Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws NOVEMBER 2009


Opnames aflevering Uitvaartkisten op Uitvaart.tv achter de rug

30 november 2009

Opnames aflevering Uitvaartkisten op Uitvaart.tv achter de rug

Vandaag zijn de opnames van start gegaan voor de tweede aflevering van Uitvaart.tv. Het thema van deze tweede aflevering is uitvaartkisten. Presentatrice Femke Karel komt te weten hoe de machinale vervaardiging van kisten in zijn werk gaat en welke gevoelsmatige aspecten er zijn aan een kist.


Nieuw filmpje: Introductie zoeksysteem voor graven (Zwolle)

30 november 2009

Nieuw filmpje: Introductie zoeksysteem voor graven (Zwolle)

De gemeente Zwolle introduceert het zoeksysteem voor graven. Met dit systeem is het eenvoudiger een graf te vinden. Van bijvoorbeeld een ver familielid. In het systeem zijn de graven van de gemeentelijke begraafplaatsen Kranenburg, Meppelerstraatweg, Voorst en Windesheim te vinden. Het systeem is ook via de website www.zwolle.nl te gebruiken.


29 november 2009

Doorstart natuurbegraafplaats in Venlo-Blerick

Even zag het er naar uit dat er geen natuurlijke begraafplaats in Venlo-Blerick zou komen. De Stichting De Peelhof, die al sinds voorjaar 2008 aan het plan werkte en het in mei 2009 wereldkundig maakte, maakte vorige maand bekend met het project te stoppen vanwege een financieringstekort.


Nieuw filmpjes: de uitvaartkoets

27 november 2009

Nieuw filmpjes: de uitvaartkoets

Misschien wel het meest traditionele rouwvervoermiddel is de koets die wordt getrokken door paarden. De laatste jaren wordt dit vervoersmiddel weer steeds vaker gebruikt om een overledene naar de laatste rustplaats te brengen.


Liggend vervoer voor nabestaanden die toch naar de uitvaart toe willen. (update: nu met foto)

27 november 2009

Liggend vervoer voor nabestaanden die toch naar de uitvaart toe willen. (update: nu met foto)

Per heden beschikbaar de ligtaxi, deze ligtaxi is bedoeld, voor mensen die bedlegerig zijn en zo niet per normale taxi of volgwagen vervoerd kunnen worden.
Daarom is Jeffrey Robbers, begonnen met de LIGTAXI, deze Ligtaxi is speciaal ingericht, en word door deskundig personeel bemand, een uitkomst voor nabestaanden die zo toch naar de uitvaart toe kunnen van hun dierbaren.


Nieuw filmpje: De Loopkoets

26 november 2009

Nieuw filmpje: De Loopkoets

Mensen die hun dierbare zelf naar de laatste rustplaats willen brengen, kunnen gebruik maken van de loopkoets. De kist met de overledene kan op de koets worden geplaatst, waarna mensen de koets zelf gemakkelijk kunnen voortduwen.


26 november 2009

Fabels en feiten rondom Kerst in Crematorium Eikelenburg

Op maandag 7 december houdt Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7, Rijswijk van 20.00 tot 21.45 een lezing over de achtergrond van Kerst. Kerst is het meest gevierde christelijke feest met kerstboom, kerststal en diner. In de lezing plaatst kunsthistoricus Karin Braamhorst eeuwenoude fabels naast de historische geschiedenis. Vanaf 19.30 uur worden belangstellenden met koffie, thee en fris ontvangen. Toegang is gratis, maar aanmelden gewenst: telefoon 070 396 1967 of e-mail cre.eikelenburg@yarden.nl.


26 november 2009

Nieuwe website LOB online

Vandaag is de nieuwe website van de LOB online, nog steeds te vinden op het vertrouwde adres www.begraafplaats.nl. De vernieuwde website richt zich meer dan voorheen ook op het algemene publiek, met informatie over en van de LOB.


Nieuw filmpje: De Uitvaartbus van CVU Uitvaartzorg te Rotterdam

25 november 2009

Nieuw filmpje: De Uitvaartbus van CVU Uitvaartzorg te Rotterdam

Sinds enkele jaren beschikt CVU Uitvaartzorg uit Rotterdam over de uitvaartbus. Met deze bus kunnen families met een overledene gezamelijk de laatste rit maken. Maar de bus biedt ook uitkomst als mobiel rouwcentrum.


Nieuwe voorlichtingsvideos: Rouwauto's, motor, uitvaartfiets, caravan, boot en rouwkoe

20 november 2009

Nieuwe voorlichtingsvideos: Rouwauto's, motor, uitvaartfiets, caravan, boot en rouwkoe

Vandaag de dag biedt de uitvaartbranche steeds meer mogelijkheden. Elk onderdeel van de uitvaart kan een persoonlijk tintje krijgen, ook de laatste rit van een overledene. Maar dan moet u wel weten wat er allemaal mogelijk is! We zetten een aantal bekende en vernieuwende mogelijkheden voor u op een rij.


19 november 2009

Audities voor uitvaartmusici

Apeldoorn, 19 november 2009

Muziek speelt een belangrijke rol bij het afscheid nemen van een dierbare. Steeds vaker krijgt Monuta het verzoek om live-muziek te verzorgen bij een uitvaart. Daarom werkt Monuta samen met ViVace, specialist op het gebied van live-muziek bij uitvaarten. ViVace heeft conservatorium geschoolde musici en vocalisten met ervaring in de uitvaartbranche in haar bestand.


Nieuwe op Uitvaart.tv: Reportage bij crematorium Zoomstede in Bergen op Zoom.

18 november 2009

Nieuwe op Uitvaart.tv: Reportage bij crematorium Zoomstede in Bergen op Zoom.

Vandaag een nieuwe reportage op Uitvaart.tv. Dit keer staat Crematorium Zoomstede uit Bergen op Zoom centraal.
Klik hier om naar Uitvaart.tv te gaan.

Ook geinteresseerd in een informatie bedrijfsreportage? Stuur een e-mail naar info@uitvaart.tv


Uitvaartbeurs “Sta met GUV even stil bij de dood”

18 november 2009

Uitvaartbeurs “Sta met GUV even stil bij de dood”

Op zondag 29 november houden GUV & Wekking en Balinkes Uitvaartverzorging een regionale uitvaartbeurs onder de titel “Sta met GUV even stil bij de dood” in Erve Kots te Lievelde. De uitvaartbeurs wordt nu voor de tweede keer gehouden en trok de vorige keer meer dan 700 bezoekers.


Zorgvlied vergroot begraafcapaciteit met uniek ‘Lalibellum’

18 november 2009

Zorgvlied vergroot begraafcapaciteit met uniek ‘Lalibellum’

Begraafplaats Zorgvlied zal, indien er geen maatregelen worden genomen, na 2016 met een tekort aan graven te maken krijgen. De krapte geldt zowel de particuliere (familie) graven als de algemene (huur) graven. Uitbreiding van de begraafplaats is niet mogelijk. Een alternatief wordt gevormd door de aanleg van keldergraven. Hierdoor is het mogelijk in meer dan drie lagen per graf te begraven en met minder paden te volstaan. Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen heeft goedkeuring gegeven aan de ontwikkeling van het complex van algemene keldergraven op Zorgvlied, ’t Lalibellum.


17 november 2009

Twee nieuwe uitspraken van de Ombudsman:

Zojuist zijn er op de website van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen twee uitspraken gepubliceerd.


Uitvaartbranche lanceert online tv-station: Uitvaart.tv

16 november 2009

Uitvaartbranche lanceert online tv-station: Uitvaart.tv

Vandaag lanceert de uitvaartbranche een online tv-kanaal over de wereld van begraven en cremeren: Uitvaart.tv. Met het online tv-kanaal hoopt de branche mensen beter en met emotie en beleving voor te kunnen lichten. Het online tv kanaal is (nu nog alleen) bereikbaar op www.uitvaart.tv.


12 november 2009

Vandaag op de agenda van de Raad van State: bouwvergunning crematorium Roermond

Om 11.30 vandaag houdt de Raad van State een zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Roermond heeft verleend voor een crematorium/uitvaartcentrum op de begraafplaats 'Tussen de Bergen' in Roermond. Het gemeentebestuur had aanvankelijk de bezwaren van een kantoor niet-ontvankelijk verklaard, omdat het kantoor geen belanghebbende zou zijn.


11 november 2009

18 november inloopavond bij In Pace Dela

11 november 2009

Het college heeft de terreininrichtingsvisie 'Uitvaartcentrum Oldenzaal met crematorium' vastgesteld. Samen met betrokken belangstellenden zijn oplossingen voor de verkeersafwikkeling Schipleidelaan ontworpen. Daarna hebben de initiatiefnemers In Pace Dela en Crematoria Twente Oost Nederland, in overleg met gemeente Oldenzaal, het plan verder geoptimaliseerd. Woensdag 18 november worden de plannen toegelicht tijdens een inloopavond bij In Pace Dela. Daarnaast kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen achter de schermen bij het uitvaartcentrum.


10 november 2009

Museum Tot Zover verlengt tentoonstelling

De tentoonstelling met werk van Tania Theodorou is verlengd tot en met 5 januari 2010. Op deze manier zijn bezoekers ook in de kerstvakantie in staat de spannende expositie te bezoeken.


5 november 2009

Allerzielen alom Vlaardingen: warm en respectvol

Vlaardingen volgde dit jaar het landelijke kunstproject allerzielen alom. Een weekend lang was er op een creatieve manier aandacht voor allerlei vormen van herinneren.


5 november 2009

‘Origin-Oorsprong’ sluit kunstproject af met tentoonstelling in Kasteel het Nijenhuis

Van 15 november tot en met 13 december presenteren de kunstenaars Jacomijn Schellevis (NL) en Micki Skudlarczyk (USA) hun kunstproject 'Origin-Oorsprong', geïnspireerd op de ideeën rondom de dood en het hiernamaals voorafgaand aan het christendom in Overijssel. De kunstenaars hebben de laatste 3 maanden onderzoek gedaan naar vroegtijdige heidense rituelen en ceremonies rond de dood en begrafenis-tradities uit deze regio.


4 november 2009

Phoenix Urnen ®" handbeschilderde sierurnen op RTV-Drenthe.

Vlak voor de uitvaartbeurs “Voor Altijd” in het Archeon te Alphen aan de Rijn van zondag 1 november heeft Phoenix Urnen, gespecialiseerd in handbeschilderde sierurnen, ® een cameraploeg van RTV-Drenthe op bezoek gehad.
Tijdens de 2 uur durende opnamen is er een interessante reportage gemaakt van acht minuten van het atelier en het hele productieproces van de urnen. Bekijk hier de reportage.


3 november 2009

Allerzielen Leiden groot succes

In volle maan en onder de sterrenhemel is op maandagavond Allerzielen 2009 gevierd op bgegraafplaats Groenesteeg


1 november 2009

Bijzonder: In Paradisum (1 november 2009 tot en met 11 april 2010)

Op 1 november 2009 vindt de opening van de tentoonstelling: “In Paradisum” plaats.

De katholieke begrafenissen en rouwrituelen uit de jaren 1850 tot 1960 worden op een indringende manier uiteengezet. De troostende boodschap wordt tijdens de gehele tentoonstelling op een beeldende manier verwoord. Lezingen, gebruiken en geloof. Laat u meevoeren naar het Paradisum. Het geloof dat men zelf eens door engelen gedragen de laatste tocht zal ondernemen, om zo rechtstreeks de eeuwige zaligheid binnen te mogen treden...

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >