Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws SEPTEMBER 2018

vrijdag 28 september 2018

Crematorium Oldenzaal in gebruik

Vanaf volgende week kan er worden gecremeerd in het nieuwe crematorium in Oldenzaal. Al in 2002 waren er plannen om een crematorium te realiseren in de gemeente, maar het zou uiteindelijk nog 16 jaar duren voordat mensen uit Oldenzaal niet ver meer hoeven te reizen voor een crematie.

Lees verder


vrijdag 28 september 2018

Begrafenis onderbroken door gaslek

Een uitvaartplechtigheid die bezig was in de kerk aan de Kloosterstraat in Susteren is donderdag enige tijd onderbroken vanwege een gaslek. De hele straat moest worden afgezet omdat er bij werkzaamheden een gasleiding was geraakt, dat meldt De Limburger.

Lees verder


donderdag 27 september 2018

Kist-lig-challenge tijdens Halloween

Attractiepark Six Flags St. Louis in de Amerikaanse staat Missouri houdt tijdens Halloween een bijzondere challenge. Bezoekers van het park maken kans op een prijs van 300 dollar als ze 30 uur blijven liggen in een gestoten grafkist.

Lees verder


donderdag 27 september 2018

Omwonenden tegen komst crematorium Steenwijk

De gemeente Steenwijk heeft dertien zienswijzen ontvangen van bewoners van Esserwold. Ze zijn tegen de bouw van een crematorium naast hun woonwijk, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 27 september 2018

Storing ovenruimte crematorium Capelle

Woensdag aan het einde van de dag heeft zich een korte storing voorgedaan in de ovenruimte van crematorium Schollevaar in Capelle aan den IJssel. Omdat daarbij wat rook vrij kwam ging het alarm af en moest de brandweer de ruimte controleren.

Lees verder


woensdag 26 september 2018

Video: Buxusmot zorgt voor spookachtig beeld begraafplaats

De buxusmot heeft alle buxussen op begraafplaats ’t Groenedael in Almelo veranderd in spookachtige dode planten. De gemeente kan niets anders dan alle buxussen verwijderen en te vernietigen in een verbrandingsoven.

Lees verder


dinsdag 25 september 2018

Monuta Helpt steunt theatervoorstelling

Op donderdag 20 september reikte het team van Monuta Doetinchem namens Monuta Helpt een cheque uit van € 3.000,- aan stichting ’t Zwerk. Dit bedrag spendeert de stichting aan hun theatervoorstelling ‘Het einde van het leven’, een voorstelling over voltooid leven.

Lees verder


dinsdag 25 september 2018

Fusie Van Dijk en Annora uitvaartverzorging

Uitvaartondernemingen Van Dijk uit Mill en Annora uitvaartverzorging uit Grave gaan vanaf volgende maand samen verder onder de naam Annora Uitvaartverzorging.

Lees verder


dinsdag 25 september 2018

Begraafplaats Sint Barbara Amsterdam 125 jaar

Op 27 september bestaat begraafplaats st. Barbara aan de Spaarndammerdijk 125 jaar. In die 125 jaar hebben duizenden overledenen er hun laatste rustplaats gevonden.

Lees verder


maandag 24 september 2018

Twee ton voor slachtoffers Oss

Nederland leeft massaal mee met de nabestaanden en slachtoffers van het ongeluk in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen. Een man uit Almere besloot na het ongeval om een crowdfunding actie te starten. Inmiddels is er al meer dan twee ton binnen.

Lees verder


vrijdag 21 september 2018

Oude uitvaartverzekering moet vertaald naar heden

Het Kifid heeft een uitspraak gedaan in een zaak die een nabestaande had aangespannen tegen Ardanta. Haar man had twee uitvaartverzekeringen uit 1949 en 1971. De verzekering uit 1949 dekte een ‘uiterst verzorgde begrafenis’. Maar na de uitvaart van haar man moest de vrouw in eerste instantie meer dan 4.000 euro bijbetalen.

Lees verder


donderdag 20 september 2018

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Wat niemand ziet

Vier dode kinderen. Mijn hart slaat over. Ik krijg kippenvel. Middenin een zware fase van afronding van mijn manuscript, mijn hoofd loopt over, zie ik via een Facebookbericht het nieuws. Vier dode kinderen, en een zwaargewond kind, en een zwaargewonde begeleidster. Het is nog niet duidelijk hoe het heeft kunnen gebeuren, maar feit is dat ze tussen de spoorbomen geraakt zijn door een passerende trein.

Lees verder


donderdag 20 september 2018

Uitvaartbranche verontwaardigd door opmerking Jesse Klaver

Verschillende leden van branchesite Uitvaartbranche.nl reageren verontwaardigd op de opmerkingen die GroenLinks-leider Jesse Klaver woensdag maakte. Klaver had het in een fel debat met VVD-fractievoorzitter Dijkhoff over ‘frauderende uitvaartondernemers’.

Lees verder


donderdag 20 september 2018

Inventarisatie begraafplaatsen Boarnsterhim (Fr.)

De gemeente Leeuwarden heeft Bureau Funeraire Adviezen een inventarisatie laten maken van de graven op de vijf begraafplaatsen in het voormalige Boarnsterhim. Onderzocht is welke graven historische waarde hebben en dus bewaard moeten blijven voor de toekomst.

Lees verder


donderdag 20 september 2018

Groot Zonnepark naast crematorium Hart van Berkelland

IX Zon wil een groot zonnepark aanleggen direct naast crematorium Hart van Berkelland in Haarlo. Het bedrijf wil er 33.000 zonnepanelen plaatsen, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 20 september 2018

R.K. Begraafplaats Putten weer in gebruik

Tientallen jaren werd er niet meer begraven op de R.K. begraafplaats aan de Brinkstraat in Putten. Maar toen er in 2016 een pastoor werd bijgezet ontstond het idee om de begraafplaats weer in gebruik te nemen. Daarom is er nu weer ruimte voor nieuwe graven, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 20 september 2018

Groninger Landschap wil natuurbegraafplaats in Wierum

Het Groninger Landschap heeft een vergunningaanvraag gedaan om een natuurbegraafplaats te mogen aanleggen op de Wierumer Wierde. Het Landschap heeft de gemeente gevraagd om het bestemmingsplan te wijzigen zodat de begraafplaats er mag komen, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


woensdag 19 september 2018

Cuijk geeft vergunning voor bouw crematorium Schrijen

De gemeente Cuijk heeft een vergunning verleend voor de realisatie van een crematorium aan de Hoenderberg nummer 9. Het gaat om een kleinschalig crematorium van uitvaartverzorging Schrijen.

Lees verder


woensdag 19 september 2018

Is natuurbegraven wel echt noodzakelijk

De Hellendoornse politiek zal zich de komende tijd moeten buigen over de vraag of de realisatie van een natuurbegraafplaats in de gemeente echt noodzakelijk is. De lokale politiek twijfelt of er wel echt behoefte is aan deze begraaf mogelijkheid, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


woensdag 19 september 2018

Laatste rit door McDrive

Een familie uit Meddo heeft hun overleden vader en man een bijzonder laatste eerbetoon gebracht. Voordat de uitvaart plaatsvond reed de rouwauto met de overledene door de McDrive in Winterswijk, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


dinsdag 18 september 2018

Herman Finkers bij Uitvaarthuis Twente

Uitvaarthuis Twente was de afgelopen week een echte filmset. Woensdag vonden namelijk de eerste opnames plaats voor de film ‘De beentjes van St. Hildegard’ van regisseur Johan Nijenhuis, met Herman Finkers in de hoofdrol. Maar ook actrices Johanna ter Steege en Daphne Bunskoek waren bij ons op de Twentelaan op bezoek. Het was superleuk!

Lees verder


dinsdag 18 september 2018

Het Doorleefboek voor kinderen in rouw

Ellen Dreezens, psycholoog en gespecialiseerd in rouw en verlies, is auteur van het vandaag verschenen ‘Doorleefboek’. Het Doorleefboek is een hulpboek voor kinderen op de basisschool die te maken hebben met rouw. Uniek aan dit boek is dat het geschreven is voor kinderen én hun ouder(s) of hulp-volwassene. De kinderen gaan stap voor stap aan de slag met thema’s en oefeningen die over rouw gaan. Het boek voor de volwassene heet het Meeleefboek en is bij het Doorleefboek inbegrepen.

Lees verder


dinsdag 18 september 2018

Henk Boerland introduceert gekleurde uitvaartmanden tijdens VTU vakdag

Henk Boerland heeft zijn kistenassortiment uitgebreid met enkele gekleurde uitvaartmanden. De manden zijn o.a. te verkrijgen in de kleuren grijs, oranje-geel, wit, roze en groen.

Lees verder


dinsdag 18 september 2018

Crematorium Wâldhôf heeft een nieuwe aula

Met trots mogen wij onze nieuwe aula aankondigen in het crematorium. Naast de grote aula die vanaf nu omgedoopt is tot aula Wide le en die ruimte biedt voor 160 zitplaatsen is er vanaf nu ook een kleine aula Smelle le met 30 zitplaatsen.

Lees verder


dinsdag 18 september 2018

Buxusplanten begraafplaats weg door mot

Alle buxusplanten op begraafplaats ’t Groenedael in Almelo worden zo snel mogelijk weggehaald en verbrand, dat meldt de Tubantia. De gemeente Almelo doet dat omdat de buxusmot is aangetroffen op de begraafplaats.

Lees verder


maandag 17 september 2018

Politie Zwolle brengt man met sirenes naar uitvaart broer

Een oudere Zwollenaar dreigde afgelopen vrijdag de uitvaart van zijn broer te moeten missen. Het was zijn familie uit Friesland al een paar dagen niet gelukt om hem te bereiken. Daardoor wist hij niet dat zijn broer vrijdag om 16.00 uur begraven zou worden, dat meldt de Stentor.

Lees verder


maandag 17 september 2018

Digitalisering aangifte van overlijden Ommen

Uitvaartondernemers in de gemeente Ommen kunnen met ingang van 10 september 2018 online aangifte van overlijden doen. Deze digitale dienst heet 'iOverlijden'. Door de komst van iOverlijden kunnen uitvaartondernemers op elk moment van de dag digitaal aangifte van overlijden doen.

Lees verder


vrijdag 14 september 2018

Geen Burendag, maar open dag Yarden Beukenhof

Yarden Beukenhof uit Schiedam heeft besloten om af te zien van deelname aan Burendag. Eerder deze week ontstond veel commotie in Schiedam toen Yarden aankondigde om op Burendag muziek en kinderactiviteiten te houden op de begraafplaats en in het crematorium.

Lees verder


vrijdag 14 september 2018

Zoektocht naar vandaal kleutergraf

Een grafschenner heeft op de begraafplaats in Wognum het graf van een op 4-jarige leeftijd overleden meisje vernield. Haar moeder heeft een bericht op Facebook geplaatst met daarbij foto’s van het vernielde graf.

Lees verder


vrijdag 14 september 2018

Lifetri Groep neemt uitvaartverzekeraar Nuvema over

Lifetri Groep neemt N.V. Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij (Nuvema) over. Nuvema is een uitvaartverzekeraar met circa 185.000 polishouders in Nederland. Na de overname wordt de naam van de onderneming gewijzigd in Lifetri Uitvaartverzekeringen (Lifetri), onderdeel van Lifetri Groep. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Lees verder


donderdag 13 september 2018

Ruim kwart bomen MH17 monument dood

Meer dan een kwart van de bomen die gepland zijn bij het MH17 monument zijn dood. Dit najaar zal worden onderzocht waar de bomen aan zijn overleden, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 13 september 2018

Oproep: Stop met dumpen afval op begraafplaats

De vrijwilligers die helpen met het onderhoud van de R.K. Begraafplaats in Losser hebben er schoon genoeg van dat er steeds weer afval wordt gedumpt op de begraafplaats. Ze roepen mensen op om hun afval niet meer achter te laten op de plek waar mensen hun overleden dierbaren herdenken.

Lees verder


donderdag 13 september 2018

Veranderingen in raad van commissarissen Monuta

De raad van commissarissen (RvC) van Monuta verandert van samenstelling. Op 24 september 2018 treedt Franswillem Briët na acht jaar af als commissaris en voorzitter van de RvC. Pieter Loyson zal vanaf die datum het voorzitterschap overnemen en toetreden als commissaris.

Lees verder


donderdag 13 september 2018

Video overhandiging geld voor Klakkelmans Gilde uit Zwolle

Het Kakelmans Gilde uit Zwolle heeft een bijdrage van 5000 euro gekregen van Monuta Helpt. Het gilde houdt oude begrafenisrituelen in leven en daarom werd de uitreiking van de cheque gedaan in een decor van een begrafenis zoals deze er in 1916 uitzag.

Lees verder


woensdag 12 september 2018

Geen bijzettingen meer op oude begraafplaats in Rossum

De oudste begraafplaats van Rossum wordt mogelijk niet meer intact gelaten. De gemeente Maasdriel heeft besloten om de onbeperkte grafrust op te heffen en graven waar geen grafrechten meer op rusten mogelijk te gaan ruimen, dat meldt BD.nl.

Lees verder


woensdag 12 september 2018

Minder mensen met uitvaartverzekering

Sinds de invoering van het provisieverbod is het aantal mensen dat een uitvaartverzekering heeft sterk afgenomen. Bij de groep mensen met een laag inkomen is het aantal verzekerden met 30 procent afgenomen. Maar ook mensen met een modaal inkomen kiezen er vaker voor om zich niet meer te verzekeren voor hun uitvaart.

Lees verder


woensdag 12 september 2018

1 op 70 uitvaarten op kosten gemeente

Het aantal uitvaarten die door de gemeenschap betaald moeten worden is in 2017 opgelopen naar 2100. Dat is een stijging van 15 procent ten opzichte van vijf jaar geleden, dat meldt het AD.

Lees verder


dinsdag 11 september 2018

Digitalisering aangifte van overlijden voor uitvaartondernemers Hardenberg

Uitvaartondernemers in de gemeente Hardenberg kunnen met ingang van 10 september 2018 online aangifte van overlijden doen. Deze digitale dienst heet 'iOverlijden'. Door de komst van iOverlijden kunnen uitvaartondernemers op elk moment van de dag digitaal aangifte van overlijden doen.

Lees verder


dinsdag 11 september 2018

Coniferenhaag begraafplaats per ongeluk in brand gestoken

Een onderhoudsmedewerker van de begraafplaats in Ulvenhout heeft dinsdagochtend meer dan alleen onkruid verbrand. De mooie coniferenhaag langs de begraafplaats is over een lengte van enkele meters afgebrand, dat meldt BN DeStem.

Lees verder


vrijdag 7 september 2018

Graf Rotterdamse predikant gemeentelijk monument

De gemeente Rotterdam heeft het graf van ds. G.H. Kersten op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Daarmee blijft het graf ‘voor de eeuwigheid bewaard’, dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Lees verder


vrijdag 7 september 2018

Unieke kans om aula begraafplaats Gouda te bekijken

Tijdens Open Monumentendag kunnen belangstellende eenmalig een bezoek brengen aan de aula van de oude begraafplaats aan de Prins Hendrikstraat in Gouda. Dat is bijzonder want het monumentale gebouw is doorgaans altijd gesloten voor het publiek, dat meldt Goudsepost.nl.

Lees verder


vrijdag 7 september 2018

Monument voor overleden verslaafden Enschede

In de hal van het pand van Tactus verslavingszorg aan de Ripperdastraat in Enschede is een monument onthuld voor overleden verslaafden. Het is een mozaïek met daaraan blaadjes met de namen van mensen die zijn overleden, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 6 september 2018

In 2017 meer slachtoffers van moord en doodslag

In 2017 kwamen in Nederland 158 mensen om het leven door moord of doodslag, 50 meer dan in 2016. Daarmee komt een einde aan de daling van het aantal slachtoffers van moord en doodslag van de laatste vijf jaren. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Lees verder


donderdag 6 september 2018

Inbraak tijdens crematie Tholen

Terwijl een vrouw uit Tholen deze week werd gecremeerd hebben dieven haar hele woning overhoopgehaald. Vlak voor haar dood had de vrouw haar dierbaren gevraagd om alle spullen van waarde direct na haar overlijden weg te halen. Dat blijkt achteraf een erg goed advies te zijn geweest.

Lees verder


woensdag 5 september 2018

Rouwcafé - lotgenoten voor lotgenoten

Rouw is als een vingerafdruk, voor ieder mens uniek. Delen van ervaringen en praten met lotgenoten geeft wellicht verlichting in je rouwproces want een lotgenoot heeft vaak een half woord nodig om jouw gevoelens te herkennen en te begrijpen.

Lees verder


woensdag 5 september 2018

Werkzaamheden begraafplaats Tholen

Van maandag 17 september tot en met vrijdag 12 oktober 2018 voert de gemeente werkzaamheden uit op de begraafplaats in Tholen. De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen van 7.30 uur tot 18.00 uur. Tijdens de uitvoering is de betreffende begraafplaats niet toegankelijk. Na 18.00 uur en op zaterdag en zondag is de begraafplaats zoals gebruikelijk van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk.

Lees verder


dinsdag 4 september 2018

Geen verbod op zelfmoordpoeder

Minister Hugo de Jonge gaat geen verbod instellen voor middelen die gebruikt kunnen worden voor zelfdoding. De minister is bang dat een verbod juist een tegenovergesteld effect zal krijgen omdat de lijst met middelen dan openbaar gemaakt moet worden.

Lees verder


dinsdag 4 september 2018

Helft Nederlanders steekt kop in het zand over hoogte eigen uitvaartverzekering

De helft van de Nederlanders met een uitvaartverzekering heeft geen idee waarvoor ze precies verzekerd zijn en tweederde controleert dit zelden of nooit. Vooral jongeren (18-25 jaar) tasten in het duister. Toch bevestigt 80 procent van de Nederlanders dat ze willen voorkomen dat dierbaren hun uitvaart (deels) moeten betalen. Dit blijkt uit onderzoek van Monuta onder ruim 2.100 Nederlanders door onderzoeksbureau NL-Eyes.

Lees verder


maandag 3 september 2018

Herinneringsbijeenkomsten Begraafplaatsen & Gedenkparken Enschede

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare. De begraafplaats is die avond sfeervol verlicht met fakkels en op een centrale plek worden teksten gesproken en klinkt er muziek. Ook bieden we u een warm drankje aan.

Lees verder


maandag 3 september 2018

Groningse gemeenten kunnen kosten begraven niet dekken

De redactie van RTV Noord heeft onderzoek gedaan naar de gemeentebegrotingen in de provincie. Daaruit blijkt dat slechts twee Groningse gemeenten in staat zijn om de kosten van begraafplaatsen te kunnen dekken.

Lees verder


maandag 3 september 2018

Aftrap “Koffie en cakelezingen” bij Museum Tot Zover

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover start in samenwerking met de Linnaeus Boekhandel een serie lezingen op de zondagochtend. Het doel is om schrijvers en publiek met elkaar in contact te brengen rond het veelzijdige thema de dood. Mieke Kerkhof (what’s in a name?) trapt af op zondag 16 september.

Lees verder


maandag 3 september 2018

Video: Supporter krijgt PEC Zwolle uitvaart

Gesina Procee-Bax was een echte superfan van voetbalclub PEC Zwolle. Vorige week zaterdag bekeek Gesina nog de spannende wedstrijd tussen PEC en PSV. Kort na de wedstrijd kreeg de PEC-fan een hartinfarct in het stadion. Supporters en vrienden zorgen voor een bijzonder afscheid, helemaal in PEC Zwolle stijl.

Lees verder


maandag 3 september 2018

Overheid moet nabestaanden snel digitaal beter bedienen

Liesbeth (68) krijgt steeds maar bericht dat er post van de Belastingdienst voor haar echtgenoot in zijn Berichtenbox zit. Maar hij is vorig jaar overleden. Ze belt verschillende keren met het nabestaandenloket van de Belastingdienst. Maar er komt geen oplossing. Inmiddels ziet zij weer een mail van MijnOverheid. Een herinnering aan haar echtgenoot dat hij zijn berichten nog niet gelezen heeft. Liesbeth wordt hier heel nerveus van en weet niet meer wat zij moet doen.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder