Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MAART 2016

donderdag 31 maart 2016

Buchenwald Herdenking op De Nieuwe Ooster

Het is 71 jaar geleden dat het concentratiekamp Buchenwald werd bevrijd. Op 11 april 1945 zagen Amerikaanse soldaten bij de Duitse plaats Weimar de verschrikkingen van de oorlog op de gezichten van de overlevenden in het kamp. In Buchenwald zaten veel politieke gevangenen onder wie tal van verzetsmensen uit Nederland.

Lees verder


donderdag 31 maart 2016

Starthandeling bouw crematorium Maassluis op 1 april

Vrijdag 1 april zal wethouder Kees Pleijsier de officiële starthandeling verrichten voor de bouw van het crematorium op de nieuwe begraafplaats aan de Dijk, dat meldt Schiedamsnieuws.nl.

Lees verder


donderdag 31 maart 2016

Eerste uitvaartkist met ‘augmented reality’

Dutch Funeral Design, producent van kleurrijke uitvaartkisten, innoveert verder door multimedia toe te voegen aan de uitvaartkist. Dat doen zij door middel van ‘augmented reality’, een techniek die (computer)beelden toevoegt aan de werkelijkheid. Zo wordt het voor nabestaanden mogelijk om op een uitvaartkist een videoboodschap, de lievelingsmuziek of een bijzonder mooi gedicht te projecteren.

Lees verder


donderdag 31 maart 2016

Nieuwe column Mariska Overman - Bruntink: Digitale nalatenschap, een zegen?

Anno 2016 zijn er diverse initiatieven die mensen ondersteunen rondom het ‘digitale nalatenschap’. Variërend van het online vastleggen van wensen tot diensten die nabestaanden helpen computers van een overleden dierbare te ontsluiten zodat bijvoorbeeld contactpersonen van de overledenen gevonden kunnen worden. Handig voor het uitnodigen voor de uitvaart bijvoorbeeld.

Lees verder


woensdag 30 maart 2016

Zorgen om ‘gevaarlijke’ inrit crematorium Groningen

Omwonenden van het nieuw te realiseren crematorium aan het Hoendiep in Groningen zijn bang dat er verkeersongelukken zullen plaatsvinden bij de oprit van het crematorium, dat meldt het Dagblad van het Noorden. De oprit komt volgens de omwonenden op een gevaarlijke plek met veel vrachtverkeer en fietsers.

Lees verder


woensdag 30 maart 2016

Religieuze uitvaart nog net zo belangrijk gevonden als 25 jaar geleden

Nederlanders vinden een godsdienstige plechtigheid bij een uitvaart nog even belangrijk als een kwarteeuw geleden, dat blijkt onderzoek van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut dat is gepubliceerd in het blad DEMOS.

Lees verder


woensdag 30 maart 2016

Brief Minister met antwoorden Kamervragen mortuariumkosten

In het onderstaande bericht kunt u de brief van Minister Edith Schippers van Volksgezondheid betreffende de Kamervragen van Kamerlid Bruins Slot (CDA) over onverwachte rekening mortuariumkosten voor nabestaanden.

Lees verder


woensdag 30 maart 2016

Grafkosten stijgen in 2016; verschillen per gemeente zijn groot

Begrafeniskosten bestaan voor een groot deel uit grafkosten. Deze kosten verschillen sterk per provincie en zelfs per gemeente. Monuta onderzocht de grafkosten van 1063 begraafplaatsen in 365 gemeenten. Hieruit blijkt dat de gemiddelde kosten van een graf in 2016 zijn gestegen. De duurste gemeentelijke begraafplaatsen bevinden zich in het midden en westen van het land. De goedkoopste vind je in Groningen en Limburg.

Lees verder


woensdag 30 maart 2016

‘Uitvaart op afstand met virtual reality’

Als het vanwege omstandigheden niet mogelijk is om een uitvaart bij te wonen, zou tweederde van de Nederlanders gebruik willen maken van technologie om het afscheid op afstand te kunnen volgen. Ondanks de gevoeligheid van een begrafenis of crematie zou ruim de helft ook de laatste ontwikkeling virtual reality (360 graden-video) als kijkmogelijkheid toejuichen bij een afscheid. Multiscope peilde in opdracht van uitvaartverzekeraar Nuvema bij 1000 deelnemers de behoefte aan het volgen van een uitvaart op afstand als men verstek moet laten gaan.

Lees verder


dinsdag 29 maart 2016

Geurzuilen tegen konijnen op begraafplaats Rijssen

Op de oude gemeentelijke begraafplaats in Rijssen heeft men al tijden last van de konijnen die er holen graven waardoor graven verzakken. De gemeente wil de jarenlange konijnenoverlast nu aanpakken op een diervriendelijke manier. Daarom zijn er speciale geurzuilen geplaatst op de begraafplaats, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


maandag 28 maart 2016

As gestolen van graf begraafplaats Bergen op Zoom

Een grafrover heeft een beeldje met daarin de as van een overleden vrouw gestolen van een graf op de begraafplaats in Bergen op Zoom, dat meldt het AD. De as zat in een beeldje dat was vastgelijmd op het graf van de man van de overleden vrouw.

Lees verder


maandag 28 maart 2016

Symposium over preventie van en rouw bij zelfdoding

Er is zelfs geen geschikt woord voor. ‘Zelfmoord’ klinkt onnodig hard. ‘Zelfdoding’ staat in de Dikke van Dale als ‘eufemisme voor zelfmoord’. ‘Suïcide’ is dokterstaal, en net zo goed een eufemisme. Dit geeft al aan welke taboes er rusten op het onderwerp zelfdoding. Rouw na zelfdoding is dan ook nog altijd een moeilijk bespreekbaar onderwerp. Terwijl de complexiteit – tegenstrijdige gevoelens, onbegrip van de buitenwereld - het rouwen in de weg kan staan.

Lees verder


donderdag 24 maart 2016

Programma Uitvaarttheater Uitvaartbeurs Amsterdam bekend

Tijdens de Uitvaartbeurs Amsterdam op zaterdag 23 april in de Westerkerk in Amsterdam kunnen bezoekers in het Uitvaarttheater terecht voor optredens, workshops en lezingen. De lezingen gaan in op specifieke onderwerpen die te maken hebben met het thema uitvaart.

Lees verder


donderdag 24 maart 2016

Begraafplaats overvaller na twee jaar nog niet gepakt

Twee jaar geleden haalde de laffe overval op de toen 87-jarige Jo Vlemmix het landelijke nieuws. Jo werd bruut overvallen toen het hij het graf van zijn vrouw bezocht op begraafplaats aan de Kloosterdreef in Eindhoven. De bejaarde man werd zwaar mishandeld en bestolen van 120 euro. Kort na de overval leek het er op dat de politie de dader zou kunnen vinden, maar dat is helaas nooit gebeurd.

Lees verder


donderdag 24 maart 2016

Begraafplaats Bavel in de verkoop

Begraafplaats De Lichtenberg in Bavel staat te koop. De gemeente wil niet langer zorgen voor het beheer en de exploitatie van de begraafplaats met 2300 graven. De kopers zouden inmiddels in de rij staan want maar liefst veertien potentiële kopers hebben zich gemeld bij de gemeente Breda, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


dinsdag 22 maart 2016

Film: Welcome to the Rileys in Stadsgehoorzaal - Kampen

Dinsdag 12 april a.s. vertoont Yarden Vereniging Overijssel de film Welcome to the Rileys in Stadsgehoorzaal Burgwal 84 8261 ES te Kampen.

Lees verder


maandag 21 maart 2016

Gloednieuwe loopkoets Dragers Centrale Utrecht gestolen

In de nacht van 20 op 21 maart jl. is er in Odijk een gloednieuwe loopkoets gestolen van Dragers Centrale Utrecht. Ook de aanhanger is meegenomen. Het serienummer van deze loopkoets is GLK35 en is te vinden aan de voorkant onder het bed op de dwarsbalk boven de vooras.

Lees verder


maandag 21 maart 2016

Kamervragen over mortuariumkosten

Op 20 februari jl. behandelde het TV programma VARA's Kassa wederom het onderwerp mortuariumkosten. Naast Jan Jaap Palma (Uitvaart24) en Erik Boelkens (Atropos) was ook CDA-kamerlid Hanke Bruins Slot uitgenodigd. Door andere verplichtingen moest zij verstek laten gaan maar vergeten lijkt zij het onderwerp allerminst getuige de kamervragen die zij over dit onderwerp heeft ingediend.

Lees verder


maandag 21 maart 2016

Ria Kuiper ritueelbegeleider van het jaar 2016

De leden van de Landelijke Beroepsvereniging voor Ritueelbegeleiders (LBvR) hebben Ria Kuiper uitgeroepen tot Ritueelbegeleider van het jaar. Door anderen werkzaam in de uitvaartbranche wordt Ria geroemd omdat ze als ritueelbegeleider uit de regio Twente het vak met passie en doorzettingsvermogen uitoefent.

Lees verder


zondag 20 maart 2016

Crematorium Nijmegen in gebruik

Vanaf vandaag wordt het nieuwe crematorium van DELA in Nijmegen in gebruik genomen. Naar verwachting worden er dagelijks drie tot vier overledenen gecremeerd, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


vrijdag 18 maart 2016

Coöperatie DELA: meer mensen willen zelf de uitvaartkist klaarzetten voor de crematie

Steeds meer nabestaanden hebben de behoefte om hun overleden dierbare tot in de ruimte met de crematieoven te begeleiden. Sommigen rijden zelf de uitvaartkist naar binnen of drukken onder begeleiding de knop in om het crematieproces te starten. Nieuwe rituelen die de nabestaanden sterken in de gedachte dat niets nog tussen hen en de overledene in staat bij het afscheid.

Lees verder


vrijdag 18 maart 2016

Coöperatie DELA neemt Nijmeegse crematorium Waalstede in gebruik

De eerste crematies in het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum Waalstede in de wijk Dukenburg vinden plaats op maandag 21 maart. Het jongste crematorium van coöperatie DELA ligt aan de Staddijk 130 naast de snelweg A73 in een parkachtige omgeving. Het uitvaartcentrum aan de Burgemeester Daleslaan verhuisde al op 7 maart naar de nieuwe locatie. In Waalstede zullen zo’n drie á vier crematies per dag plaatsvinden.

Lees verder


woensdag 16 maart 2016

Landelijke, regionale en lokale media aandacht voor Uitvaartbeurs Amsterdam

Op zaterdag 23 april wordt de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden in de Westerkerk midden in de Jordaan. Afgelopen maandag is de organisatie van de beurs gestart met de mediacampagne en dat is niet onopgemerkt gebleven. De beurs werd dinsdag en woensdag prominent genoemd in onder andere de Telegraaf, het Parool, RTV Noord-Holland en RTL4.

Lees verder


dinsdag 15 maart 2016

Bijna 3.000 bezoekers op Open Dagen Crematorium De Lariks

Na de officiële opening op donderdag 10 maart jl. door de burgemeester van Hardenberg, de heer Peter Snijders, hield het nieuwe Crematorium De Lariks op 11 en 12 maart jl. Open Dagen. Deze werden bezocht door bijna 3.000 belangstellenden.

Lees verder


maandag 14 maart 2016

Omgaan met agressie-training voor uitvaartleiders in de Westerkerk (Amsterdam)

Op de aankomende uitvaartbeurs in de Westerkerk organiseert BV Uitvaart.Com in samenwerking met Kudding & Partners een gratis workshop “Omgaan met emoties en agressie” voor uitvaartondernemers en medewerkers van begraafplaatsen en crematoria. De toegang is gratis.

Lees verder


zaterdag 12 maart 2016

Crematorium De Lariks officieel geopend door Hardenbergse burgemeester Snijders

Op donderdag 10 maart heeft de burgemeester van Hardenberg, de heer Peter Snijders, het nieuwe Crematorium De Lariks officieel geopend. Met de komst van het crematorium kunnen de inwoners van het Vechtdal nu ook kiezen voor een klantwaardige crematieplechtigheid, zonder daarvoor ver te hoeven reizen.

Lees verder


vrijdag 11 maart 2016

Nieuw op Uitvaart-Leiden.nl: Gerard Bol - Spraakmaker

Afscheid nemen is herdenken en herinneren. Dat moment is er één keer in een mensenleven en dan moet je het gelijk goed doen. In de voorbereiding en bij het afscheid geef ik vorm aan het afscheid van uw overleden dierbare wat u voor ogen had.

Lees verder


vrijdag 11 maart 2016

Crematorium Heerlen beste crematorium van Yarden

Afscheidsspecialist Yarden heeft gisteravond de Star Award 2015 uitgereikt aan het best presterende Yarden crematorium van Nederland. Met de uitreiking van deze prijs wil Yarden klantbeleving en professionaliteit belonen. De eerste prijs ging naar: Crematorium Heerlen. Uitvaartcentrum, Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen is uitgeroepen tot regionale winnaar.

Lees verder


woensdag 9 maart 2016

Open dag nieuwe crematorium Domstede in Utrecht

Op zaterdag 19 maart houdt het crematorium en uitvaartcentrum Domstede in Utrecht een open dag. Rondkijken, vragen stellen, proeven en meedoen aan verschillende activiteiten; de deuren van Domstede aan de Proostwetering 8 staan voor jong en oud open tussen 12.00 en 16.00 uur.

Lees verder


woensdag 9 maart 2016

Nieuw deel begraafplaats Het Lentfert in gebruik genomen

Afgelopen zaterdag is de eerste overledene begraven op het nieuwe deel van begraafplaats Lentfert in Rijssen (Ov.), dat meldt de Tubantia.

Lees verder


woensdag 9 maart 2016

Tractor gestolen op begraafplaats Rotterdam

Van de Protestantse begraafplaats aan de Charloisse Lagedijk in Rotterdam is een tractor gestolen. Het gaat om een voertuig met een waarde van ruim 16.000 euro. De politie hoopt de tractor te kunnen opsporen met hulp van het publiek.

Lees verder


woensdag 9 maart 2016

PC Hooft Uitvaartverzorging nieuwe sponsor Tot Zover

Museum Tot Zover kan opnieuw een nieuwe sponsor verwelkomen. PC Hooft Uitvaartverzorging is met ingang van 2016 sponsor van Museum Tot Zover.

Lees verder


dinsdag 8 maart 2016

Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland gaat samenwerken met Monuta

Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland uit Zierikzee gaat samenwerken met Monuta.
Beide partijen hebben hiertoe maandag 7 maart 2016 een overeenkomst ondertekend. Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland wordt hiermee ‘partner van Monuta’.

Lees verder


dinsdag 8 maart 2016

Crematorium De Lariks Hardenberg open

Aanstaande donderdag wordt het nieuwe crematorium De Lariks in Hardenberg officieel geopend. Volgens manager Birgit Rusken is er veel interesse in de dienstverlening van het nieuwe crematorium, dat meldt RTV Oost.

Lees verder


dinsdag 8 maart 2016

Meer doden dan levenden met een Facebookprofiel

Als Facebook het niet eenvoudiger maakt om het profiel van een overledene weg te halen dan is het aantal doden met een profiel op het sociale netwerk straks groter dan het aantal levende gebruikers, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


maandag 7 maart 2016

‘Zullen we over de dood praten?’

Op 7 maart start de grassrootscampagne ‘Zullen we over de dood praten?’ Meer dan 150 individuen, organisaties en bedrijven posten vanaf die dag campagne-uitingen op Facebook, Twitter, Instagram en andere social media waarin die vraag – Zullen we over de dood praten? - centraal staat. De campagne duurt drie weken.

Lees verder


maandag 7 maart 2016

Opening Monuta Veenendaal

Op 18 maart vindt de opening plaats van Monuta Veenendaal, aan de Dennenlaan 5B te Veenendaal. De opening zal plaatsvinden door Oud wethouder Jaap Pilon en auteur van het boek Mijn Kerkewijk.

Lees verder


maandag 7 maart 2016

Vereniging Gooische Uitvaartverzorging en Yarden gefuseerd

Vereniging Gooische Uitvaartverzorging (GUV) en Uitvaartorganisatie Yarden zijn per 1 januari 2016 gefuseerd. De beide ledenraden hebben de fusie nu formeel bekrachtigd, waarmee deze met terugwerkende kracht is gerealiseerd. De fusie biedt grote voordelen aan de leden van beide organisaties en heeft geen personele gevolgen.

Lees verder


maandag 7 maart 2016

Gemeente Buren wil af van onderhoud begraafplaatsen

De gemeente Buren wil het beheer en onderhoud van de begraafplaatsen overdragen aan andere partijen. Door het stijgende crematiepercentage wordt het steeds moeilijker om de exploitatie van de begraafplaatsen rond te krijgen. De gemeente wil het onderhoud daarom uitbesteden aan kerken of stichtingen die kunnen rekenen op de hulp van vrijwilligers, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


zondag 6 maart 2016

Bouw crematorium en uitvaartcentrum Veldhoven in april van start

Na twee jaar voorbereidingen start donderdag 17 april de bouw van het crematorium en uitvaartcentrum van DELA. Het nieuwe complex komt naast de begraafplaats aan de Hoge Boght in Veldhoven. De eerste crematies vinden naar verwachting in maart volgend jaar plaats. Er zullen jaarlijks ongeveer 500 tot 700 crematies plaatsvinden.

Lees verder


donderdag 3 maart 2016

Crematorium Tiel slecht vindbaar

Het nieuwe crematorium in Tiel is slecht vindbaar, dat meldt Stad Tiel.nl. In een ingezonden brief stelt een bezorgde burger voor om het crematorium op te nemen in een puzzeltocht door de Betuwe. Het crematorium staat in een vrij nieuwe straat die in veel navigatiesystemen nog niet voor komt.

Lees verder


donderdag 3 maart 2016

Woerden praat met burgers over toekomst begraafplaatsen

Het lukt de gemeente Woerden de laatste jaren niet meer om de begraafplaatsen in de gemeente kostendekkend te exploiteren. Omdat steeds meer inwoners van Woerden (op dit moment meer dan de helft) kiezen voor crematie nemen de inkomsten uit grafrechten sterk af. De gemeente gaat daarom in overleg met burgers om samen te werken aan een reëel Beleids- en beheerplan voor de begraafplaatsen, dat meldt Dichtbij.nl.

Lees verder


donderdag 3 maart 2016

Expositie ‘Rust in vrede - rituelen rond het overlijden’

In Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt in Weert is van zaterdag 5 maart tot en met zondag 30 oktober 2016 de expositie ‘Rust in vrede - rituelen rond het overlijden’ te zien. Aan de hand van schilderijen, beelden, objecten en videopresentaties krijgt de bezoeker een indruk hoe door de eeuwen heen de dood werd beleefd. De expositie is ingedeeld in vier perioden: ‘Prehistorie en Oudheid’, ‘Christendom’, ‘Verlichting en Romantiek’ en ‘Moderne tijd’.

Lees verder


donderdag 3 maart 2016

Geweldig gebaar Zuidas voor R.-K. Begraafplaats Buitenveldert

R.-K. Begraafplaats Buitenveldert heeft van Zuidas in de gemeente Amsterdam, uit het Bomenfonds 20.000 euro gekregen. Dankzij dit bedrag zijn aan de rand op de begraafplaats tien Metasequoia’s geplant.

Lees verder


woensdag 2 maart 2016

CBS: Tot nu toe minder sterfte in winter dan vorig jaar

In de winter van 2015 op 2016 zijn tot nu toe minder mensen overleden dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral onder 80-plussers was de sterfte lager. Dat meldt het CBS.

Lees verder


woensdag 2 maart 2016

Bouw Crematorion Zorgvlied bijna voltooid

De verwachting is dat het Crematorion vanaf 17 maart 2016 operationeel is en dan ook in gebruik genomen kan worden. Er wordt met man en macht gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. De bouwvakkers zijn klaar en nu is men druk bezig met het installeren van de oven en het gereed maken van de buitenruimte en de toegangswegen naar het crematorion.

Lees verder


woensdag 2 maart 2016

Hele rapport onderzoek draagvlak resomeren openbaar

De Rijskoverheid heeft het hele rapport naar het draagvlak voor resomeren openbaar gemaakt op www.rijksoverheid.nl. Het onderzoek is verricht in opdracht van uitvaartorganisatie Yarden.

Lees verder


dinsdag 1 maart 2016

Realisatie natuurbegraafplaats Schaijk

In Schaijk wordt een nieuwe natuurbegraafplaats gebouwd. In het bos waar de natuurbegraafplaats wordt gerealiseerd moeten eerst bomen worden gekapt om open plekken te realiseren waar begraven kan worden. Tegenstanders van de natuurbegraafplaats zijn daar niet blij mee, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder