Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws DECEMBER 2009

donderdag 24 december 2009

Nieuwe adverteerder in rubriek Audio en Videoreportages: Uitvaart.tv

Uitvaart.tv maakt sfeervolle uitvaartreportages, videotestamenten voor u of uw dierbare. Tevens verzorgt Uitvaart.tv informatieve bedrijfsfilms voor alle ondernemingen die werkzaam zijn in de uitvaartbranche. En dat alles tegen een betaalbare prijs. Diverse voorbeelden beschikbaar. Bel voor een vrijblijvend gesprek of kostenindicatie.
Voor meer informatie, ga naar www.uitvaart.tv.

Lees verder


donderdag 22 december 2009

‘Hier tref je mensen die weten wat je voelt’

OPLOO – Nadat ze er lang tegenaan hadden zitten hikken, zetten Annelies en Geert Nabuurs in september een gewaagde stap met het openen van de website www.praatplek.nl, een ontmoetingsplaats van mensen die hun dierbare verloren.

Lees verder


donderdag 21 december 2009

Nu op Uitvaart.tv: Graf te klein voor kist

De begrafenisdienst van Willeke begint zo mooi. Alles is tot in de puntjes geregeld. Maar als de kist naar het graf wordt gebracht, gaat het al fout. De kist pastte niet in het graf. Het voorval waarover Uitvaartbranche.nl op 7 december jl berichtte leidde tot verontwaardigde reacties. Op Uitvaart.tv nu een item van Hart van Nederland waar de nabestaanden hun verhaal doen. Ga naar Uitvaart.tv

Lees verder


donderdag 17 december 2009

Uitvaartwinkel.nl van Monuta in de lucht

Apeldoorn, 17 december 2009

Deze week is de online uitvaartwinkel van Monuta live gegaan. Bij uitvaartwinkel.nl zijn producten te krijgen die de herinnering aan de overledene levend houden. Na een overlijden is de herinnering die achterblijft heel belangrijk. Het helpt nabestaanden bij het verwerken van het verlies. Om de herinnering aan een dierbare tastbaar te maken heeft uitvaartwinkel.nl verschillende herinneringsproducten. Bijvoorbeeld sieraden voor as en urnen.

Lees verder


donderdag 16 december 2009

Leerlingen van Talma en Pierre Bayleschool brengen kerstcadeaus voor de bezoekers van begraafplaats St. Laurentius

Vandaag zijn de leerlingen van groep 7 en 8 van de Talma school en de Pierre Bayle school kerstcadeaus komen brengen bij begraafplaats St. Laurentius. Ze maakten kerststukjes, beeldjes en kaarsenhouders; ze beschilderde tegels en versierden troostdoeken. Het zijn bijzondere creatieve uitingen geworden, waarin ze hun eigen ervaringen hebben verwerkt na een eerdere rondleiding over de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 16 december 2009

Twee nieuwe uitspraken ombudsman uitvaart

Zojuist heeft de Ombudsman van de Stichting Klachteninstituut voor het Uitvaartwezen op de website van twee nieuwe uitspraken geplaatst. De eerste klacht heeft te maken met communicatie tussen een franchisenemer van een grote uitvaartketen en een klant. De tweede klacht gaat over een kostenbegroting die onder invloed van medicijnen zou zijn getekend.

Lees verder


donderdag 15 december 2009

Urnenbijzetting met persoonlijke monumenten op de Stille Hof

Op 18 december 2009 presenteert de gemeente het nieuwe columbarium met 120 urnenplaatsen op begraafplaats De Stille Hof. Het is een uniek ontwerp; een amfitheateropstelling, die zorgt voor een verbinding tussen de laatste uitbreiding met het middengedeelte van de begraafplaats. Het columbarium is een cirkelvormig urnenveld, waarbinnen een verscheidenheid aan persoonlijke urnenmonumenten geplaatst worden op losstaande consoles die in hoogte oplopen. Deze zorgen samen voor een eenheid; een kunstwerk. Te midden van het kunstwerk is een stilteplek gecreëerd. Wethouder Luijckx en de ontwerpers, architect Pim Benus en beeldend kunstenaar Marjo Többen, onthullen het columbarium om 10.30 uur.

Lees verder


donderdag 15 december 2009

WERKGEVERS EN WERKNEMERS CREMATORIA BEREIKEN ONDERHANDELINGSRESULTAAT

Begin deze maand hebben de onderhandelaars van de Vakbonden en de Werkgeversvereniging een resultaat bereikt, dat met een positief advies aan de achterban wordt voorgelegd. De nieuwe CAO heeft een looptijd van een jaar en treedt in werking per 1 januari 2010. Per diezelfde datum is een salarisverhoging van 1,25% overeengekomen. Bovendien worden de zogenaamde ‘dagvensters’ met een uur verruimd.

Lees verder


donderdag 11 december 2009

Nieuwe filmpje op Uitvaart.tv: Crematorium Zegestede

Kort na de tijd van Napoleon werd het begraven in kerken verboden. Veel begraafplaatsen dateren dan ook uit het begin van de 19e eeuw. Zo ook de gemeentelijke begraafplaats aan de Bredaseweg die inmiddels is gesloten. Daarvoor in de plaats is in 1977 een nieuwe begraafplaats aangelegd met de naam Zegestede. Deze begraafplaats ligt ten oosten van Roosendaal aan de Rucphensebaan.

Lees verder


donderdag 10 december 2009

Kerstlichtjesavond met levende kerststal

Op vrijdag 18 december van 16.00-21.00 uur zal op Begraafplaats St. Laurentius te Rotterdam de ‘Kerstlichtjesavond’ plaatsvinden. Op het grote grasveld is er voor jong een oud een levende kerststal met kameel. Om 19.00 uur zal bisschop A.H. van Luyn sdb het startsein geven voor de kerstsamenzang en het lezen van het kerstverhaal in verschillende talen.

Lees verder


donderdag 10 december 2009

Children's Memorial Day 2009

Zondag 13 december 2009 zal voor het achtste achtereenvolgende jaar de Children's Memorial Day gehouden worden. Wereldwijd zullen kaarsjes aangestoken worden als herinnering aan overleden kindjes. Een gebaar in alle eenvoud, waar een mondiale kracht vanuit gaat voor een ieder die eraan deelneemt.

Lees verder


donderdag 9 december 2009

Uitvaartondernemers experimenteren online met commercials

Lange tijd waren tv-commercials het domein van de grote drie uitvaartverzekeraars: DELA, Yarden en Monuta. Per slot van rekening waren het maken en uitzenden van commercials bijna onbetaalbaar. Met de komst van het internet en steeds snellere internetverbindingen is dat aan het veranderen. En dus zie je nu de eerste uitvaartondernemingen experimenteren met online video's.

Lees verder


donderdag 8 december 2009

Leerlingen van Talma en Pierre Bayleschool op bezoek bij begraafplaats

Vandaag, dinsdag 8 december, zijn de leerlingen van groep 7 en 8 van de Talma school en de Pierre Bayle school op bezoek geweest bij begraafplaats St. Laurentius. Bij de poort, onder de grote engel, werden ze verwelkomd en begon de rondleiding. Halverwege de route kregen de kinderen in de kapel een bijzonder verhaal te horen. Na de rondleiding was er een gesprek over dood en leven, verdriet en rouwverwerking. Want juist kinderen tussen 10-13 jaar oud hebben daarover vragen en een eigen mening.

Lees verder


donderdag 7 december 2009

Final Rest Box

Een eenvoudig te monteren kartonnen kist die het milieu zo min mogelijk belast. Dat is de belofte van de Final Rest Box van de Argentijnse Mauricio Kalinov.

Lees verder


donderdag 7 december 2009

In Pace DELA Uitvaartverzorging uit Oldenzaal organiseert wederom een ‘Herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden’.

Op zaterdag 12 december organiseert In Pace DELA uitvaartverzorging voor de vijfde keer een herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden. Deze herdenkingsmiddag is bedoeld voor iedereen die het afgelopen jaar een dierbare heeft verloren en waarvoor In Pace DELA de uitvaart heeft verzorgd in geheel Overijssel. Deze mensen worden persoonlijk uitgenodigd.

Lees verder


donderdag 7 december 2009

Vanavond op TV bij Fobiac (Veronica, 22.15 uur): de angst voor overledenen

Lauren doet op een speciale hogeschool mee aan een luguber werkcollege: balsemen, oftewel het chemisch klaarmaken van een lijk om het langdurig op te baren. De confrontatie en de daadwerkelijke aanraking met het dode lichaam maken Lauren sprakeloos, geëmotioneerd en geschokt.

Lees verder


donderdag 7 december 2009

Vrijdagavond 18 december: Lichtjesavond (Oosterhout)

Op vrijdagavond 18 december van 18.00 tot 20.00 uur organiseert de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout, in samenwerking met Dela Uitvaartverzorging, voor de 5e keer een lichtjesavond op de begraafplaats Leijsenakkers aan de Veerseweg.

Lees verder


donderdag 7 december 2009

Wereldlichtjesdag, zondag 13 december 2009

Op de tweede zondag van december worden over de hele wereld, precies om 19.00 uur plaatselijke tijd, kaarsen gebrand ter nagedachtenis aan verloren kinderen. Door het tijdsverschil zal er in een etmaal een golf van symbolische licht van deze kinderen over de wereld gaan. Dit moment van herdenken geeft tevens een uitdrukking aan de verbondenheid met ouders, broers en zussen en andere nabestaanden die een kind hebben verloren. Familie en andere betrokkenen die een overleden kind bij deze gelegenheid willen herdenken, worden hiervoor uitgenodigd.

Lees verder


donderdag 6 december 2009

13 December Wereldlichtjesdag Mare Nostrum Alkmaar

Ook dit jaar organiseert Salam Terakhir deze troostdag. Met de feestdagen ervaart men het gemis van een dierbare des te meer. Dan is er behoefte aan extra warmte, troost en aandacht. In het kader van wereldlichtjesdag organiseert Salam Terakhir een dag die mensen verbindt en hen in verdriet, maar ook in liefde samenbrengt

Lees verder


donderdag 4 december 2009

Een prachtig boek met de titel “Leven met de Dood”, geschreven door historica Kitty de Leeuw.

Dit jaar, 2009, is het 25 jaar geleden dat de Stichting Beheer Crematorium voor Tilburg en Omstreken werd opgericht, na een periode van voorbereiding door enkele werkgroepen die vanuit de Vereniging Dekenaat Tilburg-Goirle waren geformeerd. Twee jaar nadat de Stichting van start ging, werd op 3 december 1986 het Crematorium voor Tilburg en Omstreken door burgemeester Letschert officieel geopend.

Lees verder


donderdag 3 december 2009

Opmerkelijk jaaroverzicht op Condoleance.nl

Op de voorpagina van Condoleance.nl (www.condoleance.nl) vindt u de gehele maand december enkele opmerkelijke en informatieve overzichten van de meest spraakmakende sterfgevallen van publieke personen in het jaar 2009. Afkomstig uit binnen- en buitenland. Ook het aantal betuigingen van medeleven tot dit moment kan hier worden teruggevonden.

Lees verder


donderdag 3 december 2009

Tweede opnamereeks Uitvaart.tv deels in het teken van kinderen en de dood

De opnames voor Uitvaart.tv, aflevering Kisten, zal tevens aandacht besteden aan kinderen en de dood. Gisteren bracht presentatrice Femke Karel met haar camerateam een bezoek aan Kindermandjes.nl.

Lees verder


donderdag 2 december 2009

Speciale avond in uitvaartmuseum groot succes

Ruim zestig belangstellenden bezochten afgelopen dinsdagavond Tot Zover, het Nederlands Uitvaart Museum voor een thema-avond rond de tentoonstelling De dubbelzinnigheid van het einde.

Lees verder


donderdag 1 december 2009

Wet op de lijkbezorging officieel per 1 januari 2010 van kracht.

Vandaag is het Koninklijk Besluit van 19 november jl., dat de inwerkingtreding van de wijzigingen van de Wet op de lijkbezorging regelt, gepubliceerd in het Staatsblad (2009, 501).
De gewijzigde wet zal van kracht worden met ingang van 1 januari 2010, met uitzondering van een paar artikelen, die op een later (door de Minister van Justitie) te bepalen tijdstip van kracht zullen worden.

Lees verder


donderdag 1 december 2009

Massaal eerbetoon voor Ramses Shaffy op Condoleance.nl

Het condoleanceregister voor de vandaag overleden Ramses Shaffy op de Condoleance.nl, wordt overspoeld met reacties van fans en bewonderaars.
In amper enkele uren zijn er zo'n duizend reacties binnen gekomen.

Lees verder


donderdag 1 december 2009

DELA meest gewaardeerde verzekeringsmerk

Eindhoven, 1 december 2009 – Uit onderzoek van EURIB/European Institute for Brand Management, dat onlangs onderzoek deed naar De meest onmisbare merken van Nederland, blijkt dat DELA het meest gewaarde verzekeringsmerk is.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder