wetenschappelijk onderzoek, maar zijn lichaam werd onderdeel van macaber vermaak.

Lees verder


donderdag 8 november 2021

Begraafplaatsen Westerkwartier blijven open

Alle begraafplaatsen in de gemeente Westerkwartier moeten de komende jaren open blijven. Burgers kunnen op alle begraafplaatsen worden begraven ondanks het feit dat sommige begraafplaatsen bijna geen ruimte meer hebben.

Lees verder


donderdag 7 november 2021

Monument voor doodgeboren kinderen

Op 4 november is op de gemeentelijke begraafplaats Duinhof het monument voor doodgeboren kinderen onthuld door wethouder Marianne Steijn. In haar persoonlijke toespraak refereerde zij aan het belang van een herdenkingsplek, een plek om in alle rust te kunnen zitten om wat na te denken of om gewoon verdriet te hebben.

Lees verder


donderdag 7 november 2021

Oversterfte in oktober

In oktober overleden wekelijks meer mensen dan verwacht, er was oversterfte in alle weken. In totaal overleden ruim 1 250 mensen meer dan verwacht voor deze maand. Vooral onder 80-plussers en Wlz-zorggebruikers was de sterfte verhoogd. In de laatste week van oktober (week 43, 25 tot en met 31 oktober 2021) overleden naar schatting bijna 3 350 mensen. Dat zijn er ruim 450 meer dan verwacht voor deze periode. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 5 november 2021

Resomation™ heeft nu een Nederlandse Ambassadeur

Resomation Ltd is verheugd de recente benoeming aan te kondigen van de Nederlandse ambassadeur Vincent van Leest, om de uitvaartsector te ondersteunen met de introductie van Resomation™ in Nederland.

Lees verder


donderdag 5 november 2021

Bouw crematorium Vught stap dichterbij

Het ziet er naar uit dat het crematorium met aula op Zorgpark Voorburg in Vught er echt gaat komen. Zorgorganisatie Reinier van Arkel is bezig met het verkrijgen van de benodigde wijzigingen in het bestemmingsplan.

Lees verder


donderdag 5 november 2021

Uitvaartverzorger mishandelt fotograaf

Een 58-jarige uitvaartverzorger uit Bunschoten heeft een fotograaf van de Gooi- en Eemlander mishandeld en zijn fototoestel geroofd. Dat gebeurde toen de fotograaf foto’s maakte bij de condoleance van een van de mannen die het afgelopen zondag kort na elkaar zijn overleden.

Lees verder


donderdag 4 november 2021

Monuta lanceert nieuwe merkcampagne ‘Open over afscheid’

Open zijn over afscheid uit liefde voor je dierbaren. Dat staat centraal in de nieuwe campagne van Monuta, die samen met Persuade is ontwikkeld. De afscheidsspecialist gaat hiermee een vernieuwde route in die verder gaat dan Nederland bewust maken over afscheid. Met de campagne helpt de uitvaartverzorger en verzekeraar mensen meer open te zijn over dit beladen onderwerp. Daarnaast roept het op om afscheid in de breedste zin - voor, tijdens en na de uitvaart - met elkaar te bespreken.

Lees verder


donderdag 4 november 2021

In 2e kwartaal 2021 minder mensen overleden aan COVID-19 dan in 1e kwartaal

In april, mei en juni 2021 overleden minder mensen aan COVID-19 (corona) dan in de maanden daarvoor. Van het begin van de coronapandemie in maart 2020 tot en met juni 2021 stierven in totaal 31 384 mensen aan deze ziekte. In het tweede kwartaal kreeg 16 procent van de aan COVID-19 overleden mensen Wlz-zorg, een kwartaal eerder was dat nog 51 procent. Dit meldt het CBS op basis van de voorlopige cijfers tot en met juni 2021 over doodsoorzaken.

Lees verder


donderdag 3 november 2021

Deze zes start-ups zijn dé aanjagers van duurzame vooruitgang

Vandaag koos een vakjury de zes finalisten die kans maken op de ASN Bank Wereldprijs 2021. Eind augustus schreven meer dan honderd deelnemers zich in voor dé competitie voor duurzame start-ups in Nederland. Het is inmiddels de veertiende editie waarmee de bank startende duurzame ondernemingen helpt groeien.

Lees verder


donderdag 3 november 2021

Elektrische oven geplaatst in nieuw Gronings crematorium

Met de plaatsing van de elektrische crematieoven is de laatste fase ingegaan van de nieuwbouw van DELA’s duurzaamste crematorium in Groningen. Crematorium Hoentocht, vernoemd naar het nabijgelegen riviertje, wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 in gebruik genomen.

Lees verder


donderdag 3 november 2021

Joodse begraafplaats Naaldwijk (1794) is toe aan groot onderhoud

De historische Joodse begraafplaats in Naaldwijk (uit 1794) is dringend toe aan een grondige restauratie. De graven zijn slecht onderhouden en zijn soms al helemaal overgroeid met gras.

Lees verder


donderdag 2 november 2021

Eerste elektrische crematieoven geplaatst bij Den en Rust

Bij crematorium Den en Rust in Bilthoven is maandag de eerste van twee elektrische crematieovens geplaatst. De plaatsing is onderdeel van de ingrijpende verbouwing van het crematorium, dat hiervoor al sinds eind juni is gesloten. Het crematorium wordt gerenoveerd, geoptimaliseerd en verduurzaamd.

Lees verder


donderdag 2 november 2021

Montferland zoekt ondernemers die natuurbegraafplaats willen realiseren

De gemeente Montferland heeft richtlijnen vastgesteld voor de aanleg van een natuurbegraafplaats in de gemeente. Het college hoopt dat geïnteresseerden hierdoor worden overgehaald om met een plan voor de realisatie van een natuurbegraafplaats te komen

Lees verder


donderdag 2 november 2021

Voor wie steek jij een kaarsje op: verhalen over veerkracht, liefde en licht

Op dinsdag 2 november, Allerzielen, is voor de 10e keer op rij de terugblik van KRO-NCRV op het afgelopen jaar te zien. Voor wie steek jij een kaarsje op? komt dit keer vanuit het centrum van Amersfoort en Anita Witzier brandt samen met nabestaanden een kaars om de herinnering levend te houden.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder