Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2014

donderdag 30 mei 2014

Nabestaanden in protest tegen sluiting aulagebouw Amsterdamse begraafplaats

Amsterdam, 30 mei 2014. Nabestaanden en rechthebbenden van een huurgraf op Begraafplaats Vredenhof zijn onlangs geïnformeerd over het feit dat het aulagebouw wordt gesloten en dat er geen aula plechtigheden meer zullen plaatsvinden. Dit heeft bij sommige betrokkenen geleid tot boosheid en een protestactie tegen de sluiting.

Lees verder


donderdag 29 mei 2014

Steenhouwerij de Gedenkgroep breidt uit

Per 3 juni aanstaande opent Steenhouwerij de Gedenkgroep haar deuren aan het Verbreepark 21 te Benthuizen. Deze vestiging is de derde van de Gedenkgroep.

Lees verder


donderdag 29 mei 2014

Expositie en open dagen Zorgvlied 1 en 8 juni

Op de zondagen 1 en 8 juni houdt begraafplaats Zorgvlied te Amsterdam Open Huis. Via een wandelroute maakt men kennis met de vele mogelijkheden op Zorgvlied. Tevens is er een bijzondere expositie waarbij kunstenaars vorm geven aan het Domus Aeterna (Eeuwig huis). De moderne variant van een familiegraf.

Lees verder


donderdag 29 mei 2014

Busreclame voor begraafplaatsen Amsterdam

De negen Amsterdamse begraafplaatsen zijn gezamenlijk een busreclame actie gestart. Maar liefst 25 bussen rijden de komende dagen rond met reclame voor de Week van de Begraafplaats waar de Amsterdamse begraafplaatsen initiatiefnemers van zijn.

Lees verder


donderdag 28 mei 2014

Inzamelingsactie grafmonument kindje na vernieling

Vier jaar geleden werd het kindje van Denise de Looze uit Spijkenisse dood geboren. Na de begrafenis werd het grafje van het kindje helemaal vernield. Maar de moeder heeft geen geld om een nieuw monument te kopen en daarom zijn vrienden begonnen met een inzamelingsactie, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 28 mei 2014

Opnieuw feestelijke jubileumactiviteiten bij Docendo

Na een reeks activiteiten vanuit de Academie voor postmortale zorg, is er vandaag een workshop in het kader van het jubileum vanuit de Academie voor uitvaartzorg. Een enthousiaste groep deelnemers volgt de unieke jubileumworkshop ‘In 10 stappen een memorabel In Memoriam’.

Lees verder


donderdag 28 mei 2014

In september start de 5e leergang van Vitaedis

Wilt u dan ook starten met de opleiding tot Uitvaartbegeleider, maar heeft u toch nog enkele vragen en/of twijfels? Kom dan op 26 juni a.s. van 12.00 – 14.00 uur naar de speeddate bijeenkomst met netwerklunch van Vitaedis. U maakt dan kennis met docenten, studenten en medewerkers.

Lees verder


donderdag 28 mei 2014

Inzamelingsactie grafmonument kindje na vernieling

Vier jaar geleden werd het kindje van Denise de Looze uit Spijkenisse dood geboren. Na de begrafenis werd het grafje van het kindje helemaal vernield. Maar de moeder heeft geen geld om een nieuw monument te kopen en daarom zijn vrienden begonnen met een inzamelingsactie, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 27 mei 2014

Bijzondere bomenwandeling door gedenkpark Moscowa

Op initiatief van de Association of Significant Cemeteries (ASCE) wordt in Europa al jaren een ‘Week van de Begraafplaats’ georganiseerd, dit jaar voor het eerst ook in ons land (31 mei t/m 8 juni). Als tweede begraafplaats in Nederland die tot de prestigieuze ASCE mocht toetreden, organiseert Begraafplaats & Crematorium Moscowa op zondag 8 juni een bijzondere bomenwandeling door het gedenkpark.

Lees verder


donderdag 27 mei 2014

We sterven niet door een uitschakeling van Oranje

Het sterftecijfer in Nederland neemt niet toe op dagen dat Oranje op een EK of WK wordt uitgeschakeld. Het Interdisciplinair Demografisch Instituut heeft onderzoek gedaan naar het verband tussen het sterftecijfer en een nederlaag van het Nederlands Elftal. Men heeft gekeken naar het aantal sterfgevallen op de dag van de nederlaag en de eerste paar dagen na de uitschakeling.

Lees verder


donderdag 27 mei 2014

5000 Euro beloning voor gouden tip grafroof Heilig Land Stichting

Een familie die ernstig is gedupeerd door de grafroof op begraafplaats Heilig Land Stichting in Nijmegen, heeft een beloning van 5000 euro klaar liggen voor de persoon die er voor zorgt dat de dader of daders worden opgepakt, dat meldt de Gelderlander. In de nacht van 2 op 3 mei werden verschillende bronzen voorwerpen gestolen van graven op de monumentale begraafplaats.

Lees verder


donderdag 27 mei 2014

Omroep Flevoland ziet nieuwe trend in graszoden bij opbaren

Op de website van de regionale Omroep Flevoland is een filmpje te zien waarin uitvaartonderneemster Willeke Jansen uitleg geeft over het gebruik van graszoden bij het opbaren. Dankzij de graszoden heeft Jansen geen kistkoeling meer nodig.

Lees verder


donderdag 27 mei 2014

Gratis seminar voor jonge weduwen

Op zondag 22 juni 2014, een dag voorafgaand aan Internationale Weduwendag, organiseert Stichting De Jonge Weduwe – in samenwerking met de NTI NLP Foundation – het seminar ‘Over-leven na de dood’ in het Gooiland Theater in Hilversum. Met bijzondere sprekers, een workshop, muzikale intermezzo’s en een minibeurs biedt het seminar praktische hulp, inzichten én de nodige ontspanning.

Lees verder


donderdag 27 mei 2014

Monuta praat met betrokkenen om onrust rondom plannen crematorium ENCI-gebied weg te nemen

Op 6 mei is er door middel van een workshop met betrokkenen gesproken over de plannen voor het meest duurzame crematorium ter wereld in het ENCI-gebied. Deze eerste workshop had als doel de meningen en vragen rondom de bouw van een crematorium met uitvaartcentrum in het ENCI-gebied te inventariseren. Zo’n 40 belangstellenden waren aanwezig bij de workshop.

Lees verder


donderdag 26 mei 2014

Ruim 10 procent minder sterfte door milde winter

In het eerste kwartaal van 2014 overleden 35 duizend personen. Dat zijn er 4,6 duizend minder dan in het eerste kwartaal van 2013 en 2,6 duizend minder dan in het eerste kwartaal van 2012. De daling van de sterfte valt samen met een relatief milde winter en slechts een lichte griepepidemie. Onder meer de griepepidemieën in 2012 en begin 2013 en de relatief koude winter droegen bij aan een hogere sterfte in die jaren.

Lees verder


donderdag 25 mei 2014

Openbaar Ministerie: Onvoldoende grond voor beschuldiging misstanden crematorium Maaslanden te Nieuwkuijk

Op haar website publiceerde het Openbaar Ministerie een nieuwsbericht waarin zij aangeeft dat er onvoldoende grond is voor de beschuldiging van misstanden bij crematorium Maaslanden. Lees hier het bericht.

Lees verder


donderdag 25 mei 2014

Video: Jordanezen boos over verkoop aula begraafplaats Vredehof

Uitvaartverzorger PC Hooft heeft de aula op begraafplaats Vredenhof (Amsterdam) te koop gezet. De organisatie zegt niet anders te kunnen omdat het financieel niet meer te doen is omdat steeds meer mensen kiezen voor een crematie. Een aantal Jordanezen zijn boos over de verkoop, dat meldt AT5.

Lees verder


donderdag 25 mei 2014

Burgermeester Heusden ziet geen aanleiding om Crematorium Maaslanden extra te controleren

Burgemeester Jan Hamming van de gemeente Heusden, waar Crematorium Maaslanden is gevestigd, ziet geen noodzaak tot nader onderzoek. Hamming houdt het bij de gebruikelijke controle voor het activiteitenbesluit dat op het crematorium van toepassing is. Dat bericht het Brabants Dagblad vandaag.

Lees verder


donderdag 25 mei 2014

Emotionele reacties DELA medewerkers en directie op aantijgingen

De beschuldigingen van slordig cremeren en asvermenging, zoals zaterdag openbaar gemaakt door NRC, is de DELA directie en medewerkers niet in de koude kleren gaan zitten. Naast het officiële persbericht van DELA waarin de aantijgingen werden ontkend volgende een open brief van geëmotioneerde medewerkers van crematorium Maaslanden. Lees de brief hieronder.

Lees verder


donderdag 25 mei 2014

Coöperatie DELA: onvoldoende grond voor beschuldiging van misstanden

Cooperatie DELA is geschokt door de beweringen van het NRC over asvermenging in crematorium Maaslanden. We kennen de beweringen. Er is uitvoerig en aantoonbaar onderzocht waarbij is vastgesteld dat er onvoldoende grond is voor beschuldiging van misstanden. Wij vinden het dan ook onbegrijpelijk dat NRC een bericht publiceert, waarmee zij willens en wetens onnodig onrust onder onze leden en leed onder grote aantallen nabestaanden veroorzaken.

Lees verder


donderdag 25 mei 2014

NRC: "Crematorium Maaslanden cremeert slordig en mengt as"

Drie medewerkers van crematorium Maaslanden te Heusden hebben, afzonderlijk van elkaar, tegenover de politie verklaard dat er slordig gecremeerd wordt in het DELA crematorium. Dat bracht NRC afgelopen zaterdag naar buiten. De zaak is onderzocht maar niet bewezen. DELA ontkent de aantijgingen.

Lees verder


donderdag 23 mei 2014

Groeneuitvaart.nl vernieuwd

In de afgelopen weken is alle content van Groeneuitvaart.nl vernieuwd. Door het groeiende aanbod van groene producten en diensten is de site uitgebreid met verschillende artikelen.

Lees verder


donderdag 23 mei 2014

Open Huis grafmonumenten Eijgelaar Natuursteen Apeldoorn (maandag)

Altijd al eens willen weten hoe een grafmonument gemaakt en geplaatst wordt? Of zelf willen hakken met een hamer en een beitel? Kom dan op maandag 26 mei van 15.30 – 19.30 uur naar het open huis van Eijgelaar Natuursteen aan de Christiaan Geurtsweg 12
in Apeldoorn.

Lees verder


donderdag 22 mei 2014

De Nieuwe Ooster dicht op avonden na diefstal

De Nieuwe Ooster zal haar poorten voorlopig sluiten op de woensdagavonden. Carla van der Elst van De Nieuwe Ooster legt in het Parool uit dat de begraafplaats deze maatregel moet nemen na een serie van diefstallen op woensdagavonden.

Lees verder


donderdag 22 mei 2014

Grafrovers actief op vier Amsterdamse begraafplaatsen

Begraafplaatsen De Nieuwe Ooster, Westgaarde, R.K. Begraafplaats Buitenveldert en Vredehof hebben bezoek gehad van koperdieven. Op de Nieuwe Ooster zouden graven met grof geweld zijn beschadigd om het koper te kunnen stelen, dat meldt het Parool.

Lees verder


donderdag 22 mei 2014

Omwonenden Nijverdal tegen komst crematorium

Bewoners van de Willem de Clercqstraat willen zich mobiliseren om de komst van een crematorium bij het uitvaartcentrum aan de Duivecatelaan tegen te houden, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 21 mei 2014

Rondwandeling op natuurbegraafplaats Heidepol tijdens Week van de Begraafplaats

U kunt de schoonheid van natuurbegraafplaats Heidepol zelf komen ervaren tijdens een bijzondere avondwandeling. Tijdens deze wandeling neemt beheerder Kees Benthem u mee over het landgoed. Hij vertelt u alles over het natuurgebied Heidepol en natuurbegraven.

Lees verder


donderdag 20 mei 2014

Bijzondere avondwandeling door gedenkpark Westerveld

Op initiatief van de Association of Significant Cemeteries (ASCE) wordt in Europa al jaren een ‘Week van de Begraafplaats’ georganiseerd, dit jaar voor het eerst ook in ons land (31 mei t/m 8 juni). Als eerste begraafplaats in Nederland die tot de prestigieuze ASCE mocht toetreden, organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld op dinsdag 3 juni een bijzondere avondwandeling door het monumentale gedenkpark. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom.

Lees verder


donderdag 20 mei 2014

Video: Uitvaartcentrum Watergraafsmeer

De video van Uitvaartcentrum Watergraafsmeer is vanaf vandaag ook te vinden bij de reportages van Uitvaart.nl. Uitvaartcentrum Watergraafsmeer beschikt over twee opbaarkamers, een intieme, familiekamer, een stijlvolle aula en een sfeervolle condoleancekamer.

Lees verder


donderdag 20 mei 2014

Activiteiten Essenhof tijdens Landelijke Week van de Begraafplaats

Tijdens de Landelijke Week van de Begraafplaats, van 31 mei tot en met 8 juni, organiseert de Essenhof diverse activiteiten. Zo is er een rondwandeling langs bijzondere locaties op de begraafplaats, neemt auteur en actrice Marjan Berk luisteraars mee naar 'haar begraafplaatsgevoel' en is de monumentale Thuredrith Aula open voor bezichtiging.

Lees verder


donderdag 20 mei 2014

Video: superhelden dragen jongetje naar graf

Op slechts 5-jarige leeftijd overleed Brayden Denton uit Amerika aan de gevolgen van een hersentumor. De jongen was helemaal fan van superhelden en daarom zorgde zijn moeder ervoor dat die superhelden zijn kist konden dragen op de dag van de uitvaart, dat meldt RTL Nieuws.

Lees verder


donderdag 20 mei 2014

Nieuw op GroeneUitvaart.nl: Rebel's begrafenisonderneming ('t Gooi en Flevopolder)

Een uitvaart is een persoonlijke aangelegenheid. Wij denken hierin, als sinds 1815, graag met u mee. Wij verzorgen de uitvaart zoals u het graag wilt. Bij ons staan uw wensen centraal, zowel voor als na een overlijden. Hierdoor kunt u een uitvaart altijd invullen naar uw eigen wensen.

Lees verder


donderdag 20 mei 2014

Kostbaar onderzoek naar haalbaarheid crematorium Gorinchem

De gemeente Gorinchem heeft 50.000 euro over voor een onderzoek naar de mogelijkheden om begraafplaats de Haarhorst uit te breiden en om te kijken of er een crematorium kan worden gebouwd, dat meldt de Stad Gorinchem.

Lees verder


donderdag 20 mei 2014

Oproep voor medewerking aan: Fotoboek Uitvaartrituelen in Nederland

Een tijd geleden is er een initiatief genomen om een fotoboek samen te stellen met als onderwerp de uitvaartrituelen in Nederland. Het afgelopen jaar zijn er flink wat foto’s gemaakt: in kerken, op begraafplaatsen, in aula’s van uitvaartcentra en crematoria. Op dit moment is de fotografe bezig het werk van ritueelbegeleiders in beeld te brengen. Zij is nog op zoek naar mogelijkheden om foto’s te maken bij een Islamitische, Joodse en Gereformeerde uitvaart. De auteurs schrijven commentaar en doen dit o.a. op basis van interviews met betrokkenen.

Lees verder


donderdag 19 mei 2014

Lang leve de begraafplaats!

Na de Week van het Geld, van de Smaak en van het Museum is er nu de Week van de Begraafplaats: en wel van 31 mei tot en met 8 juni. De negen Amsterdamse begraafplaatsen namen het initiatief tot de Week en de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB), diverse begraafplaatsen in het land en Vereniging De Terebinth sloten zich erbij aan.

Lees verder


donderdag 19 mei 2014

Olifanten leren kinderen over leven, dood en afscheid

Hebben olifanten verdriet? En hoe troosten deze dieren elkaar? Leerlingen uit groep 7 van de St Carolusschool uit Soesterberg namen vandaag deel aan een bijzondere activiteit over ‘leven, dood en afscheid’ in Dierenpark Amersfoort. Tijdens een interactieve ochtend onder leiding van Marjo Hoedemaker, olifantenkenner enoprichter van de Elephant Foundation, werden deze zware onderwerpen op laagdrempelige wijze bespreekbaar gemaakt door het gedrag van olifanten als voorbeeld te nemen. De activiteit is een initiatief van Yarden Vereniging. Met de activiteit wil de vereniging kinderen spelenderwijs voorlichten over de dood, afscheid, rouw en verlies.

Lees verder


donderdag 19 mei 2014

Honden, fietsen en bromfietsen verboden op begraafplaats Groesbeek

De gemeente Groesbeek heeft na veel klachten van overlast op de gemeentelijke begraafplaats Heselenberg maatregelen genomen. Honden mogen de begraafplaats voortaan niet meer op, ook niet als ze zijn aangelijnd. Ook worden fietsers en bromfietsers voortaan geweerd van de begraafplaats, dat meldt De Gelderlander.

Lees verder


donderdag 15 mei 2014

Docendo jubileumeditie opleidingsbrochure

10 Jaar bestaan betekent 10 keer een opleidingsbrochure ontwikkelen. Dat hebben we de afgelopen 10 jaar met veel plezier in onze ‘oude vertrouwde’ huisstijl gedaan…

Lees verder


donderdag 15 mei 2014

Begraafplaats De Nieuwe Ooster genomineerd voor Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap.

De Nieuwe Ooster is als begraafplaats en crematorium van de gemeente Amsterdam onderdeel van stadsdeel Oost. De afgelopen jaren werden het Rijksmonumentale park en de gebouwen gerestaureerd en vernieuwd. De vernieuwing omvat verschillende deelprojecten.

Lees verder


donderdag 15 mei 2014

Lezing de Duurzame uitvaart

Duurzaamheidsdeskundige Esther Molenwijk van Bureau Daadwerk en Mijndert Rebel, één van de initiatiefnemers van GreenLeave, de duurzame uitvaart geven een presentatie deze avond over een duurzame uitvaart.

Lees verder


donderdag 14 mei 2014

Ruimen van graven Ede in 2015

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op de gemeentelijke begraafplaats aan de Asakkerweg in Ede in het najaar van 2015 een aantal algemene graven worden geruimd.

Lees verder


donderdag 13 mei 2014

Coöperatie DELA opent crematorium en uitvaartcentrum in Hilvarenbeek

Coöperatie DELA opent donderdag 15 mei om 14.30 uur officieel de deuren van haar nieuwe crematorium en uitvaartcentrum in Hilvarenbeek. De openingshandeling wordt verricht door burgemeester van Hilvarenbeek, de heer R. Palmen en Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA. Het crematorium en uitvaartcentrum aan de Beekseweg biedt DELA-leden en omwonenden uit de omgeving een alternatief voor de bestaande crematoria en/of uitvaartcentra van DELA in Eindhoven, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Op het terrein ligt ook een nieuwe begraafplaats als uitbreiding op de bestaande gemeentelijke begraafplaats.

Lees verder


donderdag 13 mei 2014

Emmeloorders bepalen toekomst begraafplaats Espelerlaan

De gemeente Noordoostpolder laat inwoners van Emmeloord kiezen hoe de begraafplaats aan de Espelerlaan zich zal ontwikkelen, dat meldt Omroep Flevoland.

Lees verder


donderdag 13 mei 2014

Diefstal op begraafplaats Slangenburg in Doetinchem

Dieven hebben op begraafplaats Slangenburg in Doetinchem verschillende koperen en bronzen voorwerpen gestolen van graven, dat meldt Omroep Gelderland.

Lees verder


donderdag 13 mei 2014

Coöperatie DELA introduceert de DELA NotarisService

Zestig procent van de Nederlanders heeft geen testament. ‘Het komt later wel’, wordt vaak gedacht. In de praktijk ziet coöperatie DELA dat het belangrijk is om nu na te denken over wat kan worden geregeld. Bijvoorbeeld om later hoge kosten, ruzie of onduidelijkheid te voorkomen. Daarom kunnen DELA-leden nu tegen een vast en laagdrempelig tarief aktes op laten maken.

Lees verder


donderdag 12 mei 2014

Troostdag Daelwijck Utrecht

Troostdag wordt dit jaar gehouden op zondag 25 mei. Dit is een dag voor nabestaanden om hun dierbare op een speciale manier te herdenken. Het thema van dit jaar is: Je mag er zijn.

Lees verder


donderdag 12 mei 2014

Nieuwe Column Mariska Overman-Bruntink: Nog één keer…

Kortgeleden heb ik een dvd aangeschaft. Het betrof een dvd van een Franse serie: Rebound. Ik heb het nog niet gekeken. Deels vanwege tijdgebrek (ja,ja, dat bestaat niet. Ik weet het. Alles is een kwestie van prioriteiten stellen…). Deels vanwege het onderwerp waarvan ik verwacht dat het me gaat raken. De serie gaat over een klein dorpje in de Franse Alpen waar op een dag reeds overleden inwoners terugkeren.

Lees verder


donderdag 9 mei 2014

Rouwcentrum Nissewaard biedt nieuwe mogelijkheid tot opbaren

Zaterdag 17 mei 2014 biedt Rouwcentrum Nissewaard voor publiek de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen in het nieuwe rouwcentrum. Het rouwcentrum opent vanaf 11:00 tot 16:00 uur haar deuren aan de Wachthoevestraat 22 te Spijkenisse.

Lees verder


donderdag 9 mei 2014

Nabestaanden kiezen bij gebrek aan geld voor crematie

Nabestaanden laten hun overleden dierbare steeds vaker cremeren omdat ze zich geen begrafenis kunnen veroorloven. Deze trend zal alleen maar verder doorzetten doordat de gemeentelijke grafkosten maar blijven stijgen, dat meldt Metronieuws.

Lees verder


donderdag 9 mei 2014

Verbouwingen Rusthof 2014

Rusthof is een prachtige begraafplaats, met een crematorium in Leusen nabij Amersfoort. We bieden veel mogelijkheden voor afscheidnemen en herdenken. Om u daarin goed van dienst te blijven, houden we rekening met nieuwe ontwikkelingen. Daarom gaan we in 2014 verbouwen.

Lees verder


donderdag 9 mei 2014

Vakexamen uitvaartbranche belangrijk voor consumenten

Consumenten hechten grote waarde aan gekwalificeerd personeel in de uitvaartbranche. Meer dan de helft van de ouderen krijgt het liefst te maken met een uitvaartverzorger die in het bezit is van een vakdiploma. Dit blijkt uit onderzoek van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg.

Lees verder


donderdag 8 mei 2014

Video: Waarom crematorium bij ENCI in Maastricht

Monuta wil graag een crematorium realiseren in het natuur- en recreatiegebied rond de ENCI-groeve in Maastricht. Deze week hield Monuta een inspraak avond voor belangstellenden waarin de vraag centraal stond of een crematorium past op deze locatie.

Lees verder


donderdag 8 mei 2014

Families weten niet dat organen van overledenen worden bewaard

Nabestaanden worden niet altijd of niet volledig op de hoogte gebracht over wat er is gebeurd met de organen van hun overleden dierbare. Soms worden organen na een obductie bewaard maar weet de familie daar helemaal niets van, dat blijkt uit onderzoek van het tv-programma Zembla.

Lees verder


donderdag 8 mei 2014

Thomas van 18 wil niets liever dan uitvaartleider worden

De pas 18-jarige Thomas van den Burg werkt al ruim twee jaar als gastheer en drager bij Associatie Uitvaartverzorging in Wormerveer. Zijn droom is om uiteindelijk zelf uitvaartleider te worden, daarover schrijft Dichtbij.nl.

Lees verder


donderdag 7 mei 2014

Q-Music besteedt vanmiddag aandacht aan de uitvaartbranche

Koop Geersing van Yarden & Geersing Uitvaartzorg Zeist-De Bilt is vanmiddag vanaf 17.00 uur te gast bij Q-Music.

Lees verder


donderdag 7 mei 2014

Minder winst voor Monuta in 2013

In 2013 bestond Monuta 90 jaar. Een jaar waarin, ondanks de ingrijpende veranderingen in de markt voor uitvaartverzekeringen, Monuta haar leidende positie in deze markt wist te verstevigen. Maar ook een jaar waarin wederom bleek dat de uitvaartzorgmarkt onder druk staat, door stevige concurrentie en de aanhoudende economische crisis.

Lees verder


donderdag 6 mei 2014

Video-update: Terreur vogels op begraafplaats Gorinchem

De twee Vlaamse gaaien die de begraafplaats aan de Vries Robbéweg terroriseren zijn vastgelegd op film door de regionale omroep RTV Rijnmond. Kort nadat de cameraploeg de camera had geplaatst op de begraafplaats viel de eerste Vlaamse gaai al aan. Sommige mensen zijn zo bang voor de vogels dat ze tijdelijk geen bezoek meer brengen aan het graf van hun dierbare.

Lees verder


donderdag 5 mei 2014

Inbraak beheerderswoning begraafplaats Zevenaar

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in de beheerderwoning van de begraafplaats aan de Methen in Zevenaar, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 5 mei 2014

Afmaken konijnen begraafplaats Zoetermeer zinloos en wreed

De gemeente Zoetermeer besloot onlangs om konijnen op de begraafplaats aan de Hoflaan te laten executeren. Die diertjes hebben zich schuldig gemaakt aan het graven van holen onder grafmonumenten en ze eten van bloemen die bij graven staan. Omdat sommige mensen dat allemaal heel erg vinden moeten de konijnen dood. De Fauna bescherming noemt het afschieten zinloos en wreed, dat meldt Omroep West.

Lees verder


donderdag 2 mei 2014

Video: DFW levert metamorfose ovenruimte crematorium Westlede Lochristi

DFW Europe heeft in het Belgische crematorium Westlede Lochristi gezorgd voor een ware metamorfose van de 25-jaar oude ovenruimte. De ovenruimte die DFW Europe heeft gerealiseerd kenmerkt zich door een gevoel van openheid, ruimte en licht.

Lees verder


donderdag 2 mei 2014

Nieuw crematorium in Nijverdal

In februari volgend jaar moet het nieuwe crematorium in Nijverdal haar deuren openen voor het publiek. De stichting Uitvaartverzorging Nijverdal en Omstreken laat aan de Duivecatelaan een crematorium bouwen voor 1,5 miljoen euro, dat meldt de dagblad Tubantia.

Lees verder


donderdag 2 mei 2014

Monuta Hofrust per 1 mei in regio Bennekom, Lunteren en omgeving

Op 1 mei 2014 starten Bettine van der Laan-Beekhuizen en Diederick Truin als franchisenemers bij Monuta. Vanaf die datum verzorgen zij de uitvaarten in de regio Bennekom, Lunteren, Renkum, Heelsum en omgeving onder de naam Monuta Hofrust. “De dood maakt deel uit van het leven. Zij mag zichtbaar en bespreekbaar zijn.”

Lees verder


donderdag 1 mei 2014

Grafrovers aangehouden op begraafplaats Delft

Agenten hebben donderdag op de Hoflaan in Delft twee Delftse dames aan voor diefstal vanaf een begraafplaats.

Lees verder


donderdag 1 mei 2014

Noordelijke provinciale landschappen maken streekeigen uitvaartkist

De natuurorganisaties Het Drentse Landschap, It Fryske Gea en Het Groninger Landschap hebben gezamenlijk met een aantal Noordelijke uitvaartorganisaties een duurzaam gemaakte uitvaartkist laten ontwerpen met de toepasselijke naam Landschapskist. De uitvaarkisten worden geproduceerd door een uitvaartkistenmakerij uit Dokkum.

Lees verder


donderdag 1 mei 2014

Politie zoekt eigenaar gevonden grafsteen

De politie in Den Haag is op zoek naar de eigenaren van een stuk grafsteen dat is gevonden in de duinen. De politie denkt dat het stuk grafsteen emotionele waarde heeft voor de nabestaanden.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder