Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2015

zondag 31 mei 2015

Verdubbeling bezoekers Troostdag Utrecht

Afgelopen zondag is voor de zesde keer de Troostdag gehouden op begraafplaats Tolsteeg in Utrecht. Tijdens de Troostdag worden overledenen uit Utrecht herdacht.

Lees verder


vrijdag 29 mei 2015

Mogelijkheden van begraven in Zwolle in beeld

Van 30 mei tot en met 8 juni wordt voor de tweede keer in Nederland de Week van de Begraafplaats georganiseerd. In Zwolle zijn er die week speciale rondleidingen op begraafplaats Kranenburg. Ook is er een film gemaakt die de mogelijkheden van begraven en herdenken op gemeentelijke begraafplaatsen in Zwolle in beeld brengt.

Lees verder


vrijdag 29 mei 2015

Steeds meer gemeentelijke uitvaarten in grote steden

In Nederland zijn vorig jaar circa 1.800 mensen overleden voor wie de gemeente de uitvaart heeft moeten verzorgen. Gemeentelijke uitvaarten vinden wel steeds vaker plaats in de grote gemeenten. In 2014 vonden 2 van de 3 uitvaarten plaats in de 100.000+ gemeenten. In kleine en middelgrote gemeenten is het aantal gemeentelijke uitvaarten de afgelopen vijf jaar afgenomen.

Lees verder


vrijdag 29 mei 2015

Restyling Yarden Uitvaartcentrum Herlinghe

Het Uitvaartcentrum in Harlingen is voorzien van nieuw meubilair. Het bijzondere aan dit meubilair is dat het in de styling volgens het zogenaamde ‘Feeling Environment’-concept is ontwikkeld. Deze gedachte gaat ervan uit dat de geuren, kleuren, temperatuur en uitstraling in het uitvaartcentrum van grote invloed zijn op de manier waarop nabestaanden en bezoekers het afscheid ervaren. Het nieuwe meubilair heeft veel warme, rustgevende kleuren.

Lees verder


donderdag 28 mei 2015

Twee meisjes aangehouden voor grafschennis

Twee 15-jarige meisjes uit Oldenbroek zijn door de politie aangehouden. Ze worden er van verdacht dat ze een graf hebben vernield op de begraafplaats aan de Bas Backerlaan in Elburg, dat meldt Omroep Gelderland.

Lees verder


donderdag 28 mei 2015

Lik Mijn Wonden toont 6 juni De ‘Laatste’ Mode

Bij de show De ‘Laatste’ Mode van Lik Mijn Wonden vatten bekende modeontwerpers, kunstenaars, schrijvers en designers het geleefde leven in de kern en geven deze vorm vanuit hun eigen discipline. Zij ontwerpen attributen die verbonden zijn met het uitvaartritueel zoals een wade/levenskleed, sieraad of urn. Zij verbeelden de kracht, de schoonheid en de rijkdom van het geleefde leven. Dit wordt getoond in een unieke modeshow door onder andere de supermodellen van Lik Mijn Wonden.

Lees verder


donderdag 28 mei 2015

Open huis op Rusthof

Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort houdt zaterdag 30 mei open huis. Om 11.00 uur start een gevarieerd programma met activiteiten, lezingen en rondleidingen. Een van de activiteiten is ook de bezichtiging van de nieuwe rouwkamers, die 24 uur per dag voor nabestaanden beschikbaar zijn. De open dag duurt tot 16.30 uur.

Lees verder


donderdag 28 mei 2015

Begraafplaats Buitenveldert wil begraven in geluidswal A10

Directeur Anja Vink van begraafplaats Buitenveldert wil tientallen bovengrondse graven laten aanleggen in de nieuwe te bouwen geluidswal langs de A10, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


woensdag 27 mei 2015

Opening asbestemming begraafplaats Hattem

Vanaf 4 juni kan op de begraafplaats aan de Kerkdijk in Hattem gebruik gemaakt worden van het asbestemmingsdeel. De as van overledenen kan er onder andere worden begraven in een urnengraf, worden bijgezet in de urnenmuur of worden verstrooid op het strooiveld, dat meldt Veluweland.nl.

Lees verder


woensdag 27 mei 2015

Officiële opening natuurbegraafplaats Rheden

De natuurbegraafplaats op begraafplaats Heiderust in Rheden wordt aanstaande zaterdag officieel in gebruik genomen.

Lees verder


dinsdag 26 mei 2015

a.s.r. neemt AXENT over

a.s.r. verwerft 100% van de aandelen van AXENT. Het is de intentie van a.s.r. om de portefeuille en de activiteiten van AXENT op termijn volledig te integreren in de Ardanta organisatie, onderdeel van a.s.r.

Lees verder


dinsdag 26 mei 2015

TNO: Resomeren nog steeds beste voor het milieu

Uitvaartorganisatie Yarden wil het resomeren graag invoeren in Nederland. Een aantal jaren geleden liet Yarden TNO al eens onderzoek doen naar de techniek met de laatste milieu impact. Recent heeft TNO op basis van de laatste ontwikkelingen opnieuw onderzoek gedaan en opnieuw blijkt dat resomeren de laagste milieu impact heeft.

Lees verder


dinsdag 26 mei 2015

Open dag rouwcentrum De Meidoorn (Hess Uitvaartzorg)

Al meer dan 100 jaar verzorgt Hess uitvaartzorg begrafenissen en crematies met hart voor de mensen. Eigentijds in werkwijze, ouderwets in degelijkheid. Daarom voelen mensen zich bij Hess thuis. Hess uitvaartzorg heeft haar eigen rouwcentra; “De Meidoorn” in Rotterdam-Schiebroek, “Overschie” in Rotterdam-Overschie en “Hess” in Capelle aan den IJssel. Hess uitvaartzorg verzorgt echter ook de opbaring thuis of in elk ander uitvaartcentrum van uw keuze.

Lees verder


dinsdag 26 mei 2015

Open dag natuurbegraafplaats de Hoevens

Op zondag 31 mei a.s. bent u van harte welkom om tussen 10.00-16.00 uur een bezoek te brengen aan de open dag van Natuurbegraafplaats de Hoevens. Met interessante lezingen, de foto expositie 'Tussen ons in' van Rinske Former en een informatiemarkt waar u kennis kunt maken met diverse duurzame begraafmaterialen. Uiteraard is er ook gelegenheid om rond te wandelen over de begraafplaats en vragen te stellen aan onze medewerkers. Hieronder leest u meer over het programma.

Lees verder


dinsdag 26 mei 2015

10 jaar Crematorium en Uitvaartcentrum Wâldhôf (open dag)

Crematorium en Uitvaartcentrum Wâldhôf bestaat dit jaar tien jaar. Om daar bij stil te staan opent zij op zaterdag 30 mei haar deuren voor het publiek. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur op de Rydwei 3 in Opeinde.

Lees verder


maandag 25 mei 2015

Video: Geen theatervoorstelling na hectiek op begraafplaats Alkmaar

De gemoederen liepen de afgelopen dagen hoog op en rond de Algemene Begraafplaats in Alkmaar. Aanleiding was een theatervoorstelling die deze Pinksterdagen gehouden zou worden op de begraafplaats. Een kort geding, aanhoudingen en doodbedreigingen waren het gevolg van het voornemen om een theaterstuk op te voeren tussen de graven.

Lees verder


maandag 25 mei 2015

Deventer positief over plan voor natuurbegraafplaats

De gemeente Deventer is positief over het plan van de stichting IJssellandschap om een natuurbegraafplaats te realiseren op landgoed ’t Hemeltje, dat meldt de Stentor.

Lees verder


maandag 25 mei 2015

Moscowa houdt avondwandeling op 4 juni

In het kader van de landelijke Week van de Begraafplaats (van 30 mei t/m 7 juni) houdt Begraafplaats & Crematorium Moscowa op donderdag 4 juni een bijzondere wandeling door het gedenkpark. De route - onder leiding van deskundige gidsen – voert onder meer langs bijzondere bomen en natuur, maar ook langs unieke monumenten, graven van bekende Arnhemmers en het hoogste punt van Arnhem. De wandeling begint om 19.00 uur bij de voormalige beheerderswoning op Moscowa aan de Waterbergseweg 20.

Lees verder


maandag 25 mei 2015

Westerveld houdt avondwandeling op 4 juni

In het kader van de landelijke Week van de Begraafplaats, van 30 mei t/m 7 juni, houdt Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis) op donderdag 4 juni een bijzondere wandeling door het monumentale gedenkpark.

Lees verder


vrijdag 22 mei 2015

Theatervoorstelling Alkmaar mag doorgaan

De rechter heeft zojuist besloten dat de dansvoorstelling op de Algemene Begraafplaats in Alkmaar door mag gaan. Een weduwnaar had geprobeerd om de voorstelling van vanavond te voorkomen door een kort geding aan te spannen, dat meldt RTV NH.

Lees verder


vrijdag 22 mei 2015

Medewerkers begraafplaats Alkmaar met de dood bedreigd

De gemoederen lopen hoog op bij de Algemene Begraafplaats in Alkmaar. Een theatergroep wil daar vanavond een voorstelling geven tussen de graven, maar daar zijn verschillende mensen op zijn zachts gezegd boos over. Een man zou vanmiddag een aantal medewerkers van de begraafplaats met de dood hebben bedreigd, dat meldt RTV NH.

Lees verder


vrijdag 22 mei 2015

Bouw nieuw crematorium in de gemeente Hardenberg

Nadat eerder al de gemeente Hardenberg vergunning verleende voor de bouw van Crematorium De Lariks op begraafplaats De Larikshof, zijn nu ook de overige voorbereidende werkzaamheden afgerond. Zo is onder andere BAM Bouw en Techniek als aannemer gecontracteerd. Naar verwachting start BAM al begin juni met de bouw van het crematorium, die volgens planning 5 maanden in beslag gaat nemen.

Lees verder


donderdag 21 mei 2015

Yarden & de Ridder, nieuwe uitvaartonderneming in Almere Stad

Op 16 juli aanstaande start Corine de Ridder als nieuwe ondernemer van Yarden in Almere Stad. Corine is een vakvrouw in hart en nieren. Ze is al jaren werkzaam voor Yarden en zet nu de stap naar een franchise onderneming. “Doordat ik al geruime tijd voor Yarden werk, eerst op het hoofdkantoor en later in de uitvaartzorg, ken ik de organisatie door en door. De Franchise tak trok altijd al, maar door omstandigheden was dat toen geen optie. De kaarten liggen nu anders en ik ga er volledig voor. Mijn ambitie is om Yarden in Almere Stad groot te maken.”

Lees verder


donderdag 21 mei 2015

Grafrovers stelen bloemen op begraafplaats Daelwijck

Op 4 mei werd de moeder van Monique Hogervorst begraven op begraafplaats Daelwijck in Utrecht. Moeder was getrouwd met een bloemist en daarom werden er uitzonderlijk veel kransen geplaatst bij het graf. In totaal ging het om maar liefst negentig kransen, maar een week na de begrafenis bleek de helft te zijn gestolen, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 21 mei 2015

Kort geding over theatervoorstelling op begraafplaats Alkmaar

Een man die zijn vrouw heeft begraven op de Algemene Begraafplaats in Alkmaar probeert vandaag om via een kort geding te voorkomen dat er vanavond wordt ‘gedanst op het graf van zijn overleden vrouw’, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 21 mei 2015

Open dag Crematoria Twente op zaterdag 30 mei

Crematoria Twente opent zaterdag 30 mei van 10 tot 16 uur de deuren van hun vestiging in Usselo voor de jaarlijkse open dag. Net als voorgaande jaren zijn geïnteresseerden van harte welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van een bedrijfstak die bij velen tot de verbeelding spreekt. Onder meer vinden er demonstraties asverstrooiing plaats. Dit gebeurt voor de gelegenheid met fijn schelpenzand, dat een vergelijkbaar structuur kent.

Lees verder


donderdag 21 mei 2015

Voorlichtingsdag Nardus

Het bestuur van Nardus nodigt u van harte uit voor de voorlichtingsdag welke wordt gehouden op zaterdag 13 juni in “de Schakel”, Oranjelaan 10 te Nijkerk. De Schakel is zowel met openbaar vervoer als per auto makkelijk te bereiken. In de ochtend is het mogelijk aan twee verschillende onderwerpen deel te nemen en in de middag aan één onderwerp. Wanneer u met meerdere bestuurders deelneemt en wisselende onderwerpen bezoekt dan kunt u op één dag veel informatie ontvangen die u onderling als bestuur weer kunt uitwisselen. Wij willen met deze studiedag bereiken dat bestuurders van uitvaartverenigingen hun kennis kunnen vergroten en hun netwerk verbreden.

Lees verder


donderdag 21 mei 2015

Publiekslezing op de Essenhof

Op donderdag 4 juni geeft verlieskundige Herman de Mönnink een publiekslezing Stilstaan bij verlies zodat je niet stilstaat, hoe doe je dat? Deze lezing is gratis bij te wonen en start om 20.00 uur in de monumentale Thuredrith Aula.

Lees verder


donderdag 21 mei 2015

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Sterven als een eskimo

Het schijnt dat zowel indianen als eskimo’s de sociale eenzaamheid opzoeken als het sterven nabij is. Misschien is dat een mythe, of misschien gebeurt het echt. Ik weet het niet. Het leek me altijd zo hard, op het moment van sterven helemaal alleen zijn. Niemand mag alleen doodgaan, dacht ik, dat is onnoemlijk triest.

Lees verder


donderdag 21 mei 2015

Bekeuring voor weduwe die te lang bij graf bleef

Een Australische weduwe moet een boete van 180 euro betalen omdat ze na de begrafenis van haar man te lang bij het graf bleef staan. De vrouw was zo verdrietig dat ze geen afscheid kon nemen van haar overleden man tot ze van medewerkers van de begraafplaats een bekeuring kreeg omdat het een paar minuten na sluitingstijd was.

Lees verder


donderdag 21 mei 2015

Van der Zwaag Uitvaartzorg wil crematorium realiseren in Oudehaske

Van der Zwaag Uitvaartzorg uit Heerenveen-Oranjewoud wil een crematorium realiseren in Oudehaske. Volgens directeur Peter de Jong zijn de plannen inmiddels in een vergevorderd stadium.

Lees verder


donderdag 21 mei 2015

Meer dan honderd activiteiten tijdens de Week van de Begraafplaats

Van zaterdag 30 mei tot en met zondag 7 juni wordt voor de tweede maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd. Ruim zestig begraafplaatsen, verspreid over heel Nederland, nemen deel aan dit publieksevenement. De beheerders van de begraafplaatsen nodigen bezoekers uit om deel te nemen aan één (of meer) van de honderd georganiseerde evenementen rond het jaarthema: ik vergeet je niet.

Lees verder


donderdag 21 mei 2015

Vergeten begraafplaatsje wordt weer tot leven gebracht

In het dorpje Grashoek in Noord-Limburg wordt op 7 juni een gedenkmuur onthuld op een klein vergeten begraafplaatsje. De gedenkmuur is een initiatief van de de lokale gemeenschap. De begraafplaats uit 1918 is in 1945 gesloten toen er een nieuwe kerk en een begraafplaats in het dorp gebouwd werden.

Lees verder


woensdag 20 mei 2015

Weer brandstichting op Canadese begraafplaats Groesbeek

Onbekenden hebben dinsdagavond brand gesticht op de begraafplaats in Groesbeek. Door de brand zijn de condoleanceregisters van de afgelopen zes maanden verwoest, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


woensdag 20 mei 2015

Natuurbegraafplaats Heeze in december in gebruik

De gemeenteraad van Heeze-Leende heeft unaniem ingestemd met de komst van een natuurbegraafplaats in Heeze, dat meldt ED.nl. De gemeente verkoopt een perceel van 22 hectare voor 1,4 miljoen euro aan Natuurbegraven Nederland.

Lees verder


dinsdag 19 mei 2015

Wethouder plant herinneringsboom bij De Essenhof (Dordrecht)

Van 30 mei tot en met 6 juni is er de landelijke Week van de Begraafplaats met als thema: Ik vergeet je niet. De Essenhof organiseert tijdens die week bijzondere activiteiten over herinneren en gedenken. Daarbij is aandacht voor afscheid en verlies, verdriet en rouw en de begraafplaats als groene oase.

Lees verder


dinsdag 19 mei 2015

Zondag 31 mei: Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Hillig Meer

Steeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven en een duurzame uitvaart. Daarom organiseert Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext op zondag 31 mei een Inspiratiedag. Van 11.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags is het publiek welkom om kennis te maken met de mogelijkheden rondom een groene uitvaart en een eeuwige laatste rustplaats in de natuur.

Lees verder


maandag 18 mei 2015

Nieuw op Uitvaart-Alkmaar.nl: Oleahof Uitvaartzorg - Uitvaartcentrum Ruysdael te Schagen

Olea Hof Uitvaartzorg hecht grote waarde aan het leveren van de hoogste kwaliteit Uitvaartverzorging. Daarvoor kunt u bij ons gebruik maken van al onze faciliteiten in Den Helder, Julianadorp en Schagen.

Lees verder


maandag 18 mei 2015

Nieuw op Uitvaart-Arnhem.nl: Natasja Huting Uitvaartbegeleiding (Arnhem)

Voor een persoonlijke uitvaart die recht doet aan de overledene, maar ook recht doet aan de gevoelens van de nabestaanden.

Afscheid nemen van een dierbaar persoon is vaak een ontzettend ingrijpende en verdrietige gebeurtenis. Om de draad van het leven weer op te pakken, is een goede rouwverwerking erg belangrijk. Op een passende en mooie manier afscheid nemen, draagt hieraan bij. Ik kan onmogelijk uw verdriet wegnemen, maar wel een belangrijke bijdrage leveren aan een mooi afscheid dat u troost en kracht biedt om verder te gaan met uw leven.

Lees verder


zondag 17 mei 2015

Lezing Manu Keirse in crematorium Zoomstede

Donderdag 28 mei 2015 wordt de tweede lezing gehouden ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van SCB Zoom- en Zegestede.

Lees verder


zondag 17 mei 2015

Officiële opening Gedenk- & Troostwinkel

Vrijdag 29 mei om 15.30 uur openen burgemeester Michel Bezuijen en raadslid Diny Sonneveldt officieel Erik de Jong Gedenk- & Troostwinkel aan de Van Vredenburchweg 55 te Rijswijk. Zij zullen een object onthullen dat kenmerkend is voor deze nieuwe activiteit in de uitvaartbranche.

Lees verder


zondag 17 mei 2015

Video: Twaalf graven vernield op begraafplaats Oostergaarde Harderwijk

Grafschenners hebben huisgehouden op begraafplaats Oostergaarde in Harderwijk. Onbekenden hebben er twaalf graven vernield, dat meldt Omroep Gelderland.

Lees verder


zondag 17 mei 2015

Open dag Nieuwe Ooster op 31 mei

Inhakend op de landelijke Week van de Begraafplaats houdt De Nieuwe Ooster op zondag 31 mei van 10 tot 16 uur een open dag voor alle Amsterdammers. Het thema: Ik vergeet je niet.

Lees verder


zondag 17 mei 2015

Stichting Memento Gedenkbeelden open dag DNO

Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster in Amsterdam houdt op zondag 31 mei 2015 een open dag van 10 tot 16 uur. Inhakend op de ‘landelijke week van de begraafplaats is het thema van dit jaar “Ik vergeet je niet”.

Lees verder


vrijdag 15 mei 2015

Speciale website met informatie over het thema uitvaart in Arnhem

Iedere Arnhemmer krijgt vroeg of laat te maken met het onderwerp uitvaart. Het kan zijn dat mensen voorbereidingen treffen voor hun eigen uitvaart of dat ze de uitvaart van een dierbare moeten regelen. Op het gebied van uitvaart is in Arnhem heel veel mogelijk, maar het is voor veel mensen niet eenvoudig om er achter te komen wat er allemaal kan. Vanaf vandaag is er een speciale website (www.uitvaart-arnhem.nl) waar Arnhemmers terecht kunnen voor alle informatie over het thema uitvaart in en rond Arnhem. De site inspireert mensen om een uitvaart helemaal naar eigen wens en smaak in te vullen, met een Arnhems tintje.

Lees verder


vrijdag 15 mei 2015

Veel belangstelling voor expert meeting over de omgang met menselijke resten

Voor de bijeenkomst op 20 mei a.s. in Nijmegen zijn al ruim 120 deelnemers aangemeld. Relatief veel uitvaartondernemers tonen belangstelling, maar ook medewerkers postmortale zorg, mortuariumbeheer, cultuurmakers, filosofen en studenten geneeskunde hebben gereageerd.

Lees verder


vrijdag 15 mei 2015

Begraafplaatsen Losser blijven na diefstal permanent open

Burgemeester Sijbom van Losser is niet van plan om de begraafplaatsen in Losser ’s nachts af te sluiten nu er van vier graven spullen zijn gesloten, dat meldt RTV Oost. De spullen werden gestolen op de begraafplaats aan de Kloosterlaan.

Lees verder


vrijdag 15 mei 2015

Urn gestolen op begraafplaats Purmerend

Op Moederdag ontdekte Arjan Smith dat de urn met daarin de as van zijn vader is gestolen. De urn stond al dertien jaar op de Algemene Begraafplaats in Purmerend, maar nu is hij spoorloos. Smith vraagt zich af wie zoiets nu doet, dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Lees verder


donderdag 14 mei 2015

Video aflevering 2: Grafstenen en kinderarbeid

KRO’s Keuringsdienst van Waarde heeft de afgelopen twee weken aandacht besteed aan de herkomst van grafstenen. De programmamakers hebben onderzoek gedaan om te achterhalen of er kinderhanden gebruikt zijn voor de vervaardiging van de graven op onder andere de Nederlandse kerkhoven.

Lees verder


donderdag 14 mei 2015

Herman Tomesen vervangt vernielde foto graf

Diny Polman ontdekte eerder deze week dat de porseleinen foto op het graf van haar man was vernield. Bij Omroep Gelderland deed ze haar verhaal en naar aanleiding van de uitzending bij de regionale omroep heeft ze van Herman Tomesen Uitvaartverzorging een nieuw exemplaar aangeboden gekregen, dat meldt Omroep Gelderland.

Lees verder


donderdag 14 mei 2015

12 Bindende adviezen ombudsman uitvaart in 2014

De Ombudsman van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen heeft in 2014 twaalf bindende adviezen uitgebracht. Over het hele jaar kwamen 59 meldingen binnen bij de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen. Er lagen nog twee klachten uit 2013 waarmee het totaal aantal klachten dat is behandeld in 2014 uitkwam op 61. Vier klachten zijn toegewezen en acht klachten werden afgewezen, dat staat in het jaarverslag van de ombudsman.

Lees verder


donderdag 14 mei 2015

DierenXperience - Nootdorp

Zondag 28 juni 2015 houdt SHCN dierenuitvaart (Ambachtshof 6 in Nootdorp) een dierenXperience. Belangstellenden kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur kennismaken met trends en ontwikkelingen op het gebied van huisdieruitvaarten.

Lees verder


dinsdag 12 mei 2015

Kabinet wil palliatieve zorg impuls geven

Het kabinet stelt ruim 51 miljoen euro beschikbaar om de palliatieve zorg een impuls te geven. Met het geld moet het onder andere mogelijk worden om palliatieve zorg dichter bij huis te organiseren, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


dinsdag 12 mei 2015

Uitvaartcentrum De Wit Velp gaat dicht

Vanaf 1 juli kunnen nabestaanden geen gebruik meer maken van het uitvaartcentrum van De Wit DELA in Velp. DELA heeft besloten om alle activiteiten te concentreren in het nabij gelegen uitvaartcentrum in Arnhem, dat meldt de Arnhemse Koerier.

Lees verder


maandag 11 mei 2015

Grafrovers opgepakt na diefstal op begraafplaats Diepenveen

Twee mannen uit Deventer vonden het op Moederdag tijd om eens proletarisch te gaan shoppen op begraafplaats Steenbrugge in Diepenveen. De mannen gingen er vandoor met vijftien bloemstukken, maar gelukkig konden ze dankzij een oplettende getuige worden opgepakt, dat meldt de Stentor.

Lees verder


zondag 10 mei 2015

Dieven slaan toe op twee begraafplaatsen

Zaterdag zijn in zowel Bovenkarspel als Losser diverse spullen gestolen van graven. Ook zijn er vernielingen aangericht op de begraafplaatsen. Er zou veel brons zijn gestolen, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


vrijdag 8 mei 2015

Crematorium Rotterdam open op Moederdag

Onze ervaring leert ons dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Waardoor het leven, ondanks de heimwee, weer wat kleur krijgt. Yarden opent daarom op Moederdag, zondag 10 mei van 11.00 tot 15.00 uur de deuren van haar locatie aan de Maeterlinckweg 101 in Rotterdam. Nabestaanden kunnen dan het leven van hun overleden (groot)moeders en andere geliefden herdenken.

Lees verder


vrijdag 8 mei 2015

Mannen vernielen bloemstukken dodenherdenking

De politie heeft twee mannen aangehouden die het nodig vonden om bloemstukken te vernielen die op het Stadhuisplein waren neergelegd tijdens dodenherdenking, dat meldt De Telegraaf.

Lees verder


vrijdag 8 mei 2015

Sliedrechtse begraafplaats bijna vol

De gemeente Sliedrecht gaat 244 algemene graven laten ruimen omdat de begraafplaats in de gemeente bijna geen begraafcapaciteit meer heeft. Het is de bedoeling dat de ruimwerkzaamheden worden verricht in het voorjaar van 2016, dat meldt HetKompas.nl.

Lees verder


vrijdag 8 mei 2015

Worden grafmonumenten gemaakt door kinderen?

Het KRO programma De Keuringsdienst van Waarde(DKW) heeft onderzoek gedaan naar de ‘schaduwzijde’ van de grafmonumentenbranche. Na een tip heeft DKW onderzocht of het klopt dat veel grafmonumenten worden gemaakt door kinderen. Donderdagavond werd de eerste aflevering van een serie van twee afleveringen uitgezonden.

Lees verder


donderdag 7 mei 2015

Crematorium Rotterdam herdenkt bombardement op 13 mei

Woensdag 13 mei om 19.30 uur spreekt RTV Rijnmond presentator Dave van der Wal tijdens de herdenking van het bombardement op Rotterdam in 1940. Deze herdenking van Crematorium Rotterdam - Maeterlinckweg 101, Rotterdam - staat ook in het teken van dierbaren die ons recenter zijn ontvallen.

Lees verder


donderdag 7 mei 2015

Nieuw op Uitvaart.nl en UitvaartRotterdam.nl: Draagstersgilde (Hoeksche Waard). Maakt de cirkel van het leven rond

Ieder mens wordt voor de geboorte 9 maanden lang gedragen door een vrouw.
Wanneer dat leven over is en u kiest voor het Draagstersgilde, zijn het wederom vrouwen die de overledene naar de laatste rustplaats dragen.

Vrouwen dragen u dus het leven in en ook weer het leven uit.

Lees verder


donderdag 7 mei 2015

Video: Ongeval met overbrengauto in Friesland

Een overbrengauto is in het Friese Joure aangereden door een motorrijder. De 35-jarige bestuurder van de motor raakte bij het ongeval gewond en is overgebracht naar het UMCG in Groningen, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


woensdag 6 mei 2015

Claudia de Breij veel gedraaid op uitvaarten

Het lied Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij wordt vaak gedraaid op uitvaarten. Dat blijkt uit een inventarisatie die Monuta heeft uitgevoerd onder haar uitvaartverzorgers. Van de ondervraagde uitvaartverzorgers stelt bijna driekwart dat het lied van De Breij het afgelopen jaar opvallend vaak gekozen is. Hiermee is het nummer populairder dan Time tot say goodbye van Andrea Bocelli, dat vorig jaar het meest gedraaid werd op begrafenissen en crematies.

Lees verder


dinsdag 5 mei 2015

‘Voor de stilte’ landelijk op tournee

Na vele succesvolle vertoningen in Limburg gaat de documentaire ‘Voor de stilte’ van de Limburgse filmmaker Richard Dols nu ook landelijk op tournee.

Lees verder


dinsdag 5 mei 2015

Strooivelden op alle begraafplaatsen in Tiel

Omdat het nieuwe crematorium in Medel vorige week haar deuren opende heeft de gemeente besloten dat er op alle begraafplaatsen in Tiel ruimte moet komen om as te verstrooien, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


maandag 4 mei 2015

Noviteiten: Nieuw in de collectie bij Amco

Amco To Be Remembered introduceert een drietal mooie klassieke rouwkaarten in letterpress. De 3 ontwerpen (Boom, Vogel en Paardenbloem) zijn op ambachtelijk wijze gedrukt op karakteristiek Oud Hollands papier.

Lees verder


maandag 4 mei 2015

Het lichaam van Lenin steeds beter door nieuwe balsemtechnieken

De website van Scientific American heeft een interessant artikel over het gebalsemde lichaam van Lenin dat er steeds beter uit gaat zien. Afgelopen jaar hebben de Russische autoriteiten het Mausoleum van Lenin in Moskou gesloten zodat wetenschappers het lichaam klaar konden maken om opnieuw publiekelijk getoond te kunnen worden voor de 145ste verjaardag van Lenin.

Lees verder


maandag 4 mei 2015

Uitvaartcentrum Vondelpark te koop aangeboden

De Amsterdamse villa waarin tot voor kort uitvaartcentrum Spierings Kok en Lemkes was gevestigd staat te koop. De hele villa kan, inclusief de benodigde vergunningen en complete inventaris worden gekocht. Het uitvaartcentrum is daarmee gebruiksklaar voor de nieuwe eigenaar.

Lees verder


maandag 4 mei 2015

Wandelen over begraafplaatsen in Nederland

Zwerven over het oude Père Lachaise in Parijs, het omvangrijke Zentralfriedhof in Wenen, de Joodse begraafplaats in Praag of het romantische dorpskerkhof in Frankrijk, velen van ons bezoeken tijdens een vakantie in het buitenland weleens een begraafplaats.

Lees verder


maandag 4 mei 2015

Dierbaar dressuurhoedje gestolen op begraafplaats Westerwolde

Vorig jaar augustus overleed de vrouw van Frans de Jong uit Westerwolde op pas 48-jarige leeftijd. Uit respect voor zijn overleden vrouw had Frans haar dressuurhoedje op het graf geplaatst. Maar nu is het dierbare dressuurhoedje plotseling verdwenen van het graf, dat meldt Westerwolde Actueel.

Lees verder


vrijdag 1 mei 2015

Meer weten over Selwerderhof?

Zoals vele begraafplaatsen is ook Selwerderhof een bijzondere plek. Een rustplaats in de stad omdat het een begraaf- en herdenkingsplek is, maar ook door de bijzondere flora en fauna, de parkarchitectuur en de gebouwen die er staan. De mensen van Selwerderhof willen u daar graag iets van laten zien.

Lees verder


vrijdag 1 mei 2015

Rouwwagen Flora en Fauna

De tijd dat het vanzelfsprekend was dat je in het zwart gekleed naar een uitvaart ging heeft plaats gemaakt voor andere uitingsvormen van rouw. We zien dit terug in de vormgeving van bloemwerk, drukwerk, kleding, muziekkeuze, catering enz. Monica Zeegers vond het maar vreemd dat de kleur van de rouwwagen daarbij achter bleef. Ze bedacht een afbeelding geïnspireerd op werk uit het Rijksmuseum.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder