Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JANUARI 2015

donderdag 30 januari 2015

Gemeentespeld Hilversum voor beheerder begraafplaatsen

Op donderdag 29 januari ontving Jan van Veenendaal de erespeld van Hilversum van burgemeester Pieter Broertjes. De erespeld van Hilversum wordt uitgereikt aan personen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor Hilversum. In de bijlage vindt u de speech van burgemeester Pieter Broertjes waarin hij onder andere ingaat op wat Jan van Veenendaal voor het beheer van de Hilversumse begraafplaatsen heeft betekend.

Lees verder


donderdag 29 januari 2015

Monuta door klanten als beste verzekeraar beoordeeld

In het najaar van 2014 heeft het Verbond van Verzekeraars een klanttevredenheidsonderzoek gehouden onder particuliere klanten van 18 levensverzekeraars. In totaal hebben 8.996 klanten de enquête ingevuld. Monuta wordt gewaardeerd met een 7,6 en behaalt daarmee een gedeelde eerste plaats.

Lees verder


donderdag 29 januari 2015

As overledenen samengebracht in beton

Het vereeuwigen van menselijke en dierlijke as in een gedenktableau is na lang en specialistisch onderzoek door betonexperts nu mogelijk. Het tableau bestaat uit beton waarin de crematie-as is verwerkt. In het beton kan een persoonlijk portret van de dierbare worden aangebracht. Ook kunnen geliefden samen worden vereeuwigd in één kunstwerk.

Lees verder


donderdag 28 januari 2015

Annette van de Meene nieuwe directeur Zoom- en Zegestede

Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede neemt in dit bijzondere jubileumjaar afscheid van haar huidige directeuren en krijgt een nieuw gezicht. Vanaf 16 februari aanstaande wordt mevrouw A.A. (Annette) van de Meene het nieuwe gezicht van Zoom- en Zegestede. Zij zal algemeen directeur de heer A.A.J. (Bram) Hommel opvolgen. Na 25 jaar aan de Stichting verbonden te zijn geweest, zal hij met pensioen gaan.

Lees verder


donderdag 28 januari 2015

Opening expositie en lancering verhalenbundel ‘Onbeperkt!’

Het DELA goededoelenfonds lanceerde gisteren de Krachtenbundel, een verzameling verhalen van mensen met een beperking die iets goeds doen voor een ander. Om dit te vieren werd tegelijkertijd de expositie ‘Onbeperkt!’ geopend in expositieruimte Yksi Expo in Eindhoven. Vormgevers en designers onthulden werk waarbij zij zich lieten inspireren door de verhalen van de geïnterviewde mensen met een beperking.

Lees verder


donderdag 27 januari 2015

Andante café

Andante Café is een nieuw initiatief van het crematorium. Op de tweede zondag van de maand is het Andante Café vanaf 10.00 uur geopend en kunt u hier vrijblijvend binnenlopen. U bent ook welkom als u alleen een kopje thee of koffie wilt komen drinken na of voorafgaand aan een bezoek aan de tuinen van het crematorium.

Lees verder


donderdag 25 januari 2015

Monuta van Unen nieuwe uitvaartondernemer in Ypenburg en Rijswijk

Sinds 19 januari 2015 zijn Ypenburg en Rijswijk een nieuwe uitvaartonderneming rijker: Arnoud van Unen start dan als uitvaartverzorger onder de naam Monuta van Unen. Als nieuwkomer in de branche heeft hij een frisse kijk op uitvaartzorg. Arnoud: “Ik zie veel mogelijkheden om het vak op een positieve manier te vernieuwen”.

Lees verder


donderdag 23 januari 2015

Urn begraven in NP De Hoge Veluwe

Natuurliefhebbers kunnen sinds kort in Het Nationale Park De Hoge Veluwe zelf een plek uitzoeken waar na hun overlijden hun urn wordt begraven. Daarvoor heeft het Park vier gebieden aangewezen.

Lees verder


donderdag 23 januari 2015

Uitvaartverenigingen worden veel te zwaar getroffen door nieuwe wetgeving

Branche-organisatie Nardus heeft deze week een bericht gezonden naar de leden van de Tweede Kamer waarin zij haar bezorgdheid deelt met de bij hen aangesloten leden (uitvaartverenigingen) die na 01-01-2016 onder Solvency II basic komen te vallen. Hieronder treft u de mail aan zoals deze naar de leden van de Tweede Kamer is gezonden, naar aanleiding van een mail die is verzonden door één van onze leden. Ook is de brief bijgevoegd die Nardus hierover naar het Ministerie van Financiën heeft gezonden.

Lees verder


donderdag 22 januari 2015

Vernielingen op strooiveld crematorium Stilleweer

Op het strooiveld bij crematorium Stilleweer in Appingedam zijn diverse zaken vernield. Het gaat onder andere om gedenkbeelden en bloemstukken, dat meldt RTV Noord. Volgens de regionale omroep is het een ravage op het veld.

Lees verder


donderdag 21 januari 2015

Nieuw op Uitvaart-Amersfoort.nl: Kisner en Van der Waarde

Joost Kisner en Matthijs van der Waarde zijn jarenlang collega's geweest. Werkend vanuit dezelfde gedrevenheid en passie kozen zij ervoor om een particuliere en onafhankelijke uitvaartonderneming op te richten.

Lees verder


donderdag 20 januari 2015

Speciale site over uitvaart in Amersfoort

Vanaf vandaag kunnen alle Amersfoorters terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Amersfoort. De nieuwe site Uitvaart-Amersfoort.nl biedt Amersfoorters houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Amersfoorts tintje te geven.

Lees verder


donderdag 19 januari 2015

Twee nieuwe crematoria voor provincie Utrecht

Na plannen voor een nieuw crematorium in Woerden op begraafplaats Rijnhof zijn er ook plannen om in het naast gelegen Montfoort een crematorium te realiseren, dat meldt RTV Utrecht. Dit crematorium moet komen aan de Willeskop. Daar staat nu nog een verlaten steenfabriek.

Lees verder


donderdag 19 januari 2015

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Nieuwjaarswens

U. Ja, U. Kijkt u eens om u heen. Kijk eens naar uw meubels. Uw computer. Uw foto’s die aan muren hangen of op kastjes staan. Kijk eens naar het behang. Dat behang waarvan u al tijden denkt dat het eens vervangen moet worden. Of de planten voor het raam, naast die twee synchroon opgestelde lampjes. Lampjes die uw partner kocht, omdat ze zo mooi staan in de vensterbank. Kijk eens naar de eettafel. Die tafel die best groot is maar toch altijd weer te klein omdat de kinderen er teveel op laten liggen. Kranten, los spul, allerlei zooi die elke keer vlak voor het eten weer opzij geschoven wordt. Morgen ruimen we het wel op.

Lees verder


donderdag 19 januari 2015

Crematorium Eelderwolde zal geen overlast veroorzaken

Het nieuwe crematorium dat gebouwd moet worden tussen de wijk Ter Borch en de A7 zal geen overlast veroorzaken voor omwonenden. De gemeente Tynaarlo heeft omwonenden per brief geïnformeerd over de crematoriumplannen, dat meldt RTV Noord.

Lees verder


donderdag 19 januari 2015

Informatiedag Impact Uitvaartzorg

Onder het motto: “Samen creëren wij een uniek afscheid voor een uniek mens…” organiseert Impact Uitvaartzorg uit Duiven op Zaterdag 24 Januari a.s. een informatiedag in de VEG De Hoeksteen, Nordlaan 29a te Velp. Van 11.00 tot 16.00 uur kan iedereen daar gewoon binnenlopen en onder het genot van een gratis kop koffie of thee kennis maken met de vele (nieuwe) mogelijkheden rondom overlijden en afscheid nemen en naar korte lezingen luisteren.

Lees verder


donderdag 16 januari 2015

Crematorium in de gemeente Tynaarlo

Ten noorden van de ontwikkelwijk Ter Borch vlakbij Groningen willen BAM Bouw en Techniek Groningen en Re-Spectrum Crematoria een crematorium realiseren. Binnenkort wordt de gemeenteraad van Tynaarlo gevraagd hoe hij hier in staat en medewerking wil verlenen aan het opstarten van de benodigde bestemmingsplanprocedure en het vergunningentraject.

Lees verder


donderdag 16 januari 2015

De kunst van het spreken op een uitvaart

Docendo ontwikkelde in samenwerking met Werkplaats Levensverhalen een workshop ‘Een warm en persoonlijk woord’. De workshop focust op het neerzetten van een passend, warm en persoonlijk, slotwoord tijdens de uitvaart. De toonzetting is uiteraard bij iedere uitvaart van belang, maar deze is essentieel bij tragische doden en in het geval van verdeelde families. Het goed begeleiden van dit proces is een taak van de uitvaartverzorger: iedereen moet de kans krijgen om op gepaste wijze afscheid te nemen.

Lees verder


donderdag 15 januari 2015

Coöperatie DELA verbouwt uitvaartcentrum aan Karel Boddenweg in Tilburg

Het ruim dertien jaar oude uitvaartcentrum van coöperatie DELA aan de Karel Boddenweg in Tilburg wordt vanaf maandag 12 januari verbouwd. Door het uitbreiden en herinrichten van het uitvaartcentrum optimaliseren we onze dienstverlening en krijgt het pand een eigentijdse uitstraling.

Lees verder


donderdag 15 januari 2015

Nieuw op Uitvaart-Tilburg.nl: Natuurbegraafplaats De Hoevens (Alphen)

Vanaf vandaag is Natuurbegraafplaats De Hoevens te vinden op Uitvaart-Tilburg.nl, de nieuwe site over begraven en cremeren in en rond Tilburg. Natuurbegraafplaats de Hoevens biedt de mogelijkheid tot het begraven van een lichaam of urn, midden in de natuur. Omgeven door de paradijselijke stilte van een eeuwenoud landgoed. En met alles onder één dak voor een afscheidsceremonie en condoleance.

Lees verder


donderdag 14 januari 2015

Blunder Delta Lloyd met brieven polishouders

Delta Lloyd heeft meer dan 2500 klanten een brief gestuurd met de aanhef 'Aan de erven van'. Ook de adressering bleek vaak niet te kloppen. De meeste klanten bleken gelukkig dus gewoon nog in leven, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 13 januari 2015

Ardanta doneert € 23.500 aan de Hartstichting, dankzij bewuste consumenten

In september lanceerde Ardanta in samenwerking met de Hartstichting de campagne ‘Samen helden bouwen’. Consumenten zijn zich dankzij deze campagne bewust van hun financiële situatie en hun wensen rond de uitvaart. Voor iedere polischeck doneert Ardanta € 1 aan de Hartstichting. Daarnaast hebben 250 klanten een gratis reanimatiecursus gevolgd. In totaal is Ardanta uitgekomen op een donatie van € 23.500.

Lees verder


donderdag 13 januari 2015

Opnieuw verzet tegen komst crematorium in Boxmeer

Opnieuw is er protest aangetekend tegen de komst van een nieuw crematorium in Boxmeer. Het crematorium moet op bedrijventerrein Saxe Gotha komen, maar de bedrijven in de buurt zien dat niet zitten. Eerder werden plannen om een crematorium te bouwen nabij een woonwijk geschrapt na protesten van bewoners in de buurt, dat meldt Dagblad De Gelderlander.

Lees verder


donderdag 13 januari 2015

Stormschade op veel begraafplaatsen

De storm van afgelopen weekeinde heeft voor veel schade gezorgd op verschillende begraafplaatsen in Nederland. In Nieuwland raakte verschillende graven beschadigd toen een oude boom afbrak. In Zuidland liep een begraafplaats deels onder water.

Lees verder


donderdag 12 januari 2015

Middagsymposium ‘Focus op hechting, de basis van rouw’

Op dinsdag 21 april a.s. vindt in Heeze het middagsymposium ‘Focus op hechting, de basis van rouw’ plaats. Een middagsymposium over hechting als basis bij het omgaan met verlies. De middag is bedoeld voor professionals uit het onderwijs, hulpverlening en pastoraat, coaches en (rouw)therapeuten.

Lees verder


donderdag 12 januari 2015

Veel diefstal en vandalisme op begraafplaats in Appingedam

Begraafplaats Stilleweer in Appingedam heeft veel last van diefstal en vandalisme. Regelmatig worden er bloemen, kaarsen en beeldjes gestolen of gesloopt. Sommige nabestaanden durven zelfs niks meer bij het graf van hun dierbare neer te zetten en zien het liefst dat er camerabewaking op de begraafplaats komt, dat meldt Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 8 januari 2015

Tentoonstelling De Bedroefde Bolide verlengd tot 8 maart 2015

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover verlengt de tentoonstelling De Bedroefde Bolide tot en met 8 maart 2015. De ruim tweehonderd foto’s zijn een een eerbetoon aan auto’s waar we liever niet naar kijken: lijkwagens. De expositie kreeg tot nu toe behoorlijk wat aandacht in de landelijke media.

Lees verder


donderdag 8 januari 2015

Geen crematorium in Maastricht

De Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-groeve (SOME) heeft het plan van Monuta om een crematorium te realiseren in de ENCI-groeve afgewezen. Een crematorium past volgens de stichting niet in het gebied, dat meldt 1Limburg.nl.

Lees verder


donderdag 7 januari 2015

Stichting stapt naar rechter om crematorium Alkmaar

De stichting Behoud Historisch Landschap Bergen-Egmond-Schoorl stapt naar de rechter als de gemeente Alkmaar haar crematoriumplannen door zet, dat meldt Ouderenjournaal.nl. De Stichting vindt dat de gemeente niet de juiste procedures heeft gevolgd.

Lees verder


donderdag 6 januari 2015

Nieuw op Uitvaart.nl: Uitvaartcentrum Ubachs (Geleen)

Uitvaartcentrum Ubachs is opgericht in 1929 aan de Rijksweg in Geleen. Voortgekomen uit de neven taken van toentertijd een timmerfabriek van “Opa Ubachs”.

Lees verder


donderdag 5 januari 2015

Uitbreiding begraafplaats Klundert lastige klus

De gemeente Moerdijk wil graag de begraafplaats in Klundert gaan uitbreiden. Bewoners zijn niet tegen uitbreiding, maar alleen als de sloot aan de zijde van de Ambachtsherenweg wordt verlegd, dat meldt BN de Stem.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder