Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JANUARI 2011

donderdag 31 januari 2011

Kanker: lager risico, meer sterfgevallen

Het risico om door kanker te overlijden daalt. Mannen hadden in 2010 circa 14 procent minder kans om door kanker te sterven dan in 2000; bij vrouwen daalt het sterfterisico met circa 5 procent minder snel. Het aantal sterfgevallen door kanker is echter door bevolkingsgroei en vergrijzing toegenomen.

Lees verder


donderdag 31 januari 2011

Expositie Nationale Wadendag succes

In het kader van Nationale Wadendag werd afgelopen weekend een expositie gehouden in Zutphen. De lijkwade wordt steeds vaker gebruikt als alternatief voor een kist. De expositie werd dan ook door honderden geïnteresseerden bezocht, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 31 januari 2011

Eerste digitale overlijdensaangifte in Nederland

In het kader van de administratieve lastenverlichting heeft de gemeente ’s-Hertogenbosch, in de vorm van een pilot, de digitale overlijdensaangifte ingevoerd. Voor aangifte hoeven de uitvaartondernemers dan niet meer naar de afdeling burgerzaken.
De pilot duurt voorlopig drie maanden en wordt samen met twee uitvaartondernemingen uit ’s-Hertogenbosch gehouden. De aangiften gebeuren via een speciaal daarvoor ingericht onderdeel van de website van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Lees verder


donderdag 28 januari 2011

Nieuw filmpje met mr W.G.H.M. van der Putten: Bestaat er ook een mogelijkheid om een graf voor eeuwig te kopen?

Vandaag het tweede filmpje van de nieuwe serie filmpjes waar mr W.G.H.M. van der Putten ingaat op de meest gestelde en meest opmerkelijke vragen over de Wet op de lijkbezorging en de uitvaart in het algemeen. De komende tijd zal elke vrijdag een nieuw filmpje worden gepubliceerd.

Lees verder


donderdag 28 januari 2011

Keurmerk Uitvaartzorg naar publieksgerichte website

Tilburg, 27 januari 2011 – Het Keurmerk Uitvaartzorg heeft onlangs haar website www.keurmerkuitvaartzorg.nl vernieuwd. Belangrijkste vernieuwing is de meer uitgebreide informatievoorziening aan de consument. Naast algemene informatie wordt nu ook een gebruiksvriendelijke zoekmogelijkheid naar gecertificeerde uitvaartondernemers geboden. Op basis van de postcode kan de bezoeker snel en gemakkelijk de met het Keurmerk Uitvaartzorg gecertificeerde uitvaartondernemingen in de gevraagde regio vinden.

Lees verder


donderdag 27 januari 2011

Multimediakist

De multimediakist. Deze doodskist is voorzien van 4 tft schermen.

Lees verder


donderdag 27 januari 2011

Grafrovers slaan grote slag op begraafplaats Almelo

De Politie Twente is een onderzoek gestart naar de diefstal van een grote hoeveelheid koper dat is gestolen op begraafplaats Groenendaal in Almelo. De dieven hebben een enorme schade achtergelaten op de begraafplaats, van 36 graven zijn de pilaren omver getrapt. De politie denkt dat de diefstal heeft plaats gevonden tussen 20 en 25 januari.

Lees verder


donderdag 27 januari 2011

Gestolen schilderij mogelijk begraven op kerkhof

In de nacht 10 op 11 april 1934 werd uit de Sint-Baafskathedraal in Gent ‘De Rechtvaardige Rechters’ gestolen. Het was een paneel dat onderdeel was van het drieluik ‘Lam Gods’. In die nacht werd ook het paneel dat Sint-Jan de Doper voorstelt gestolen, maar deze werd later terug gevonden. Van ‘De Rechtvaardige Rechters’ is nooit meer iets vernomen. Maar nu, 77 jaar na de roof, beweert een oud-politiecommissaris dat het schilderij verstopt is op het kerkhof van Laken, dat meldt het Nieuwsblad.

Lees verder


donderdag 26 januari 2011

Ouders zijn ‘verdachten’ als een kind overlijdt

Een zeer ontroerende reportage van het televisieprogramma Uitgesproken (EO) zorgt voor een roep om onmiddellijke aanpassing van de procedures bij de dood van een kind. In de uitzending kwamen twee stellen aan het woord die na het overlijden van hun kind werden verhoord als verdachten. Artsen organisatie KNMG wil nu dat de NODO-procedure (Nader Onderzoek DoodsOorzaak) met spoed wordt ingevoerd om te voorkomen dat ouders ten onrechte in de verdachtenbank komen na de dood van hun kind, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 25 januari 2011

Russen willen Lenin begraven

De regeringspartij van president Medvedev heeft een speciale website laten openen waarop mensen kunnen aangeven of ze willen dat Lenin alsnog wordt begraven. Zo’n 70% van de mensen die een stem hebben uitgebracht op de site vindt dat dat moet gebeurden.

Lees verder


donderdag 25 januari 2011

Milieubewuste consument staat open voor resomation

De milieubewuste consument is enthousiast over resomation, dat blijkt uit een onderzoek dat TNS/NIPO heeft uitgevoerd in opdracht van Monuta en DFW Europe. Resomation is een alternatieve vorm van begraven en cremeren waarbij het lichaam verwaterd en het natuurlijke ontbindingsproces sneller zijn werk doet. De consument ziet resormeren als alternatief voor cremeren en niet voor begraven.

Lees verder


donderdag 25 januari 2011

Aantal orgaandonaties gelijk gebleven

In 2010 hebben 216 mensen na hun dood één of meer organen afgestaan, dat meldt PowNed. Met deze donaties zijn 639 patiënten geholpen.

Lees verder


donderdag 21 januari 2011

Natuurbegraafplaats in natuurgebied de Maashorst

Er komt mogelijk een natuurbegraafplaats in de Maashorst nabij Uden, dat meldt het Brabants Dagblad. De stichting Rest in Nature is initiatiefnemer van de milieuvriendelijke begraafplaats.

Lees verder


donderdag 21 januari 2011

Nieuw: Filmpjes met advies van mr W.G.H.M. van der Putten

Vandaag starten we een nieuwe serie filmpjes waar mr W.G.H.M. van der Putten ingaat op de meest gestelde en meest opmerkelijke vragen over de Wet op de lijkbezorging en de uitvaart in het algemeen. De komende tijd zal elke vrijdag een nieuw filmpje worden gepubliceerd.

Lees verder


donderdag 20 januari 2011

Celliste Eveline Rosenhart lanceert CD Bewogen afscheid 2 met cello /gitaar muziek

De Huissense celliste Eveline Rosenhart lanceert in januari 2011 haar nieuwe cd “Bewogen afscheid 2”. Op de cd staan cellostukken die ze regelmatig live ten gehore brengt op uitvaarten. Het nieuwe album is verkrijgbaar via de website van Eveline en is daar ook gedeeltelijk te beluisteren. Zo kan iedere bezoeker van de site kennismaken met haar muziek. Eveline: “Ik ben heel dankbaar dat de cd zo bijzonder is geworden. Ik hoop dat ook mijn nieuwe repertoire weer troostend kan werken voor velen”.

Lees verder


donderdag 20 januari 2011

Mobiel mortuarium voor in de achtertuin

Uitvaartonderneemster Franca van de Kerkhof uit Lieshout is de eerste uitvaartonderneemster in ons land die een mobiel mortuarium kan leveren voor in de achtertuin. Het Eindhovens Dagblad meldt dat het gaat om een klein gebouwtje van drie bij drie meter dat binnen een anderhalf uur is op te bouwen.

Lees verder


donderdag 20 januari 2011

Dirk Scheringa stapt in erfenissenhandel

Vandaag lanceert Dirk Scheringa zijn nieuwe onderneming Homerus. Dit is een sprekersbureau waar sprekers kunnen worden ingehuurd. Naast dit nieuwe bedrijf van de voormalig DSB-topman is hij ook betrokken bij de website DeGift.nl, dit meldt de Volkskrant. Op de site kunnen mensen die hun vermogen niet aan familie of vrienden kunnen of willen nalaten, gratis een geschikte erfgenaam uitkiezen.

Lees verder


donderdag 20 januari 2011

Crematoriumsoap Noord gaat verder

De soap rond het nieuwe crematorium op de Noorderbegraafplaats in Amsterdam gaat (onverwacht) verder. Begin december leek alles rond en stond het licht op groen, maar nu blijkt dat de hele aanbestedingsprocedure opnieuw moet omdat er fouten zijn gemaakt.

Lees verder


donderdag 20 januari 2011

Chinezen willen graven langs hoofdvijver Kranenburg

Een groep Chinezen uit Zwolle en omgeving willen een eigen begraafplek op begraafpark Kranenburg in Zwolle, dat meldt de Stentor. De Chinezen hebben ook al een plekje in de gedachte, namelijk langs de hoofdvijver zodat de overledenen goed zicht op het water hebben.

Lees verder


donderdag 19 januari 2011

Dr. C.J. Vaillant Fonds keert in 2010 ruim € 350.000 uit

In 2010 heeft het Dr. C.J. Vaillant Fonds - het Goede Doelen Fonds van de LVC – opnieuw een groot aantal projecten ondersteund. Met de talloze projecten, die een grote diversiteit hebben, was vorig jaar een bedrag gemoeid van ruim € 350.000,-. Henry Keizer, secretaris van de LVC: “We zijn verheugd dat er zoveel waardevolle projecten en initiatieven van zowel grote als kleinere organisaties zijn.”

Lees verder


donderdag 17 januari 2011

KRO De Rekenkamer zoekt uit wat doodgaan kost, afl. 1

In de eerste aflevering van KRO de Rekenkamer (11 februari, 20.30 u, N3) zoekt Rekenmeester Stefan Stasse uit wat doodgaan kost. Slechts weinigen realiseren zich dat een uitvaart, na een huwelijk, waarschijnlijk het duurste 'feestje' is dat iemand ooit geeft. Opvallend is dat bij zo'n uitvaart de dingen vaak zoveel meer kosten dan bij 'gewone' aangelegenheden. Neem alleen al de welbekende koffie en cake voor 10 keer de kostprijs! Sofie van den Enk, Ajouad El Miloudi en Sander de Kramer storten zich op de meest uiteenlopende kosten en brengen verslag uit bij Stefan.

Lees verder


donderdag 17 januari 2011

Hond bewaakt graf bazin

Al twee dagen ligt Leao naast het graf van haar bazin die om het leven kwam bij een van de aardverschuivingen in Brazilië, dat meldt het AD. De bazin van de hond is één van de honderden slachtoffers die ligt begraven op een begraafplaats bij Rio de Janiero.

Lees verder


donderdag 17 januari 2011

Yarden introduceert nieuwe culinaire arrangementen

In alle Yarden-crematoria wordt per 17 januari de catering uitgebreid met exclusieve culinaire arrangementen. De klanten kunnen kiezen uit een royaal koffie- of  luncharrangement, of bijvoorbeeld een luxe receptiearrangement. Zelfs een exclusief avondarrangement behoort tot de mogelijkheden. Yarden komt hiermee tegemoet aan de vraag om op elk moment van de dag een speciaal arrangement aan te bieden dat past bij een sfeervolle condoleance.

Lees verder


donderdag 14 januari 2011

Albert Heijn begraven in Engeland

Albert Heijn zal in Engeland in besloten kring worden begraven. Over de uitvaart van Albert Heijn is verder nog niet veel bekend ook is nog niet duidelijk wanneer deze zal plaatsvinden.

Lees verder


donderdag 14 januari 2011

Workshop met diepgang: ‘This day is the first day of the rest of your life..’

Het is triest om een dierbare te verliezen, maar voor de familie is het troostend om alles voor de overledene te doen en tot een warm afscheid te komen. In de dagen na overlijden is er maar weinig tijd om alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn te bekijken. Vandaar deze dag over de Dood.

Lees verder


donderdag 14 januari 2011

Natuurbegraafplaats in Anerveen

De gemeente Hardenberg overweegt toestemming te geven voor de realisatie van een natuurbegraafplaats aan de Aner Haarweg in Anverveen, dat meldt Hardenberg.nu. Adviesbureau Eelerwoude heeft op verzoek van grondeigenaar Van Middelkoop een verzoek ingediend om een natuurbegraafplaats te realiseren.

Lees verder


donderdag 14 januari 2011

Albert Heijn, de vader van de Nederlandse supermarkt, overleden op 83-jarige leeftijd

In zijn huis in het Engelse Puldeston is Albert Heijn op 83-jarige leeftijd overleden, de kleinzoon van de oprichter van de supermarktketen Albert Hein. Hij was jarenlang voorzitter van de Raad van Bestuur van Ahold. Op internet is inmiddels het condoleanceregister aangemaakt.

Lees verder


donderdag 13 januari 2011

Gemeente Emmeloord laat Urnenmuur en –tuin realiseren

Op zeer korte termijn krijgt de begraafplaats in Rutten een urnentuin en die in Marknesse een urnenmuur, dat meldt de Stentor. Zodra de vorst uit de Flevolandse grond is beginnen de werkzaamheden.

Lees verder


donderdag 13 januari 2011

Monument bij vijver Kranenburg blijft staan

De gemeente Zwolle is niet van plan om het monument bij de centrale vijver op begraafpark Kranenburg te verplaatsen, dat meldt de Stentor. Volgens de Stichting Groenstad Zwolle(SGZ) tast het monument het oorspronkelijke ontwerp van 1928 aan.

Lees verder


donderdag 12 januari 2011

Nieuw uitvaartcentrum in Wolvega

Uitvaartverzorging Nanninga uit Wolvega wil een nieuw uitvaartcentrum realiseren nabij de ingang van de openbare begraafplaats aan de Hortensiastraat, dat meldt Flitsnieuws. De locatie is geschikt omdat het bij de begraafplaats ligt en omdat het bestemmingplan een uitvaartcentrum op die locatie toestaat.

Lees verder


donderdag 12 januari 2011

Speciale uitvaartkist voor huisdieren

Nadat Arno Kortekaas uit Meppel enige tijd geleden afscheid moest nemen van zijn eigen hond kwam hij op het idee om een kist te ontwikkelen voor huisdieren. Hij ontwikkelde speciale kartonnen uitvaartkisten die een waardig alternatief kunnen zijn voor de supermarktdoos of het rollen in een oude krant, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 10 januari 2011

Prestigieus fotoproject ‘Bedrooms Of The Fallen’ langer te zien in Museum Tot Zover

‘Bedrooms Of The Fallen’ zal nog tot en met zondag 27 februari te zien zijn in Tot Zover, het Nederlands Uitvaart Museum. De indrukwekkende tentoonstelling bevat foto’s van de Australische topfotograaf Ashley Gilberton. Hij legt in deze serie de verlaten kamers van gesneuvelde soldaten vast.

Lees verder


donderdag 10 januari 2011

Video: Duizenden nemen afscheid van Coen Moulijn

Duizenden supporters van Feyenoord hebben afgelopen zaterdag de laatste eer bewezen aan de beste Feyenoorder ooit; Coen Moulijn.

Lees verder


donderdag 10 januari 2011

KWF Kankerbestrijding maakt antirookspot in mortuarium

KWF Kankerbestrijding gaat steeds verder met het shockeren van mensen in de hoop ze van het roken af te krijgen. Nieuwste troef in het arsenaal van voorlichting is een filmpje waarin een mortuariumbediende een telefoontje krijgt.

Lees verder


donderdag 10 januari 2011

"Oorspronkelijke ontwerp Kranenburg verkwanseld"

Een nieuwe gedenkwand die is geplaatst bij de centrale vijver op begraafplaats Kranenburg in Zwolle is strijdig met het oorspronkelijk ontwerp. De Stichting Zwolle Groenstad zegt in Dagblad de Stentor bezwaar te hebben tegen het monument. Volgens de waarnemend voorzitter is in het ontwerp uit 1928 opgenomen dat de plek rond de vijver er is voor mensen om even te kunnen wandelen en mijmeren zonder associaties met de dood. Daarom zouden er ook nooit graven zijn gepland op die plek.

Lees verder


donderdag 7 januari 2011

"Ruimen vergroot kloof tussen arm en rijk"

Het ruimen van graven maakt de kloof tussen arm en rijk groter en is daarom discriminerend en niet sociaal, dat zegt Murk van Stralen in BN de Stem. Van Stralen verzet zich tegen het plan van de gemeente Terneuzen om graven waarvan de termijn is verlopen te ruimen.

Lees verder


donderdag 7 januari 2011

Dieven plunderen metaal van Begraafplaats

Op een begraafplaats in Wilrijk (B.) hebben dieven metalen delen van ongeveer honderd graven gestolen, dat meldt de politie van Antwerpen. Ook hier werden kruisen weggenomen van graven zoals dat sinds november al gebeurde op verschillende andere begraafplaatsen.

Lees verder


donderdag 6 januari 2011

Videoreportage: Studenten starten bedrijf in persoonlijke uitvaartkisten

Twee derde jaars studenten aan de Hogeschool in Ede hebben een eigen bedrijfje opgezet dat een persoonlijke designs maakt voor uitvaartkisten. Bekijk hier de reportage van NOS Headlines.

Lees verder


donderdag 6 januari 2011

Uitvaartbedrijf GUV sponsort veilige kleding atletiekvereniging AVA ’70

GUV heeft, in samenwerking met Sportshop Navis, er voor gezorgd dat de senioren van AVA ’70 in mooie, maar ook veilige, trainingspakken de weg op kunnen. De kleding bevat een speciale reflecterende stof die sterk oplicht. (Zie ook de foto van de overhandiging) De trainingspakken met speciale reflecterende materialen zijn geleverd door Sportshop Navis.

Lees verder


donderdag 6 januari 2011

Nieuwsbrief nummer 24 van De Terebinth, januari 2011

De Terebinth is een onafhankelijke landelijke vereniging met regionale vertegenwoordiging. De vereniging zet zich in voor de funeraire cultuur in Nederland. Behoud van en aandacht voor waardevolle begraafplaatsen en grafmonumenten staat daarbij voorop.

Lees verder


donderdag 6 januari 2011

Koperdieven teisteren begraafplaatsen Oost-Groningen

Koperdieven hebben in de afgelopen dagen voor veel schade gezorgd op drie verschillende begraafplaatsen in Groningen, dat meldt RTV Noord. Op de begraafplaatsen van Blijham, Bellingwolde en Oude Pekela zijn verschillende graven vernield.

Lees verder


donderdag 6 januari 2011

Bobby Farrell krijgt grootse begrafenis op Zorgvlied

Bobby Farrell krijgt aanstaande zaterdag een spectaculaire uitvaart op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam, dat meldt het Parool. Volgens de krant wordt de uitvaart van schrijver Harry Mulisch als voorbeeld gebruikt voor de uitvaart van de excentrieke artiest.

Lees verder


donderdag 4 januari 2011

Nieuw op Uitvaart.nl: Begraafplaats Zorgvlied (Amsterdam), oase voor de ziel

Zorgvlied, fraai gelegen aan de oever van de Amstel en deels Rijksmonument, is een eigentijdse algemene begraafplaats met voldoende grafruimte.

Lees verder


donderdag 4 januari 2011

Herdenkingsdienst Moulijn zaterdag in de Kuip

Coen Moulijn wordt aanstaande zaterdag gecremeerd in Rotterdam. Voor de crematie wordt in het Maasgebouw in de Kuip een herdenkingsdienst gehouden.

Lees verder


donderdag 4 januari 2011

Rvsurnen.nl is de nieuwe naam voor High Class RVS Urnen

‘’Al onze urnen worden met de hand vervaardigd en de kwaliteit/prijs verhouding is bijzonder gunstig. We onderscheiden ons door de unieke modellen en doordat we de urnen leveren met gepolijste zijden. Tevens hebben alle urnen een schroefdop met een lijmafdichting mogelijkheid. Vanwege onze hoge kwaliteitseisen maken we alleen gebruik van de beste soort roestvrij staal en daar zullen we nooit concessies in doen‘’, aldus Aaldert Lageveen.

Lees verder


donderdag 4 januari 2011

Klokken mogen weer luiden bij uitvaart

De Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken heeft een eerder besluit om tijdens een uitvaart alleen sober klokgelui te laten horen teruggedraaid. Het kerkbestuur van de Oude Mattheüskerk in Eibergen kreeg veel kritiek over zich heen nadat besloten werd om tijdens een uitvaart in plaats van het driestemmig gebeier alleen de grote klok te laten luiden, dat meldt Tubantia.

Lees verder


donderdag 4 januari 2011

Condoleances voor Coen Moulijn stromen binnen

Op het nationaal condoleanceregister Condoleance.nl stromen de condoleances binnen voor Coen Moulijn(73). Nadat het register voor de oud-speler van Feyenoord was geopend stonden er al snel ruim duizend condoleances voor de clublegende uit Rotterdam op de site.

Lees verder


donderdag 4 januari 2011

Ermelo praat over toekomst begraafplaats

Begraafplaats Varenhof in Ermelo bereikt in 2040 haar maximale capaciteit en daarom moet er op korte termijn gepraat worden over de toekomst, dat meldt de Stentor. Burgemeester Omta zegt in de krant dat er keuzes gemaakt moeten worden. "Kiezen we voor uitbreiding of zetten we in op de bouw van grafkelders", aldus de burgemeester.

Lees verder


donderdag 3 januari 2011

Emotion pillow

Overlijden, jong & oud, we maken het allemaal mee.
Voor het verwerken van een overleden dierbare zoekt
iedereen de weg die uw pijn verzacht.
Met trots kunnen wij u het verwerking/herdenkings-kussentje introduceren.
Wij hebben het volwassenen & het kinderen kussentje. Bij het volwassenen kussentje heeft u uw eigen persoonlijke altaartje. Dit kussentje is er al vanaf € 49,95.

Lees verder


donderdag 3 januari 2011

Twee miljoen dachten aan dierbare tijdens herinneringsminuut

Twee miljoen Nederlanders hebben tijdens de herinneringsminuut op 30 december gedacht aan iemand die hen is ontvallen, dat meldt Medical Facts. De minuut, initiatief van Yarden, werd uitgezonden op Nederland 1, RTL, SBS6 en de regionale (publieke)zenders.

Lees verder


donderdag 3 januari 2011

de Nationale Wadendag - zondag 30 januari 2011

Wikkelgoed Uitvaarttextiel nodigt u van harte uit om haar 10 jarig bestaan te vieren met een expositie van waden.
In de loop van de jaren zijn er zoveel ervaringen verzameld over de werking en het belang van de wade, dat het mijn grote wens is om al mijn collega's en hun manier van omhullen bij elkaar te brengen op een dag waar de wade centraal staat.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder