nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uniek project leidt tot waardevolle song voor kinderuitvaart

5 oktober 2010

Muziek is emotie… Muziek is onlosmakelijk verbonden aan gevoel en er is geen mooiere manier dan je gevoelens uit te drukken met noten, in plaats van woorden. Maar een combinatie van de juiste noten en woorden, kan pas écht wonderen verrichten…

Peuteren.nl heeft, in samenwerking met KSK Productions, speciaal voor ouders die afscheid moeten nemen van hun kindje (direct of korte tijd na de geboorte) een uniek lied gemaakt. Dit liedje is gratis te downloaden op de site van www.peuteren.nl in het gedeelte Afscheid en Verlies.

Het nummer is prachtig en vol gevoel ingezongen door Wieteke van Dort , geproduceerd door Tom Pearce (onder andere gewerkt met Elton John, George Harrison, Paul McCartney en Eric Clapton) en opgenomen in The Box Studios in Katwijk. Alle partijen hebben geheel belangeloos hun medewerking aan dit mooie project verleend.

Op de site van www.peuteren.nl wordt uitgebreide aandacht besteed aan het onderwerp afscheid en verlies. ‘Een bewuste keuze,’ volgens Marion Middendorp (hoofdredacteur van Peuteren.nl). Enige jaren geleden ondervond zij zelf – na het overlijden van haar zoontje – het gemis aan goede informatie. ‘Wanneer je zwanger bent is er volop informatie te vinden, maar zodra de zwangerschap niet eindigt in een roze wolk van geluk, kun je bij de meeste sites niet meer terecht. Het ontstaan van Peuteren.nl is een bewuste keuze geweest het anders te doen. Natuurlijk is er volop leuke en algemene informatie te vinden, maar daarnaast schenken wij ook net zoveel aandacht aan de moeilijkere onderwerpen, zoals afscheid en verlies.’

Het ontstaan van het afscheidslied
Al vanaf het begin kunnen de bezoekers van Peuteren.nl opgeven welke muziek zij tijdens de uitvaart van hun kindje hebben gedraaid – of nog gaan draaien. Deze lijst vormt tevens weer een inspiratiebron voor andere ouders. Het viel Marion op dat op deze lijst nagenoeg geen liedjes staan die de lading écht dekken, een groot gemis. Voor sommige ouders is het regelen van een mooie uitvaart het enige dat zij (nog) voor hun kindje kunnen doen. Dat wil je dan natuurlijk zo goed mogelijk doen.
Zo ontstond het idee van dit speciale lied. Er was ook weinig overtuiging voor nodig om Jan Knetsch, Patrick Schouten en Marco Knetsch (componisten van KSK Productions), Wieteke van Dort, Tom Pearce en The Box Studios bereid te vinden hieraan mee te werken. Hetgeen zij direct vol enthousiasme deden, en geheel op vrijwillige basis.

Het begin maar niet het einde
Een liedje over dit onderwerp en speciaal geschreven om gratis beschikbaar te stellen, is uniek. Het nummer ‘Toch hoor jij er altijd bij’’ is niet bedoeld alleen te blijven. De samenwerking tussen Peuteren.nl en KSK productions zal worden gecontinueerd en geintensiveerd zodat er uiteindelijk meer nummers zullen ontstaan, met als ultiem doel een complete afscheidcd.
Naast het aanbieden van de gratis download aan nabestaanden, hopen wij ook een gesprek op gang te brengen over kinderuitvaarten. Wij constateren jammer genoeg nog steeds, dat op dit onderwerp een taboe ligt. Terwijl het juist zo belangrijk is dat ouders goed worden geinformeerd over alle mogelijkheden! Afscheid nemen kun je immers maar één keer…

Download songtekst en/of mp3 *
* Het is niet mogelijk het liedje elders als gratis download aan te bieden. Mocht je bezoekers of lezers willen wijzen op het bestaan van dit liedje, dan kun je dit doen middels een link naar deze pagina http://www.peuteren.nl/afscheid/muziek_afscheid_baby.php.

Betaalde download: Help mee!
Naast de mogelijkheid het liedje gratis te downloaden kan er ook gekozen worden voor een betaalde download (Legal Download). De opbrengsten van deze downloads zullen worden gebruikt voor het uitbrengen van een gratis informatieboekje voor ouders na het overlijden van hun kindje. Afscheid nemen kun je maar één keer, dat moet zo zorgvuldig mogelijk kunnen gebeuren. Een mooie, persoonlijke uitvaart regelen voor je kindje, kan alleen als je weet wat er allemaal mogelijk is. Wij hopen met dit boekje (vrijblijvend en objectief) jonge ouders te informeren zodat ze - op een voor hun - juiste en liefdevolle wijze afscheid kunnen nemen van hun overleden kindje. Soms is dit het enige dat ouders voor hun kindje kunnen doen...
Download hier de betaalde versie en steun hiermee dit goede doel!

Wat is Peuteren.nl?
Peuteren.nl bestaat sinds begin 2007 en is door de bezoekers met veel enthousiasme ontvangen. Nog geen drie jaar later bezoeken maandelijks zo’n 180.000 tot 200.000 bezoekers de site. Peuteren.nl is een interactieve website met als thema’s: zwangerschap, baby’s en peuters en gaat door waar anderen stoppen!

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE