Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws FEBRUARI 2016


Nieuw Leven Voor de Dood

29 februari 2016

Nieuw Leven Voor de Dood

Architect Michael van Bergen is Cum Laude afgestudeerd op de Academie van Bouwkunst. In zijn onderzoekspaper heeft hij laten zien dat mensen de dood nu het liefst bannen uit hun gedachten, uit het dagelijks leven en uit de stad. Voor zijn project Nieuw Leven Voor de Dood heeft hij een ontwerp gemaakt van een gebouw waar het leven en de dood weer samen komen. Hieronder zijn verslag.


29 februari 2016

Crematorium Hoogeveen eind dit jaar in bedrijf

In december 2014 ondertekenden uitvaartorganisatie Yarden en de gemeente Hoogeveen een contract voor de realisatie van een crematorium op begraafplaats Zevenberg. Maar tot op de dag van vandaag wordt er nog niet gebouwd. Toch verwacht locatiemanager Wilma Voortman dat het crematorium eind dit jaar al zover is dat het mee kan doen aan de Open Bedrijven Dag, dat meldt de Hoogeveense Courant.


26 februari 2016

Meer uitvaarten gemeenten door familieruzies

Een familieruzie kan soms erg ver oplopen. Zover zelfs dat men niet eens meer bereid is om de uitvaart van een familielid te regelen en te betalen. In Terneuzen ziet de gemeente het aantal uitvaarten dat de gemeente moet regelen de laatste jaren stijgen. In de eerste twee maanden van dit jaar heeft de gemeente al zes uitvaarten moeten regelen, dat meldt PZC.


25 februari 2016

Gemeente Fryske Marren laat zien hoe het niet moet met eenzame uitvaarten

De gemeente Fryske Marren heeft besloten om de regels die betrekking hebben op eenzame uitvaarten in de gemeente niet openbaar te maken, dat meldt de Leeuwarder Courant. De gemeente vindt dat iedereen zelf moet zorgen voor zijn eigen uitvaart. De Wet op de lijkbezorging schrijft voor dat de gemeente de uitvaart moet regelen van een overleden burger als niemand de uitvaart kan of wil betalen.


Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: In het land der rouwenden is niemand koning

25 februari 2016

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: In het land der rouwenden is niemand koning

“Ik dacht altijd dat een ouder verliezen het ergste is dat je kan overkomen. Maar dat is niet zo. Een kind verliezen, dat is het allerergste dat je kan gebeuren”. Het zijn niet mijn woorden. Ik las het recent in een interview. Het zijn wel woorden die ik vaker las en hoorde. Een kind verliezen. Dat is echt het allerergste. Schijnt.


Terebinth vernieuwd

25 februari 2016

Terebinth vernieuwd

De funeraire cultuur vraagt telkens opnieuw om aandacht. Dit geldt ook voor het tijdschrift Terebinth. Twee jaar geleden ging het blad over op kleur, met ingang van 2016 komt het standaard uit met 24 bladzijden. Dankzij een vernieuwde lay-out krijgen ook foto’s meer aandacht. Zo krijgt Terebinth de uitstraling van een magazine.


Schrijven over je leven op begraafplaats Sint Barbara in Utrecht

24 februari 2016

Schrijven over je leven op begraafplaats Sint Barbara in Utrecht

Marja Baseler start met schrijfochtenden op een wel heel bijzondere plek: begraafplaats Sint Barbara in Utrecht. Zij wil met dit nieuwe initiatief mensen de kans bieden hun dierbare herinneringen te beschrijven in deze oase van rust. ‘Het is een van de mooiste plekken van Utrecht, die vanzelf al uitnodigt tot schrijven.’


24 februari 2016

Vrijwilligers gezocht voor planten bomen natuurbegraafplaats Esbeek

Vorig voorjaar organiseerden we een succesvolle eerste boomplantdag.
Er werden toen ruim 700 bomen geplant. Sinds januari zijn we geopend en afgelopen week verzorgden we de eerste begraving. In mei volgt een feestelijk openingsritueel. Voor het zover is moet er nog één grote klus worden geklaard.


24 februari 2016

Lezing sociale media en rouw (Haarlem)

Jongeren zijn grootgebruikers van de 'social media'. Internet lijkt voor hen gemaakt. Voel je je niet begrepen door je ouders, leraren of je baas? Wil je weten of je de enige bent die niet kan slapen door de dood van je broertje? Even naar Facebook of Twitter, en je hebt zo tien nieuwe vrienden die hetzelfde meemaakten.


22 februari 2016

Grassrootscampagne over het levenseinde

Vele organisaties in de gezondheidszorg willen het gesprek over het levenseinde stimuleren. Meer openheid over de dood bevordert gesprekken tussen artsen en patiënten over de gewenste behandeling, kan helpen crisissen in de laatste levensfase te voorkomen en zorgt voor rust omdat partners van elkaar weten wat ze rondom donatie, reanimatie of de uitvaart willen.


22 februari 2016

Ouders doodgeboren kind kunnen overlijdensakte krijgen in Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft besloten om barmhartig om te gaan met de uitvoering van de wet waar deze betrekking heeft op doodgeboren kinderen. Volgens de wet hebben doodgeboren kinderen nooit bestaan waardoor ze ook niet worden opgenomen in de Basisregistratie Personen. De gemeente Amsterdam gaat ouders die graag een overlijdensakte willen toch helpen. Als een kind dood wordt geboren in Amsterdam kunnen de ouders wel een overlijdensakte krijgen, dat meldt het Parool.


22 februari 2016

Bekeuring rouwauto Gorinchem ingetrokken

De gemeente Gorinchem heeft de bekeuring die uitvaartondernemer Anne Besems afgelopen vrijdag kreeg geseponeerd. Maandagmorgen heeft overleg plaatsgevonden tussen de uitvaartondernemer en de gemeente. Tijdens dat gesprek werd duidelijk dat er sprake is geweest van een misverstand.


22 februari 2016

VARA’s Kassa: Voorlichting mortuariumkosten nog niet op orde

Consumenten worden volgens het consumentenprogramma Kassa nog steeds niet goed voorgelicht over de mortuariumkosten als een dierbare is overleden in een zorginstelling. Afgelopen zaterdag ging een deel van de uitzending over dit onderwerp. Centraal staat de vraag of consumenten moeten betalen voor dienstverlening waar ze geen opdracht voor hebben gegeven.


22 februari 2016

Kraaien crematorium Leeuwarden worden verjaagd

Rond het crematorium een Leeuwarden heeft men overlast van de vele roeken. De gemeente is daarom bezig om de roeken te verjagen, dat meldt de Leeuwarder Courant.


21 februari 2016

Ruime meerderheid voor introductie resomeren

Het merendeel van de Nederlandse bevolking staat positief tegenover de introductie van resomeren. Resomeren is een nieuwe uitvaartmethode die lijkt op het natuurlijke proces dat na begraving plaatsvindt, maar dan zeer versneld. Ruim acht op de tien (83%) Nederlanders vindt dat iedereen vrij moet zijn om te kiezen tussen verschillende uitvaartmethoden, inclusief resomeren. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van uitvaartorganisatie Yarden, onder 1.155 inwoners van Nederland. Yarden onderzoekt in samenwerking met de overheid de mogelijkheden om deze innovatieve uitvaartmethode in Nederland te introduceren.


19 februari 2016

Begraafplaats onder water na koperdiefstal

Het kerkhof in Vinkel heeft de afgelopen dagen onder water gestaan nadat dieven een deel van de koperen waterleiding hadden gestolen, dat meldt het Brabants Dagblad. Omdat de diefstal pas na een paar dagen werd ontdekt is er ruim 150 kuub water weggelopen.


19 februari 2016

Monument voor levenloos geboren kind dankzij anonieme schenker

Op de algemene begraafplaats in Rijssen-Holten wordt een monument geplaatst voor het levenloos geboren kind. Het monument kan worden gerealiseerd dankzij een schenking van een bedrijf dat verder anoniem wil blijven, dat meldt Rijssensnieuwsblad.nl.


19 februari 2016

Vlag kan weer vrij wapperen op begraafplaats Texel

De gemeente Texel heeft enkele bomen laten kappen op de algemene begraafplaats. De bomen die zijn gekapt waren in slechte conditie, dat meldt de Texelse Courant.


18 februari 2016

Aeden Zorg failliet

Aeden Zorg is failliet verklaard door de Rechtbank van Noord-Holland. De rechtbank heeft mr. D. Sluis aangesteld als curator.


18 februari 2016

Overzicht grafkosten Zeeland online

Inwoners van Zeeland kunnen voortaan heel eenvoudig en snel zien wat de grafkosten zijn van de meeste begraafplaatsen in de provincie. Op onderstaande kaart kan men op de begraafplaats van keuze klikken waarna de grafkosten direct in beeld verschijnen.


18 februari 2016

Ruimen graven op begraafplaats Boschhuizen

Gemeente Venray is van plan om op de algemene begraafplaats Boschhuizen een aantal graven te ruimen. Van deze graven is het grafrecht ruimschoots verlopen en er zijn geen rechthebbenden te traceren. Een jaar geleden is bij deze graven een bordje geplaatst met het verzoek aan bezoekers van het graf zich te melden bij de beheerder. Hierop heeft niemand zich gemeld.


Nieuw op Uitvaart-Leiden.nl: Arum Uitvaartzorg (Leiderdorp)

18 februari 2016

Nieuw op Uitvaart-Leiden.nl: Arum Uitvaartzorg (Leiderdorp)

Uw uitvaartbegeleider Nico Soek – uw wensen staan centraal. Wij werken met aandacht, zorg en respect.


17 februari 2016

Grafrovers vernielen graf op begraafplaats Castricum

Grafrovers hebben tijdens hun rooftocht op de begraafplaats op Landgoed Duin en Bosch een oud graf vernield, dat meldt RTV Noord-Holland.


Video: Is euthanasiebeleid aan het doorslaan?

17 februari 2016

Video: Is euthanasiebeleid aan het doorslaan?

Afgelopen maandag werd de documentaire De Levenseindekliniek uitgezonden bij de NPO. In de documentaire is het verhaal te zien van drie mensen die euthanasie krijgen van de Levenseindekliniek. Wat erg bijzonder is dat in beeld te zien is hoe een vrouw die thuis op de bank naast haar man zit, euthanasie krijgt. De documentaire heeft veel stof doen opwaaien op social media.


17 februari 2016

Nieuw uitvaartcentrum Monuta Ogier officieel in gebruik

Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer heeft het nieuwe uitvaartcentrum van Monuta Ogier bij crematorium Meerbloem officieel in gebruik genomen. Het oude rouwcentrum vaan de Van Aalstlaan is vanaf nu gesloten, dat meldt Dichtbij.nl.


Volgende week zondag: Arnhemse Uitvaartbeurs

16 februari 2016

Volgende week zondag: Arnhemse Uitvaartbeurs

“Afscheid nemen bestaat niet” zong Marco Borsato eens. Nu is praten over de dood niet het makkelijkste en het leukste, maar het hoort ook bij het leven. Er zijn weinig mensen die precies weten wat ze willen en weten wat de mogelijkheden zijn op uitvaartgebied. Hierdoor moeten nabestaanden vaak moeilijke keuzes maken over de uitvaart van hun geliefde. Terwijl het heel waardevol is om hierover na te denken en dit te bespreken met uw familie of vrienden. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw nabestaanden. Tijdens de Arnhemse Uitvaartbeurs krijgt u de kans om op een prettige manier te bekijken wat er tegenwoordig zoal mogelijk is.


16 februari 2016

Hekwerk begraafplaats ’t Harde klaar

Afgelopen vrijdag heeft wethouder Henk Wessel het laatste stuk van het hekwerk rond de begraafplaats aan de Bovenweg in ’t Harde geplaatst. Het hek moet de overlast van konijnen op de begraafplaats tegen gaan, dat meldt Veluweland.nl.


16 februari 2016

Afscheid nemen in natuurlijke omgeving in crematorium Berkelland

De Raad van State buigt zich momenteel over de plannen om een crematorium te realiseren op Landgoed Het Aamschot in Haarlo. De gemeente en ondernemer Gert Brinkhorst zijn enthousiast en willen nabestaanden de mogelijkheid gaan bieden om afscheid te kunnen nemen in een prachtige natuurlijke omgeving. Maar de Gelderse Natuur en Milieufederatie is tegen.


Westerveld onderdeel Wandelnetwerk Noord-Holland

15 februari 2016

Westerveld onderdeel Wandelnetwerk Noord-Holland

Wandelnetwerk Noord-Holland - een initiatief van gemeenten en terreinbeheerders - heeft afgelopen weekend (13/14 februari jl.) het nieuwe Wandelnetwerk in Regio Alkmaar, Laag Holland en Midden Kennermerland geopend. Uniek is dat Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) als eerste gedenkpark in de provincie onderdeel is van één van de wandelingen.


15 februari 2016

RvS moet zich buigen over crematorium plannen Landgoed Aamschot

Uitvaartondernemer Gert Brinkhorst is al enkele jaren bezig om een crematorium te realiseren op landgoed Aamschot bij Haarlo in de Achterhoek. Maar de Gelderse Natuur en Milieufederatie is tegen de komst van het crematorium omdat er bomen voor moeten wijken. De Raad van State zal nu een definitief oordeel moeten vellen over de plannen van Brinkhorst, dat meldt Omroep Gelderland.


Leef voort als boom na uw leven met de Bios Urn

12 februari 2016

Leef voort als boom na uw leven met de Bios Urn

Is er iets mooiers dan de gedachte dat met uw crematie-as als voedingsbodem er uit u een boom of struik als mooie levende herinnering groeit nadat u bent overleden? Uw na-bestaanden genieten jaar na jaar van iets moois dat door u groeit en bloeit.


12 februari 2016

De natuurhistorie van Kranenburg

Op Kranenburg stond eens de grootste en mooiste Havezate van Zwolle. Inmiddels is deze verdwenen en is Kranenburg uitgegroeid tot een van de grootste begraafplaatsen in ons land. In 1933 vond hier de eerste begrafenis plaats.


Troostcirkel

11 februari 2016

Troostcirkel

De Troostcirkel is ontstaan vanuit de behoefte van Gijsje Teunissen van Charon uitvaartbegeleiding om mensen rondom de dood meer kennis, hulp en troost te bieden.


11 februari 2016

Speciale Jheronimus Bosch Uitvaart

In Den Bosch kunnen mensen vanaf nu kiezen voor een speciale Jheronimus Bosch Uitvaart, dat meldt Omroep Brabant.


11 februari 2016

In Epe kiest niemand meer voor een algemeen graf

In de afgelopen jaren was er al niet heel veel vraag naar algemene graven in de gemeente Epe. In 2015 is er zelfs helemaal niemand meer begraven in een algemeen graf. Dat is volgens de gemeente Epe best opvallend omdat een particulier graf veel duurder is dan een algemeen graf.


11 februari 2016

Uitvaarthuis Raaijmakers past in bestemmingsplan

Het uitvaartvaarthuis van Hans Raaijmakers uit Nuenen valt binnen het bestemmingsplan. Dat blijkt uit de uitspraak van de rechter die in het verslag van het vonnis aangeeft dat het uitvaarthuis weldegelijk in het bestemmingsplan past, dat meldt het Eindhovens Dagblad.


Nabestaanden kunnen invoer starten met druk op remote control

10 februari 2016

Nabestaanden kunnen invoer starten met druk op remote control

In het nieuwe crematorium in Utrecht kunnen nabestaanden de invoer van de kist in de oven zelf starten. Hiervoor is een speciale remote control ontwikkeld waardoor nabestaanden de invoer vanaf een veilige afstand zelf kunnen opstarten.


10 februari 2016

Uitvaartcentrum Vroomshoop mag uitbreiden

Het uitvaartcentrum van Uitvaartvereniging Vroomshoop-Daarlerveen mag uitbreiden naar drie opbaarkamers. De gemeente Twenterand heeft geen bezwaren tegen de uitbreiding, dat meldt de Tubantia.


Laagdrempelige informatieavond Crematorium Dieren

9 februari 2016

Laagdrempelige informatieavond Crematorium Dieren

Crematorium Dieren (Imboslaan 6, Dieren) organiseert op 17 februari voor het eerst een Inloopavond, waarbij belangstellenden zonder afspraak kunnen binnenwandelen. Iedereen is van 17.30 tot 19.30 uur van harte welkom in de ontvangstruimte van de IJsselzaal. Parkeren kan voor de deur.


Kaartspel voor kinderen en jongeren over leven en dood

9 februari 2016

Kaartspel voor kinderen en jongeren over leven en dood

‘Heeft de dood een kleur? en 49 andere filosofische vragen over leven & dood’ is een bijzonder, toegankelijk en uitnodigend kaartspel dat kinderen en jongeren uitnodigt te filosoferen over het leven en de dood. Het is geschikt voor gebruik in groepen van basisscholen, in klassen van middelbare scholen, maar even goed in een gezin.


Hans Aarsman over dodenfotografie in Museum Tot Zover

9 februari 2016

Hans Aarsman over dodenfotografie in Museum Tot Zover

Zondagochtend 14 februari, ter afsluiting van 24H Oost, spreken Hans Aarsman en Guus Sluiter met elkaar over post-mortemfotografie. Fotodetective Hans Aarsman is bekend van bijvoorbeeld zijn wekelijkse fotocolumn in de Volkskrant en De Wereld Draait Door.


8 februari 2016

Koffie & Cake

Aan de hand van de jonge uitvaartleider Christel Schenk (27) geeft de Teledoc Campus Koffie & Cake een beeld van de huidige uitvaartbranche. Van A tot Z volgen we een uitvaart; vanaf
de eerste ontmoeting van Christel met de nabestaanden tot en met de begrafenis. Wat komt hier allemaal bij kijken? Hoe ga je als jonge uitvaartleider om met het verdriet van de nabestaanden? En hoe ga je om met de oude garde in de branche?


8 februari 2016

Uitvaartorganisatie Yarden opent deuren op Valentijnsdag

Nederlanders nemen te weinig tijd om te rouwen om hun overleden geliefde. Achterblijvers gunnen zichzelf niet de ruimte om goed afscheid te nemen. Dit heeft grote impact op hun verdere leven. Yarden organiseert daarom op Valentijnsdag (zondag 14 februari) herinneringsbijeenkomsten op haar locaties om mensen de gelegenheid te geven stil te staan bij dit verlies en gemis. Hierbij staat het thema ‘Liefde is sterker dan de dood’ centraal.


Coöperatie DELA neemt crematorium Domstede in gebruik

4 februari 2016

Coöperatie DELA neemt crematorium Domstede in gebruik

Op maandag 8 februari vinden de eerste crematies plaats in het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum Domstede aan de Proostwetering 8 in Utrecht. Met dit crematorium waarborgt DELA de hoge kwaliteit van haar dienstverlening aan de ruim 140.000 DELA-leden in de regio Utrecht. Naast leden van de coöperatie zijn ook families die kiezen voor een andere uitvaartverzorger welkom. De verwachting is dat er drie á vier crematies per dag plaatsvinden.


4 februari 2016

Crematorium Domstede (Utrecht) maandag in gebruik

Het nieuwe crematorium van DELA bij The Wall in Utrecht wordt aanstaande maandag in gebruik genomen. De officiële opening vindt plaats op 19 maart, dat meldt Leidsche-rijn.nieuws.nl.


Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg open op Valentijnsdag

4 februari 2016

Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg open op Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag dat je mensen van wie je houdt, laat merken wat ze voor je betekenen. Juist daarom missen we op 14 februari onze overleden dierbaren in het bijzonder. Om de herinnering levend te houden, opent Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg (Eikelenburglaan 7, Rijswijk) van 11.00 tot 14.00 uur zijn deuren. U bent welkom om langs te komen om een kaarsje aan te steken, een persoonlijke herinnering te maken, een moment van stilte te nemen of gewoon een kopje koffie te drinken en herinneringen ophalen...


Herinneringsconcert in Crematorium Rotterdam op Valentijnsdag

4 februari 2016

Herinneringsconcert in Crematorium Rotterdam op Valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag dat je mensen van wie je houdt, laat merken wat ze voor je betekenen. Juist daarom missen we op 14 februari onze overleden dierbaren in het bijzonder. Maar om de herinnering levend te houden, organiseert Crematorium Rotterdam (Maeterlinckweg 101) van 14.00 tot 15.30 uur een herdenkingsconcert. Het trio De-Lovely speelt een programma waarin liefde, vriendschap en troost centraal staan. Meld u aan op 010 480 33 44 of cre.rotterdam@yarden.nl. Graag ontvangen wij per e-mail de namen van dierbare(n) die worden voorgelezen. U bent van harte welkom. Ontvangst: vanaf 13.30 uur.


4 februari 2016

Bijeenkomst ‘Omgaan met rouw en verlies’ in Oegstgeest

Monuta organiseert in samenwerking met Marente op 22 februari een themabijeenkomst ‘Omgaan met rouw en verlies’. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zelf te maken hebben met rouw en verlies, of een ander willen ondersteunen in het rouwproces.


Nieuw op Uitvaart-Leiden.nl: Fontein Ontruimingen

4 februari 2016

Nieuw op Uitvaart-Leiden.nl: Fontein Ontruimingen

Na een overlijden wacht de nabestaanden vaak de taak de woning te ontruimen. Een zware taak, zowel fysiek als ook geestelijk.
Als nabestaande bent u echter niet altijd in de gelegenheid dit zelf te doen. Fontein Ontruimingen begrijpt dat als geen ander en biedt in zo’n situatie de uitkomst.


3 februari 2016

Begraafplaats Ermelo dinsdag gesloten

Op dinsdag 9 februari is de begraafplaats aan de Varelaan in Ermelo gesloten. De afgelopen weken is er hard gewerkt om op de algemene begraafplaats aan de Varenlaan een aantal paden opnieuw te asfalteren. Deze werkzaamheden zijn nu afgerond. De komende weken gaat de aannemer de bermen van de hoofdlanen verder afwerken en wordt er gewerkt aan het opnieuw straten van de verhardingen bij de ingang van de begraafplaats. Als gevolg hiervan is de begraafplaats op dinsdag 9 februari de gehele dag gesloten voor bezoekers. De Uitvaartondernemers zijn hiervan op de hoogte.


3 februari 2016

Informatieavond crematorium Borne

Ongeveer vijftig omwonenden van de Hosbekkeweg hebben zich dinsdagavond laten informeren over de realisatie van het nieuwe crematorium in Borne. Als alles volgens planning verloopt wordt het crematorium in 2018 in gebruik genomen.


3 februari 2016

Hofwijk krijgt gedenkplek voor lichaamsdonoren

Op begraafplaats Hofwijk in Rotterdam komt een gedenkplek voor nabestaanden van mensen die hun lichaam ter beschikking stellen aan de wetenschap. Het idee komt van het Erasmus MC omdat nabestaanden soms moeite hebben met de laatste wens van de overledene, dat meldt RTV Rijnmond.


3 februari 2016

Afscheidsdienst opnieuw gehouden door defect

Een familie uit Ede heeft onlangs een hele afscheidsdienst opnieuw laten plaatsvinden. De afscheidsdienst was eigenlijk al op 4 december gehouden, maar omdat de opname van de dienst mislukt was, besloot de familie de hele dienst nog een keer te doen, dat meldt EdeStad.nl.


2 februari 2016

Klacht tegen commercial Yarden afgewezen

Uitvaartorganisatie Yarden heeft de grens van het toelaatbare niet overschreden met de commercial met Adelheid Roosen in de hoofdrol. De Reclame Code Commissie heeft de indiener van de klacht in het ongelijk gesteld, dat meldt AMWEB.nl.


Nieuw op Uitvaart.nl en Uitvaart-Almere.nl: Uitvaartwinkel Almere | Rebel's Begrafenisonderneming

2 februari 2016

Nieuw op Uitvaart.nl en Uitvaart-Almere.nl: Uitvaartwinkel Almere | Rebel's Begrafenisonderneming

Als familiebedrijf, waarin de 8ste generatie al werkzaam is, hebben wij de beleving rondom een uitvaart sterk zien veranderen. Hoewel onze uitvaartonderneming al lang bestaat, zijn we met de tijd meegegaan, want waar onze voorouders nog een begrafenis of crematie regelden ‘zoals het hoorde’, staan vandaag de dag persoonlijke wensen voorop. ‘Wij weten immers wel hoe het hoort, maar niet hoe u het wilt’, aldus ons credo.


2 februari 2016

Lijkschennis begraafplaats Hodi Mi Cras Tibi

Het lichaam van een recent begraven overledene op de Surinaamse begraafplaats Hodi Mi Cras Tibi is opgegraven en boven de grond achter gelaten. Het lichaam van de overledene was halfnaakt toen het werd gevonden, dat meldt De Ware Tijd.


1 februari 2016

Zorgvrijwilligers m/v Hospice Nijkerk gezocht

Hospice Nijkerk biedt 24 uur per dag professionele zorg aan mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is. Alles is gericht op comfort en aandacht, zowel voor de gasten als voor hun naasten. De zorg wordt geboden door een team van verpleegkundigen. Daarin worden zij bijgestaan door goed opgeleide zorgvrijwilligers, die wekelijks een dienst van vier uur invullen.


1 februari 2016

Inbraak gebouw begraafplaats Uden

Er is ingebroken in een gebouw van de begraafplaats aan de Bronkhorstsingel in Uden. Op Facebook meldt de politie dat de deur is geforceerd.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >