Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws SEPTEMBER 2015

donderdag 30 september 2015

Brand in crematorium villa Moergestel

Eerder deze week liet de eigenaar van landgoed Dennenhoef in Moergestel weten dat er mogelijk een crematorium wordt gebouwd op het landgoed. De villa op het landgoed is vooral bekend van de moord op een bekende crimineel in 1994. Maar vannacht is de villa in vlammen opgegaan.

Lees verder


donderdag 30 september 2015

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Zie de mens...

Journalist Mark Bos krijgt in 2012 een fatale diagnose: uitgezaaide prostaatkanker. Hij wil niet aan de chemotherapie en kiest ervoor om diverse alternatieve therapieën uit te proberen. Helaas blijkt de ziekte niet in te dimmen door die therapieën. De scans laten duidelijk groei van tumoren zien, de arts is ook duidelijk: zonder chemo is het snel afgelopen.

Lees verder


donderdag 30 september 2015

Schudden graven binnenkort ook mogelijk in Borne

De gemeente Borne wil de verordening op het beheer van de gemeentelijke begraafplaats aanpassen om het schudden van graven mogelijk te maken. De gemeente doet dat omdat het regelmatig verzoeken krijgt van families die hun overleden dierbare willen begraven in een bestaand familiegraf, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 30 september 2015

Landsmeer moet zoeken naar nieuwe locatie crematorium

Het college van Landsmeer moet opzoek naar een nieuwe locatie waar een crematorium gebouwd kan worden, dat meldt het Noordhollands Dagblad. De gemeenteraad wees de beoogde locatie aan de Scheepsbouwersweg af, maar wil wel dat de gemeente op zoek gaat naar een alternatieve locatie.

Lees verder


donderdag 29 september 2015

Herfstwandeling op Westerveld

Op zondag 4 oktober bent u om 14.00 uur van harte welkom in de begraafaula van Westerveld. Onze gidsen verzorgen een twee uur durende wandeling en leiden u langs bijzondere monumenten, omringd door natuurschoon in deze mooie tijd van het jaar. Ontdek de adembenemende uitstraling van het park met doorkijkjes, coulissen en open stukken, die zo typerend zijn voor gedenkpark Westerveld. Wandelt u mee?

Lees verder


donderdag 28 september 2015

Lingewaard geeft 60.000 euro terug aan gedupeerden grafrechten

De gemeente Lingewaard gaat 77 rechthebbenden in totaal 60.000 euro terug betalen. De gemeente doet dat omdat er door een fout te hoge grafrechten in rekening zijn gebracht, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 28 september 2015

Vrijwilligers knappen Joodse begraafplaats op

Dit jaar heeft een grote groep vrijwilligers hard gewerkt om de Joodse begraafplaats aan de Nieuweweg op te knappen. Dit gebeurde op initiatief van de Stichting Boete & Verzoening. Deze stichting zet zich landelijk in voor het herstel van de relatie tussen christenen en joden en doet dat onder ander met concrete bijdrages.

Lees verder


donderdag 25 september 2015

SGP wil treurwilgen bij begraafplaats

De lokale fractie van de SGP in Staphorst heeft kunnen voorkomen dat de gemeente de treurwilgen bij de ingang van de begraafplaats vervangt door Iepen. De SGP vindt dat treurwilgen beter passen bij de begraafplaats, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 25 september 2015

Yarden zoekt taboedoorbrekende ideeën voor mooi afscheid

De gemiddelde Nederlander (93%) is regelmatig geërgerd tijdens een uitvaart. Dat blijkt uit de Afscheidsmonitor van Uitvaartorganisatie Yarden. Het afgaan van een mobiele telefoon tijdens een uitvaartdienst is een van de grootste ergernissen (71%). Maar ook het niet respecteren van de wensen van de overledene (34%) -omdat de meningen daar bijvoorbeeld over verschillen in de familie- zorgt voor teleurstelling. Yarden roept Nederlanders daarom op om vernieuwende ideeën aan te dragen om een afscheid nog mooier en persoonlijker te maken óf te stemmen op een van de al ingezonden ideeën voor de Afscheidsprijs 2015.

Lees verder


donderdag 25 september 2015

Crematorium op landgoed in Moergestel

Als het aan de eigenaar van landgoed Dennenhoef in Moergestel ligt wordt er een crematorium gebouwd op zijn landgoed, dat meldt het Brabants Dagblad. De gemeente is enthousiast over mogelijke komst van een crematorium op deze locatie.

Lees verder


donderdag 24 september 2015

Monument Stralend licht onthult

Zondag 20 september Afgelopen zondag is het monument 'Stralend licht' onthuld in de tuin van Crematorium Tilburg en omstreken. Dit gebeurde tijdens de drukbezochte Uitvaartboulevard: ongeveer 1.000 mensen kwamen een kijkje achter de schermen nemen bij het crematorium en de uitvaartcoöperaties DELA en Monuta aan de Karel Boddenweg .

Lees verder


donderdag 24 september 2015

Literaire avond zonder Joost Zwagerman

David Van Reybrouck en Joost Zwagerman zouden op dinsdag 29 september spreken over zelfdoding naar aanleiding van de tentoonstelling De Vogelvanger in Museum Tot Zover. Voor deze gelegenheid was de aula van begraafplaats De Nieuwe Ooster bij hoge uitzondering beschikbaar gesteld. Zwagerman’s tragische overlijden benadrukt de ongrijpbaarheid van depressie, de urgentie van een open dialoog over suïcide én het belang van zijn essays over dit onderwerp. Op verzoek van Van Reybrouck is besloten de literaire avond over zelfdoding door te laten gaan.

Lees verder


donderdag 24 september 2015

Yarden opent 4 oktober eerste dierenbegraafplaats in Rijswijk

Op Werelddierendag, zondag 4 oktober, opent Yarden haar eerste dierenbegraafplaats. Deze bevindt zich op een speciaal hiervoor bestemd deel naast Begraafplaats Oud-Rijswijk. Bioloog Midas Dekkers verzorgt met de directievoorzitter van Yarden, Ron Bavelaar, om 15.30 uur de opening. Aansluitend, om 16.30 uur, is de traditionele Katholieke dierenzegen door pastor Johannes Ritzer. Belangstellenden zijn van harte welkom een kijkje te komen nemen en om hun dier te laten zegenen. Dierenbegraafplaats Oud-Rijswijk ontvangt u mèt uw geliefde hond, kat, konijn of goudvis. Uiteraard zijn ook andere huisdieren welkom.

Lees verder


donderdag 23 september 2015

Officiële opening vernieuwde crematorium DELA in Uden

Het geheel vernieuwde crematorium van coöperatie DELA aan de Belgenlaan in Uden wordt vrijdag 25 september officieel geopend door de Udense wethouder en loco-burgemeester René Peerenboom en Ruud Frische, adjunct directeur Uitvaartdiensten van coöperatie DELA. Het crematorium is in vijf maanden tijd verbouwd, vergroot en opnieuw ingericht. Het kleurrijke en eigentijdse gebouw is onder andere uitgebreid met een uitvaartcentrum. Ook het buitenterrein is flink onderhanden genomen. Zaterdag 26 september tussen 12.00 en 16.00 uur is er een open dag.

Lees verder


donderdag 23 september 2015

Ontroerende video van man die zingt voor zijn stervende vrouw

Op YouTube is een zeer ontroerende video geplaatst waarin te zien is hoe een 92-jarige man zingt voor zijn stervende vrouw. De vrouw ligt in een hospice in Amerika. De video is opgenomen door een van de kinderen van het echtpaar. Terwijl de man hun lievelingslied zingt zegt de vrouw meerdere keren dat ze van hem houdt.

Lees verder


donderdag 22 september 2015

Wim Vlaanderen te zien in Man Bijt Hond

Oud-begraafplaatsbeheerder Wim Vlaanderen uit Zwolle is woensdag te zien in het programma Man Bijt Hond. Vorige week heeft een cameraploeg opnames gemaakt op begraafplaats Kranenburg in Zwolle.

Lees verder


donderdag 22 september 2015

Start bouw eerste Nederlandse crematorion op Zorgvlied

Op begraafplaats Zorgvlied is vandaag de bouw van het crematorion begonnen. Het bijzondere is dat nabestaanden er straks met alle belangstellenden aanwezig kunnen zijn bij het invoeren van de kist. Bij de meeste crematoria kunnen er maar een paar mensen aanwezig zijn bij het invoeren. Het crematorion is een sfeervol gebouw met centraal in het midden de crematieoven.

Lees verder


donderdag 22 september 2015

Informatiemiddag “Beschuit zonder muisjes”

Het overlijden van een kind is wel het laatste waar wij aan willen denken. We gaan er tenslotte allemaal van uit dat kinderen geboren worden om ons te overleven. Zo heeft moeder natuur dat bedacht. Toch komt het helaas voor dat kinderen dood geboren worden of ziek (geboren) worden en niet meer zullen genezen. Na de vreugde van nieuw leven is daar al gauw het verdriet. Al veel te vroeg houdt dat jonge leven op en moet er nagedacht worden over een afscheid.

Lees verder


donderdag 21 september 2015

Verstandelijk beperkte Peter Dibbets geeft presentatie over de dood

Peter Dibbets uit Winterswijk heeft een lichte verstandelijke beperking. Tijdens een stage bij een crematorium heeft hij veel geleerd over alles wat er komt kijken bij een uitvaart. Omdat Peter vindt dat er te weinig aandacht is voor mensen met een verstandelijke beperking bij een overlijden, is hij met het project ‘Doodgewoon’ begonnen. Vandaag (maandag de 21e) geeft hij hierover om 19:45 uur bij vereniging LFB in Hilversum een presentatie aan mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder


donderdag 21 september 2015

Praatstenen genomineerd voor ‘Jaarprijs Palliatieve Zorg’ van VUmc

De Praatstenen, een dobbelsteenspel dat mensen stimuleert elkaar verhalen te vertellen over afscheid en verlies, is genomineerd voor de ‘Jaarprijs Palliatieve Zorg – Impact’ van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van VUmc in Amsterdam.

Lees verder


donderdag 21 september 2015

CBS: Sterfte aan dementie gestegen tot 12,5 duizend

Vorig jaar overleden 12,5 duizend mensen aan de gevolgen van dementie, meldt CBS. Sinds 1996 is de sterfte aan dementie verdrievoudigd.

Lees verder


donderdag 21 september 2015

Informatiemiddag Natuurbegraven en Natuurlijke materialen

Welke kleding kan ik gebruiken voor een natuurbegrafenis? Waar moet een lijkwade aan voldoen? En uit welke materialen mag een uitvaartkist bestaan? Op 26 september 2015 organiseert Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext een informatiemiddag over natuurlijk begraven.

Lees verder


donderdag 18 september 2015

Nieuw crematorium in Borne

De gemeente Borne hoopt in november het voorontwerpbestemmingsplan voor de bouw van een crematorium ter inzage te kunnen leggen. De gemeente en Crematoria Twente willen een crematorium realiseren op de Kluf-Noord in Borne, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 17 september 2015

Videopresentatie begraafplaatsen Amersfoort

De gemeente Amersfoort heeft drie prachtige algemene begraafplaatsen. De meeste begrafenissen vinden tegenwoordig plaats op begraafplaats Rusthof die dateert uit 1931. Om te laten zien hoe mooi de natuur en de graven een eenheid vormen en om te laten zien wat er allemaal mogelijk is op de begraafplaatsen in Amersfoort heeft de gemeente een nieuwe videopresentatie laten maken van de begraafplaatsen.

Lees verder


donderdag 16 september 2015

Natuurbegraafplaats in Utrechtse Heuvelrug

Vanaf 1 november kunnen nabestaanden hun overleden dierbare begraven op een natuurbegraafplaats in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De gemeente volgt het voorbeeld van natuurbegraafplaats Heidepol waar het begraven in de natuur een succes is, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 16 september 2015

Lezing Marieke de Bruijn in crematorium Zoomstede

Op donderdag 24 september 2015 verzorgt Marieke de Bruijn een lezing “Leren leven met verliezen”. Marieke de Bruijn is psychosociaal-therapeute gespecialiseerd in verlies en rouw, psychodrama-therapeute en docente Verlieskunde. Daarnaast is zij gespecialiseerd in het begeleiden van trauma, burnout, rouw en verlies en bewustwordingsprocessen.

Lees verder


donderdag 15 september 2015

Gemeente Berkelland voor crematoriumplan Haarlo

Als het aan het college van Berkelland ligt mag er een crematorium worden gebouwd op landgoed ’t Aamschot in Haarlo, dat meldt de Tubantia. Rondom Rouw B.V. wil er een crematorium realiseren waar jaarlijks maximaal 800 crematies zullen plaatsvinden. De gemeente wil het bestemmingsplan er voor wijzigen.

Lees verder


donderdag 15 september 2015

Gesneuvelden krijgen na 74 jaar naam op graf Leeuwarden

In 1941 stortte een Engelse bommenwerper neer in Friesland nadat deze uit de lucht was geschoten door de Duitsers. De zes inzittenden werden begraven op de Noorderbegraafplaats in Leeuwarden. Maar 74 jaar lang stonden er geen namen op de graven en daar komt nu verandering in, meldt Historiek.net.

Lees verder


donderdag 15 september 2015

Uitreiking 1e jubileumboek Rebel’s Begrafenisonderneming

Op zaterdag 12 september reikte Rebel’s Begrafenisonderneming het 1e exemplaar van het jubileumboek voor hun 200-jarig bestaan uit. Tijdens de opening van de Huizerdag werd door het oudste bedrijf van Huizen het eerste boek overhandigd aan de Burgemeester van Huizen, de heer Fons Hertog.

Lees verder


donderdag 14 september 2015

Kies zelf een boom uit voor je eigen uitvaartkist

Op Landgoed Twickel in Delden kunnen liefhebbers alvast een boom uit kiezen die gebruikt zal worden voor hun eigen uitvaartkist, dat meldt de Tubantia. De uitvaartkist die wordt gemaakt van een boom naar keuze is een initiatief van houtzagerij Twickel.

Lees verder


donderdag 14 september 2015

Begraven midden in het centrum van Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer krijgt, als het om begraven gaat, te maken met nieuwe concurrentie. Als alles mee zit worden er binnenkort weer nieuwe graven uitgegeven op het oude kerkhof aan de Dorpsstraat. Die begraafplaats is gelegen in het centrum van Zoetermeer en zal daarom een geduchte concurrent kunnen worden voor de algemene begraafplaats in het Zoetermeerse Buytenpark, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 14 september 2015

Alkmaar wil crematoriumplan Meerweg toch doorzetten

De rechter oordeelde onlangs dat de gemeente Alkmaar de noodzaak voor de komst van een crematorium aan de Meerweg in Alkmaar onvoldoende heeft kunnen aantonen. Daarom kregen omwonenden van de Meerweg hun zin van de rechter en mag er geen crematorium worden gebouwd. Maar de gemeente blijft nu tocht volop inzetten voor de komst van een crematorium aan de Meerweg, dat meldt RTV NH.

Lees verder


donderdag 11 september 2015

Grafkelder Utrecht geopend vanwege stemgeluid overledene

De beheerder van begraafplaats St. Barbara in Utrecht heeft een grafkelder moeten openen nadat een familielid meende dat ze de stem van de overledene had gehoord, dat meldt RTV Utrecht. Het familielid bezocht de grafkelder waar een paar weken geleden een vrouw in is begraven.

Lees verder


donderdag 11 september 2015

Graf overleden kind Spijkenisse al elf keer vernield

In december 2014 overleed de dochter van Sylvia van Veen uit Spijkenisse. Haar dochter overleed na een leven vol met tegenslagen. Vlak voor haar dood gingen haar laatste twee wensen in vervulling. Ze kreeg bezoek van Marco Borsato en Anderea Hazes. Maar al twee dagen na haar begrafenis begon een reeks van vernielingen aan haar graf, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 11 september 2015

Geen cameratoezicht begraafplaats na vandalisme bij graf kind

De gemeente Steenbergen laat geen camera’s plaatsen op de algemene begraafplaats in Dinteloord, dat meldt BN de Stem. Vanuit de lokale politiek komt de vraag om maatregelen te nemen om vernieling en diefstal op de begraafplaats tegen te gaan. Maar verantwoordelijk wethouder Zijlman denkt dat het onmogelijk is om dit soort zaken te voorkomen. De lokale fractie van de PvdA heeft het college vragen gesteld naar aanleiding van het aangrijpende verhaal van vernieling en diefstal op het graf van een meisje.

Lees verder


donderdag 11 september 2015

Afscheidsmonitor: uitvaart mag vrolijk en gezellig zijn

Gezelligheid en vrolijkheid tijdens de uitvaart mag tegenwoordig. Dit blijkt uit de Afscheidsmonitor van uitvaartorganisatie Yarden. Was de uitvaart traditioneel een sober en ingetogen moment, nu is er voor 61% van de Nederlanders zeker ruimte voor een vrolijke noot.

Lees verder


donderdag 9 september 2015

Gelderland wil meer ruimte voor natuurbegraafplaatsen

De provincie Gelderland gaat meer ruimte geven aan de ontwikkeling van natuurbegraafplaatsen in de provincie. De provincie constateert dat steeds meer mensen kiezen voor begraven in de natuur en daarom moeten er meer plaatsen komen waar dit mogelijk is. De provincie krijgt veel verzoeken voor het realiseren van natuurbegraafplaatsen van gemeenten en particuliere initiatiefnemers, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 9 september 2015

Nuenen krijgt een Uitvaarthuis

Vanwege het ontbreken van een plaatselijke opbaarmogelijkheid zijn de inwoners van Nuenen altijd afhankelijk geweest van uitvaartcentra in omliggende plaatsen. Door de komst van een eigen Uitvaarthuis in Nuenen, behoort dit binnenkort tot het verleden.

Lees verder


donderdag 8 september 2015

Na 225 jaar herenigd op Ter Navolging

Op Open Monumentendag op zondag 13 september a.s. van 13 – 16 uur wordt Ernst Ephraïm van Bergen, gestorven en begraven op het uit 1786 daterende Rijksmonument ‘Ter Navolging’ aan de Lingedijk in Tiel, herenigd met voorwerpen die door hem, en medebewoners van zijn huis, meer dan 225 jaar geleden zijn gebruikt.

Lees verder


donderdag 8 september 2015

Lokale partij wil betere informatievoorziening op begraafplaats Maarssen

Mensen die niet meer weten waar hun overleden dierbare is begraven op de begraafplaats aan de Straatweg in Maarssen moeten de hele begraafplaats over om te zoeken. Want sinds enige tijd is de ordner waarin stond waar mensen zijn begraven weg. De lokale partij Maarssen 2000 wil dat de gemeente er voor zorgt dat de informatiemappen weer terug worden geplaatst, dat meldt RTV Utrecht.

Lees verder


donderdag 7 september 2015

Grafschenners schrijven excuusbrief aan Koninklijke familie

Twee mannen uit Almere hebben in juni bier gegoten over het graf van prins Friso. De jongmannen hebben spijt van hun daad en hebben daarom een excuusbrief geschreven aan de Koninklijke familie, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 7 september 2015

Konijnen begraafplaats 't Harde worden afgeschoten

Na twee weken van positieve berichten over gemeenten die op een diervriendelijke manier dierenoverlast aanpakken (Doetinchem en Rheden) moeten we helaas constateren dat de gemeente Elburg kiest voor het afmaken van konijnen. Op de begraafplaats in ’t Harde eten konijnen bloemen van de graven en veroorzaken hun holen schade aan de graven, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 7 september 2015

Harderwijk kapt bomen op begraafplaats Oostergaarde

Op begraafplaats Oostergaarde in Harderwijk moeten elf bomen worden gekapt. De wortels van de bomen drukken het asfalt omhoog en ze veroorzaken schade aan graven, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 7 september 2015

Officiële opening Afscheidshuis De Lelie in Gorinchem

Op twee oktober wordt Afscheidshuis De Lelie in Gorinchem officieel in gebruik genomen. In het afscheidshuis kunnen overledenen worden opgebaard in een 24-uurs kamer. Ook is er ruimte voor kleinschalige bijeenkomsten die in het teken staan van het thema uitvaart.

Lees verder


donderdag 7 september 2015

België kan gestegen vraag naar crematies niet aan

Yarden biedt nabestaanden en ondernemers in België haar diensten aan om de enorm gestegen vraag naar crematies op te vangen. Het aantal crematies in België is de afgelopen drie jaar gestegen van 50% naar 90%. Belgische crematoria verwachten deze enorme vraag binnenkort niet meer aan te kunnen. Het Nederlandse Yarden stelt haar crematoria in Oosterhout, Venlo en Heerlen beschikbaar om te voorkomen dat Belgische families geen passend afscheid kunnen nemen.

Lees verder


donderdag 4 september 2015

Alles over het thema uitvaart in Leiden voortaan te vinden op één website

Mensen willen steeds vaker iets persoonlijks toevoegen aan een uitvaart. Om inwoners van Leiden te informeren en inspireren hoe ze een uitvaart helemaal naar eigen smaak en wens kunnen invullen is www.uitvaart-leiden.nl ontwikkeld. Op de site is alle informatie te vinden die betrekking heeft op het thema uitvaart in Leiden. Mensen die de site bezoeken zullen ontdekken dat er veel meer mogelijk is dan men doorgaans denkt.

Lees verder


donderdag 4 september 2015

Openingstoespraak wethouder buitenaula IJmuiden

Hieronder kunt u de openingstoespraak lezen van wethouder Floor Bal bij de opening van de buitenaula op begraafplaats Duinhof.

Lees verder


donderdag 4 september 2015

Tot Zover zoekt post-mortemfoto’s

Selfies met overledenen zorgen regelmatig voor ophef in de media. Maar is deze ophef terecht? Tot Zover toont vanaf 2 november ‘Post Mortem’ over geschiedenis en toekomst van de post-mortemfotografie. Naast ruim honderd foto’s uit de historische collectie van de Engelse verzamelaar Paul Frecker worden moderne beelden getoond. Deze recente foto’s zijn gemaakt door uitvaartfotografen of door nabestaanden zelf met hun digitale camera of smartphone.

Lees verder


donderdag 3 september 2015

Literaire wandeling op begraafplaats De Nieuwe Ooster

In de serie ‘Dode schrijvers, levende woorden’ maakt dichter Jos van Hest op zondagmiddag 13 september een wandeling over begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam. Zijn literaire wandeling gaat langs gedenktekens en graven van schrijvers en dichters; het publiek wordt uitgenodigd mee te wandelen.

Lees verder


donderdag 2 september 2015

Everzwijn begraafplaats Heiderust mag blijven leven

Vorige week gaf de gemeente Doetinchem het goede voorbeeld als het gaat over hoe men overlast van dieren op een diervriendelijke manier kan oplossen. In Doetinchem koos de beheerder van de begraafplaats voor voorlichting in plaats van kogels. De gemeente Rheden laat nu een nieuw hek aanleggen om een everzwijn bij de graven weg te houden, dat meldt De Gelderlander.

Lees verder


donderdag 1 september 2015

Nieuwe prijs voor funerair erfgoed: de Gouden Terebinth

De Gouden Terebinth is een nationale prijs die in januari 2016 voor het eerst door Vereniging De Terebinth wordt uitgereikt. Winnaar van deze prijs is de organisatie/instantie of de persoon die zich in 2014-2015 uitzonderlijk heeft ingezet voor het behoud van onze funeraire cultuur. Meedoen kan tot 20 oktober 2015.

Lees verder


donderdag 1 september 2015

Nieuwe uitgave Terebinth vanaf nu verkrijgbaar

Het derde nummer van Terebinth, tijdschrift voor funeraire cultuur, is gewijd aan kloosterbegraafplaatsen, een vrij onbekend aspect van ons funeraire erfgoed. Gewoonlijk zijn deze niet voor publiek toegankelijk. In de funeraire literatuur is er dan ook weinig aandacht aan besteed. Uitbundige monumenten zal je er niet aantreffen. Het zijn sobere kerkhoven, die in hun eenvoud het kloosterleven weerspiegelen waarvan zij deel uitmaken. Toch hebben ook deze dodenakkers hun eigen karakteristieken. Het themanummer begint met een gedegen inleiding over kloosters in ons land door hoofdredacteur Wim Cappers, waarbij het aspect van begraven uiteraard niet wordt vergeten.

Lees verder


donderdag 1 september 2015

Video: Discussie over extreme uitvaarten in Ghana

Op het videokanaal van een Ghanees discussieplatform is een video geplaatst over de extravagante uitvaarten die worden gehouden in Ghana. Wie meer wil weten over de Ghanese uitvaartcultuur kan de video hieronder bekijken.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder