Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws APRIL 2011


29 april 2011

‘Continental Airlines raakt lijk kwijt’

Een Amerikaanse vrouw heeft Continental Airlines voor de rechter gedaagd. Volgens de vrouw is de luchtvaartmaatschappij het lichaam van haar man kwijtgeraakt. Dat gebeurde in 2009 toen de luchtvaartmaatschappij haar man vervoerde van Atlanta naar McAllen.


29 april 2011

Gemeente zoekt alternatieve locaties crematorium Hoogezand

De gemeente Hoogezand-Sappemeer gaat opzoek naar een alternatieve locatie voor de bouw van een crematorium, dat meldt het Dagblad van het Noorden. Dat besluit heeft de gemeente genomen na een handtekeningen actie van buurtbewoners die tegen de plannen zijn om te bouwen in het Drevenbos.


Aula begraafplaats Groenesteeg drie zondagen open

29 april 2011

Aula begraafplaats Groenesteeg drie zondagen open

Op zondag 8 mei, 5 juni en 3 juli kunnen belangstellenden een bezoek brengen aan de aula van de historische begraafplaats aan de Groenesteeg in Leiden. Tussen 13.30 en 16.00 worden er onder meer documentaires vertoond over de begraafplaats.


Crematorium Eikelenburg biedt nabestaanden steun

28 april 2011

Crematorium Eikelenburg biedt nabestaanden steun

Op Moederdag, zondag 8 mei, opent Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7, Rijswijk van 11.00 tot 16.00 uur de deuren van haar Grand Café. Tevens kunnen nabestaanden een ballon oplaten met een persoonlijke boodschap ter nagedachtenis aan hun dierbare. Met deze manier van herdenken wil Eikelenburg nabestaanden op bijzondere dagen als Moederdag een steuntje in de rug geven.


28 april 2011

Crematorium Zutphen in oktober in gebruik

Het nieuwe crematorium dat momenteel wordt gebouwd aan de Voorsterallee in Zutphen zal ‘De Omarming’ gaan heten. Initiatiefnemer Gert Brinkhorst (Rondom Rouw) zegt in dagblad de Stentor dat de eerste crematies in oktober plaats zullen vinden. De Omarming ligt tegen de Ooster Begraafplaats aan.


Verschillende pijnlijke vergissingen achter elkaar op begraafplaats

28 april 2011

Verschillende pijnlijke vergissingen achter elkaar op begraafplaats

In een halfjaar tijd zijn er drie grote fouten gemaakt op het kerkhof van het Belgische Meise. In één geval moest er zelfs een kist worden opgegraven om deze alsnog op de juiste plek te kunnen begraven. De burgemeester laat in het Nieuwsblad weten erg aangeslagen te zijn door de vergissingen in de afgelopen maanden.


Workshop ‘Ster van Herinnering’ maakt een gemis zichtbaar

28 april 2011

Workshop ‘Ster van Herinnering’ maakt een gemis zichtbaar

In deze workshop kunt u op creatieve wijze het gemis van een dierbare zichtbaar maken. Dat kan verwarmend zijn en tevens aanleiding zijn met anderen te praten over degene die gemist wordt.


27 april 2011

Isala Klinieken komt met vlinderdoosje voor extreem te vroeg geboren baby’s

Mortuariummedewerkers van de Isala Klinieken in Zwolle hebben een vlinderdoosje ontwikkeld voor extreem vroeg geboren baby’s, dat meldt de Stentor. Meestal krijgen deze kinderen geen officiële uitvaart omdat ze tijdens de zwangerschap niet de levensvatbare grens van 24 weken hebben bereikt.


Administratieve chaos begraafplaats; meerdere graven dubbel uitgegeven

27 april 2011

Administratieve chaos begraafplaats; meerdere graven dubbel uitgegeven

Door administratieve slordigheden zijn verschillende problemen ontstaan op de algemene begraafplaats in Zevenbergen. Meer dan veertig dubbeldiepe graven blijken te ondiep om dubbel te kunnen begraven. Daarnaast zijn er in tien dubbele graven stoffelijke resten aangetroffen die daar helemaal niet hadden mogen liggen. De graven zijn opnieuw uitgeven zonder dat ze eerst zijn geruimd, dat meldt BN de Stem.


Nieuwe buitenreclame van Ogilvy voor Uitvaart.nl

27 april 2011

Nieuwe buitenreclame van Ogilvy voor Uitvaart.nl

Het vermaarde reclamebureau Ogilvy heeft wederom een opvallende buitenreclame bedacht voor Uitvaart.nl. Een doodskist, voorzien van een spiegel aan de binnenzijde van de kist. Wie in de rechtopstaande kist in spiegel kijkt, ziet zichzelf als het ware in de kist liggen. Op de spiegel staat dan ook de volgende vraag te lezen: "Hoe zie jij je eigen uitvaart voor je? Kijk op Uitvaart.nl".


Workshop

26 april 2011

Workshop "Plan je eigen uitvaart" gefilmd door Humanistische Omroep

De eerste workshop "Plan je eigen uitvaart", gegeven door uitvaartonderneemster Gijsje Teunissen, was een enorm succes. De workshop bleek interessant genoeg voor opnames door de Humanistische Omroep!


Dierenbescherming geschokt over afmaken konijnen

26 april 2011

Dierenbescherming geschokt over afmaken konijnen

De Dierenbescherming Amsterdam heeft geschokt gereageerd op het afschieten van konijnen op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam, dat meldt Metro. De begraafplaats heeft toestemming hiervoor gekregen van de provincie Noord-Holland, maar de Dierenbescherming Amsterdam vindt het geen structurele oplossing en wil graag een alternatief vinden om de overlast tegen te gaan. Volgens de begraafplaats veroorzaken de dieren veel overlast omdat ze de graven beschadigen.


24 april 2011

Vandalen vernielen kindergraven Slagharen

Vier jongens uit Slagharen en Zwolle (17 t/m 21 jaar)zijn aangehouden op verdenking van het vernielen van kindergraven op de begraafplaats aan de Herenstraat in Slagharen(Ov.). De politie heeft de aanhoudingen zondag bekendgemaakt.


Onderzoek Multiscope in opdracht van DELA wijst uit: Merendeel Nederlanders nooit conflict met familie

22 april 2011

Onderzoek Multiscope in opdracht van DELA wijst uit: Merendeel Nederlanders nooit conflict met familie

Eindhoven, 22 april 2011 – Nederlandse families hebben weinig conflicten met elkaar en geheimen zijn goed bespreekbaar. En niet de schoonmoeder, maar de schoonzus is het minst geliefde lid van de schoonfamilie. Slechts enkele bevindingen uit het familieonderzoek. Coöperatieve onderneming DELA liet dit uitvoeren door onderzoeksbureau Multiscope in het kader van het tv-programma Het Familieportret onder ruim 500 respondenten. Met het onderzoek wil DELA vooroordelen over families onder de loep nemen.


Rook in crematorium Almere

22 april 2011

Rook in crematorium Almere

In het crematorium aan de Kruidenweg in Almere werd donderdagmiddag rook waargenomen. Daarop is de brandweer gebeld die moest uitrukken om te kijken of er sprake was van brand in het gebouw. Een plechtigheid die op dat moment plaatsvond in het crematorium moest enige tijd worden stilgelegd, dat meldt 112-Almere.nl.


Dorpsbewoners gaan begraafplaats zelf onderhouden

22 april 2011

Dorpsbewoners gaan begraafplaats zelf onderhouden

Dorpsbewoners van Nieuw Roden (Drenthe) gaan de begraafplaats in hun dorp zelf onderhouden, dat meldt RTV Drenthe. Het eigen onderhoud is een initiatief van de plaatselijke Dorpsbelangenvereniging.


Paasdienst op begraafplaats Nijkerk

22 april 2011

Paasdienst op begraafplaats Nijkerk

‘Bij het ochtendgloren gingen eens vrouwen naar het graf van Jezus, maar vonden hem niet meer, omdat Hij was opgestaan.’ Voor de derde keer wordt op paasochtend een paasdienst gehouden op de begraafplaats in Nijkerk. Om 8.30 uur is er voor belangstellenden een dienst over de opstanding van Jezus.


Monuta en ROC Midden Nederland ontwikkelen opleiding voor uitvaartverzorger

18 april 2011

Monuta en ROC Midden Nederland ontwikkelen opleiding voor uitvaartverzorger

Apeldoorn, 18 april 2011

Onlangs ondertekenden Monuta en ROC Midden Nederland een samenwerkingscontract. Partijen ontwikkelen samen een opleiding voor uitvaartverzorgers van Monuta die in september van start zal gaan. Deze opleiding is een speciaal op maat gemaakte MBO opleiding op niveau 4 met een landelijk erkend diploma. Monuta is de eerste uitvaartorganisatie die haar medewerkers op deze wijze gaat opleiden.


Nieuwsbrief nummer 26 van De Terebinth, april 2011

18 april 2011

Nieuwsbrief nummer 26 van De Terebinth, april 2011

De Terebinth is een onafhankelijke landelijke vereniging met regionale vertegenwoordiging. De vereniging zet zich in voor de funeraire cultuur in Nederland. Behoud van en aandacht voor waardevolle begraafplaatsen en grafmonumenten staat daarbij voorop.


16 april 2011

poppentheater het @penstaartje.

Op 16 April bestaat Donata uitvaartbegeleiding 7,5 jaar. Hier wil Ank Speelziek op een bijzondere manier aandacht aan geven. Speciaal voor deze gelegenheid heb ik de primeur van de nieuwste voorstelling van poppetheater het @penstaartje Adieu au revoir.


Publiek wil kwaliteit  op de begraafplaats

15 april 2011

Publiek wil kwaliteit op de begraafplaats

Begraafplaatsen in Nederland worden in toenemende mate geconfronteerd met de vraag naar meer kwaliteit, De stijgende behoefte aan kwaliteit leidt bij begraafplaatsen op brede schaal tot uitbreiding van service, verbetering van voorzieningen en transparanter inzicht in het kostenniveau.


VoiceMemory geeft overledene het laatste woord.

15 april 2011

VoiceMemory geeft overledene het laatste woord.

Bellen met een overledene. Dat kan met VoiceMemory, een nieuwe, unieke dienst die nabestaanden de mogelijkheid biedt om een laatste bericht van hun geliefde te beluisteren. Via de telefoon. De makers van VoiceMemory hebben een database gebouwd waar mensen hun laatste boodschap kunnen achterlaten. Deze boodschap kan oneindig veel teruggeluisterd worden. Men belt naar het nummer van VoiceMemory 0900-0600 hier geeft men het telefoonnummer in van de overleden persoon en krijgt hem direct ‘aan de lijn’. Voor meer info kan men kijken op Voicememory.nl


15 april 2011

Hoe ziet een roze uitvaart er volgens u uit?

De redactie van Uitvaart.Com wil heel graag weten wat uw ervaringen zijn met roze uitvaarten. Dit willen wij weten omdat we werken aan een voorlichtingsartikel op Uitvaart.nl waarin dit onderwerp wordt besproken.


15 april 2011

Opening crematorium en uitvaartcentrum Boschhuizen in Venray

Donderdag is crematorium en uitvaartcentrum Boschhuizen feestelijk geopend. Het gebouw is gevestigd aan de Spurkterdijk in Venray. Boschhuizen is een van de eerste crematoria in Nederland dat is voorzien van een ontmoetingslounge voor bezoekers.


14 april 2011

Donderdag 14 april: Unieke opening crematorium Iepenhof Delft met uitvaart BN’er

In het kader van de opening van begrafenis-, crematie- en opbaarcentrum Iepenhof
zal Sjaak Bral worden “uitgevaren”. Sjaak heeft theater-collega Fred Delfgaauw bereid gevonden deze speciale uitvaartplechtigheid te leiden. Een uitvaart met een knipoog naar het taboe dat nog immer stevig rondom de dood aanwezig is.


Van Buitenplaats tot Uitvaartpark (Zwolle)

13 april 2011

Van Buitenplaats tot Uitvaartpark (Zwolle)

Op dinsdag 17 mei verzorgt Yarden Vereniging Overijssel een wandeling en lezing met als titel Van buitenplaats tot uitvaartpark. De wandeling en lezing vinden plaats bij het Uitvaartcentrum Kranenburg in Zwolle.


13 april 2011

Barbara DELA moet pand verlaten

Barbara DELA moet haar huidige pand aan de Burgemeester Daleslaan in Nijmegen uiterlijk in 2016 verlaten, dat meldt De Gelderlander. Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) heeft het pand gekocht en zal binnenkort al gebruik gaan maken van een vleugel van het gebouw. Het ziekenhuis heeft gebruik gemaakt van de eerste optie tot koop.


Eerste slachtoffer drama winkelcentrum begraven

13 april 2011

Eerste slachtoffer drama winkelcentrum begraven

Woensdagmiddag wordt het eerste slachtoffer van het bloedbad in Alphen aan de Rijn begraven. Het gaat om de heer N. Youssef (42) die afkomstig was uit Syrië. De begrafenis vindt plaats op de Oosterbegraafplaats.


Rondleidingen over Zorgvlied

12 april 2011

Rondleidingen over Zorgvlied

Marcel Bergen & Irma Clement, auteurs van het boek Wandelen over Zorgvlied, geven van mei t/m oktober rondleidingen over begraafplaats Zorgvlied.


Nieuw online Verklaringvanexecutele.nl

12 april 2011

Nieuw online Verklaringvanexecutele.nl

U heeft een verklaring van executele nodig? Regel deze online bij Verklaringvanexecutele.nl


12 april 2011

Uitvaartbeurs Alkmaar 2011 groot succes

De uitvaartbeurs in de Grote Kerk te Alkmaar zaterdag 9 april was ook dit jaar een groot succes. Initiatiefneemster Gijsje Teunissen van CHARON uitvaartbegeleiding had bijna honderd enthousiaste kunstenaars, bedrijven, stichtingen en muzikanten bij elkaar gebracht om samen alle mogelijkheden tijdens de uitvaart, maar ook tijdens sterven en rouwen te laten zien, voelen en beleven.


12 april 2011

Komst crematorium aan de Hollesteeg in Boxmeer stapje dichterbij

De uitbreidingsplannen van rouwcentrum Schrijen aan de Hollesteeg in Boxmeer hebben de goedkeuring van het College, dat meldt de Gelderlander. De bestuurders hebben in een memo aan de lokale fracties laten weten dat de komst van een crematorium op de locatie past binnen het nieuwe bestemmingsplan.


Filmpje symposium: Omgaan met volwassenen en kinderen in de rouw

11 april 2011

Filmpje symposium: Omgaan met volwassenen en kinderen in de rouw

Afgelopen vrijdag werd in Zwolle het symposium Verbinding (niet) verbroken gehouden. Vertegenwoordigers van verschillende organisaties kwamen er bijeen om te praten over hoe om te gaan met volwassenen en kinderen in de rouw. Er waren verschillende sprekers waaronder Manu Keirse, hoogleraar Faculteit der Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven.


Duizenden tekenen register op Condoleance.nl

10 april 2011

Duizenden tekenen register op Condoleance.nl

Na het verschrikkelijke bloedbad in Alphen aan de Rijn hebben vele duizenden mensen inmiddels een condoleance geplaatst op hét nationaal condoleanceregister. Vrijwel alle landelijke media verwijzen mensen naar het register waar mensen kunnen laten zien dat ze meeleven met de slachtoffers en nabestaanden van de ramp.


8 april 2011

Herbegrafenis laatste onbekende soldaat

In mei 1940, de eerste dagen van de bezetting van de Duitsers, sneuvelde soldaat Wim Brummelhuis op 21-jarige leeftijd. Het heeft bijna 71 jaar moeten duren voordat zijn familie eindelijk wist wat er is gebeurd met de jonge soldaat. Zijn lichaam is onlangs geïdentificeerd toen onderzoekers het graf opende van een onbekende soldaat op het militaire Ereveld Grebbeberg.


Eerste crematorium met ontmoetingslounge feestelijk geopend

8 april 2011

Eerste crematorium met ontmoetingslounge feestelijk geopend

Vrijdagmiddag is crematorium Tussen de bergen in Roermond feestelijk geopend. Het is het eerste crematorium in Nederland dat is voorzien van een ontmoetingslounge voor bezoekers. Tijdens de opening werd een boek gepresenteerd met lekkere recepten als alternatief voor de koffie met cake, bedacht door bekende Nederlanders. In het boek zijn recepten opgenomen van onder meer Erik Hulzebosch, Karin Bloemen, Annemarie van Gaal en Esther Duller, presentatrice van DELA’s eigen tv-programma ‘Het Familieportret’.


6 april 2011

Monuta krijgt crematorium in Hoogezand

Monuta gaat een crematorium bouwen in Hoogezand-Sappemeer, dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het nieuwe crematorium komt te staan aan de zuidelijke rand van het Drevenbos en zal bereikbaar zijn via de secundaire weg langs de Kielsterachterweg.


6 april 2011

Monuta presenteert plannen crematorium Waerdse Tempel

Monuta heeft dinsdagavond een presentatie gegeven aan de raadscommissie Stadsontwikkeling van de gemeente Heerhugowaard, dat meldt het Noordhollands Dagblad. De uitvaartverzorger wil poptempel de Waerdse Tempel overnemen van eigenaar Appelman om het om te bouwen tot een crematorium.


6 april 2011

Bezwaren tegen crematorium Weesp

Bewoners van de Utrechtseweg en omgeving zien de komst van een crematorium naast begraafplaats Carspelhof niet zitten, dat meldt De Gooi- en Eemlander. De bezwaarmakers vrezen dat het crematorium zal zorgen voor verkeersoverlast.


5 april 2011

Open dag bij Yarden vestigingen

De deuren van veel Yarden vestigingen staan zondag 17 april van 11.00 tot 16.00 uur open voor belangstellenden. Een unieke gelegenheid om eens een kijkje achter de schermen te nemen.


5 april 2011

Nieuwe herinneringsknoop voor parlAmore

In samenwerking met directeur Henk Stapel van het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder heeft Marian van Essen(parlAmore) een herinneringsknoop ontworpen. Hierop staan de coördinaten van de plaats waar de as in zee is uitgestrooid en is te zien wanneer dat is gebeurd.


5 april 2011

Algemeen Belang Groningen neemt HDB Assen over

Uitvaartverzorger en -verzekeraar Algemeen Belang< uit Groningen heeft per 18 maart 2011 de aandelen van uitvaartverzekeraar HDB (Hervormd Diaconaal Begrafenisfonds) N.V. te Assen overgenomen. Met de overname heeft Algemeen Belang haar financiële basis versterkt en de marktpositie in Noord Nederland verstevigd. Toezichthouder De Nederlandsche Bank heeft ingestemd met deze overname.


4 april 2011

iPad ook in het hiernamaals populair

Volgens Chinese verkopers van rouwartikelen is de iPad niet alleen onder stervelingen erg populair, maar de gadget is nu ook erg gewild in het hiernamaals, dat meldt de Telegraaf.


Chaos in administratie begraafplaats Finsterwolde

4 april 2011

Chaos in administratie begraafplaats Finsterwolde

De administratie van de begraafplaats in Finsterwolde(Gr) is een puinhoop. Een groot deel van de administratie is zelfs helemaal verdwenen, dat meldt Dagblad van het Noorden. De gemeente Oldambt heeft hierdoor geen idee wat zij met de oude graven moet doen.


DELA roept Kamer opnieuw op te kijken naar grafkosten

1 april 2011

DELA roept Kamer opnieuw op te kijken naar grafkosten

Uit cijfers van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) blijkt dat er nog een groot verschil is in de tarieven die betaald moeten worden voor een graf op Nederlandse begraafplaatsen. Een deel van die verschillen zijn te verklaren door factoren als locatie, omgeving, faciliteiten en aanvullende dienstverlening. Toch zijn deze verschillen volgens Martin Kersbergen van DELA niet helemaal door deze factoren te verklaren.


Successiebelasting samenwonende broers en zussen absurd hoog

1 april 2011

Successiebelasting samenwonende broers en zussen absurd hoog

Duizenden samenwonende broers en zussen komen in grote problemen na het overlijden van een broer of zus. Na het overlijden wordt of worden de achterblijver(s) getrakteerd op een superaanslag van de belastingdienst, dat meldt de Telegraaf. Een VVD-Kamerlid maakt zich ernstig zorgen over het feit dat deze mensen ten onrechte veel te veel successiebelasting moeten betalen.


Grafkosten verschillen en stijgen méér dan brancheonderzoek laat blijken

1 april 2011

Grafkosten verschillen en stijgen méér dan brancheonderzoek laat blijken

Het gisteren door de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) gepubliceerde onderzoek naar de stijging van grafkosten in Nederland vertekent de realiteit, doordat onder andere selectief naar kostenposten is gekeken. Onderzoek van ’s lands grootste uitvaartorganisatie DELA geeft een ander beeld.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >