Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JULI 2011


31 juli 2011

Monumentje 15-jarige Sophia weer vernield

Het bermmonumentje voor de in januari 2010 verongelukte Sophia van der Stap uit Wateringen is voor de tweede keer vernield. De ouders van het meisje lieten het monumentje plaatsen ter herinnering aan hun dochter en als waarschuwing voor andere scholieren die elke dag langs de plek van het ongeluk komen. Vorige week werd de natuurstenen vlinder voor de tweede keer kapot gemaakt, dat meldt het AD.


31 juli 2011

Twee nieuwe uitspraken Ombudsman uitvaart

De Ombudsman Uitvaart heeft twee nieuwe uitspraken gepubliceerd. Een van de klachten gaat over een verzekeringsuitkering. De tweede uitspraak heeft betrekking op een factuur die een ondernemer verstuurde nadat de uitvaart is overgenomen door een andere uitvaartondernemer.


29 juli 2011

Digitale muziek mag je niet nalaten aan je nabestaanden

Vroeger, nog maar heel kort geleden, bestond de muziekcollectie van de meeste Nederlanders uit cd’s en lp’s. Nadat de eigenaar van deze muziekdragers was overleden werd de ‘collectie’ doorgaans geërfd door de familie. Maar nu steeds meer mensen overstappen naar een digitale muziekcollectie via iTunes of Amazon kan daar wel eens verandering in komen. Want deze aanbieders staan het niet toe om legaal gekochte digitale muziek na je dood over te dragen aan een ander, dat meldt Evolver.fm.


29 juli 2011

Lichamen laatste onbekende doden Amsterdam opgegraven

De Amsterdamse recherche heeft donderdag de laatste zeven lichamen van onbekende doden op de Sint Barbara begraafplaats in Amsterdam opgegraven. Het gaat om onbekende doden die in 1999 werden aangetroffen op de begraafplaats.


Alles over rouw

28 juli 2011

Alles over rouw

Een belangrijk onderdeel van de vernieuwde Uitvaart.nl is het onderdeel ‘infotheek’. Hier kunnen onze bezoekers meer informatie vinden over alles wat betrekking heeft op het thema uitvaart. De honderden artikelen in de infotheek zijn verdeeld onder verschillende hoofdstukken. De komende tijd zullen wij verschillende onderdelen van de nieuwe site uitlichten. We beginnen met het hoofdstuk ‘rouw’.


28 juli 2011

Vrouwen gewond bij verstrooien as

Twee vrouwen zijn woensdag gewond geraakt toen ze de as van een dierbare wilden verstooien in zee. Niet alleen de as, maar ook de dames kwamen in de zee terecht bij IJmuiden, dat meldt de Telegraaf.


Nieuwe versie van Uitvaart.nl live!

27 juli 2011

Nieuwe versie van Uitvaart.nl live!

De bekende website over alles wat er komt kijken bij een uitvaart, http://www.uitvaart.nl, is vandaag opnieuw gelanceerd. Naast techniek en vormgeving, is vooral ook de inhoud van de site onder handen genomen. De nieuwe indeling is gebaseerd op maandenlang onderzoek onder consumenten.


Oprichter Amerikaanse cryonisme vereniging ingevroren

26 juli 2011

Oprichter Amerikaanse cryonisme vereniging ingevroren

Robert Ettinger, oprichter van de Amerikaanse cryonics beweging is op 92-jarige leeftijd overleden in Detroit. Zijn lichaam is direct na zijn overlijden in een dewar, een soort van mega thermosfles, geplaatst die gevuld is met stikstof.


As Johnny Kraaijkamp verstrooid bij ouderlijk huis

25 juli 2011

As Johnny Kraaijkamp verstrooid bij ouderlijk huis

De as van Johnny Kraaijkamp sr. zal worden verstrooid bij zijn ouderlijk huis aan de Bilderdijkkade in Amsterdam, dat meldt de Telegraaf.


25 juli 2011

Rouwauto's in Carbage Run rijden zonder kist

In verband met de aanslagen in Noorwegen wordt de Carbage Run deels aangepast. Zo mogen deelnemers die rijden in een rouwwagen geen kist mee te nemen, dat meldt RTV Oost.


Crematie Johnny Hoes vrijdag in Weert

25 juli 2011

Crematie Johnny Hoes vrijdag in Weert

Johnny Hoes wordt vrijdag in zijn woonplaats Weert gecremeerd. Hoes overleed zaterdag op 94-jarige leeftijd. Het publiek kan donderdag afscheid nemen van de smartlaplegende.


Nederland leeft massaal mee met slachtoffers Noorwegen

23 juli 2011

Nederland leeft massaal mee met slachtoffers Noorwegen

Op hét nationaal condoleanceregister Condoleance.nl stromen de steunbetuigingen aan de slachtoffers van de aanslagen in Noorwegen binnen. Zaterdagmiddag rond 14.45 uur was het register al ruim duizend keer getekend. Bij de vreselijke aanslagen van vrijdag zijn meer dan negentig mensen omgekomen.


Koperdieven betrapt op begraafplaats Groningen

23 juli 2011

Koperdieven betrapt op begraafplaats Groningen

Twee grafschenners zijn vrijdagavond op heterdaad betrapt toen ze koper wilde stelen op een begraafplaats in Westerlee(dorp in Groningen). De man (29) en vrouw (28) hadden twee betonnen pilaren op de begraafplaats vernield. Daarnaast hadden ze een aantal koperen buizen verbogen, dat meldt RTV Noord.


22 juli 2011

Rechtbank wil minder graven op Weverslo

Op natuurbegraafplaats Weverslo in Heide mogen voorlopig geen begrafenissen meer plaatsvinden. Dit is het gevolg van een uitspraak van de rechtbank die bij zijn uitspraak voornamelijk afging op het Alterra-rapport “Terug naar de natuur”over natuurbegraafplaatsen uit 2009. Volgens Gé Peterink, eigenaar van Weverslo, is dat rapport gebaseerd op veronderstellingen van individuele onderzoekers. Sociale en economische aspecten van natuurbeheer krijgen geen aandacht. Dat maakt het eenzijdig en kortzichtig.


Afscheid John Kraaijkamp

22 juli 2011

Afscheid John Kraaijkamp

Zo’n duizend mensen hebben vrijdagmiddag afscheid genomen van John Kraaijkamp sr. in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Vanochtend arriveerde de kist met het lichaam van de komiek met een boot bij het Americain Hotel. Vanaf daar werd hij in een rouwwagen stapvoets naar het theater gereden.


22 juli 2011

Weer een crematorium ontruimd na rookoverlast

Voor de derde keer in korte tijd is een crematorium ontruimd vanwege rookoverlast. Vrijdagmiddag ging het mis in een crematorium in Rijswijk. Door een technische storing in de oven kwam er rook vrij. Een plechtigheid die op dat moment bezig was moest worden gestopt waarna de familie werd opgevangen in een nabijgelegen rouwcentrum.


Begraafplaatsen in Gelselaar en Neede opgeknapt

21 juli 2011

Begraafplaatsen in Gelselaar en Neede opgeknapt

De gemeente Berkelland (Gelderland) trekt 65.000 euro uit om de begraafplaatsen in Gelselaar en Neede op te knappen. De openbare begraafplaats in Gelselaar is binnen een paar jaar te klein en moet worden uitgebreid, dit meldt de Stentor.


19 juli 2011

Nabestaanden blijven te vaak met vragen achter

Na een overlijden komt er veel op nabestaanden af. Binnen vijf dagen moet er veel geregeld worden. Dat kan lastig zijn als er van tevoren niets is vastgelegd. De consument van nu wil steeds meer zelf doen. Maar als het om uitvaart gaat, nemen nog weinig mensen van tevoren hun verantwoordelijkheid. Monuta maakt het makkelijker om dit te doen.


19 juli 2011

Jeugdpsycholoog en uitvaartondernemer: Wereldlichtjesdag nog onbekend in Nederland!

Gezondheidszorgpsycholoog Fred Steigenga en uitvaartondernemer Lieke Spierings vinden dat er veel onbenutte kansen voor rouwverwerking blijven liggen doordat Wereldlichtjesdag onvoldoende bekendheid heeft.


Publiek kan vrijdag afscheid nemen van John Kraaijkamp

18 juli 2011

Publiek kan vrijdag afscheid nemen van John Kraaijkamp

Belangstellenden kunnen vrijdag afscheid nemen van John Kraaijkamp sr. Tussen 11.00 en 13.00 kan het publiek een laatste groet brengen in het DeLaMar Theater in Amsterdam, het theater waar Kraaijkamp vele malen speelde.


18 juli 2011

Gemeente Leeuwarden zoekt rechthebbenden graven

Bent u eigenaar van een graf?.

Heeft u een familielid op de Noorder Begraafplaats op Huizumer Begraafplaats of bent u eigenaar van een graf? Dan wil de gemeente Leeuwarden graag met u in contact komen. Van een aantal graven is namelijk niet bekend van wie ze zijn.


18 juli 2011

Make-upservice speciaal voor de overleden vrouw

Voor vrouwen die zich zorgen maken dat ze er na hun dood niet mooi opgemaakt bijliggen heeft een Engels cosmeticamerk een speciale make-upservice in het leven geroepen. De dienst is speciaal voor overleden vrouwen, dat meldt de Telegraaf.


Condoleances voor John Kraaijkamp sr. stromen binnen

18 juli 2011

Condoleances voor John Kraaijkamp sr. stromen binnen

Op hét nationaal condoleanceregister Condoleance.nl zijn maandagmorgen al vele honderden condoleances geplaatst voor John Kraaijkamp sr. Kraaijkamp overleed zondagmiddag in het Rosa Spier Huis in Laren, hij werd 86 jaar.


16 juli 2011

Samenwerking Beyond Memories en Werken aan Verlies

Met ingang van juli 2011 is er een samenwerkingsverband tussen Beyond Memories en Werken aan Verlies. De rouwbegeleiding van Beyond Memories wordt hierdoor professioneel uitgebreid met steun op alle fronten van verliesverwerking.


Familie mag grafheuvel in eigen tuin bouwen

15 juli 2011

Familie mag grafheuvel in eigen tuin bouwen

Een familie die aan de Hoogvonderweg in Wezel woont, mag zeer waarschijnlijk over enige tijd een begraafplaats met grafheuvel in de eigen tuin aanleggen, dat meldt De Gelderlander. Het college van Wijchen(waar Wezel onder valt) heeft de procedure in gang gezet die de bouw mogelijk moet maken.


Eerste begrafenis op natuurbegraafplaats Reiderwolde

15 juli 2011

Eerste begrafenis op natuurbegraafplaats Reiderwolde

Afgelopen week heeft de eerste begrafenis plaatsgevonden op de nieuwe natuurbegraafplaats Reiderwolde in Blauwestad in de provincie Groningen. Vanuit het westen hebben nabestaanden de eerste Natuurbegraafplaats van Noord-Nederland uitgekozen om hun dierbare te begraven.


14 juli 2011

Nieuwe prijsstunter in de uitvaartbranche

Uitvaartdiscount uit Overasselt(Gld.) wil als prijsstunter een plaats gaan veroveren in de uitvaartbranche. Voor slechts 1445 euro kunnen nabestaanden de crematie van hun dierbare kopen. Nabestaanden kopen hiervoor overigens wel een enorm sobere uitvaart.


14 juli 2011

Twee nieuwe uitspraken Ombudsman voor het Uitvaartwezen

Zojuist zijn op de site van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen twee
uitspraken geplaatst van de Ombudsman uitvaart.


13 juli 2011

Groninger zit zeven weken dood achter pc

In een flat aan de Aquamarijnstraat in Groningen is het lichaam gevonden van een man die al zeven weken dood achter zijn pc zat. De 63-jarige Theo uit Groningen had op internet ruim 300 vrienden waar hij zeer actief mee communiceerde via Facebook en Hyves. Maar ondanks al die virtuele contacten duurde het bijna twee maanden voordat zijn internetcontacten ongerust werden omdat hij niet meer reageerde op berichten.


Graven vernield op begraafplaats Huizen

13 juli 2011

Graven vernield op begraafplaats Huizen

Ruim tien graven zijn het afgelopen weekend vernield op de Nieuwe Algemene Begraafplaats in Huizen, dat meldt RTV Noord-Holland.


13 juli 2011

Crematorium Alphen ontruimd door rook

Het crematorium in Alphen aan den Rijn is woensdagmiddag ontruimd nadat er rook vrij kwam bij een crematie. Een technisch defect zou er de oorzaak van zijn dat er zoveel rook vrij kwam dat nabestaanden het pand moesten verlaten.


13 juli 2011

Wetenschappelijke studie naar het project Allerzielen Alom

Sinds 2005 vindt op diverse plaatsen in Nederland de viering 'Allerzielen Alom' plaats, een initiatief van artieste Ida van der Lee. Dit project brengt een gevarieerd publiek van alle leeftijden en religieuze achtergronden samen rond begraafplaatsen en crematoria die voor deze gelegenheid uitnodigend ingericht en aangekleed zijn. William Arfman,
archeoloog en godsdienstwetenschapper, heeft deze moderne traditie bestudeerd; de resultaten van zijn onderzoek publiceert hij in zijn nieuwe boek Analysing Allerzielen Alom.


12 juli 2011

Groen licht voor crematorium Oldenzaal

Na twaalf jaar discussie heeft de lokale politiek in Oldenzaal(Ov.) overeenstemming bereikt over de komst van een crematorium aan de Schipleidelaan, dat meldt De Tubantia. De raad heeft ingestemd met het bestemmingsplan en daarmee komt er een einde aan de voortdurende discussie.


10 juli 2011

Volkstuinders protesteren tegen komst crematorium

Eigenaren van volkstuintjes aan de Krusemanlaan in Heerhugoward hebben dit weekend geprotesteerd tegen de komst van een crematorium op hun terrein. Het Noordhollands Dagblad meldt dat de volkstuinders met spandoeken, pamfletten en handtekeningenacties aandacht vroegen voor hun standpunt.


Dorpsbewoners tot 2040 begraven in eigen kernen

10 juli 2011

Dorpsbewoners tot 2040 begraven in eigen kernen

Dorpsbewoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg kunnen tot 2040 worden begraven in hun eigen dorp. Eerder wilde de (fusie)gemeente Katwijk één grote nieuwe begraafplaats laten realiseren in het gebied Mient Kooltuin, dat meldt het Leidsch Dagblad. De gemeenteraad heeft echter besloten dat het voor de bewoners mogelijk moet blijven om te kunnen worden begraven in de eigen kern.


Zwolle gaat minder onderhoud plegen op begraafplaatsen

8 juli 2011

Zwolle gaat minder onderhoud plegen op begraafplaatsen

Om geld te besparen gaat de gemeente Zwolle het aantal onderhoudsbeurten op begraafplaatsen fors verminderen. Tot voor kort werd het groen nog eens in de paar weken onderhouden, dat gaat terug naar twee tot drie keer per jaar, dat meldt de Stentor.


Onenigheid over extra kosten groenonderhoud begraafplaats Geldermalsen

7 juli 2011

Onenigheid over extra kosten groenonderhoud begraafplaats Geldermalsen

Het ministerie van Binnenlandse Zaken vindt dat de gemeente Geldermalsen niet zomaar opeens extra kosten mag berekenen aan nabestaanden. De gemeente wil nabestaanden 80 euro per jaar laten betalen per graf voor het groenonderhoud, dat meldt de Gelderlander. Verschillende nabestaanden verzetten zich tegen die maatregel en hebben nu dus de steun van het ministerie.


7 juli 2011

Vandalen begraafplaats Eibergen aangehouden

In april van dit jaar zijn op de begraafplaats in Eibergen(Gld.) vijf graven vernield. De vandalen die hiervoor verantwoordelijk waren zijn deze week aangehouden door de politie. Het gaat om acht jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 20 jaar, twee verdachten van 17 en 18 jaar hebben de vernielingen inmiddels bekend.


7 juli 2011

Dief glasparels kindergraf heeft spijt

De persoon die deze week de glasparels van een kindergraf op het kerkhof in Leens heeft gestolen heeft ze weer teruggebracht. Waarschijnlijk heeft de dief spijt gekregen van zijn of haar daad nadat er in de lokale media veel aandacht was voor de zaak, dat meldt RTV Noord.


6 juli 2011

Van der Zwaag en DELA samen in Leeuwarden

Leeuwarden, 6 juli 2011 – Uitvaartverzorging Van der Zwaag uit Oranjewoud/Heerenveen en coöperatie DELA starten samen een uitvaartonderneming in Leeuwarden. Met Uitvaartverzorging Van der Zwaag DELA BV versterken beide ondernemingen hun positie in Leeuwarden en noordoost Friesland. Van der Zwaag DELA is met haar uitvaartcentrum gevestigd aan de rand van het Rengerspark aan de Spanjaardslaan 25-1 in Leeuwarden.


5 juli 2011

Verdachte van vernieling graven voor de rechter

5 juli 2011 - Arrondissementsparket Zutphen

Vandaag, 5 juli, stond een 17-jarige jongen uit Heerde terecht voor de rechtbank Zutphen op verdenking van vernieling van ruim 50 graven op de begraafplaats in Heerde op in de nacht van 24 op 25 juli 2010. De schade was aanzienlijk.


Botresten slingeren al jaren over begraafplaats Bunnik

5 juli 2011

Botresten slingeren al jaren over begraafplaats Bunnik

Op de Rooms-katholieke begraafplaats St. Barbara in Bunnik(Utrecht) slingeren al jaren botresten van overledenen over de begraafplaats. Volgens het bestuur komt dat omdat de begraafplaats op vette kleigrond ligt en het lastig ruimen is. Maar niet alle bezoekers nemen genoegen met dat excuus. Er speelt overigens meer op het kerkhof, bij het ruimen en delven van graven zou de grafdelver al verschillende keren graven hebben beschadigd. Verschillende gedupeerde grafeigenaren voelen zich in de steek gelaten door het bestuur dat volgens hen keer op keer niet thuis gaf na klachten over de situatie.


4 juli 2011

Nieuwsbrief 27 (juli 2011) van de Vereniging De Terebinth

De Terebinth is een onafhankelijke landelijke vereniging met regionale vertegenwoordiging. De vereniging zet zich in voor de funeraire cultuur in Nederland. Behoud van en aandacht voor waardevolle begraafplaatsen en grafmonumenten staat daarbij voorop.


4 juli 2011

Nieuwe tv-commercials Monuta

Nabestaanden komen in een periode vlak na het overlijden van een dierbare vaak voor moeilijke keuzes te staan. Keuzes die zij zelf moeten maken. Naast de praktische zaken, zoals het regelen van de uitvaart, zijn er ook de emotionele aspecten. Nabestaanden willen het zo goed mogelijk doen voor hun overleden dierbare. Het is dan fijn dat er iemand is die helpt en zaken uit handen neemt. Zo staan de nabestaanden er niet alleen voor.


1 juli 2011

Rouwstoet als protest tegen bezuinigingen bij brandweer

Verschillende brandweerlieden uit Amsterdam hebben donderdagmorgen meegelopen in een rouwstoet door de hoofdstad. Een kist werd op een rijdend draagbaar door de stad gereden om daarmee symbool te staan voor de gevolgen die de bezuinigingen volgens de brandweer kunnen hebben.

Volg het laatste uitvaartnieuws op Twitter via www.twitter.com/uitvaart

Volg het laatste uitvaartnieuws op Twitter via www.twitter.com/uitvaart

18 juli 2011

Wilt u op de hoogte blijven van al het uitvaartnieuws, trends en ontwikkelingen?


Lees verder

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >