Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MAART 2014

maandag 31 maart 2014

Troost voor nabestaanden op nazorgplatform Wie Troost Mij

Vanuit de wens om nabestaanden ook na de periode van de uitvaart goed te kunnen ondersteunen lanceerde Monuta in juli 2013 een online platform voor nabestaanden onder de naam Wie Troost Mij. Inmiddels is wietroostmij.nl uitgegroeid tot een breed platform met praktische informatie en een forum waar nabestaanden troost kunnen vinden bij elkaar.

Lees verder


maandag 31 maart 2014

Open Dag Crematoria Twente in Almelo en Usselo op 5 april

De aula’s bezoeken, de ovens bekijken en mogelijkheden van asbestemming nagaan. Alles is mogelijk tijdens de Open Dag van Crematoria Twente. Geïnteresseerden krijgen op 5 april de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen in de vestigingen in Almelo en Usselo. Met onder meer rondleidingen en demonstraties laten medewerkers het werk van Crematoria Twente zien. In april bestaat cremeren 100 jaar in Nederland en in dat kader wordt deze Open Dag georganiseerd. Televisieprogramma EenVandaag besteedt hier op donderdag 3 april of vrijdag 4 april om 18.15 uur op Ned 1 aan met opnames die hebben plaatsgevonden bij Crematoria Twente.

Lees verder


maandag 31 maart 2014

Open Dag de Boskamp

Op zaterdag 5 april opent Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp haar deuren. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te zien wat de mogelijkheden rondom een plechtigheid zijn. In april is het ook 100 jaar geleden dat de eerste crematie in Nederland plaatsvond.

Lees verder


maandag 31 maart 2014

Westerveld organiseert ‘historische’ Open Dag

Op zondag 6 april opent Begraafplaats & Crematorium Westerveld haar deuren. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te zien wat de mogelijkheden rondom een plechtigheid zijn. Een bijzondere Open Dag, want in april is het ook 100 jaar geleden dat de eerste crematie plaatsvond in het Crematorium Westerveld, het eerste crematorium van Nederland.

Lees verder


maandag 31 maart 2014

Jonkerbos organiseert Open Dag op zaterdag 5 april

Op zaterdag 5 april opent Crematorium Jonkerbos haar deuren. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te zien wat de mogelijkheden rondom een plechtigheid zijn. In april is het ook 100 jaar geleden dat de eerste crematie in Nederland plaatsvond.

Lees verder


maandag 31 maart 2014

Open Dag Crematorium Dieren op zaterdag 5 april

Op zaterdag 5 april opent Crematorium Dieren haar deuren. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te zien wat de mogelijkheden rondom een plechtigheid zijn. In april is het ook 100 jaar geleden dat de eerste crematie in Nederland plaatsvond.

Lees verder


maandag 31 maart 2014

Open Dag Moscowa op zaterdag 5 april

Op zaterdag 5 april opent Begraafplaats & Crematorium Moscowa haar deuren. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te zien wat de mogelijkheden rondom een plechtigheid zijn. In april is het ook 100 jaar geleden dat de eerste crematie in Nederland plaatsvond.

Lees verder


vrijdag 28 maart 2014

Nieuw op Uitvaartbranche.nl: "Vesalius", de Vereniging voor Obductie-assistenten, Overledenenverzorgers en Thanatopracteurs

Vesalius bestaat al sinds 1984 en was hiermee de eerste officiële en onafhankelijke beroepsvereniging voor obductie-assistenten. Door de vele raakvlakken die er zijn met de beroepsgroep overledenenverzorgers en de sinds 2010 toegestane thanatopraxie, heeft er een statutenwijziging plaatsgevonden en zijn ook deze disciplines binnen Vesalius van harte welkom.

Lees verder


vrijdag 28 maart 2014

Coöperatie DELA organiseert eerste landelijke Kinderdag in Nederland

Op 6 april organiseert coöperatie DELA in 13 van haar crematoria een Kinderdag. Deze dag is bedoeld om kinderen vanuit hun eigen beleving en nieuwsgierigheid kennis te laten maken met de mogelijkheden rondom afscheid nemen. De deuren van de deelnemende crematorium staan open tussen 11.00 en 16.00 uur.

Lees verder


vrijdag 28 maart 2014

Video: Markante maar arme Eindhovenaar begraven in kist van Marktplaats

Slechts 51 jaar werd hij, Eppo Stam uit Eindhoven. Eppo zwierf vaak door stadsdeel Woensel en was zeer geliefd bij bewoners, ondernemers en daklozen. Omdat hij geen geld naliet zou zijn uitvaart worden verzorgd door de gemeente. Maar de lokale samenleving wilde het zover niet laten komen en met vereende krachten werd een uitvaart in stijl geregeld.

Lees verder


donderdag 27 maart 2014

6 april: Bijzondere Open Dag Crematorium Rotterdam

Na een ingrijpende verbouwing zet Crematorium Rotterdam - Maeterlinckweg 101, Rotterdam - op zondag 6 april haar deuren open. De Open Dag staat niet alleen in het teken van het totaal verbouwde pand. Op 6 april wordt door alle Yarden crematoria ook aandacht besteed aan het feit dat 100 jaar geleden de eerste crematie in Nederland plaatsvond. De Open Dag in Yarden Crematorium Rotterdam is van 11.00 tot 16.00 uur. Naast rondleidingen zijn er tal van bijzondere gasten tijdens de Open Dag, zoals een optreden van de Rotterdamse zanger Edwin, de aanwezigheid van John de Wolf en Bep het Medium.

Lees verder


donderdag 27 maart 2014

Open dagen in crematoria van Monuta op 5 en 6 april

In april is het 100 jaar geleden dat de eerste crematie in Nederland plaatsvond. Het was de crematie van dr. C.J. Vaillant, hoofdbestuurslid van de Vereniging voor Facultatieve Lijkverbranding. Sinds 1914 is er veel gebeurd: inmiddels kiest ruim 60% van de Nederlanders voor een crematie en zijn er 77 crematoria door heel Nederland.

Lees verder


woensdag 26 maart 2014

Rouwfotografie en Rituele Begeleiding

De uitvaartwereld anno 2014 is een andere wereld dan twintig/dertig jaar geleden. Veel collectieve waarden zijn ingeruild en er is volop ruimte gekomen voor individuele invulling en vernieuwing. Een goed afscheid helpt je verder. Rouwfotografie en rituele begeleiding zijn twee relatief nieuwe begrippen in de uitvaart die daaraan kunnen bijdragen. Op donderdag 10 april zijn Boukje Canaan (rouwfotografie) en Esther van Duijnhoven (ritueel begeleider) te gast bij de Yarden Vereniging Brabant in het Strandpaviljoen in Vught. Boukje en Esther zullen aan de hand van voorbeelden laten zien hoe beide vormen bijdragen aan een goed afscheid en van blijvende waarde blijken te zijn in perioden van rouw. Beide dames hebben veel ervaring op hun eigen terrein.

Lees verder


woensdag 26 maart 2014

Video: Een begrafenisauto die iedereen wil fotograferen

We kondigden het u kortgeleden al aan! Marc van Ravensteijn The Hearse & Limo Company blijft de uitvaartbranche verrassen. Vandaag presenteert hij u deze unieke Hotrod rouwauto. Een auto waarvan er in de hele wereld maar één is. Het is een rouwauto die door voorbijgangers spontaan wordt gefotografeerd, want zo’n auto heeft u niet eerder gezien!

Lees verder


woensdag 26 maart 2014

LOB-bedrijvendag wordt traditie

Dit jaar organiseert de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen alweer haar derde LOB-bedrijvendag. In 2008 werd ter ere van het tienjarig bestaan van de LOB de eerste bedrijvendag georganiseerd. Vanwege het grote enthousiasme, zowel bij de bezoekers als bij de standhouders, werd door het bestuur besloten deze beurs vaker te organiseren. In 2011 trok deze dag, gehouden in het NBC-congrescentrum te Nieuwegein meer dan 40 standhouders. De LOB-bedrijvendag, die staat gepland voor 3 april 2014, wordt een traditie.

Lees verder


woensdag 26 maart 2014

Politie zoekt dader beroving op begraafplaats

Eindhoven - Op zondag 16 maart jl. rond 09.00 uur werd op de begraafplaats St. Petrus aan de Kloosterdreef een 87-jarige man bruut beroofd van zijn portemonnee met inhoud. Het slachtoffer liep daarbij hoofdletsel op.

Lees verder


dinsdag 25 maart 2014

Speciale site over uitvaart in Haarlem

Vanaf vandaag kunnen alle Haarlemmers terecht op 1 site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Haarlem en omliggende gemeenten als Heemstede en Aerdenhout. De nieuwe site Uitvaart-Haarlem.nl biedt Haarlemmers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Haarlems tintje te geven.

Lees verder


dinsdag 25 maart 2014

Open dag De Essenhof

Zaterdag 5 april opent de Essenhof, de gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium aan de Nassauweg 200 in Dordrecht, haar deuren tijdens de landelijke open dag voor crematoria. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er verschillende activiteiten die in het teken staan van cremeren. Bedoeling is om belangstellenden een indruk te geven wat er zoal bij een crematie komt kijken.

Lees verder


dinsdag 25 maart 2014

Nazorg NS na ongeval of zelfdoding op het spoor

Een ongeval of zelfdoding op het spoor is voor zowel nabestaanden als NS-medewerkers een heel traumatische ervaring. De afdeling Concernveiligheid van Nederlandse Spoorwegen biedt deze mensen nazorg. Stafmedewerker Nazorg Cobi Nijhuis vertelt hoe dit traject bij NS is geregeld en hoe dit kan bijdragen aan een goede verwerking bij nabestaanden en personeel. Op woensdag 9 april 2014 geeft Cobi Nijhuis een lezing in Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Ölandhorst in Lelystad.

Lees verder


dinsdag 25 maart 2014

Weekend voor kinderen en jongeren in rouw

Net als vorig jaar organiseert Stichting Achter de Regenboog Regio West weer een regionaal kinderweekend. Dit jaar zal het plaatsvinden op zaterdag 22 en zondag 23 november 2014. Dit weekend is bedoeld voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar die een dierbaar iemand hebben verloren door de dood.

Lees verder


maandag 24 maart 2014

Weduwnaar overvallen en in elkaar geslagen op begraafplaats Eindhoven

Sinds zijn vrouw zes jaar geleden overleed bezoekt de 87-jarige Jo Vlemmix elke dag het graf van zijn vrouw. Wat een plek zou moeten zijn van stilte en respect bleek op 16 maart plotseling het decor van een brute overval op de bejaarde man. Een overvaller beroofde het slachtoffer en mishandelde man met grof geweld, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


vrijdag 21 maart 2014

Nieuwbouw voor medewerkers algemene begraafplaats Millingen

De gemeente Millingen wil 61.000 euro beschikbaar stellen voor de bouw van een nieuw onderkomen voor de medewerkers van de algemene begraafplaats. Het nieuwe gebouw voor de beheerders wordt bij de begraafplaats gebouwd, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


vrijdag 21 maart 2014

Open dag crematorium Tilburg in kader van 100 jaar cremeren in Nederland

Crematorium Tilburg houdt op zondag 6 april een open dag in het kader van 100 jaar cremeren in Nederland. Tijdens de open dag kan het publiek het hele crematorium, waaronder ook de ovenruimte bekijken. Er is ook ruime gelegenheid om vragen te stellen aan medewerkers van het crematorium. Tijdens de open dag kan men ook een kijkje nemen in de nieuwe aula.

Lees verder


donderdag 20 maart 2014

De Volharding geeft ongewenst stemadvies aan leden

Het AD heeft een opmerkelijk artikel gepubliceerd over de Haagse uitvaartvereniging De Volharding. Duizenden leden van de vereniging ontvingen de afgelopen dagen post van een lokale ouderenpartij. Per post of mail werden de leden opgeroepen om te stemmen op de ouderenpartij. De leden zouden de uitvaartvereniging (waarvan de voorzitter toevallig ook de voorzitter is van de ouderenpartij) verwijten dat het adressenbestand van de uitvaartvereniging is misbruikt.

Lees verder


donderdag 20 maart 2014

Giraffe kust doodzieke medewerker Diergaarde Blijdorp

De 54-jarige Mario heeft nog maar kort te leven vanwege een ernstige ziekte. Bijna zijn hele leven heeft hij gewerkt in Diergaarde Blijdorp. Zijn laatste wens was om afscheid te mogen nemen van zijn geliefde giraffes. De Stichting Ambulance Wens maakte deze wens gisteren waar en het werd een emotioneel afscheid voor Mario, maar ook voor de giraffes, dat meldt het AD.

Lees verder


dinsdag 18 maart 2014

Restauratie en reconstructie voor een respectvolle opbaring

Bij een overlijden kan het uiterlijk van de nabestaande ontsierd zijn. Of zelfs zwaar beschadigd raken. Toch is er vaak de behoefte om de dierbare alsnog op te baren voor een waardig afscheid. Van der Heden - Balthasar biedt middels restauratie en reconstructie de mogelijkheden hiertoe.

Lees verder


maandag 17 maart 2014

Nieuw op Uitvaart.nl: Crematorium De Omarming (Zutphen)

Crematorium De Omarming is een sfeervolle plek op een unieke locatie vlakbij de Oosterbegraafplaats in Zutphen. Met ruimte voor een persoonlijk laatste afscheid van een dierbare overledene. Van verzorging van de overledene tot en met de crematie of begrafenis en alles wat daarbij komt kijken.

Lees verder


maandag 17 maart 2014

Nieuw in de regio: uitvaartzorg Monuta Jacqueline Reijers

Op 17 maart 2014 start Jacqueline Reijers als franchisenemer van Monuta in de regio
Zevenaar, Duiven, Westervoort, Rijnwaarden en omgeving. Met haar jarenlange ervaring als professioneel ceremoniespreker en uitvaartbegeleider kent zij het belang van een persoonlijk afscheid. Jacqueline: “Het afscheid moet passen bij het leven van de overledene. Mijn doel is om van dat unieke leven een gevoelig levensportret te maken.”

Lees verder


vrijdag 14 maart 2014

Yarden realiseert en exploiteert uitvaartcentrum Zuidoost Amsterdam

Uitvaartorganisatie Yarden is door de stadsdeelraad Zuidoost gekozen als partij die een nieuw uitvaartcentrum mag bouwen en exploiteren aan de Hoogoorddreef. Het nieuwe uitvaartcentrum zal haar deuren naar verwachting in 2016 openen voor het publiek, dat meldt Dichtbij.nl.

Lees verder


donderdag 13 maart 2014

Uitvaarten uitgesteld door nucleaire top Den Haag

De nucleaire top (De Nuclear Security Summit 2014) die op 24 en 25 maart wordt gehouden in Den Haag zorgt ook voor de nodige ongemakken voor de Uitvaartbranche. Doordat veel wegen zijn afgesloten kan het zijn dat de begraafplaatsen en crematoria moeilijker bereikbaar zijn voor bezoekers van uitvaarten. Sommige uitvaartondernemers nemen het zekere voor het onzekere en proberen uitvaarten uit te stellen zodat deze niet plaatsvinden tijdens de top.

Lees verder


donderdag 13 maart 2014

Natuurbegraafplaats Hillig Meer levert duurzaam ontworpen uitvaartkisten van Drents hout

Natuurbegraafplaats Hillig Meer levert vanaf dinsdag 18 maart a.s. de eerste uitvaartkisten en opbaarplanken van het FSC-hout afkomstig uit de eigen duurzaam beheerde bossen. De nieuwe kisten zijn 100% ecologisch verantwoord ontworpen voor de Drentse natuurbegraafplaats en worden met de hand gemaakt van lokaal hout.

Lees verder


donderdag 13 maart 2014

GroenLinks wil natuurbegraafplaats in Zeist

De fractie van GroenLinks uit Zeist wil dat er een natuurbegraafplaats wordt gerealiseerd in de gemeente. De partij merkt op dat er een groeiende vraag is naar begraven in de natuur. Daar komt bij dat het begraven in de natuur duurzaam is en dat spreekt de partij aan. In de raad is onlangs gesproken over de toekomst van de algemene begraafplaats in Zeist. Tijdens die vergadering heeft GroenLinks aangedrongen op de realisatie van een natuurbegraafplaats, dat meldt fractievoorzitter Frank Dirkse in een ingezonden stuk in de Nieuwsbode Zeist.

Lees verder


donderdag 13 maart 2014

Crematiepercentage in 2013 naar 61,0

In 2013 was het percentage crematies in Nederland 61,0. Ten opzichte van 2012 is dat een stijging van 0,8% (in 2012: 59,2%). Voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten zien dat het aantal overledenen vorig jaar steeg tot 141.100. Hiervan werden 86.018 mensen gecremeerd.

Lees verder


woensdag 12 maart 2014

Open Huis Barbara Noordwijk succes

Op dinsdagavond 11 maart jl. hield Uitvaartverzorging Barbara Noordwijk Open Huis.
Tijdens deze inloopbijeenkomst konden bewoners van Noordwijk en de Bollenstreek vrij binnenlopen en kennismaken met alle mogelijkheden, faciliteiten en nieuwe wetgeving op het gebied van uitvaart.

Lees verder


woensdag 12 maart 2014

Wianda van der Pluijm ritueelbegeleider van het jaar 2014

De leden van de Landelijke Beroepsvereniging voor Ritueelbegeleiders (LBvR) hebben Wianda van der Pluijm uitgeroepen tot Ritueelbegeleider van het jaar. Van der Pluijms collega's roemen de ritueelbegeleider uit de regio Breda onder meer omdat ze het vak goed op de kaart zet, ook in Vlaanderen.

Lees verder


woensdag 12 maart 2014

Nieuwbouw Bergerbos begint vormen te krijgen

Op natuurbegraafplaats Bergerbos wordt hard gewerkt aan de nieuwbouw van het nieuwe funeraire ontmoetingscentrum.

Lees verder


woensdag 12 maart 2014

Grafrover heeft spijt van beroving vrouw

De 31-jarie Niels W. uit Den Helder moest zich deze week voor de rechter verantwoorden voor de beroving van een 69-jarige vrouw. Hij overviel de vrouw op een begraafplaats in Den Helder, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Lees verder


woensdag 12 maart 2014

Seminar ‘Over-leven na de dood’

Op zondag 22 juni 2014, een dag voorafgaand aan Internationale Weduwendag, organiseert Stichting De Jonge Weduwe – in samenwerking met de NTI NLP Foundation – het seminar ‘Over-leven na de dood’. Met bekende sprekers, een workshop en muzikale intermezzo’s biedt het seminar praktische hulp, inzichten én de nodige ontspanning.

Lees verder


dinsdag 11 maart 2014

Herdenkingsdag Dichterbij: Geliefde overledenen herinneren

Het Netwerk Sterven en Rouw Midden-Brabant organiseert op zondag 16 maart een herdenkingsdag voor iedereen die stil wil staan bij een dierbare die dood is gegaan. Een rondgang langs allerlei activiteiten en workshops maakt het de aanwezigen mogelijk om zelf richting te geven aan herinneringen. Er is speciale aandacht voor gezinnen en kinderen. De toegang is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Locatie: Crematorium Tilburg en omstreken, Karel Boddenweg 5, Tilburg.

Lees verder


dinsdag 11 maart 2014

GGD telt jaarlijks 36 eenzame doden

Ieder jaar worden minsten 36 lichamen gevonden van mensen die meer dan twee maanden onopgemerkt dood in huis liggen. Dat blijkt uit een onderzoek dat het AD heeft gehouden onder de 22 GGD-regio’s in Nederland. De krant heeft dit onderzoek gehouden naar aanleiding van de tragische vondst van het lichaam van een Rotterdamse vrouw die 10 jaar dood in haar woning lag.

Lees verder


maandag 10 maart 2014

Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland tekenen overeenkomst

Vanaf volgend jaar kunnen mensen wanneer zij overlijden een laatste rustplek vinden in een natuurgebied. Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland ondertekenen woensdag 12 maart op natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem een overeenkomst die begraafplaatsen in de natuur mogelijk maakt. Gezamenlijk zullen zij de komende jaren tien tot vijftien natuurbegraafplaatsen in Nederland inrichten. Natuurbegraven Nederland zorgt voor de exploitatie van de begraafplaats en de uitvoering van de uitvaart. Natuurmonumenten stelt natuurgebieden beschikbaar en onderhoudt en beschermt deze tot in de eeuwigheid. In 2015 zal de eerste natuurbegraafplaats op een natuurterrein geopend worden.

Lees verder


zondag 9 maart 2014

Vijftien nieuwe natuurbegraafplaatsen in Nederland

Natuurmonumenten gaat de komende jaren tien tot vijftien natuurbegraafplaatsen openen. De eerste vijf zullen volgend jaar al in gebruik worden genomen. Dat heeft directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten gezegd in het radioprogramma Vroege Vogels (Radio1).

Lees verder


zondag 9 maart 2014

Zorgen over regels en kosten begraafplaatsen Den Haag

Verschillende uitvaartondernemers uit Den Haag zijn bezorgd over de nieuwe regels en tarieven die sinds 1 januari zijn ingegaan op de gemeentelijke begraafplaatsen, dat meldt Den Haag FM. De nieuwe regels maken het werk voor uitvaartondernemers steeds moeilijker.

Lees verder


vrijdag 7 maart 2014

Veel Duitsers kunnen uitvaart niet meer betalen

De Duitse overheid moet steeds vaker opdraaien voor de kosten van de uitvaart van een overleden Duitser, dat meldt Bild. In sommige plaatsen zou het aantal 'uitvaarten voor armen' 10% zijn van het totale aantal uitvaarten.

Lees verder


vrijdag 7 maart 2014

De dood is het grootste taboe van deze tijd

Ziekenhuizen die sterftecijfers moeten publiceren, als maatstaf van hun 'performance'. Kennelijk mag er vandaag de dag niet meer gestorven worden. Stiekem is onze maatschappij erop gericht om de dood buitenspel te zetten, schrijft Bart Smout in de Volkskrant.

Lees verder


donderdag 6 maart 2014

The Last Image in De Balie

De Balie en het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover organiseren op 12 en 20 maart twee programma’s over de driehoeksverhouding tussen de dood, de camera en toeschouwer, naar aanleiding van de tentoonstellingsreeks The Last Image. De eerste bijeenkomst op 12 maart, ‘Shooting Bullets, Shooting Images’, staat in het teken van de ethische codes van de burgerjournalistiek in tijden van oorlog en revolutie. Te gast zijn o.a. publiciste en columniste Natasja van den Berg, curator Babs Bakels, NOS-verslaggever Lex Runderkamp, oorlogsfotograaf Tom Daams, curator Brigitte van der Sande en journalist Fleur Launspach.

Lees verder


woensdag 5 maart 2014

Yarden wil nieuw crematorium in Apeldoorn

Naast het nieuw te bouwen crematorium nabij Hoogeveen lijkt Yarden ook plannen te hebben voor een nieuw crematorium in aan de Nijbroekseweg in Zuidbroek (nabij Apeldoorn). Naast Yarden is er nog een partij die bouwplannen voor een crematorium in de gemeente Apeldoorn en wel op de begraafplaats in Wenum, zo meldt de Stentor vandaag.

Lees verder


woensdag 5 maart 2014

Nieuw crematorium in Hoogeveen

Yarden, marktleider op het gebied van cremeren, breidt uit met een nieuw crematorium annex rouwcentrum op begraafplaats Zevenberg in Fluitenberg nabij Hoogeveen. Het is de bedoeling dat in 2015 de eerste crematies zullen plaatsvinden in het crematorium.

Lees verder


dinsdag 4 maart 2014

Uniek ritueel De Nieuwe Ooster

Het Rijksmonumentale aulagebouw van De Nieuwe Ooster in Amsterdam heeft een nieuwe aanbouw met crematorium. Vanuit de Jan Leupen aula kan de kist met de overledene als afsluiting van de plechtigheid op indrukwekkende wijze omhoog gaan.

Lees verder


dinsdag 4 maart 2014

Onderhoud Joodse begraafplaats Aalten voortaan door gemeente en vrijwilligers

De Joodse begraafplaats in Aalten wordt voortaan onderhouden door Aalten, daartoe hebben de burgemeester, de politiek en vrijwilligers de handen ineen geslagen. Een overeenkomst die dit vastlegt, is afgelopen donderdag getekend door burgemeester Bert Berghoef, Sallo van Gelder, voorzitter van de NIG Aalten en Johan Pennings van de Christenunie. De laatste heeft er voor gezorgd dat vrijwilligers uit zijn kring en kerk de begraafplaats voortaan gaan onderhouden.

Lees verder


dinsdag 4 maart 2014

Inwoners Hattem stemmen over inrichting begraafplaats

De gemeente Hattem vraagt burgers om hun stem uit te brengen over de nog aan te leggen nieuwe asbestemming op de Algemene Begraafplaats. Er kan gekozen worden uit drie varianten die zijn bedacht door de gemeente in samenwerking met uitvaartvereniging De Laatste Eer.

Lees verder


dinsdag 4 maart 2014

Vaker applaus tijdens uitvaartplechtigheid

Tijdens uitvaartplechtigheden wordt steeds vaker geapplaudisseerd voor de overledene, dat meldt De Gelderlander. Een onderzoeker naar religiositeit van de Radboud Universiteit Nijmegen zegt in de krant dat het lange tijd niet gebruikelijk was om te applaudisseren tijdens een uitvaart.

Lees verder


zondag 2 maart 2014

Boekenlijst Uitvaart.nl: Jij redt het wel

Het boek ‘Jij redt het wel’ van Mine van Wychen is vanaf vandaag ook te vinden in de uitgebreide boekenlijst van Uitvaart.nl. Het boek vertelt het persoonlijke verhaal van Mine die kort na de geboorte van haar dochter afscheid moest nemen van haar man. Het verhaal is oprecht en met het nodige gevoel voor humor geschreven. Een aanrader om eens te lezen!

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder