Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JULI 2018

donderdag 30 juli 2018

Steeds minder Nederlanders met uitvaartverzekering

Sinds de invoering van het provisieverbod sluiten steeds minder Nederlanders een uitvaartverzekering af. Vroeger was het bijna vanzelfsprekend dat mensen zich verzekerden voor een uitvaart maar nu mensen moeten betalen voor advies en de tarieven voor uitvaarten sterk zijn gedaald neemt niet iedereen meer een uitvaartverzekering.

Lees verder


donderdag 30 juli 2018

Windhoos zorgt voor schade op begraafplaats

Op begraafplaats Zegestede in Roosendaal is eind vorige week schade ontstaan door een windhoos. Er zijn diverse bomen omgewaaid en takken afgebroken, dat meldt de Internetbode.nl.

Lees verder


donderdag 27 juli 2018

Open brief actiecomité tegen crematorium Veendam

Actiecomité Veenkracht heeft een open brief gestuurd naar lokale media. In dat bericht zet het comité uiteen wat de bezwaren zijn tegen het nieuwe crematorium op begraafplaats Buitenwoelhof.

Lees verder


donderdag 26 juli 2018

Natuurbegraafplaats Elspeet stap dichterbij

De gemeente Nunspeet heeft ingestemd met een ontwerpbestemmingsplan waarin een natuurbegraafplaats is opgenomen in het bos bij Mennorode, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 26 juli 2018

NRC geeft tips hoe nabestaanden uitvaart zelf kunnen regelen

Het NRC staat vandaag uitgebreid stil bij de mogelijkheden voor nabestaanden om een uitvaart (zoveel mogelijk) zelf te regelen.

Lees verder


donderdag 26 juli 2018

Voormalig Yarden manager twee jaar naar gevangenis

De rechtbank heeft een 57-jarige voormalig-manager van uitvaartorganisatie Yarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. De man werd veroordeeld omdat hij meer dan een miljoen euro overboekte naar zijn eigen rekeningen, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 24 juli 2018

Berisping arts na euthanasie demente vrouw

Het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft een verpleeghuisarts een berisping opgelegd. De arts heeft volgens het tuchtcollege fout gehandeld bij de euthanasie van een demente bejaarde. Het bleef bij een berisping omdat er ook nog een strafrechtelijk onderzoek loopt naar de arts.

Lees verder


donderdag 24 juli 2018

Urnenmuur begraafplaats Elsendorp

De begraafplaats in Elsendorp krijgt een urnenmuur. De parochie stemde eerder in met een voorstel van een parochiaan die de urn van haar vader graag wilde bijzetten op het kerkhof, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 23 juli 2018

Meer vraag naar tweedehands grafstenen

Steenhouwer Carlo van Mierlo maakt al bijna 20 jaar gebruik van tweedehands grafstenen. Vroeger was er nauwelijks vraag naar, maar tegenwoordig kiezen nabestaanden vaker voor een hergebruikte grafsteen. Dat is veel duurzamer en bovendien ziet het grafmonument er net zo nieuw uit als andere grafstenen.

Lees verder


donderdag 23 juli 2018

Video: Puck (82) helemaal geobsedeerd door de dood

De 82-jarige Puck Kooij is niet bang voor de dood, sterker nog ze is helemaal geobsedeerd door het thema ‘dood’. Ze leest boeken over de dood en begraven, maakt foto’s van graven door heel Europa en heeft haar eigen uitvaart tot in detail geregeld.

Lees verder


donderdag 23 juli 2018

Graven vernield in Delfzijl

Opnieuw is een begraafplaats in het Noorden van Nederland bezocht door grafrovers. Dit keer was het raak op een begraafplaats in Delfzijl. Hier werden in de nacht van donderdag op vrijdag verschillende graven vernield, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 20 juli 2018

Oven crematorium Purmerend tijdelijk gesloten wegens straling

In crematorium Purmerend vinden tijdelijk geen crematies plaats wegens radioactiviteit. De straling is vrijgekomen na crematie van een overledene die radioactieve stoffen in het lichaam had ter behandeling van kanker. Deze radioactieve stoffen zijn in de as terechtgekomen.

Lees verder


donderdag 20 juli 2018

Krantenbezorger neemt AD mee in zijn graf

Ger de Weijer uit Brielle bezorgde 35 jaar lang het AD in zijn stad. Deze week overleed hij op 67-jarige leeftijd. De Weijer had een bijzondere laatste wens, hij wil op de dag van zijn begrafenis de krant van die dag mee in zijn kist.

Lees verder


donderdag 20 juli 2018

Graf Zevenbergen geschonden

Het graf van de in 2012 overleden Thijs Marijnissen is door onbekenden vernield. Iemand heeft het grind en een kruis van het graf op de R.K- begraafplaats in Zevenbergen gestolen, dat meldt de Internetbode.nl.

Lees verder


donderdag 19 juli 2018

Vertraging oplevering crematorium Oldenzaal

De opening van crematorium Oldenzaal is een maand uitgesteld. Het crematorium zou eigenlijk in september in gebruik worden genomen, maar dat is nu verplaatst naar oktober zo meldt dagblad Tubantia.

Lees verder


donderdag 19 juli 2018

Graf apostel Paulus toeristische attractie

Het graf van Paulus, apostel en martelaar, is een toeristische attractie geworden, dat meldt de EO. In 2002 werd het graf ontdekt en na vier jaar van archeologisch onderzoek kan het publiek het graf bezoeken . Het is volgens theoloog Hendro Munsterman een sarcofaag van een meter bij 55 centimeter.

Lees verder


donderdag 18 juli 2018

Dieven tientallen graven opgepakt

De politie heeft een inwoner van Muntendam opgepakt. Dat gebeurde nadat de man op de begraafplaats in Hoogezand met een tas vol gestolen grafitems werd aangehouden. Naast de man is ook een medeverdachte aangehouden, dat meldt RTV Noord.

Lees verder


donderdag 17 juli 2018

Waar is de gereedschapskast van begraafplaats Hoogerheide?

In Hoogerheide staat men voor een mysterie. De gereedschapskast met onder andere gieters, bezems, harken en meer gereedschap voor het onderhouden van graven is verdwenen. Het dorpsplatform is nu opzoek maar de kast, dat meldt de Internetbode.nl.

Lees verder


donderdag 17 juli 2018

Diefstal en vernielingen begraafplaats Emmen

Op de begraafplaats aan de Wolfsbergenweg in Emmen hebben grafschenners diverse graven vernield, dat meldt Emmen.nu. De gemeente heeft aangifte gedaan en roept nabestaanden op omdat ook te doen als er spullen zijn verdwenen.

Lees verder


donderdag 16 juli 2018

Fabrikant schenkt urn na diefstal

Een producent van urnen uit Limburg heeft de nabestaanden van Harm Boonstra een nieuwe urn gegeven. Dat deed de fabrikant nadat de urn met de as van Boonstra was gestolen uit de urnenmuur op de begraafplaats in Wildervanksterdallen, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 16 juli 2018

Marijke Helwegen wil zich laten recyclen

Marijke Helwegen heeft in de loop van de jaren behoorlijk wat keren op de tafel van de plastisch chirurg gelegen. De diva vindt dat er zoveel plastic in haar lichaam zit dat het niet duurzaam is om haar te begraven.

Lees verder


donderdag 16 juli 2018

Graven populaire begraafplaats verloot

De gemeentelijke begraafplaats in Berchtesgaden (D.) is al decennia erg populair. Maar er zijn maar weinig graven beschikbaar. Er is nog ruimte voor 200 graven (waarvan 60 voor urnen) en om iedereen een gelijke kans te geven organiseert de gemeente een loterij, dat meldt Der Spiegel.

Lees verder


donderdag 13 juli 2018

Haarlem krijgt binnenkort een tweede crematorium

In dezelfde Haarlemse straat waar Yarden Crematorium Haarlem is gevestigd, de Vergierdeweg, opent binnenkort een tweede crematorium. Dit crematorium staat op naam van Sterrenheuvel BV.

Lees verder


donderdag 13 juli 2018

Beeld hond gestolen van graf Oosterbeek

Op het graf van een echtpaar uit Oosterbeek stond 13 jaar lang een beeld van een zittende hond. Het bronzenbeeld was door de in het graf begraven man zelf gemaakt. Onlangs hebben grafrovers het hoofd van het beeld gestolen, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 13 juli 2018

Inkomsten nabestaanden vaak lager dan verwacht

Nabestaanden krijgen na het overlijden van hun partner vaak minder geld uit bijvoorbeeld pensioenen dan verwacht, dat meldt RTL Z. Door de jaren heen zijn de regels verschillende keren gewijzigd en daardoor zijn veel mensen niet goed meer op de hoogte. Het CDA lanceert vrijdag een initiatiefnota die voor meer duidelijkheid moet zorgen.

Lees verder


donderdag 12 juli 2018

Rechter: Nabestaanden hebben recht tot toegang Facebook

De Duitse rechter heeft een belangrijke uitspraak gedaan in een zaak die was aangespannen door de ouders van een overleden meisje. De ouders eisten toegang tot het account van het meisje, maar Facebook weigerde dat te geven. De rechter oordeelt nu dat brieven en dagboeken ook aan de erfgenamen toebehoren. Hij ziet geen reden waarom dat niet het geval zou zijn bij een digitale nalatenschap.

Lees verder


donderdag 12 juli 2018

De Ronde Venen gaat graven ruimen

De gemeente De Ronde Venen liet vorig jaar voor het eerst particuliere graven ruimen. Dit jaar is de gemeente van plan om opnieuw veel graven, waarvan de rechten zijn verlopen, te ruimen. In totaal zullen de resten van meer dan 600 overledenen worden geruimd, dat meldt RTV De Ronde Venen.

Lees verder


donderdag 12 juli 2018

Erehaag van honden voor overleden dierenarts

De Belgische dierenarts Vincent Rademaeker (51) overleed vorige week. Een van zijn klanten besloot om wat bijzonders te doen voor de populaire dierenarts. Ze regelde dat er maar liefst 150 honden naar zijn uitvaart kwamen, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 12 juli 2018

Lange gevangenisstraf dreigt voor Yarden manager

De financieel manager van Yarden die zichzelf trakteerde op ruim 1 miljoen gaat mogelijk 3,5 jaar de gevangenis is. Dat is de eis van het Openbaar Ministerie in de strafzaak tegen de Yarden medewerker, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 10 juli 2018

17 juli 2018: MH17 herdenking bij Crematorium Tilburg

Op 17 juli tussen 14.00 en 15.00 uur vindt een herdenking bij het monument ‘What remains’ in Tilburg plaats voor alle slachtoffers van dit vliegtuigongelijk. Het monument staat sinds kort in de tuinen van Crematorium Tilburg (Karel Boddenweg 5). De vijf beelden zijn gemaakt door de Australische kunstenares Angela Nagel die bij deze ramp haar partner verloor. U bent van harte welkom om deze herdenking bij te wonen. Crematorium Tilburg deelt kaarsen uit en biedt de mogelijkheid om bloemen neer te leggen.

Lees verder


donderdag 10 juli 2018

Nabestaanden Enschede gedupeerd door miscommunicatie

Payam Azimikhah uit Enschede wist afgelopen zondag even niet wat hij zag toen hij het graf van zijn vader bezocht. Zonder enige waarschuwing vooraf hadden medewerkers van de Westerbegraafplaats in Enschede alles wat op het graf lag verwijderd.

Lees verder


donderdag 10 juli 2018

Kanker oorzaak bij 31 procent van de sterfgevallen

In 2017 overleden ruim 150 duizend inwoners van Nederland. Met 47 duizend sterfgevallen (31 procent) was kanker de meest voorkomende doodsoorzaak. Aan hart- en vaatziekten overleed ongeveer 25 procent. Vooral ouderen overlijden aan kanker en hart- en vaatziekten.

Lees verder


donderdag 9 juli 2018

Derde crematorium Groningen mag er komen

De Raad van State heeft het bezwaar van Respectrum tegen de komst van een nieuw crematorium in het Westpark in Groningen afgewezen, dat meldt het Dagblad van het Noorden. Respectrum heeft zelf een groot nieuw crematorium op een steenworp afstand van de plek waar DELA een crematorium wil bouwen.

Lees verder


donderdag 9 juli 2018

Afscheidswijzer failliet, toekomst toBemagazine onduidelijk

De Afscheidswijzer is failliet. Op 5 juli werd uitgever Word-Wijzer Groep failliet verklaard. Door het faillissement van de uitgever is ook de toekomst van toBemagazine onzeker.

Lees verder


donderdag 9 juli 2018

Radio1: ‘Biologisch cremeren met gootsteenontstopper’

Het Radio1 Programma ‘Dit is de Dag’ heeft een debat gehouden over resomeren. Kamerleden Monica den Boer (D66) en Harry van der Molen (CDA) gingen met elkaar in debat over het wel of niet legaliseren van cremeren.

Lees verder


donderdag 6 juli 2018

Graf burgemeester Heerlen cultuurhistorisch waardevol

Het graf van oud-burgemeester Marcel van Grunsven wordt voortaan onderhouden door de gemeente Heerlen, dat meldt de Limburger.

Lees verder


donderdag 6 juli 2018

Helft Nederlanders heeft voogdij na overlijden niet op orde

De helft van de Nederlanders heeft de voogdij voor hun kinderen niet geregeld wanneer zij komen te overlijden. Dat blijkt uit onderzoek onder 2.108 respondenten uitgevoerd door Monuta Uitvaartverzekeringen in samenwerking met onderzoeksbureau NL-Eyes.

Lees verder


donderdag 6 juli 2018

Waardevolle Huizumer graftrommels gerestaureerd

De graftrommel is een bijna vergeten onderdeel van het funeraire erfgoed. De graftrommels verschenen hier als extra herinnering aan de overledenen op de graven, zo ongeveer aan het einde van de 19e eeuw tot globaal de Tweede Wereldoorlog. Hierna verdween het gebruik.

Lees verder


donderdag 6 juli 2018

Omwonenden tegen komst crematorium Etten

Een aantal omwonenden moet nog even wennen aan het idee dat er mogelijk een crematorium wordt gebouwd tussen Etten en Zeddam. Ze willen niet dagelijks geconfronteerd worden met dood, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 5 juli 2018

Herdenking MH17 ramp in Tilburg

Op dinsdag 17 juli is het exact 4 jaar geleden dat de MH17 boven de Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Bij crematorium Tilburg wordt deze ramp die dag herdacht bij het nieuwe kunstwerk dat er speciaal ter nagedachtenis aan de slachtoffers is geplaatst.

Lees verder


donderdag 4 juli 2018

Nieuwe directeur op Begraafplaats Rhijnhof

Per 18 juni 2018 is Nicoline Zemering de nieuwe directeur van Begraafplaats Rhijnhof in Leiden. Zij volgt Henk Kooreman op.

Lees verder


donderdag 4 juli 2018

Overledenen blijven digitale post overheid ontvangen

Naar aanleiding van Kamervragen van GroenLinks gaat staatssecretaris Knops bekijken of de overheid de problemen rond digitale post aan overledenen kan oplossen. Als iemand is overleden blijft er nu nog mail binnenkomen die gelezen kan worden via DigiD. Dit levert veel problemen op omdat nabestaanden er vaak niet bij kunnen bij gebrek aan de juiste wachtwoorden.

Lees verder


donderdag 4 juli 2018

Kostbaar kunstwerk gestolen van graf Oosterbeek

Van het graf van de moeder van kunstenaar Jits Bakker is een zeer kostbaar kunstwerk gestolen. Het gaat om De Opstanding, dat is gemaakt door Jits Bakker. Het kunstwerk heeft een waarde van rond de 100.000 euro, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 3 juli 2018

Video: Hoe gaat ruimen graven in zijn werk

De gemeente Waalwijk laat ruim driehonderd graven ruimen op de gemeentelijke begraafplaats in Sprang-Capelle. Een journalist van het Brabants Dagblad mocht daarbij aanwezig zijn en maakte er een uitgebreid verslag van in woord en beeld.

Lees verder


donderdag 3 juli 2018

1.917 zelfdodingen in 2017

In 2017 maakten 1.917 mensen een einde aan hun leven, 23 meer dan in 2016. Het aantal zelfdodingen onder mensen van 10 tot 20 jaar nam toe van 48 in 2016 tot 81 in 2017. Binnen deze groep betreft het voornamelijk oudere tieners. Onder personen ouder dan 60 jaar is het aantal zelfdodingen juist afgenomen. Ruim vier op de tien zelfdodingen vinden plaats bij mensen van 40 tot 60 jaar. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Lees verder


donderdag 2 juli 2018

Kamermeerderheid voor legaliseren resomeren

Het lijkt er steeds meer op dat de overheid een extra mogelijkheid voor lijkbezorging gaat invoeren. Een Kamermeerderheid wil resomeren legaliseren, dat meldt RTL Nieuws.

Lees verder


donderdag 1 juli 2018

Milieu en veiligheid geen belemmering bij resomeren

TNO heeft in opdracht van Yarden Uitvaartorganisatie onderzoek gedaan naar de arbo- en milieuveiligheid van resomeren. Resomeren is een nieuwe vorm van lijkbezorging die in Nederland nog niet is toegestaan.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder