Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws SEPTEMBER 2018


19 september 2018

Cuijk geeft vergunning voor bouw crematorium Schrijen

De gemeente Cuijk heeft een vergunning verleend voor de realisatie van een crematorium aan de Hoenderberg nummer 9. Het gaat om een kleinschalig crematorium van uitvaartverzorging Schrijen.


19 september 2018

Is natuurbegraven wel echt noodzakelijk

De Hellendoornse politiek zal zich de komende tijd moeten buigen over de vraag of de realisatie van een natuurbegraafplaats in de gemeente echt noodzakelijk is. De lokale politiek twijfelt of er wel echt behoefte is aan deze begraaf mogelijkheid, dat meldt de Tubantia.


19 september 2018

Laatste rit door McDrive

Een familie uit Meddo heeft hun overleden vader en man een bijzonder laatste eerbetoon gebracht. Voordat de uitvaart plaatsvond reed de rouwauto met de overledene door de McDrive in Winterswijk, dat meldt de Gelderlander.


Herman Finkers bij Uitvaarthuis Twente

18 september 2018

Herman Finkers bij Uitvaarthuis Twente

Uitvaarthuis Twente was de afgelopen week een echte filmset. Woensdag vonden namelijk de eerste opnames plaats voor de film ‘De beentjes van St. Hildegard’ van regisseur Johan Nijenhuis, met Herman Finkers in de hoofdrol. Maar ook actrices Johanna ter Steege en Daphne Bunskoek waren bij ons op de Twentelaan op bezoek. Het was superleuk!


Het Doorleefboek voor kinderen in rouw

18 september 2018

Het Doorleefboek voor kinderen in rouw

Ellen Dreezens, psycholoog en gespecialiseerd in rouw en verlies, is auteur van het vandaag verschenen ‘Doorleefboek’. Het Doorleefboek is een hulpboek voor kinderen op de basisschool die te maken hebben met rouw. Uniek aan dit boek is dat het geschreven is voor kinderen én hun ouder(s) of hulp-volwassene. De kinderen gaan stap voor stap aan de slag met thema’s en oefeningen die over rouw gaan. Het boek voor de volwassene heet het Meeleefboek en is bij het Doorleefboek inbegrepen.


Henk Boerland introduceert gekleurde uitvaartmanden tijdens VTU vakdag

18 september 2018

Henk Boerland introduceert gekleurde uitvaartmanden tijdens VTU vakdag

Henk Boerland heeft zijn kistenassortiment uitgebreid met enkele gekleurde uitvaartmanden. De manden zijn o.a. te verkrijgen in de kleuren grijs, oranje-geel, wit, roze en groen.


18 september 2018

Crematorium Wâldhôf heeft een nieuwe aula

Met trots mogen wij onze nieuwe aula aankondigen in het crematorium. Naast de grote aula die vanaf nu omgedoopt is tot aula Wide le en die ruimte biedt voor 160 zitplaatsen is er vanaf nu ook een kleine aula Smelle le met 30 zitplaatsen.


18 september 2018

Buxusplanten begraafplaats weg door mot

Alle buxusplanten op begraafplaats ’t Groenedael in Almelo worden zo snel mogelijk weggehaald en verbrand, dat meldt de Tubantia. De gemeente Almelo doet dat omdat de buxusmot is aangetroffen op de begraafplaats.


17 september 2018

Politie Zwolle brengt man met sirenes naar uitvaart broer

Een oudere Zwollenaar dreigde afgelopen vrijdag de uitvaart van zijn broer te moeten missen. Het was zijn familie uit Friesland al een paar dagen niet gelukt om hem te bereiken. Daardoor wist hij niet dat zijn broer vrijdag om 16.00 uur begraven zou worden, dat meldt de Stentor.


17 september 2018

Digitalisering aangifte van overlijden Ommen

Uitvaartondernemers in de gemeente Ommen kunnen met ingang van 10 september 2018 online aangifte van overlijden doen. Deze digitale dienst heet 'iOverlijden'. Door de komst van iOverlijden kunnen uitvaartondernemers op elk moment van de dag digitaal aangifte van overlijden doen.


14 september 2018

Geen Burendag, maar open dag Yarden Beukenhof

Yarden Beukenhof uit Schiedam heeft besloten om af te zien van deelname aan Burendag. Eerder deze week ontstond veel commotie in Schiedam toen Yarden aankondigde om op Burendag muziek en kinderactiviteiten te houden op de begraafplaats en in het crematorium.


14 september 2018

Zoektocht naar vandaal kleutergraf

Een grafschenner heeft op de begraafplaats in Wognum het graf van een op 4-jarige leeftijd overleden meisje vernield. Haar moeder heeft een bericht op Facebook geplaatst met daarbij foto’s van het vernielde graf.


14 september 2018

Lifetri Groep neemt uitvaartverzekeraar Nuvema over

Lifetri Groep neemt N.V. Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij (Nuvema) over. Nuvema is een uitvaartverzekeraar met circa 185.000 polishouders in Nederland. Na de overname wordt de naam van de onderneming gewijzigd in Lifetri Uitvaartverzekeringen (Lifetri), onderdeel van Lifetri Groep. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.


13 september 2018

Ruim kwart bomen MH17 monument dood

Meer dan een kwart van de bomen die gepland zijn bij het MH17 monument zijn dood. Dit najaar zal worden onderzocht waar de bomen aan zijn overleden, dat meldt het AD.


13 september 2018

Oproep: Stop met dumpen afval op begraafplaats

De vrijwilligers die helpen met het onderhoud van de R.K. Begraafplaats in Losser hebben er schoon genoeg van dat er steeds weer afval wordt gedumpt op de begraafplaats. Ze roepen mensen op om hun afval niet meer achter te laten op de plek waar mensen hun overleden dierbaren herdenken.


13 september 2018

Veranderingen in raad van commissarissen Monuta

De raad van commissarissen (RvC) van Monuta verandert van samenstelling. Op 24 september 2018 treedt Franswillem Briët na acht jaar af als commissaris en voorzitter van de RvC. Pieter Loyson zal vanaf die datum het voorzitterschap overnemen en toetreden als commissaris.


13 september 2018

Video overhandiging geld voor Klakkelmans Gilde uit Zwolle

Het Kakelmans Gilde uit Zwolle heeft een bijdrage van 5000 euro gekregen van Monuta Helpt. Het gilde houdt oude begrafenisrituelen in leven en daarom werd de uitreiking van de cheque gedaan in een decor van een begrafenis zoals deze er in 1916 uitzag.


12 september 2018

Geen bijzettingen meer op oude begraafplaats in Rossum

De oudste begraafplaats van Rossum wordt mogelijk niet meer intact gelaten. De gemeente Maasdriel heeft besloten om de onbeperkte grafrust op te heffen en graven waar geen grafrechten meer op rusten mogelijk te gaan ruimen, dat meldt BD.nl.


12 september 2018

Minder mensen met uitvaartverzekering

Sinds de invoering van het provisieverbod is het aantal mensen dat een uitvaartverzekering heeft sterk afgenomen. Bij de groep mensen met een laag inkomen is het aantal verzekerden met 30 procent afgenomen. Maar ook mensen met een modaal inkomen kiezen er vaker voor om zich niet meer te verzekeren voor hun uitvaart.


12 september 2018

1 op 70 uitvaarten op kosten gemeente

Het aantal uitvaarten die door de gemeenschap betaald moeten worden is in 2017 opgelopen naar 2100. Dat is een stijging van 15 procent ten opzichte van vijf jaar geleden, dat meldt het AD.


11 september 2018

Digitalisering aangifte van overlijden voor uitvaartondernemers Hardenberg

Uitvaartondernemers in de gemeente Hardenberg kunnen met ingang van 10 september 2018 online aangifte van overlijden doen. Deze digitale dienst heet 'iOverlijden'. Door de komst van iOverlijden kunnen uitvaartondernemers op elk moment van de dag digitaal aangifte van overlijden doen.


11 september 2018

Coniferenhaag begraafplaats per ongeluk in brand gestoken

Een onderhoudsmedewerker van de begraafplaats in Ulvenhout heeft dinsdagochtend meer dan alleen onkruid verbrand. De mooie coniferenhaag langs de begraafplaats is over een lengte van enkele meters afgebrand, dat meldt BN DeStem.


7 september 2018

Graf Rotterdamse predikant gemeentelijk monument

De gemeente Rotterdam heeft het graf van ds. G.H. Kersten op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Daarmee blijft het graf ‘voor de eeuwigheid bewaard’, dat meldt het Reformatorisch Dagblad.


7 september 2018

Unieke kans om aula begraafplaats Gouda te bekijken

Tijdens Open Monumentendag kunnen belangstellende eenmalig een bezoek brengen aan de aula van de oude begraafplaats aan de Prins Hendrikstraat in Gouda. Dat is bijzonder want het monumentale gebouw is doorgaans altijd gesloten voor het publiek, dat meldt Goudsepost.nl.


7 september 2018

Monument voor overleden verslaafden Enschede

In de hal van het pand van Tactus verslavingszorg aan de Ripperdastraat in Enschede is een monument onthuld voor overleden verslaafden. Het is een mozaïek met daaraan blaadjes met de namen van mensen die zijn overleden, dat meldt de Tubantia.


6 september 2018

In 2017 meer slachtoffers van moord en doodslag

In 2017 kwamen in Nederland 158 mensen om het leven door moord of doodslag, 50 meer dan in 2016. Daarmee komt een einde aan de daling van het aantal slachtoffers van moord en doodslag van de laatste vijf jaren. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.


6 september 2018

Inbraak tijdens crematie Tholen

Terwijl een vrouw uit Tholen deze week werd gecremeerd hebben dieven haar hele woning overhoopgehaald. Vlak voor haar dood had de vrouw haar dierbaren gevraagd om alle spullen van waarde direct na haar overlijden weg te halen. Dat blijkt achteraf een erg goed advies te zijn geweest.


5 september 2018

Rouwcafé - lotgenoten voor lotgenoten

Rouw is als een vingerafdruk, voor ieder mens uniek. Delen van ervaringen en praten met lotgenoten geeft wellicht verlichting in je rouwproces want een lotgenoot heeft vaak een half woord nodig om jouw gevoelens te herkennen en te begrijpen.


5 september 2018

Werkzaamheden begraafplaats Tholen

Van maandag 17 september tot en met vrijdag 12 oktober 2018 voert de gemeente werkzaamheden uit op de begraafplaats in Tholen. De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen van 7.30 uur tot 18.00 uur. Tijdens de uitvoering is de betreffende begraafplaats niet toegankelijk. Na 18.00 uur en op zaterdag en zondag is de begraafplaats zoals gebruikelijk van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk.


4 september 2018

Geen verbod op zelfmoordpoeder

Minister Hugo de Jonge gaat geen verbod instellen voor middelen die gebruikt kunnen worden voor zelfdoding. De minister is bang dat een verbod juist een tegenovergesteld effect zal krijgen omdat de lijst met middelen dan openbaar gemaakt moet worden.


Helft Nederlanders steekt kop in het zand over hoogte eigen uitvaartverzekering

4 september 2018

Helft Nederlanders steekt kop in het zand over hoogte eigen uitvaartverzekering

De helft van de Nederlanders met een uitvaartverzekering heeft geen idee waarvoor ze precies verzekerd zijn en tweederde controleert dit zelden of nooit. Vooral jongeren (18-25 jaar) tasten in het duister. Toch bevestigt 80 procent van de Nederlanders dat ze willen voorkomen dat dierbaren hun uitvaart (deels) moeten betalen. Dit blijkt uit onderzoek van Monuta onder ruim 2.100 Nederlanders door onderzoeksbureau NL-Eyes.


3 september 2018

Herinneringsbijeenkomsten Begraafplaatsen & Gedenkparken Enschede

Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan uw dierbare. De begraafplaats is die avond sfeervol verlicht met fakkels en op een centrale plek worden teksten gesproken en klinkt er muziek. Ook bieden we u een warm drankje aan.


3 september 2018

Groningse gemeenten kunnen kosten begraven niet dekken

De redactie van RTV Noord heeft onderzoek gedaan naar de gemeentebegrotingen in de provincie. Daaruit blijkt dat slechts twee Groningse gemeenten in staat zijn om de kosten van begraafplaatsen te kunnen dekken.


3 september 2018

Aftrap “Koffie en cakelezingen” bij Museum Tot Zover

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover start in samenwerking met de Linnaeus Boekhandel een serie lezingen op de zondagochtend. Het doel is om schrijvers en publiek met elkaar in contact te brengen rond het veelzijdige thema de dood. Mieke Kerkhof (what’s in a name?) trapt af op zondag 16 september.


Video: Supporter krijgt PEC Zwolle uitvaart

3 september 2018

Video: Supporter krijgt PEC Zwolle uitvaart

Gesina Procee-Bax was een echte superfan van voetbalclub PEC Zwolle. Vorige week zaterdag bekeek Gesina nog de spannende wedstrijd tussen PEC en PSV. Kort na de wedstrijd kreeg de PEC-fan een hartinfarct in het stadion. Supporters en vrienden zorgen voor een bijzonder afscheid, helemaal in PEC Zwolle stijl.


Overheid moet nabestaanden snel digitaal beter bedienen

3 september 2018

Overheid moet nabestaanden snel digitaal beter bedienen

Liesbeth (68) krijgt steeds maar bericht dat er post van de Belastingdienst voor haar echtgenoot in zijn Berichtenbox zit. Maar hij is vorig jaar overleden. Ze belt verschillende keren met het nabestaandenloket van de Belastingdienst. Maar er komt geen oplossing. Inmiddels ziet zij weer een mail van MijnOverheid. Een herinnering aan haar echtgenoot dat hij zijn berichten nog niet gelezen heeft. Liesbeth wordt hier heel nerveus van en weet niet meer wat zij moet doen.