Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws FEBRUARI 2020

donderdag 28 februari 2020

Uitspraak ombudsman uitvaart

De ombudsman voor de uitvaart heeft een nieuw uitspraak gepubliceerd. Het gaat over een zaak waarbij een opdrachtgeefster niet tevreden is over de door de uitvaartondernemer geleverde diensten.

Lees verder


donderdag 28 februari 2020

Honderden bomen begraafplaats Emmen gekapt vanwege kever

De letterzetter is maar een kleine kever, maar het insect kan grote schade veroorzaken. Op begraafplaats de Wolfsbergen in Emmen moeten vijfhonderd bomen worden gekapt omdat de kever zich in de bomen heeft gevestigd.

Lees verder


donderdag 27 februari 2020

Commerciële lichaamshandel in Nederland actief

RISE Labs, een dochteronderneming van het Amerikaanse Body broker, is Nederlanders aan het overhalen om hun lichaam aan hen te geven. Het bedrijf handelt in lichamen en zoekt bij het werven van nieuwe ‘kandidaten’ de grenzen van onze wet op. Tientallen mensen hebben zich al aangemeld bij het bedrijf, dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

Lees verder


donderdag 26 februari 2020

Verdriet niet altijd aan de buitenkant te zien

Als jongeren een dierbare verliezen willen ze niet anders behandeld worden dan leeftijdsgenoten. Het verdriet houden ze vaak voor zichzelf en ze zetten een masker op. Zowel op school, bij vrienden en soms ook thuis. Aan de buitenkant merk je niets. Toch voelen ze zich anders. Rouwtherapeut Gertie Mooren maakt het in haar praktijk elke dag mee. Ze begeleidt kinderen en jongeren in rouw.

Lees verder


donderdag 25 februari 2020

Nieuw op Uitvaart.nl: Uitvaartzorg Midden-Brabant (Tilburg)

Onze missie is het organiseren van een mooie, passende uitvaart.
Els Alessie, register uitvaartverzorgster, regelt en organiseert en haar man Rice Alessie, spreker bij uitvaarten, helpt u met het vorm geven van een troost gevende uitvaart.

Lees verder


donderdag 25 februari 2020

RvS buigt zich over bouw crematorium Etten

GUV Uitvaartverzorging wil een crematorium realiseren aan de Zeddamseweg in Etten. Enkele omwonenden zijn tegen de komst van het crematorium. Tijdens de behandeling van de zaak bij de Raad van State beweerden de omwonenden maandag dat het crematorium zal zorgen voor verkeersdrama’s.

Lees verder


donderdag 25 februari 2020

Enige bus uit Ugchelen die stopt bij begraafplaats verdwijnt

In het Gelderse Ugchelen wonen veel ouderen die aangewezen zijn op het openbaar vervoer. Buslijn 12 is de enige bus die stopt bij begraafplaats Heidehof in Apeldoorn. Maar lijn 12 komt niet meer voor in het vervoersplan van vervoerder Keolis.

Lees verder


donderdag 24 februari 2020

Monuta zoekt ondernemer voor uitvaartcentrum Holten

Monuta wil haar uitvaartcentrum aan de Oude Deventerweg in Holten verkopen. Het uitvaartbedrijf was in onderhandeling met een lokale uitvaartondernemer, maar die ziet af van de koop.

Lees verder


donderdag 22 februari 2020

Rouwservice Nederland neemt vervoersbedrijf Blanker/TCR over

Rouwservice Nederland (RSN) maakt vandaag bekend dat zij vanaf maandag 24 februari 2020 de rouwvervoersactiviteiten, voertuigen en medewerkers van vervoersbedrijf Blanker/TCR uit Vlissingen overneemt.

Lees verder


donderdag 21 februari 2020

Nieuwe editie Vakblad Uitvaart met aandacht voor Coronavirus

Met de komst van het coronavirus naar Europa komt het besmettingsgevaar dichterbij. Ook de uitvaartbranche kan er daardoor mee te maken krijgen. In het nieuwe nummer van Vakblad Uitvaart daarom aandacht voor zowel overledenenzorg rondom het coronavirus als besmettingsgevaar in het algemeen.

Lees verder


donderdag 21 februari 2020

Hella van der Wijst spreekt op de Uitvaartmarkt Harmelen

Tijdens de Uitvaartmarkt Harmelen op zaterdag 7 maart geeft tv-presentatrice Hella van der Wijst een boeiende lezing over ‘De kracht van troost’. Hella sprak veel mensen over rouw en gemis voor het tv-programma ‘Ik mis je’. Ze weet haar publiek te boeien met levensechte verhalen, die vaak voor herkenning zorgen. De Uitvaartmarkt wordt van 11.00 tot 15.00 uur gehouden in de sfeervolle zalen van Restaurant Kloosterhoeve in het centrum van Harmelen. De toegang tot de markt en lezingen is gratis. Hella van der Wijst houdt haar lezing om 11.30 én om 13.30 uur. Er zijn ook andere lezingen en presentaties, waarvan een volledig overzicht is te vinden op www.uitvaartmarkt2020.nl .

Lees verder


donderdag 21 februari 2020

Begraven in eigen tuin mag in Venlo

De gemeente Venlo gaat begraven in eigen tuin onder stikte voorwaarden toestaan. De gemeente heeft beleid gemaakt voor het begraven in eigen tuin nadat een echtpaar toestemming kreeg om in eigen grond te worden begraven.

Lees verder


donderdag 20 februari 2020

Dood? Geen zand erover!

Een euthanasieachtbaan, een virtuele bijna-doodervaring of een app om na diens overlijden met je geliefde te blijven communiceren. Een paar voorbeelden van de ontwerpen die vanaf 11 februari 2020 te zien zijn in Cube design museum te Kerkrade.

Lees verder


donderdag 20 februari 2020

Geen extra geld maar bezuinigen op nabestaandenuitkering

Onlangs riep vakbond CNV de regering op om meer mensen in aanmerking te laten komen voor de Nabestaandenuitkering (Anw). Maar het kabinet wil juist extra gaan bezuinigen op de Anw. Minister Koolmees van Sociale zaken vindt dat de Anw alleen moet gelden voor nabestaanden die geen andere bron van inkomsten hebben.

Lees verder


donderdag 19 februari 2020

Nieuwe ombudsman uitvaart gezocht

Mevrouw Schellekens stopt per 1 maart aanstaande met haar functie als Ombudsman Uitvaartwezen. Het bestuur van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen (SKU) is op zoek naar een opvolger.

Lees verder


donderdag 19 februari 2020

Verbouwing Uitvaartcentrum Oost-Groningen gereed

Met ingang van 11 februari is Uitvaartcentrum Oost-Groningen weer geopend voor plechtigheden. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een prachtige nieuwe koffiekamer, familieaula en een upgrade van het audiovisueel systeem. En het resultaat mag er zijn! Het is werkelijk prachtig geworden.

Lees verder


donderdag 19 februari 2020

Eekhoorns en vleermuizen bepalen komst crematorium Veendam

Zijn er wel of geen rode eekhoorns en vleermuizen gevestigd op begraafplaats Buitenwoelhof in Veendam? Het antwoord op die vraag kan wel eens bepalen of er wel of geen crematorium op de begraafplaats gebouwd mag worden. Toezichthouder Wet Natuurbescherming wil dat de gemeente nieuw onderzoek doet omdat de bestaande onderzoeken gedateerd zijn, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Lees verder


donderdag 18 februari 2020

Restyling De Begraafplaats

Onlangs verscheen het eerste nummer van de jaargang 2020 van De Begraafplaats in een nieuw jasje. Het tijdschrift was toe aan een nieuwe look. Met een verfrissende klassiek-moderne vormgeving en een doelgroepgerichte uitstraling is De Begraafplaats klaar voor de toekomst.

Lees verder


donderdag 18 februari 2020

Nieuw crematorium op Haagse begraafplaats St. Barbara open in 2021

Komende zomer start de bouw van een crematorium op de begraafplaats St. Barbara. Het nieuwe crematorium wordt gebouwd op het terrein van St. Barbara, bij de condoleanceruimte en de 24-uurs rouwkamer.

Lees verder


donderdag 18 februari 2020

Multatuli-jaar begint

Op 2 maart is het tweehonderd jaar geleden dat Multatuli werd geboren. De schrijver heeft een belangrijke rol gespeeld in de moderne uitvaartgeschiedenis. Multatuli is de eerste Nederlander die werd gecremeerd.

Lees verder


donderdag 18 februari 2020

Mieke Telkamp verdwenen uit Monuta’s uitvaartmuziek Top 10

Het populaire afscheidsnummer ‘Waarheen, Waarvoor’ van Mieke Telkamp is na jaren dan toch echt verdwenen uit de Uitvaartmuziek Top 10 die Monuta elk jaar samenstelt. Hoewel Nederlanders nog steeds gaan voor de klassiekers bij hun keuze voor muziek tijdens een afscheid, zit er dit jaar veel beweging in de Top 10. Dat bewijst het nummer ‘En de vogels zongen’ dat na een jaar weggeweest, weer terug is als grootste stijger. André Rieu blijft de aanvoerder in de artiesten Top 10 met Marco Borsato in zijn kielzog.

Lees verder


donderdag 17 februari 2020

Clearwood nieuwe eigenaar van Rouwservice Nederland

Rouwservice Nederland (RSN) maakt vandaag bekend dat 100% van de aandelen overgenomen zijn door Clearwood, een Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op middelgrote ondernemingen. Clearwood stelt daarnaast kapitaal ter beschikking om verdere groei mogelijk te maken.

Lees verder


donderdag 17 februari 2020

Uitspraak ombudsman: de polisovername

Klaagster en de uitvaartondernemer zijn het niet eens over de afrekening van de uitvaart.

Lees verder


donderdag 17 februari 2020

Uitspraak ombudsman: grafrechten

Hieronder de uitspraak van de ombudsman uitvaart in een zaak waarbij een nabestaande een verschil van mening hebben over de termijn van de grafrechten en de kosten.

Lees verder


donderdag 17 februari 2020

Uitspraak ombudsman: uitvaartondernemer een dief?

Hieronder de uitspraak van de ombudsman uitvaart in een zaak waarbij een nabestaande de uitvaartondernemer beschuldigen van onder andere diefstal.

Lees verder


donderdag 14 februari 2020

Grote interesse voor natuurbegraven in Ommen

Sinds begin dit jaar is de nieuwe Natuurbegraafplaats Hoogengraven in gebruik genomen. De begraafplaats, gelegen in de bossen nabij Ommen, is 25 hectare groot. De doelstelling van Natuurbegraafplaats Hoogengraven is om de natuur duurzaam te versterken, waarbij de verbinding tussen mens en natuur centraal staat.

Lees verder


donderdag 14 februari 2020

Nieuwe natuurbegraafplaats in Hijken (Dr.)

De gemeente Midden-Drenthe wil een natuurbegraafplaats aanleggen op de bestaande begraafplaats aan de Molenkamp. Er worden, als de plannen van het college door de raad worden aangenomen, ook urnengraven en bovengrondse graven aangelegd.

Lees verder


donderdag 14 februari 2020

Oproep: klachten over tijd tussen begrafenis en sluiten graf

De redactie van Uitvaartbranche.nl vraagt u om uw ervaringen te delen over de termijn tussen een begrafenis in een algemeen graf en het sluiten van het graf. Aanleiding is het relaas van een weduwe die haar man anderhalf jaar geleden verloor. Hij werd begraven in een algemeen graf op een begraafplaats in Den Haag. Het duurde enkele maanden voordat het graf helemaal werd gesloten.

Lees verder


donderdag 13 februari 2020

Laatste stands Uitvaartbeurs Amsterdam

Op zaterdag 18 april wordt de vierde editie gehouden van Uitvaartbeurs Amsterdam. Inmiddels zijn 73 van de 85 beschikbare stands verhuurd. Daarmee biedt de beurs bezoekers ook dit jaar weer een groot en gevarieerd aanbod van diensten en producten voor zowel consumenten als de uitvaartbranche.

Lees verder


donderdag 13 februari 2020

Bezoekers Uitvaart.nl met korting naar Theater

Aangrijpend verhaal over hoe je als moeder overeind blijft in tijden van ondraaglijk verdriet en de kracht die nodig is om verder te gaan. Openhartig en met humor gebracht. Saskia Temmink (bekend van ‘De Vloer op’, ‘De 12 van Oldenheim’ en ‘Bloedverwanten’) speelt deze prachtige solo die is gebaseerd op het gelijknamige en autobiografische boek van journalist Carolien Spaans. Raak en Rauw. Bezoekers van Uitvaart.nl kunnen de voorstelling met korting bezoeken.

Lees verder


donderdag 13 februari 2020

Uitvaart op kosten gemeente Raalte maximaal 2500 euro

Raalte zal voortaan maximaal 2500 euro betalen wanneer de gemeente een uitvaart van een burger moet verzorgen. Het gaat om uitvaarten van mensen waarvoor niemand de uitvaart kan of wil verzorgen.

Lees verder


donderdag 12 februari 2020

Ermelo gaat graven ruimen

De gemeente Ermelo gaat oude graven waar geen rechten meer voor worden betaald ruimen. Het gaat om graven op begraafplaats Koningsvaren.

Lees verder


donderdag 10 februari 2020

Natuurbegraafplaats in bos bij Heinenoord

De gemeente Hoeksche Waard bekijkt of er een natuurbegraafplaats gerealiseerd kan worden in het overgebleven bos bij Heinenoord. Daar worden 1014 bomen gekapt om plaats te maken voor een windmolenpark, dat meldt omroep Rijnmond.

Lees verder


donderdag 10 februari 2020

Stichting Sovjet Ereveld in Leusden wint Gouden Terebinth 2020

De Gouden Terebinth, de tweejaarlijkse prijs van de stichting Terebinth voor funerair erfgoed, is op zaterdag 8 februari jl. uitgereikt aan het bestuur van de Stichting Sovjet Ereveld in Leusden. Deze stichting krijgt de prijs voor haar niet-aflatende inzet om de herinnering aan 865 soldaten uit de Sovjet Unie die tijdens de Tweede Wereld oorlog zijn gesneuveld of omgebracht, levend te houden.

Lees verder


donderdag 7 februari 2020

Inbraak crematorium Almelo

Dieven hebben vannacht ingebroken in het crematorium in Almelo. De dieven zijn er vandoor gegaan met een groot tv-scherm van het merk LG.

Lees verder


donderdag 7 februari 2020

22 procent meer euthanasieverzoeken

Expertisecentrum Euthanasie ontving in 2019 3.122 hulpvragen. Dat is 22 procent meer dan in 2018 en veel meer dan verwacht. Het expertisecentrum kampt al jaren met een tekort aan psychiaters; nu is er ook een tekort aan andere artsen.

Lees verder


donderdag 7 februari 2020

Leerlingen planten duizenden siergrassen

Op donderdag 6 februari plantten leerlingen van het Ecoteam van VMBO Aeres in Nijkerk duizenden siergrassen op begraafplaats Rusthof in Leusden.

Lees verder


donderdag 6 februari 2020

Reigers begraafplaats Naaldwijk mogen blijven

De één vindt het prachtig als ze mooie natuur en dieren zien rond het graf van hun dierbare. Maar niet iedereen kan dat waarderen. De fractie van LPF Westland stoort zich aan de reigers die nestelen op de begraafplaats in Naaldwijk. De vogels poepen over de graven en daarom wil de partij dat ze worden verjaagd.

Lees verder


donderdag 5 februari 2020

Canon van het Nederlands funerair erfgoed

Funerair erfgoed, de herinnering aan de dood. Welke gebeurtenissen in de geschiedenis zijn belangrijk geweest in onze omgang met het sterven van de mens? En welke sporen zien we daarvan terug in onze omgeving?

Lees verder


donderdag 5 februari 2020

Hospice ontvangt cheque van Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort

Elk jaar organiseert Rusthof Lichtjesavond, op de avond voor kerst. Een avond vol saamhorigheid en bijzondere sfeer. Afgelopen keer is er, door alle bezoekers die deze avond een grafkaarsje kochten, een bedrag van 1000,- euro ingezameld. 4 Februari ontving Hospice Dôme Amersfoort de cheque. Rusthof hoopt dat het bedrag het Hospice helpt in het mooie werk dat ze doen.

Lees verder


donderdag 5 februari 2020

Joodse graven Dordrecht beklad met hakenkruizen

Op de Joodse begraafplaats in Dordrecht zijn een aantal graven beklad met onder andere hakenkruizen. De vernielingen komen kort na de herdenking van de bevrijding van vernietigingskamp Auschwitz.

Lees verder


donderdag 5 februari 2020

Opening Hof van Afscheid (voormalige Open Hofkerk)

Op 20 februari 2020 (20-02-2020) wordt de voormalige Open Hofkerk aan de Boerhaavestraat 58-60 door burgemeester Ton Heerts heropend als Hof van Afscheid. Uitvaartondernemer [mooi] afscheid is sinds 1 oktober 2019 eigenaar van het gebouw en heeft in de afgelopen maanden een verbouwing doorgevoerd.

Lees verder


donderdag 4 februari 2020

Mogelijk natuurbegraafplaats in Westerwolde

In het Groningse Westerwolde wordt mogelijk een natuurbegraafplaats aangelegd. De gemeente is enthousiast over de plannen van initiatiefnemer Marc Hesp om een natuurbegraafplaats te realiseren in Laude. Als de begraafplaats er komt is het de derde in de provincie Groningen.

Lees verder


donderdag 4 februari 2020

Vleermuizen zitten crematorium Veendam in de weg

Uitvaartorganisaties Mekander en Monuta hebben een vergunning aangevraagd om een crematorium te bouwen aan de Langeleegte in Veendam. Voor de bouw van het crematorium moeten enkele bomen worden gekapt. Maar volgens de Partij voor de Dieren leven er beschermde vleermuizen in de bomen.

Lees verder


donderdag 3 februari 2020

Inloopmiddag en knuffelen met Alpaca's op natuurbegraafplaats

Zondag 1 maart van 13.30 tot 17 uur start weer de inloopmiddag op Natuurbegraafplaats Bergerbos. Kom vrijblijvend langs voor een kopje koffie of thee en stel uw vragen. Dit keer starten wij het seizoen met het knuffelen van Alpaca's.

Lees verder


donderdag 3 februari 2020

Bijzondere rouwadvertentie maakt veel los

Het afgelopen weekend was de rouwadvertentie van Dick uit De Ronde Venen een veel besproken onderwerp op sociale media. Dick overleed aan een ziekte. In zijn rouwadvertentie schreef hij, ‘Waar waren mijn vrienden?’.

Lees verder


donderdag 3 februari 2020

Dierencrematorium Venlo start met resomeren

Het dierenuitvaartcentrum in Venlo start als eerste in Europa met resomeren. Eigenaar Sandro Volpe heeft de machine voor het resomeren gekocht in Amerika. Volgens Volpe is dat de enige leverancier van techniek voor resomeren.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder