Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2023

donderdag 31 augustus 2023

Herinnering: Sterrenhemel.nl stop binnenkort!

Vanaf nu is het niet meer mogelijk om een ster te plaatsen op Sterrenhemel.nl. Wel kunt u tot 1 oktober geplaatste sterren opzoeken. Mogelijk staan op Sterrenhemel.nl nog door u geplaatste sterren die u dierbaar zijn en die u wilt bewaren.

Lees verder


donderdag 31 augustus 2023

Open Dag Westerveld op 10 september

Op zondag 10 september – tijdens de Open Monumentendagen – organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis een Open Dag van 11.00 tot 15.30 uur.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2023

Themadag Gedenkwaardig erfgoed op buitenplaatsen

Terebinth, stichting voor funerair erfgoed, en de stichting Kastelen, (historische) Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) organiseren op donderdag 5 oktober in Zuilen een studiedag over gedenkwaardig erfgoed op buitenplaatsen.

Lees verder


donderdag 29 augustus 2023

Inspiratiedag natuurbegraafplaats Koningakker

Op zaterdag 30 september organiseert natuurbegraafplaats Koningsakker in Arnhem haar inspiratiedag. Deze dag zijn er rondleidingen, lezingen, historische wandelingen, muziekoptredens en een inspiratiemarkt.

Lees verder


donderdag 28 augustus 2023

Voorlezen bij graf Nescio

Dichter en presentator Jos van Hest neemt u zondag 10 september om 12.00 uur mee naar het graf van Nescio, ergens in een verscholen hoekje van begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam Oost.

Lees verder


donderdag 25 augustus 2023

Rondleiding Amsterdam rond 1900

Op zondag 3 september om 11.00 uur vindt op De Nieuwe Ooster in de Amsterdamse Watergraafmeer een rondleiding plaats met als thema ‘Amsterdam rond 1900’. De rondleiding wordt gegeven door schrijfster en columniste Mariëtte Wijne.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2023

Rouw opa en oma na overlijden kleinkind

Verliesdeskundige Maria de Greef heeft een nieuw boek geschreven; ‘Het regent in mijn toekomst’. Het boek gaat over de rouw die opa’s en oma’s ervaren als een kleinkind komt te overlijden. Uiteraard is dit nieuwe boek ook terug te vinden in de boekenlijst van Uitvaart.nl.

Lees verder


donderdag 22 augustus 2023

11 nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

Rouwservice Nederland heeft 11 nieuwe vacatures geplaatste op de site www.uitvaartvacatures.nl. Zij zoeken met name overledenen verzorgers en planners.

Lees verder


donderdag 21 augustus 2023

Herinrichting voorplein begraafplaats Sliedrecht

Op woensdag 23 augustus organiseert de gemeente Sliedrecht bij Uitvaartcentrum De Drechtstreek & Timmers in Sliedrecht een inloopavond over de herinrichting van het Achterom en voorplein begraafplaats Sliedrecht. De gemeente Sliedrecht gaat de fietsverbinding tussen station Sliedrecht en het dorpscentrum aantrekkelijker en beter zichtbaar maken. De verbeterde fietsverbinding sluit gelijk aan op de regionale fietsroute.

Lees verder


donderdag 21 augustus 2023

Opening resomatorium Ommeren

Na twee jaar van voorbereiding, ontwerpen en uitvoeren is de opening een feit. Daarom willen we iedere geïnteresseerde de mogelijkheid geven om ongedwongen het nieuwe uitvaartcentrum met haar faciliteiten te komen bezichtigen.

Lees verder


donderdag 17 augustus 2023

Afscheidsspeech maken met ChatGPT

Veel mensen vinden het moeilijk om een goede en persoonlijk afscheidsspeech te schrijven voor een overleden dierbare. Voor die mensen is er de mogelijkheid om gebruik te maken van artificial intelligence (AI), zoals bijvoorbeeld ChatGPT. De redactie van Uitvaartbranche.nl en Uitvaart.nl krijgt regelmatig vragen van mensen die willen weten hoe dit werkt.

Lees verder


donderdag 17 augustus 2023

Artikel eenzame uitvaart baby

Een baby die overleed in het Rotterdamse Sint Franciscus Gasthuis werd onlangs begraven in Rotterdam. De ouders of andere familieleden waren allen niet aanwezig bij het afscheid. Dankzij de inzet van de stichting dEUR werd het meisje waardig begraven.

Lees verder


donderdag 16 augustus 2023

Nieuw plan natuurbegraafplaats Drenthe

Natuurmonumenten heeft de plannen voor een natuurbegraafplaats bij Nieuw-Balinge aangepast nadat bewoners van het dorp hun ontevredenheid hadden geuit. Het herziene plan voldoet echter niet volledig aan de wensen van het dorp.

Lees verder


donderdag 16 augustus 2023

Open dag bij crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk

Het crematorium en uitvaartcentrum DELA Maaslanden in Nieuwkuijk houdt zaterdag 9 september een open dag. Tussen 12.00 en 16.00 uur is het geheel vernieuwde crematorium in al zijn facetten te zien. Tijdens de open dag is er veel aandacht voor de duurzame uitvaart. Zo staat er een volledig biologisch afbreekbare uitvaartkist en krijgen belangstellenden een uniek kijkje achter de schermen bij de twee nieuwe elektrische crematieovens. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om met uitvaartverzorgers van coöperatie DELA te spreken over individuele uitvaartwensen.

Lees verder


donderdag 14 augustus 2023

Papegaai blijft bij terminaal zieke vrouw

Een vrouw van 87 leeft al 35 jaar met haar papegaai ‘Coco’. Maar nu de vrouw terminaal ziek is besloot zorgorganisatie Meander dat de papegaai weg moest. Na tussenkomst van een dierenverzorger heeft de directeur van Meander de fout direct hersteld en is de papegaai weer bij de vrouw.

Lees verder


donderdag 10 augustus 2023

Verontwaardiging over staat urnenmuur

De gemeente Dalfsen gaat na diverse klachten onderzoeken hoe de urnenmuur op begraafplaats Welsum opgeknapt kan worden. De huidige staat van de urnenmuur is weinig respectvol naar nabestaanden die er tussen de vochtvlekken in een onaangename lucht hun dierbaren herdenken.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2023

Landelijke ontmoetingsdag Stichting Broederziel

Landelijke ontmoetingsdag Stichting Broederziel zaterdag 23 september 2023 in Utrecht. Stichting Broederziel zet zich als organisatie in om het verlies van een broer of zus (broer-zus verlies) breder onder de aandacht te brengen.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2023

Oude beuk begraafplaats wordt kunstwerk

Na 160 te hebben gestaan op de begraafplaats in Zwartsluis moest de kenmerkende beuk worden gekapt. Dat wil niet zeggen dat de boom ook daadwerkelijk is verdwenen, want de boom is veranderd in een echt kunstwerk.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2023

Statiegeld gieters begraafplaats succes

Sinds begin dit jaar moeten bezoekers van de Noorderbegraafplaats in Vlissingen 2 euro borg betalen voor het gebruik van een gieter. Na een half jaar kan worden geconcludeerd dat het statiegeld op de gieters een succes is.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2023

Rouwpost gedumpt langs IJssel

Een medewerker van PostNL heeft de afgelopen periode een aantal postzakken gedumpt langs de IJssel. Het gaat om poststukken voor Voorst en Wilp en tussen deze stukken zaten ook rouwkaarten.

Lees verder


donderdag 7 augustus 2023

Natuurbegraafplaats in Haaksbergen

De gemeente Haaksbergen laat ruimte maken voor 150 natuurgraven op begraafplaats Waardeveld. Na de zomer wordt het natuurdeel in gebruik genomen.

Lees verder


donderdag 4 augustus 2023

Protest tegen begraafplaats Amersfoort

De gemeente Amersfoort dacht na jaren van discussie eindelijk een goede plek te hebben gevonden voor de aanleg van een islamitische begraafplaats. Het buitengebied van Hoogland-West werd uitgekozen en daar is ook de islamitische gemeenschap in Amersfoort blij mee. Maar omwonenden komen in verzet tegen deze locatie.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2023

Video: uitleg schuldvraag vergissing

Door een fout zijn onlangs twee kisten verwisseld bij een uitvaartvereniging in Limburg. Zo kon het gebeuren dat een familie een overledene heeft begraven die ze eigenlijk niet kende. Wie is schuldig aan deze fout? Er werd direct gewezen naar de uitvaartvereniging, maar die is hier niet verantwoordelijk voor.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2023

Hoogkarspel's begrafenisvereniging deelt ledengegevens

Binnen begrafenisvereniging Laurentius in Hoogkarspel is onvrede ontstaan over het doorgeven van persoonsgegevens van leden aan een verzekeringsagent, met als doel klanten te werven. Een lid van de vereniging heeft onthuld dat het bestuur namen en adressen doorspeelt, waardoor de verzekeringsagent de leden kan benaderen en hen kan overtuigen extra polissen af te sluiten.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2023

Zangeres DO zoekt troostverhalen voor song

Zangeres DO is op zoek naar persoonlijke verhalen van mensen die een dierbare verloren hebben. Zij maakt een nieuw nummer over troost. Dat maakte zij vandaag bekend in een video-oproep. Zij maakt het nummer ter ere van de 32 herinneringsavonden in het land van afscheidsspecialist Monuta. Op 2 november komen onder de noemer November 2 Remember mensen bij elkaar voor het herinneren van hun overleden dierbaren.

Lees verder


donderdag 2 augustus 2023

Herinneringen aan dierbaren via QR-code

Bewaar de nagedachtenis van de overledene in het digitale geheugen van Dyna-Memorial door foto's, tekst, favoriete muziek of video's toe te voegen. Familie, vrienden en kennissen kunnen via de QR-code hun medeleven betuigen in de vorm van teksten en afbeeldingen. Contactgegevens van nabestaanden kunnen, indien gewenst, opgeslagen worden.

Lees verder


donderdag 2 augustus 2023

DELA transformeert naar leden gedreven aanpak

Op 30 juni jl. kondigde DELA 'de grootste transformatie' uit haar geschiedenis aan. Niet via een persbericht maar via een LinkedIn post van een van haar recruiters. En de grootste transformatie uit de geschiedenis van Nederlands marktleider is natuurlijk voor alle uitvaartprofessionals interessant. Inmiddels is er weer een update. Wederom niet via een persbericht maar via een van DELA recruiters op Linkedin. De essentie: Coöperatie DELA transformeert naar een leden gedreven ‘way of working’

Lees verder


donderdag 1 augustus 2023

Kindergraven vernield

In het Limburgse Neer zijn vier kindergraven vernield. De beheerder van de begraafplaats aan de Engelmanstraat ontdekte de vernielingen gisteren.

Lees verder


donderdag 1 augustus 2023

Hoger beroep in Middel X zaak

Alex. S., de man die door de rechtbank is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar, gaat in hoger beroep. Zijn advocaat vindt dat de rechtbank te weinig heeft gekeken naar de ‘specifieke situatie’ van de veroordeelde.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder