Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws NOVEMBER 2008


Het Tuincolumbarium

28 november 2008

Het Tuincolumbarium

“Het Tuincolumbarium” is een prachtig monument waarin u uw urn van uw dierbare kunt plaatsen en eren.


27 november 2008

Ingezonden brief: Slecht ter been? Handy Car(e) te Leen

Mijn buurman (78 jaar) had een crematie bij crematorium Daelwijck in Utrecht. Zijn zwager was zeer slecht ter been. Hij kon met moeite de afstand , parkeerplaats- crematorium overbruggen. Omdat hij via mij het project Handy-Car(e) kent vroeg hij mij waarom daar geen stoelen op de parkeerplaats staan. Bij navraag bleek dat er wel een stoel ergens in het gebouw aanwezig zou zijn. Dit is nu precies het probleem.


25 november 2008

Muziek Nederlandse artiesten populair tijdens uitvaart

Yarden uitvaartorganisatie hield onlangs de Uitvaartwensendag. Muziek was het centrale thema. Yarden heeft via het internet Nederlanders gevraagd welk nummer op hun uitvaart gedraaid moet worden. Hieruit blijkt dat Nederlandstalige muziek de voorkeur geniet bij 30% van de stemmers. Daarnaast valt op dat de keuze steeds breder wordt. Van Metallica tot Verdi en van Jeroen van de Boom tot DJ Tiësto.


Memoria Media genomineerd voor LiveWIRE Young Business Award

24 november 2008

Memoria Media genomineerd voor LiveWIRE Young Business Award

EINDHOVEN – Het Eindhovense bedrijf Memoria Media is genomineerd voor de LiveWIRE Young Business Award 2008. Memoria Media heeft zich gespecialiseerd in registraties van uitvaartdiensten voor dvd en live-internetuitzendingen. In een crematorium of uitvaartcentrum is een camerasysteem geïnstalleerd dat tijdens de uitvaartdienst volledig op afstand wordt bestuurd door een regisseur. Dat zorgt ervoor dat er geen cameramensen aanwezig hoeven te zijn en de emotie niet verstoord wordt.


24 november 2008

Vrijdagavond 19 december: Lichtjesavond op de begraafplaats Leijsenakkers (Oosterhout)

Op vrijdagavond 19 december aanstaande van 18.00 tot 20.00 uur organiseert de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout, in samenwerking met Dela Uitvaartverzorging, een lichtjesavond op de begraafplaats Leijsenakkers aan de Veerseweg. Familieleden, vrienden en belangstellenden kunnen dan brandende kaarsjes op de graven plaatsen als warme herinnering aan hun dierbaren. Alle hoofdpaden van de begraafplaats zullen verlicht worden door fakkels. In de aula van het uitvaartcentrum zal muziek klinken en wordt een warm drankje aangeboden.


Nieuwe adverteerder op GroeneUitvaart.nl: 'groene' uitvaartkisten van Monuta: 'Den' en 'Beuk'

20 november 2008

Nieuwe adverteerder op GroeneUitvaart.nl: 'groene' uitvaartkisten van Monuta: 'Den' en 'Beuk'

Voor steeds meer Nederlanders is duurzaamheid een belangrijk thema. Ook voor Monuta. We ontwikkelden twee 'groene' uitvaartkisten 'Den' en 'Beuk. Ze zijn gemaakt van Nederlands hout uit de bossen van Staatsbosbeheer. Dat hout voldoet aan de FSC-standaard voor verantwoord bosbeheer.


Thanatorama

20 november 2008

Thanatorama

'U bent vanochtend overleden. Wilt u weten wat er nu gaat gebeuren?' Met deze morbide boodschap nodigt de interactieve webdocumentaire Thanatorama.com de kijker uit om op onderzoek te gaan. Geleid door zijn eigen nieuwsgierigheid speelt de kijker de 'dode' hoofdrolspeler in een fotoverhaal over begrafenisondernemers, kistenmakers en ceremoniemeesters.


Rond de dood

17 november 2008

Rond de dood

Wat kan de kerk betekenen bij overlijden en uitvaart? Daarover gaat het boekje Rond de dood. Het geeft informatie over de rol van geloof en kerk als iemand sterft, bij het voorbereiden van de uitvaart en bij de uitvaart zelf. Ernstig zieken, nabestaanden, protestantse en katholieke pastores vertellen over hun ervaringen en benadering. Rond de dood is geschikt om uit te delen aan mensen die informatie willen over de mogelijke rol van de kerk bij een uitvaart.


17 november 2008

Renovatie Uitvaartcentrum Myosotis te Weesp bijna afgerond

Deze week wordt de renovatie van Uitvaartcentrum Myosotis afgerond.
Het geheel vernieuwde uitvaartcentrum biedt een warme, huiselijke sfeer waar mensen in alle rust afscheid kunnen nemen. Sobere, functionele ruimtes hebben plaats gemaakt voor een warme inrichting met huiselijke kleuren. Volgens de filosofie van Myosotis moet de omgeving nabestaanden niet verdrietiger maken, maar hen juist helpen bij de draad van het leven weer op te pakken. Een mooie omgeving draagt daaraan bij, het is een eerste fijne herinnering.


17 november 2008

Alles over afscheid en uitvaart in Sevenum

Na het succes van de 1ste Noord-Limburgse Uitvaartbeurs in 2006, zal op zondag 8 maart 2009 de tweede Noord-Limburgse Uitvaartbeurs worden georganiseerd in zalencentrum de Wingerd in Sevenum. Er zijn wel belangrijke verschillen met betrekking tot de voorgaande editie: Deze beurs zal groter van opzet worden en zal ook uitgebreid worden met andere zaken, zoals de paranormale wereld.


17 november 2008

Consument verprutst belastingaftrek bij uitvaartkoopsom

OUDERKERK AAN DE AMSTEL, 20081118 -- Vanaf 1 januari 2009 worden de uitvaartkosten geschrapt als fiscale aftrekpost. Duizenden belastingbetalers pikken dit voordeeltje nog even mee, althans dat denken ze.


Volgens Geijsel Adviesgroep uit Ouderkerk aan de Amstel draait deze korte hype voor veel mensen straks op een teleurstelling uit als ze van de fiscus vernemen dat de betaalde koopsom toch niet aftrekbaar blijkt te zijn.


14 november 2008

Keurmerk uitvaartzorg: nieuwe groep van 22 uitvaartondernemingen

Tilburg, 14 november – de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg heeft donderdag 13 november jl. 22 uitvaartondernemingen gecertificeerd als nieuwe houders van het Keurmerk uitvaartzorg. Dit gebeurde in aanwezigheid van een groot deel van de Nederlandse uitvaartbranche tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de organisatie in Hotel Schiphol A4 te Hoofddorp.


14 november 2008

Sinterklaas op Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen

Op zondag 30 november is Sinterklaas van 16.30 tot 17.30 uur in Hoeve Ysendoorn op Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen, Kamperfoeliestraat 2a, Den Haag. Op deze manier wil Sint iets extra’s doen voor kinderen die iets verdrietigs hebben meegemaakt. Hij is aanwezig voor kinderen die in Hoeve Ysendoorn hun schoen hebben gezet. Dit kan van zondag 23 november tot en met vrijdag 28 november van 9.00 tot 17.00 uur. Kinderen die wel hun schoen zetten, maar 30 november niet bij de Sint kunnen komen, kunnen hun ‘gevulde’ schoen tot 5 december weer ophalen.


14 november 2008

Erfrecht in Venray

Yarden Vereniging rondom het levenseinde organiseert een gratis toegangkelijke informatieavond over Erfrecht en nalatenschap.


14 november 2008

Zes Monuta franchisenemers krijgen een Keurmerk

Deze week krijgen zes Monuta franchisenemers het Keurmerk Uitvaartzorg. Een belangrijke stap in de nog verdere professionalisering van de franchisetak van Monuta, waardoor nabestaanden nog meer zekerheid en bescherming hebben bij de keuze van een uitvaartondernemer.


14 november 2008

Kosten uitvaart niet meer fiscaal aftrekbaar

De aftrekregeling voor buitengewone lasten verdwijnt. In 2008 betaalt de belastingdienst voor het laatst mee aan een uitvaartverzekering. Nederlanders maken massaal gebruik van deze mogelijkheid om hun uitvaart eenvoudig en in één keer te regelen en zo enkele duizenden euro’s te besparen. Monuta zag de afgelopen maanden meer dan een verdubbeling in het aantal gesloten verzekeringen.


Asverstrooiing per zeppelin

13 november 2008

Asverstrooiing per zeppelin

Heeft Aqua-Omega al de Asvuurpijl in het ASsortiment, is recent de verstrooiing per Heliumballon erbij gekomen, biedt Aqua-Omega nu als noviteit Asverstrooiing per ZEPPELIN aan. De eerstvolgende vluchten staan gepland voor juni 2009.


Nieuws van Aqua Omega Asverstrooing

13 november 2008

Nieuws van Aqua Omega Asverstrooing

Het Oostvoornse bedrijf Aqua Omega Asverstrooiing is gespecialiseerd in het asbestemmingsmogelijkheden waaronder asverstrooiingen, al dan niet in het bijzijn van de nabestaanden. Tevens werkt het bedrijf voor een groot deel van de Nederlandse crematoria. Aqua Omega breidt haar dienstenaanbod uit met nieuwe innovatieve mogelijkheden!


13 november 2008

DELA knapt herinneringskampen op

Eindhoven, 13 november 2008 – Op vrijdag 14 november helpen zo’n 200 medewerkers van DELA bij onderhoudswerkzaamheden aan de herinneringskampen Amersfoort, Vught en Westerbork. Om belangrijke herinneringen uit de geschiedenis levend te houden, zetten zij de schouders eronder om deze monumenten onder handen te nemen.


12 november 2008

Landelijke Nabestaandendag

Tussen 10.00 - 17.00 uur gratis voor u toegankelijk, omdat deze dag
helemaal om ú gaat. U bent van harte welkom bij die onderdelen
waarnaar uw interesse uitgaat en als u dat wilt: de gehele dag!


Condoleance.nl overschrijdt 2 miljoen bezoeken in 2008

11 november 2008

Condoleance.nl overschrijdt 2 miljoen bezoeken in 2008

Condoleance.nl, de populaire site voor online gedenken en condoleren, heeft dit jaar alleen al meer dan 2.000.000 bezoeken geregistreerd. Vandaag registreerde de site om precies te zijn het 2.016.658-ste bezoek! Sinds de oprichting in januari 2001 zijn er maar liefst 10.736 registers aangemaakt. Veruit het grootste deel van de registers (10.584 registers ofwel 98.6%) is aangemaakt door mensen die in eigen kring iemand hebben verloren. In totaal zijn er 152 registers (1.4% van het totaal) voor bekende Nederlanders.


Bestel nu het boekje

9 november 2008

Bestel nu het boekje "Funeral Humour from Holland"

Cartoons met een lach en een traan! 30 tekeningen geinspireerd door de uitvaart branche. Dit gebonden boekje is uitgegeven door, en exclusief te bestellen bij: Van der Heden IRU (Internationaal Rouwvervoer en Uitvaartverzorging).


6 november 2008

Mr. KARIN BEEN NIEUWE OMBUDSMAN UITVAARTWEZEN

Mevrouw Mr. Karin Been (1957) is met onmiddellijke ingang, door het bestuur van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen, benoemd tot ombudsman. Zij volgt de heer Mr. Drs. Drs. G. Morren op, die sinds 1 juni 2002 deze functie heeft bekleed.


6 november 2008

14 december 2008 Wereldlichtjesdag 2008: herdenking voor overleden kinderen

Op zondagavond 14 december 2008 gaat op Wereldlichtjesdag een cirkel van licht rond de wereld. In elke tijdzone worden om 19.00 uur kaarsen voor overleden kinderen gebrand onder het motto: dat hun licht mag blijven schijnen.


Belangrijke aanwinst voor Museum Tot Zover

5 november 2008

Belangrijke aanwinst voor Museum Tot Zover

Een collectie van zeven urnen ontworpen door Maria van Kesteren vormt de nieuwste aanwinst van Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover. Het betreft een schenking van Tjalling Wolthuis, producent van gedenksieraden, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het bedrijf. Ook de kunstenaar is dit jaar 75 geworden. De schenking werd aan het museum gedaan op 17 oktober in Gorinchem tijdens de Vakbeurs Uitvaart 2008 en ze zijn vanaf vandaag te zien in het museum.


Allerzielen Alom winnaar van de Yarden Prijs 2008

5 november 2008

Allerzielen Alom winnaar van de Yarden Prijs 2008

Onder de Nederlandse bevolking ontstaat steeds meer behoefte aan het in openheid en gezamenlijkheid herdenken van overledenen. Allerzielen, de dag waarop van oudsher de gelovige zielen worden herdacht, krijgt meer en meer de status van een dag waarop iedereen overledenen kan herdenken of men nu gelovig is of niet. Allerzielen Alom won op zaterdag 1 november 2008 de Yarden Prijs voor de vernieuwende manier waarop dit kunstproject omgaat met het herdenken van de doden en de rituelen daar omheen.


4 november 2008

1 op de 6 jongeren weet niet of en hoe ze verzekerd zijn

Steeds meer Nederlanders hebben specifieke wensen over de invulling van hun uitvaart. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Monuta naar trends en behoeften rondom uitvaart. In Nederland is ruim 70% verzekerd. Er zijn echter grote verschillen. Opvallend is de onwetendheid bij jongeren.
Ze weten niet of en hoe ze verzekerd zijn.


Bewoners tehuis Stuyvenburg naar Efteling door Monuta Charity Fund

4 november 2008

Bewoners tehuis Stuyvenburg naar Efteling door Monuta Charity Fund

Aankomende zaterdag gaat er een afdeling van verzorgingstehuis Stuyvenburg uit Bergen op Zoom naar de musical The Sound of Music in de Efteling. Van het goededoelenfonds Monuta Charity Fund heeft men € 1500 gekregen om een leuke dag ervan te maken.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >