Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JUNI 2009

donderdag 30 juni 2009

Doe mee met het onderzoek van Uitvaart.nl en maak kans op een digitale fotocamera!

Uitvaart.nl voert, in samenwerking met onderzoeksbureau valsplat, onderzoek uit naar de gebruiksvriendelijkheid van haar website. Een enquete is hiervan een onderdeel.
Doe mee en U maakt kans op een digitale camera t.w.v. € 100,-
Invullen duurt ongeveer 10 tot 15 minuten
Eerst een aantal vragen over het bezoek van Uitvaart.nl
Dan vragen we u een aantal onderwerpen te groeperen
Alle uitkomsten worden anoniem verwerkt
Ga naar het onderzoek

Lees verder


donderdag 29 juni 2009

Hemmes Uitvaartzorg neemt Maria H. de Greef Uitvaartbegeleiding over

Het uitvaartbedrijf wordt op 1 juli overgedragen aan Ilse Hemmes en Jan Rutgers van Hemmes Uitvaartzorg in Twello.

Aanvankelijk in Apeldoorn en later ook in Epe e.o. was Maria de Greef de eerste vrouw in die regio die een kleinschalige uitvaartonderneming startte, zonder eigen pand en met duidelijk heel eigen ideeën.

Lees verder


donderdag 26 juni 2009

Carrièrehulp voor nabestaanden

Eindhoven, 26 juni 2009 – Coöperatie DELA en uitzendorganisatie Tempo-Team gaan een exclusieve samenwerking aan. Dankzij deze samenwerking krijgen nabestaanden hulp wanneer zij na een overlijden de arbeidsmarkt (opnieuw) gaan betreden.

Lees verder


donderdag 26 juni 2009

Modern kunstwerk als kluis voor herinneringen

Nieuwkuijk, 26 juni – Op donderdag 2 juli vindt de onthulling plaats van een levensgalerij. Dat is een modern kunstwerk waarin mensen tijdens hun leven dierbare voorwerpen kunnen bewaren voor zichzelf en voor nabestaanden, als zij er zelf niet meer zijn. De opening vindt plaats in de tuin van DELA crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk, waar het kunstwerk ook staat.

Lees verder


donderdag 25 juni 2009

Kisten met liefde

Kisten met Liefde is een klein bedrijfje dat kartonnen eco-kisten bekleed met mooie natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld zijde, satijn, antiek linnen, berkenschors, pauwenveren, zijde rozen of geprepareerde bloemen. Op verzoek kunnen er persoonlijke materialen (zoals bijvoorbeeld, een laken of een kussensloop) in worden verwerkt.

Lees verder


donderdag 25 juni 2009

Nieuw op Uitvaart.nl: Kisten met liefde!

Kisten met Liefde is een klein bedrijfje dat kartonnen eco-kisten bekleed met mooie natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld zijde, satijn, antiek linnen, berkenschors, pauwenveren, zijde rozen of geprepareerde bloemen. Op verzoek kunnen er persoonlijke materialen (zoals bijvoorbeeld, een laken of een kussensloop) in worden verwerkt. Het eindresultaat is een liefdevolle en persoonlijke kist waar de overledene zich mee kan omhullen voor een veilige overtocht naar het hiernamaals.
Voor meer informatie, zie www.kistenmetliefde.nl.

Wij zijn ook te vinden op www.uitvaartkaart.nl en www.uitvaartsite.nl.

Lees verder


donderdag 22 juni 2009

Positief resultaat 'de Facultatieve Groep' in 2008

Ondanks de mondiale financiële crisis sluit ''de Facultatieve Groep' 2008 met een positief resultaat na belasting van € 675.490 af. Daarmee laat het resultaat weliswaar een daling zien ten opzichte van 2007. “Maar,“ zo stelt Henry Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van 'de Facultatieve Groep', “wij zijn blij met dit positieve resultaat. Het geeft de kracht en flexibiliteit van onze Groep weer.”

Lees verder


donderdag 22 juni 2009

Nieuwe directievoorzitter Monuta

Apeldoorn, 22 juni 2009

De Raad van Commissarissen van Monuta heeft per 1 september 2009 mevrouw Drs Jeanine Helthuis benoemd tot directievoorzitter van Monuta Holding N.V.
Jeanine Helthuis is op dit moment lid van de Raad van Bestuur van Fortis Bank Nederland.

Lees verder


donderdag 22 juni 2009

FACULTATIEVE GROEP PRESENTEERT WINST IN 2008!

Nadat de grote Nederlandse partijen (Yarden, Dela en Monuta) binnen de uitvaartbranche in de afgelopen periode zonder uitzondering grote verliezen moesten melden over het afgelopen jaar, blijkt ‘de Facultatieve Groep’ 2008 af te kunnen sluiten met winst.

Lees verder


donderdag 18 juni 2009

Unieke rouwkalender

Op 15 juni is de allereerste unieke rouwkalender verschenen. In
tegenstelling tot een kalender met data, bevat deze scheurkalender
uitsluitend informatie, inspiratie en motivatie om het leven weer op te
pakken na de dood van een dierbare. Want een rouwproces is niet aan tijd
gebonden.

Lees verder


donderdag 17 juni 2009

Amco Rouwdrukwerk en Micare komen met een nieuwe collectie en concept rouwcirculaire.

Er is steeds meer behoefte aan een persoonlijke invulling rond de uitvaart. Dit geldt ook voor rouwdrukwerk. Micare en Amco Rouwdrukwerk hebben hiertoe een concept ontwikkeld: Rouwbrieven en het in dezelfde stijl leveren van “op maat gemaakte” gedenkkaarten, bidprenten en dankkaarten.

Lees verder


donderdag 16 juni 2009

Uitvaartcentrum Texel verwerft Keurmerk uitvaartzorg

Den Burg, 15 juni 2009 - Uitvaartcentrum Texel is voor de komende drie jaar gecertificeerd met het Keurmerk uitvaartzorg.

Eigenaren Mark en Yolanda Pijper zijn trots op deze certificering. “Het is toch een officiële erkenning van hoe je in de praktijk je vak uitoefent”, zegt Mark. “Voor de consument staat het Keurmerk uitvaartzorg garant voor een bepaald kwaliteitsniveau.”

Lees verder


donderdag 16 juni 2009

Monuta financieel gezond en weerbaar in turbulent 2008. Negatief resultaat van ruim 31 miljoen.

Apeldoorn, 16 juni 2009

Monuta kijkt terug op een jaar waarin veel is veranderd. Ook Monuta voelt de gevolgen van de sterke daling van de financiële markten. De effecten zijn in het resultaat over 2008 zichtbaar in de vorm van een verlies op aandelen en commodities en het treffen van een voorziening op enkele obligatieleningen. Hoewel deze verliezen een impact hebben gehad op de vermogenspositie van Monuta is het bedrijf financieel gezond. Daarom ziet Monuta de toekomst vanuit een stevig fundament met vertrouwen tegemoet.

Lees verder


donderdag 13 juni 2009

Stichting iriza heeft een nieuwe cd: Afscheid...en dan?

Op deze nieuwe cd staan 17 nieuwe verhaaltjes en liedjes over doodgaan en afscheid nemen. Zoals het verhaal over Pola (een pandabeertje dat in de dierentuin een ongeluk krijgt en sterft) met de daarbij behorende liedjes;

Lees verder


donderdag 11 juni 2009

Lotgenotengroep "Wanneer u een dierbaar iemand bent verloren"

Werken aan verlies organiseert een aantal bijzondere lotgenotenbijeenkomsten voor mensen die een dierbaar iemand zijn verloren.

Wanneer er een dierbaar iemand overlijd, rouwt iedereen op zijn of haar eigen wijze. Elk rouwen is een proces en vraagt om een actieve verwerking. Ook u moet bewust op zoek gaan naar een nieuwe balans in uw leven. Wanneer u het moeilijk vindt dit alleen te doen, bieden wij de mogelijkheid uw verlies en de bijbehorende gevoelens te delen met lotgenoten.

Lees verder


donderdag 11 juni 2009

Crematorium Eikelenburg biedt nabestaanden steun

Op Vaderdag, zondag 21 juni, kunnen nabestaanden op Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7, Rijswijk ballonnen oplaten ter nagedachtenis aan hun dierbare. Van 11.00 uur tot 16.00 uur is er de mogelijkheid ballonnen met een persoonlijke boodschap op te laten. Met deze manier van herdenken wil Eikelenburg nabestaanden een steuntje in de rug geven.

Lees verder


donderdag 10 juni 2009

Thanatopraxie nu binnenkort ook in Nederland toegestaan

Het tijdelijk balsemen van een overledene - thanatopraxie – is nu binnenkort ook in Nederland toegestaan. De Eerste Kamer ging op 9 juni jl akkoord met de wijziging van de Wet op de lijkbezorging die dat mogelijk maakt. “Wij zijn uiteraard zeer verheugd,” zegt Henry Keizer, voorzitter van de Stichting Nederlands Instituut voor Thanatopraxie (NIT).

Lees verder


donderdag 10 juni 2009

DELA: "Gemeenten nog steeds schimmig over grafkosten"

Eindhoven, 10 juni 2009 – Gemeenten geven nog steeds geen openheid over de opbouw van hun grafkosten. Bovendien is de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) nog niet begonnen om die kosten inzichtelijk en vergelijkbaar te maken. Dat constateert coöperatie DELA na een inventarisatie. Het gevolg is dat onduidelijk blijft waarom nabestaanden in aangrenzende gemeenten worden geconfronteerd met verschillen in grafkosten tot wel € 4.000 - tegen de wil van de Tweede Kamer.

Lees verder


donderdag 9 juni 2009

Eerste Kamer akkoord met wijziging van de Wet op de lijkbezorging

9 juni 2009- De Eerste Kamer heeft op 9 juni 2009 tijdens haar plenaire vergadering ingestemd met de voorgestelde wijziging van de Wet op de lijkbezorging ( 30.696). Dit voorstel, dat op 30 september 2008 met algemene stemmen is aangenomen door de Tweede Kamer, voegt een aantal bepalingen en procedures toe aan de bestaande wet.

Lees verder


donderdag 8 juni 2009

DELA: "DELA fier overeind na moeilijk 2008"

Het jaar 2008 kende voor DELA meer gezichten. Het operationele resultaat steeg in moeilijke omstandigheden van € 91 miljoen naar € 93 miljoen. Dit mooie resultaat werd echter overschaduwd door forse waardedalingen op het belegd vermogen in aandelen. Door deze waardedalingen én door het toekennen van een winstdeling uit het eigen vermogen werd het jaar met een verlies van € 149 miljoen afgesloten. In de eerste helft van dit jaar stevent de coöperatie inmiddels weer af op een positief resultaat. Door goede operationele resultaten en consistentie in haar lange termijn beleggingsbeleid is over de eerste vijf maanden van 2009 een netto winst geboekt.

Lees verder


donderdag 8 juni 2009

Zondag 14 juni: Open Dag Crematorium Jonkerbos

Op zondag 14 juni organiseert Crematorium Jonkerbos (Weg door Jonkerbos 51, Nijmegen) een Open Dag. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom. Aan kinderen wordt speciale aandacht besteed.

Lees verder


donderdag 8 juni 2009

Uitzonderlijke crematie leidt tot zoektocht naar geschikt crematorium

Uitvaarten worden steeds persoonlijker en vergen vaak meer tijd van de uitvaartbegeleider. Deze moet vaak actief op zoek naar mogelijkheden die passen bij de wensen van de nabestaanden en overledene. Bijvoorbeeld wanneer de overledene extreem corpulent was, kan dat leiden tot een ware zoektocht naar een geschikte crematieoven, zo merkte men deze week bij een Amersfoortse uitvaartonderneming.

Lees verder


donderdag 4 juni 2009

Nieuwe uitspraak van de Ombudsman voor het uitvaartwezen: Klacht 2009-16: Onvoldoende dienstverlening?

Vraag:
De klacht behelst een groot aantal verschillende onderdelen.
1. Gang van zaken m.b.t. bezoek vooraf aan crematorium,
2. Dienstverlening rond invoer overledene in de oven,
3. Tijdstip bezorgen bloemen,
4. Bestemming bloemen na afloop plechtigheid,
5. Onvoldoende transparantie c.q. voorlichting over de kosten (kist, familiekamer, CD-opname, volgauto, consumptiemogelijkheden),
6. Het tijdstip van overhandigen van de tweede kostenbegroting,
7. Opstelling van de uitvaartondernemer tegenover een minder goed functionerende medewerker,
8. Onduidelijke omschrijving toegekende tegemoetkoming,
9. Vervangende uitvaartleidster voor nazorg,
10 Excuses,
11. De hoogte van de tegemoetkoming.

Lees verder


donderdag 4 juni 2009

Uitnodiging: IRL (in real life)

IRL is een samenwerking
tussen twee buren:
R.-K. Begraafplaats Buitenveldert en
de Gerrit Rietveld Academie

IRL is een samenwerking
tussen twee buren:
R.-K. Begraafplaats Buitenveldert en
de Gerrit Rietveld Academie

Lees verder


donderdag 2 juni 2009

Nieuwe adverteerder op Uitvaart.nl: Salam Terakhir (regio Alkmaar), persoonlijke Uitvaartverzorging die past bij uw gedachtegoed en levensstijl!

Bij Salam Terakhir is het mogelijk om een uitvaart samen te stellen die past bij elke cultuur. Je kunt bijvoorbeeld de uitvaart houden in passende klederdracht of de grote passie of levensstijl van een overledene laten weerspiegelen in de uitvaart." Salam Terakhir regelt de uitvaart van A tot Z. "De zorg rond het opbaren, thuis of in het rouwcentrum, de keus voor begraven of cremeren, rouwdrukwerk, de afscheidsviering, enzovoort." Voor meer informatie, zie http://www.salamterakhir.nl/.

Salam Terakhir is ook te vinden via www.uitvaartkaart.nl, www.uitvaartsite.nl en www.uitvaart-alkmaar.nl.

Lees verder


donderdag 1 juni 2009

Nieuwe adverteerder: Boedelruimingen en Bezemschoon opleveren

Indien u een woning gaat verlaten of deze leeg moet opleveren, dan kunnen wij u daarbij van dienst zijn. Wij halen het huis voor u leeg en leveren het bezemschoon op. Bezemschoon opleveren doen wij volgens de richtlijnen van de woningbouwverenigingen.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder