Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws FEBRUARI 2008


Nieuwe adverteerder: Crematorium Amersfoort  (Amersfoort)

28 februari 2008

Nieuwe adverteerder: Crematorium Amersfoort (Amersfoort)

Het crematorium wordt gekenmerkt door een sobere en ingetogen uitstraling, waarin het daglicht een belangrijke rol speelt.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de verschillende overtuigingen van nabestaanden. Zo is de crematieruimte door middel van een patio gescheiden van de grote aula en de ontvangstruimtes, zodat niet iedereen geconfronteerd hoeft te worden met cremeren. Verschillende religieuze en culturele groepen kunnen in deze ruimtes op hun eigen manier afscheid nemen van de overledene.

Klik hier voor meer informatie.

Crematorium Amersfoort is ook te vinden op http://www.uitvaartkaart.nl en www.uitvaartsite.nl.


Monuta sponsor van uitvaart.nl

27 februari 2008

Monuta sponsor van uitvaart.nl

Monuta sponsort uitvaart.nl. Twee uitvaartspecialisten vinden elkaar in deze samenwerking. Monuta is autoriteit op het gebied uitvaartzorg en –verzekeringen in Nederland. Uitvaart.nl is dat als het gaat om uitvaartinformatie op internet.


26 februari 2008

Rouwzorgtraining voor ervaren hulpverleners april 2008

De Landelijke Stichting Rouwbegeleiding (LSR) organiseert jaarlijks diverse trainingen en themadagen op het gebied van rouw en rouwzorg.

Graag vragen wij uw aandacht voor de volgende training:Training Nabijblijven voor ervaren hulpverleners vanaf woensdag 2 april 2008

(nog enkele plaatsen beschikbaar)


Nieuwe site Uitvaartkaart.nl schot in de roos!

25 februari 2008

Nieuwe site Uitvaartkaart.nl schot in de roos!

De relatief nieuwe internetsite www.uitvaartkaart.nl heeft in minder dan 1 jaar tijd al bijna 30.000 bezoekers getrokken. Kennelijk valt de (geo)grafische manier van presenteren in de smaak bij consumenten. En .... bij adveerders want vandaag ontving exploitant Uitvaart.Com de 281e aanmelding van een uitvaartonderneming en het 67e crematorium!


23 februari 2008

1 maart uitvaartbeurs in Enschede

Zaterdag 1 maart vindt in Enschede de Twentse uitvaartbeurs plaats. Ruim 65 exposanten laten met hun producten en diensten een gevarieerd beeld zien van de ontwikkelingen.


Margaret Stroebe LSR-hoogleraar Verliesverwerking

20 februari 2008

Margaret Stroebe LSR-hoogleraar Verliesverwerking

De Landelijke Stichting Rouwbegeleiding (LSR) is bijzonder verheugd te kunnen melden dat aan de Universiteit Utrecht vanwege de LSR een bijzondere Leerstoel Verliesverwerking is gevestigd. Namens de LSR is Margaret Stroebe met ingang van 1 januari 2008 bij de Faculteit Sociale Wetenschappen benoemd tot bijzonder hoogleraar Verliesverwerking. Stroebe is reeds als onderzoeker en hoofddocent verbonden aan de vakgroep Klinische Psychologie van de Universiteit Utrecht .


Zorg in de laatste levensfase.

18 februari 2008

Zorg in de laatste levensfase.

Zieke mensen die gaan sterven, willen die laatste fase van hun leven graag thuis of in een Hospice doorbrengen. Afscheid nemen van het leven in een vertrouwde omgeving.
Kan de directe omgeving dat aan? Voor familie en vrienden is het vaak erg zwaar om 24 uurs zorg te bieden. En wat als dat niet kan? Zijn er alternatieven in de vorm van hulpverlening? En zo ja, hoe regel je dat dan?


De natuur van dode dieren

18 februari 2008

De natuur van dode dieren

Dode dieren in de natuur zijn onmisbaar. Als voedsel voor bijvoorbeeld dassen, raven en muizen, maar ook laten kadavers een breed scala aan insecten en paddestoelen in hun - slinkende - kielzog achter.

‘Natuurlijke recycling’ van dieren vormt daarmee een groot goed voor de natuur. Maar wat vindt het Nederlandse publiek? Hoe ervaart u het om tijdens een wandeling in uw favoriete natuurgebied een dood dier tegen te komen? Als walgelijk of waardevol?


Ook Anoubis-Uitvaartnetwerk klaagt bij de NMa over naturaverzekeraars

15 februari 2008

Ook Anoubis-Uitvaartnetwerk klaagt bij de NMa over naturaverzekeraars

Het bestuur van Anoubis-Uitvaartnetwerk, de nieuwe vereniging van en voor kleine zelfstandige uitvaartondernemers, heeft de NMa een brief gestuurd t.b.v. het vooronderzoek dat deze instantie heeft ingesteld naar (natura-)uitvaartverzekeringen en de concurrentieverhoudingen in de uitvaartbranche. Deze brief sluit naadloos aan bij de belangenbehartigingstaak van Anoubis. Daarnaast hebben ook diverse Anoubis-leden individueel gereageerd.


15 februari 2008

Wijding uitbreiding Rooms-Katholieke begraaplaats Eikelenburg

De grond op het nieuwe gedeelte van de rooms-katholieke begraafplaats van Yarden Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 in Rijswijk, wordt gewijd. Op maandag 25 februari zal de deken van Den Haag, de hoogeerwaarde heer dr. A.J.M. van der Helm, deze zegening verrichten. Belangstellenden zijn vanaf 14.00 uur van harte welkom. Allereerst is er in de aula van Yarden Begraafplaats Eikelenburg een kerkdienst, waarna het grafveld gewijd wordt.


15 februari 2008

Open Dagen Yarden Crematorium Schagerkogge op 17 en 24 februari a.s.

Op zondag 17 en zondag 24 februari houdt Yarden Crematorium Schagerkogge, Haringhuizerweg 3 in Schagen, open dagen voor het publiek. Het crematorium heeft een aantal uiterlijke veranderingen ondergaan. Het nieuwe interieur maakt wat los bij bezoekers. Tijdens de open dagen, van 11.00 en 16.00 uur, kunnen belangstellenden het vernieuwde crematorium bezichtigen. Daarnaast is er een informatiemarkt met onder meer rouwvervoer, rouwkoets en een glasblazer die nagedachtenisvormen toont. Tevens kunnen zowel kinderen als volwassenen post maken en versturen naar nabestaanden via ‘passiepost’.


15 februari 2008

DA VINCI CODE IN YARDEN CREMATORIUM VENLO-BLERICK

Op dinsdag 19 februari aanstaande houdt kunsthistorica drs. Karin Braamhorst een audiovisuele presentatie over de Da Vinci Code in Yarden Crematorium Venlo-Blerick, Grote Blerickse Bergenweg 30 in Venlo. De presentatie - naar aanleiding van de wereldwijde bestseller van Dan Brown - duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Braamhorst gaat in op de werken van Leonardo da Vinci, geheime genootschappen en het bestaan van een heilige graal. De kunsthistorica behandelt op humorvolle wijze de zin en onzin van de beweringen in boek en film.


Nieuwe adverteerder: Administratiekantoor Crematoria BV te Best

13 februari 2008

Nieuwe adverteerder: Administratiekantoor Crematoria BV te Best

Het Administratiekantoor beheert de volgende crematoria:Crematorium Uden te Uden
Crematorium Schollevaar te Capelle aan den IJssel
Crematorium De Ommering te Spijkenisse
Crematorium Rosmalen te Rosmalen
Crematorium Rhijnhof te Leiden
Voor meer informatie, zie http://www.crematoriabest.nl


Nieuwe adverteerder: Uitvaartverzorging Jan de Wit & Zn (Etten-Leur)

13 februari 2008

Nieuwe adverteerder: Uitvaartverzorging Jan de Wit & Zn (Etten-Leur)

Voor het verzorgen van een begrafenis en crematie volledig afgestemd op uw wensen. Ook kunt u bij ons terecht voor een uitvaartverzekering op maat. Als zelfstandige uitvaartverzorging kunnen wij u een uitstekende service bieden met alle bijbehorende diensten. Voor meer informatie, ga naar
http://www.jandewit-zn.nl/.

Uitvaartverzorging Jan de Wit & Zn is ook te vinden op Uitvaartkaart.nl en Uitvaartsite.nl.


Ongerust over darmkanker? Kijk op www.darmkanker.info

12 februari 2008

Ongerust over darmkanker? Kijk op www.darmkanker.info

De vernieuwde website www.darmkanker.info is online. Nieuw op de website is aandacht voor preventie: risicofactoren en het belang van vroege opsporing. Iedereen kent wel iemand die darmkanker heeft. Het is dan ook de tweede meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Jaarlijks wordt de diagnose bij 10.000 Nederlanders gesteld.


Nieuw kunstwerk op Selwerderhof

11 februari 2008

Nieuw kunstwerk op Selwerderhof

Wethouder Jannie Visscher onthult donderdagmiddag 14 februari om 16.00 uur op begraafplaats Selwerderhof het kunstwerk ‘Krullend Lint’van beeldend kunstenaar Maaike Bokma. Het kunstwerk bevindt zich op de kinderbegraafplaats. Het heeft zowel een functioneel als esthetisch doel. ‘Krullend Lint’ komt voort uit het stimuleringsprogramma ‘Kunst op Maat’.


10 februari 2008

HET LEVEN GAAT DOOR?

We horen steeds vaker over bijnadoodervaringen (BDE). Maar wat is nou precies een BDE?
Hierover bestaan veel misverstanden. Yarden Vereniging Overijssel probeert hier opheldering over te geven tijdens een bijeenkomst onder de titel;


Nieuwe adverteerder: Begraafplaats en Crematorium Rotterdam Hofwijk

7 februari 2008

Nieuwe adverteerder: Begraafplaats en Crematorium Rotterdam Hofwijk

Crematorium Hofwijk in Overschie is het enige gemeentelijke crematorium in Rotterdam en wordt gekenmerkt door een markant gebouw, omgeven door groen en uitzicht biedend op een fraaie waterpartij.

De aula’s en koffiekamers zijn geschikt voor groepen van 150 tot 500 belangstellenden.
Op het terrein van begraafplaats Hofwijk bevinden zich smaakvol aangelegde urnentuinen en urnenmuren (columbariums), waar de urn van de overledene een eigen plaatsje kan krijgen. Ook beschikt Hofwijk over een strooiveld met herdenkingszuilen.
Voor meer informatie, zie deze website.

Begraafplaats en Crematorium Rotterdam Hofwijk is ook te vinden op www.uitvaartkaart.nl en www.uitvaartsite.nl.


6 februari 2008

Zaterdag 1 maart : Uitvaartbeurs in Enschede

Zaterdag 1 maart vindt in Enschede de Twentse uitvaartbeurs plaats. Ruim 65 exposanten laten met hun producten en diensten een gevarieerd beeld zien van de ontwikkelingen.


Stekker uit het Internetreserveringssysteem voor crematoria en begraafplaatsen

5 februari 2008

Stekker uit het Internetreserveringssysteem voor crematoria en begraafplaatsen

Het pilot-project van een reserveringssysteem voor crematoria en begraafplaatsen is gestaakt. Op website van het Shared Service Center - Crematoria en begraafplaatsen (www.ssc-cb.nl) is inmiddels niets meer te zien, behalve de powerpoint presentatie waar het een aantal jaren geleden mee begon.


1 februari 2008

Grafdelvers of goudzoekers? Uitvaartondernemingen onder de loep genomen vrijdag a.s. bij In de Knip

Wat mag u van een uitvaartondernemer verwachten? Hoe kan het zijn dat de prijzen voor crematie bij uitvaartondernemers onderling zo veel verschillen? Is dit gewoon marktwerking of maken sommige ondernemers gebruik van de situatie?
Heeft het zin om als nabestaanden meerdere offertes op te vragen?

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >