Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JULI 2021


30 juli 2021

Yarden begraafplaats Almere zoekt nabestaanden 200 graven

De beheerder van de Yarden begraafplaats in Almere is opzoek naar de nabestaanden van 200 overledenen die zijn begraven op de begraafplaats. Het gaat om graven waarvan de rechten al zijn verlopen.


29 juli 2021

Crematorium Tilburg duurzamer na verbouwing

De afgelopen periode is Crematorium Tilburg opgeknapt. De nieuwe directeur Hanne van der Linden is tevreden met het resultaat en is vooral blij dat het crematorium veel duurzamer is geworden.


29 juli 2021

Onrust onder medewerkers crematorium Schagen

DELA moet van de ACM een aantal Yarden crematoria verkopen op locaties waar het marktaandeel van DELA anders te groot zou worden. Eén van die crematoria is crematorium Yardenhuis in Schagen, voor de medewerkers breken er opnieuw onzekere tijden aan.


28 juli 2021

Tuchtcollege grijpt in na uitspraken verpleegkundige tijdens uitvaart

Het Centraal Tuchtcollege heeft een verpleegkundige een waarschuwing geven nadat ze ongepaste dingen gezegd had tijdens de uitvaart van een cliënte.


28 juli 2021

Nieuwe natuurbegraafplaats in Oosterbeek

De gemeente Oosterbeek gaat een natuurbegraafplaats aanleggen op een stuk grond dat nu nog in beheer is van het Geldersch Landschap. De gemeente speelt hiermee in op de groeiende vraag naar natuurgraven.


27 juli 2021

Uitbreiding begraafplaats Urk (video)

De begraafplaats aan de Vormtweg op Urk moet worden uitgebreid. Er zijn momenteel nog maar 90 van de 2300 graven beschikbaar en daarom is er extra ruimte nodig.


27 juli 2021

Kees Veldboer van Stichting Ambulance Wens plotseling overleden

De oprichter en directeur van Stichting Ambulance Wens Kees Veldboer is plotseling overleden. Veldboer kwam in 2007 met het plan om de laatste wens van ernstig zieke mensen te vervullen.


26 juli 2021

Toezichthouder ACM: "Uitvaartonderneming DELA mag onder voorwaarden Yarden overnemen"

Uitvaartonderneming DELA mag onder voorwaarden Yarden overnemen. De uitvaartondernemingen moeten wel zeven crematoria en twee uitvaartcentra verkopen aan een andere partij. Op die manier blijven er voldoende alternatieven in de uitvaartbranche.

DELA en Yarden zijn actief in de uitvaartbranche. Ze hebben allebei crematoria, begraafplaatsen, uitvaartcentra, mortuaria en uitvaartverzekeringen. Yarden verkeert al enige tijd in een slechte financiële positie. Door de overname komt er zekerheid voor de polishouders van de uitvaartverzekeringen van Yarden.


26 juli 2021

Overname Yarden door cooperatie DELA gaat definitief door

De overname van Yarden door DELA gaat definitief door. DNB en ACM hebben de overname goedgekeurd. De uitvaartverzekeringen van de 1 miljoen Yarden-verzekerden zijn daardoor gered. Op 2 augustus vindt de overdracht plaats. Nabestaanden van verzekerden van DELA en Yarden kunnen vanaf dan gebruikmaken van elkaars locaties en faciliteiten.


26 juli 2021

155 natuurgraven op algemene begraafplaats Leersum

Op de algemene begraafplaats in Leersum wordt ruimte gecreëerd voor 155 natuurgraven. De gemeente Utrechtse Heuvelrug speelt hiermee in op de groeiende vraag naar natuurgraven.


26 juli 2021

Binnen 5 uur voldoende geld opgehaald voor uitvaart

Voor de uitvaart van een 28-jarige vrouw die vorige week verongelukte in Purmerend is een succesvolle crowdfunding gehouden. De benodigde 5.000 euro voor haar uitvaart was binnen 5 uur al binnen.


23 juli 2021

107 inwoners verdronken in 2020

In 2020 verdronken 107 inwoners van Nederland, 31 meer dan in 2019. Het aantal mannen dat verdronk steeg van 64 in 2019 naar 85 afgelopen jaar. Bij vrouwen steeg het aantal verdrinkingen van 12 naar 22. Naast 107 inwoners verdronken 30 niet-inwoners. Dat meldt het CBS op basis van de meest recente cijfers.


22 juli 2021

Toegangspoort begraafplaats Ootmarsum vernield

Het toegangshek van de begraafplaats aan het Oldenzaalsvoetpad in Ootmarsum is het afgelopen weekend vernield. Eén van de hekken is met flinke kracht helemaal losgetrokken.


22 juli 2021

7500 mensen brengen laatste groet aan Peter R. de Vries

Vandaag vindt de uitvaart van Peter R. de Vries plaats in besloten kring. Woensdag kreeg het publiek de gelegenheid om afscheid te nemen van de misdaadverslaggever. Zo’n 7500 mensen brachten Peter R. de Vries de laatste groet.


21 juli 2021

Campinghouders tegen realisatie natuurbegraafplaats De Lutte

Twee campinghouders hebben moeite met de komst van een natuurbegraafplaats in het bos van boer Frans en Leonie Zanderink. De campinghouders vinden dat een natuurbegraafplaats slecht is voor het toerisme.


21 juli 2021

Organisatie uitvaart Peter R. de Vries

Tot vanavond 20.00 uur kan het publiek afscheid nemen van Peter R. de Vries die is opgebaard in Koninklijk Theater Carré. Morgen wordt de uitvaart in besloten kring gehouden in Carré. Er werken meerdere partijen samen bij de organisatie van dit afscheid. Het Parool heeft zich verdiept in hoe dit grote afscheid in relatief zo korte tijd wordt georganiseerd.


19 juli 2021

Opgegraven resten 88 Arnhemmers bijgezet in Eusebiuskerk

De resten van de 88 Arnhemmers zijn eerder gevonden tijdens archeologische opgravingen in en rond de Eusebius. De resten zijn nu bijgezet in een lege grafkelder onder het oude praalgraf van de hertog van Gelre.


19 juli 2021

Ongeluk met scootmobiel op begraafplaats Noordwijk

Op de begraafplaats in Noordwijk vond zaterdag een ongeluk plaats waarbij een oudere man licht gewond raakte. Het ongeval gebeurde op de trap van een grafkelder.


11 interessante rouw- en volgauto’s met lage minimumprijzen in de veiling bij BVA Auctions.

18 juli 2021

11 interessante rouw- en volgauto’s met lage minimumprijzen in de veiling bij BVA Auctions.

Bied tot 20 juli mee op 11 rouwauto’s en limousines, waaronder meerdere Mercedes-Benz E-klasse en Vito’s, Chrysler Voyagers, Cadillac Deville en Lincoln Town Cars.


Een bijzonder natuurgebied als laatste rustplaats

17 juli 2021

Een bijzonder natuurgebied als laatste rustplaats

De Joodse begraafplaats Zeeburg is de grootste Joodse begraafplaats van Nederland. Maar de dodenakker ligt er wat verlaten en verwilderd bij. Projectleider Hansje Galesloot en het vrijwilligersteam van Stichting Eerherstel Joodse begraafplaats Zeeburg maken de plek weer aantrekkelijk voor bezoekers. Dat doen ze niet ten koste van de natuur.


15 juli 2021

Honderden handtekeningen tegen natuurbegraafplaats Wapenveld

Er is al jaren discussie over de realisatie van een natuurbegraafplaats op landgoed de Polberg in Wapenveld. Veel omwonenden zijn tegen de komst van de begraafplaats en daarom is er een handtekeningenactie gehouden onder de tegenstanders.


14 juli 2021

7 jaar wachten op islamitische begraafplaats Maassluis

Een aantal mensen uit de islamitische gemeenschap in Maassluis is al zeven jaar bezig om een begraafplaats te realiseren. Maar tot nu toe is het nog niet gelukt om toestemming te krijgen van de gemeente.


13 juli 2021

Alves organiseert voor tweede maal een memorial voor overleden motorrijders.

“Our Brothers and Sisters never truly died. They rode into heaven instead.”

Reeds voor de tweede maal organiseert Joli Alves een memorial voor partners, familieleden, vrienden van motorrijders die door verschillende redenen om het leven zijn gekomen. Een bijeenkomst waarbij we stil staan bij verdriet, vriendschap en een gemeenschappelijke hobby.


13 juli 2021

Natuurbegraven Nederland moet opnieuw planschade betalen

Natuurbegraven Nederland moet een familie die naast natuurbegraafplaats Maashorst in Schaijk wonen 5.300 euro planschade betalen. De gemeente kende dit bedrag eerder al toe, maar Natuurbegraven Nederland tekende bezwaar aan.


ZDG behaalt maar liefst vier ISO certificeringen

13 juli 2021

ZDG behaalt maar liefst vier ISO certificeringen

Bij ZDG streven wij er naar om de ketenpartner bij uitstek te zijn voor iedereen die te maken kan krijgen met het ‘levenseinde’. Door de toenemende verwachtingen omtrent veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit vonden wij het noodzakelijk onze systemen en ons beleid extern te laten auditeren. Met gepaste trots kunnen wij melden dat wij afgelopen april de audits voor de volgende normeringen succesvol hebben doorlopen:


12 juli 2021

Branchevereniging DBVU opgenomen in de infotheek

De onlangs opgerichte Branchevereniging DBVU is vanaf nu ook te vinden in de infotheek van Uitvaart.nl.


12 juli 2021

In tweede golf overleden bijna 11 duizend meer mensen dan verwacht

Tussen half september 2020, het begin van de tweede coronagolf, en eind juni 2021 zijn bijna 11 duizend mensen (9 procent) meer overleden dan verwacht. Vooral in de eerste maanden was de sterfte hoger dan gebruikelijk. In de leeftijdsgroep 65 tot 80 jaar was de sterfte het meest verhoogd, en in totaal bij mannen meer dan bij vrouwen. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.


12 juli 2021

Minderjaren aangehouden voor vernielingen begraafplaats ’s-Gravenzande

De politie heeft twee minderjarige jongens aangehouden in verband met de vernielingen op begraafplaats Beukenhage in ’s-Gravenzande. Daar zijn vorige week bijna 150 graven vernield.


DELA: Grenswaarden gevaarlijke stoffen tijdens lichte balseming (thanatopraxie) niet overschreden

9 juli 2021

DELA: Grenswaarden gevaarlijke stoffen tijdens lichte balseming (thanatopraxie) niet overschreden

Uit een vervolgonderzoek dat DELA heeft laten doen naar de vraag hoeveel gevaarlijke stoffen er nu daadwerkelijk vrijkomen tijdens een lichte balseming, blijkt dat er sprake is van een lage blootstelling aan de gevaarlijke stof formaldehyde. Hierbij wordt geen grenswaarde overschreden.


9 juli 2021

Ferentes start met gratis Workshop Dragen voor uitvaartbegeleiders

Hoe laat je familiedragers de overledene soepel op het graf zetten? Hoe zorg ik dat de professionele- en familiedragers doen wat ik van hen verwacht? Ferentes organiseert speciaal voor uitvaartbegeleiders een Workshop Dragen.


9 juli 2021

28 Monuta uitvaartverzorgers ontvangen Nationaal Vakdiploma Uitvaartzorg

Tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking van Monuta op 8 juli 2021 ontvingen 28 Monuta uitvaartverzorgers het diploma van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU). Het diploma werd uitgereikt door Stichting NaVU. De uitreiking vond plaats in Crematorium Heidehof in Ugchelen.


9 juli 2021

Gemeenteraad Westland wil rekening openen voor getroffen nabestaanden

De fracties van de gemeenteraad in Westland roepen de gemeente op om een rekening te openen voor nabestaanden die zijn getroffen door de vernielingen op de begraafplaats in ’s-Gravenzande. De rekening kan gebruikt worden om geld in te zamelen voor het herstel van de graven.


9 juli 2021

Zorgen over prijsverschillen en afname aanbod uitvaartverzekeringen

Leon Schouten van Uitvaartverzekeringenwijzer vindt dat het aanbod van uitvaartverzekeringen steeds minder wordt, helemaal nu DELA concurrent Yarden overneemt, dat meldt het programma Kassa op haar site.


8 juli 2021

Onderzoek overheid: consumenten waarderen uitvaartbranche als ‘zeer goed’

Minister Ollongren (BZK) heeft onderzoek laten doen naar hoe consumenten de uitvaartbranche waarderen. Het resultaat is zeer positief voor de branche, want de uitvaartbranche wordt door consumenten als ‘zeer goed’ ervaren. De branche krijgt een 8 van de consument.


Branchevereniging DBVU officieel van start

8 juli 2021

Branchevereniging DBVU officieel van start

Dinsdag 6 juli jl is de branchevereniging voor uitvaartondernemingen (DBVU) officieel opgericht bij de notaris en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarmee is de nieuwe branchevereniging een feit. Bekijk de vlog die bestuursleden Pieter Dekker en Patty Duijn maakten.


Meer ruimte voor maatwerk bij overlijden ouder(s) jongvolwassenen

8 juli 2021

Meer ruimte voor maatwerk bij overlijden ouder(s) jongvolwassenen

Minister Ollongren wil verhuurders de mogelijkheid geven om jongvolwassenen na het overlijden van hun ouder(s) tijdelijke contracten aan te bieden, zodat zij langer in de ouderlijke woning kunnen blijven tot er een passende woning of andere oplossing is gevonden.


8 juli 2021

Grafkelder drijft op water na hoosbui

Een grafkelder op begraafplaats Zuylen in Breda is door een hoosbui omhooggekomen. Volgens experts is het een unieke situatie die eigenlijk nooit voorkomt.


8 juli 2021

3 nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

Op Uitvaartvacatures.nl zijn er sinds gister weer 3 mooie nieuwe vacatures verschenen bij zeer diverse ondernemingen: een uitvaartonderneming, een mortuarium en een crematorium. Lees snel verder.


7 juli 2021

Video: Verdriet en woede bij nabestaanden vernielde graven

In de nacht van maandag op dinsdag zijn bijna 150 graven vernield op begraafplaats Beukenhage in ’s-Gravenzande. Gedupeerde nabestaanden reageren emotioneel en spreken de hoop uit dat de daders gepakt worden.


6 juli 2021

Vandalen vernielen meer dan 100 graven in ’s-Gravenzande

Vandalen hebben vannacht een ravage aangericht op begraafplaats Beukenhage in ’s-Gravenzande. Er zijn volgens de politie tussen de 100 en 150 graven vernield.


6 juli 2021

Grafvak voor prematuren in Staphorst en Emmeloord

De lokale fractie van de ChristenUnie wil dat de gemeente een vlindergrafdeel aanlegt op de begraafplaatsen in Staphorst, Rouwveen en IJhorst. Op die plek kunnen baby’s begraven worden die voor de 24e week van de zwangerschap dood worden geboren. In de gemeenteraad van de Noordoostpolder wil de fractie van ChristenUnie-SGP eveneens een begraafplaats voor prematuren.


5 juli 2021

Overleden Rotterdammer ligt weken dood in huis

De politie heeft zondag een overleden man aangetroffen in zijn woning in Rotterdam. De man moet al geruime tijd geleden zijn overleden, mogelijk zelfs meer dan een maand.


Kwetsbaarheid en veerkracht

5 juli 2021

Kwetsbaarheid en veerkracht

De afgelopen periode toont zowel onze kwetsbaarheid als onze veerkracht. Voor het Amsterdamse Museum Tot Zover maakte kunstenaar Roos van Geffen daar een indrukwekkende zomerexpositie over. Overgave gaat over het besef dat we onderdeel zijn van iets groters, in tijd of ruimte.


2 juli 2021

CBS: Ondersterfte in week 25

In week 25 (21 tot en met 27 juni 2021) overleden naar schatting 2 550 mensen. Dat zijn er duidelijk minder dan verwacht voor deze periode: er was ondersterfte. Er overleden ongeveer 200 minder mensen dan verwacht, en bijna 300 minder dan in de week ervoor (2 829). In alle leeftijdsgroepen was de sterfte lager dan verwacht. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.


1 juli 2021

CBS: In maart stierven 1,6 duizend mensen aan COVID-19

In maart 2021 stierven 1 611 mensen aan COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Het totaal aantal coronadoden komt daarmee volgens de voorlopige cijfers tot en met maart op 28 741. Het aandeel aan corona overleden mensen dat Wlz-zorg kreeg nam in maart af tot 31 procent. Dit blijkt uit voorlopige cijfers over doodsoorzaken die het CBS vandaag publiceert.


1 juli 2021

Druten maakt excuses voor ruimen Joodse begraafplaats

In 1961 werd de Joodse begraafplaats op de Gelenberg geruimd. De resten van de mensen werden herbegraven in Nijmegen. Nu, 50 jaar later, maakt de gemeente Druten excuses voor het schenden van de eeuwige grafrust die voor de Joodse gemeenschap heel belangrijk is.


1 juli 2021

PC Uitvaart bestaat 90 jaar en kondigt nieuwe directie aan

Op 1 juli 1931, in een tijd waarin een uitvaart voor de ‘gewone man’ onbetaalbaar was, werd de ‘Coöperatieve Vereniging U.A. voor Lijkbezorging’ opgericht. Een vereniging die zich inzette voor een waardig afscheid voor haar leden. Vandaag viert PC Uitvaart, de organisatie die voortkwam uit dit initiatief, haar 90-jarig bestaan. Een moment om stil te staan bij dit jubileum, maar ook een moment om vooruit te kijken. Daarom kondigt PC Uitvaart vandaag haar nieuwe directie aan. Per 1 september worden Frank Franse en Kim Schwartz benoemd tot nieuwe directieleden.

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

Yarden Crematorium Haarlem beste Yarden crematorium

14 juli 2021

Uitvaartorganisatie Yarden reikte op 13 juli voor de achtste keer de Star Award uit aan het beste Yarden crematorium van Nederland. Het Yarden Crematorium van Haarlem sleepte daarbij de hoofdprijs in de wacht. Alle Yarden-crematoria werden beoordeeld op thema’s als gastvrijheid, klanttevredenheid en professionaliteit. Het yardenhuis van Venlo ontving de tweede prijs.


Lees verder

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

Uitvaart.nl start adviesrubriek voor digitale nalatenschap

14 juli 2021

Nederlanders hebben behoefte aan voorlichting over de digitale nalatenschap en de uitvaartbranche kan daarbij helpen, dat schreef minister Ollongren (BZK) op 6 juli in een brief aan de Tweede Kamer. Uit onderzoek van de overheid is gebleken dat veel Nederlanders geen kennis hebben van het begrip ‘digitale nalatenschap’. Consumenten kunnen vanaf nu met al hun vragen terecht in een nieuwe adviesrubriek over de digitale nalatenschap.


Lees verder

Nieuw in de infotheek: Erflater of erfgenaam onder bewind

5 juli 2021

Het kan zijn dat de overledene onder bewind stond, ook kan het zijn dat een erfgenaam onder bewind staat. Dat levert soms problemen op bij het afwikkelen van de erfenis. In de infotheek van Uitvaart.nl is vanaf nu informatie te vinden die in deze situaties kan helpen.


Lees verder

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >