Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MAART 2017

vrijdag 31 maart 2017

Drie speciale namen in herinneringsboom bij opening crematorium Veldhoven

De namen van Jenny Dillen – Baetslé, José Visser en Willy Braken zijn vrijdagmiddag (31 maart) onthuld als eerste namen in de herinneringsboom van crematorium Veldhoven. Dit gebeurde tijdens de officiële opening van het crematorium. Zaterdag 1 april is de open dag van 12.00 tot 16.00 uur voor het publiek.

Lees verder


vrijdag 31 maart 2017

Nieuwbouw voor Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen

Afgelopen maandag is gestart met de verbouwing van Yarden Uitvaartcentrum, Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen. De gebouwen op het terrein met daarbij het historische pand Hoeve Ysendoorn maken plaats voor een nieuw multifunctioneel centrum.

Lees verder


vrijdag 31 maart 2017

Yarden leert kinderen met de dood omgaan in Dierenpark Amersfoort

Uitvaartorganisatie Yarden heeft vandaag ‘de dood’ bespreekbaar gemaakt voor scholieren uit de bovenbouw van basisschool De Notenbalk uit Harmelen. Olifantenexpert Marjo Hoedemaker liet kinderen via een excursie bij de olifanten kennis maken met afscheid nemen, de dood en rouw. Het tripje werd extra bijzonder omdat olifant Indra een paar dagen geleden is bevallen van een kleine reus, wier naam vanochtend door de burgemeester werd onthuld: Yunha.

Lees verder


vrijdag 31 maart 2017

Persoonlijk muziektheater over de dood bij “ Theater de Huiskamer “

De ‘Reality Revue’ van Groenteman & Vrouw (Jan Groenteman en Kiki Jaski) is toegankelijk muziektheater over de rauwe kantjes van het leven. ‘Broertje dood’ is een montage van liedjes, scènes en sketches rondom de dood. Daarin maken de persoonlijke verhalen van de dertienjarige Jan het meeste indruk.

Lees verder


donderdag 30 maart 2017

DELA opent in november de deuren van het vernieuwde crematorium Rhijnhof

De verbouwingswerkzaamheden in het crematorium Rhijnhof gaan maandag 3 april van start. Het crematorium ondergaat een grote metamorfose; het hele interieur krijgt een eigentijdse uitstraling en het gebouw wordt uitgebreid met een uitvaartcentrum met twee rouwkamers en een verzorgingsruimte. In november 2017 opent het vernieuwde crematorium de deuren.

Lees verder


woensdag 29 maart 2017

‘Teveel’ laatste eer in het verkeer

Gelet op de verkeersregels zijn Nederlanders erg tolerant als het gaat om de rouwstoet. Bijna tachtig procent van de weggebruikers zegt waar mogelijk voorrang te verlenen aan de hele stoet ongeacht de verkeersregels die gelden. De lijkwagen kan ook op minder steun van die regels rekenen dan we denken. Dat blijkt uit onderzoek van Nuvema uitvaartverzekeraar.

Lees verder


dinsdag 28 maart 2017

Leden uitvaartvereniging verbouwen uitvaartcentrum Nieuwleusen

In Nieuwleusen werken elf bouwbedrijven samen aan de verbouwing van het uitvaartcentrum aan de Dr. Smitslaan. De bouwbedrijven bestaan uit ondernemers die allemaal lid zijn van de Onderlinge Begrafenisvereniging Nieuwleusen e.o. U.A, dat meldt de Stentor.

Lees verder


dinsdag 28 maart 2017

Video: Monuta gaat ontwerp crematorium Alkmaar niet aanpassen

Monuta komt niet tegemoet aan de wens van de Stichting Behoud Historisch Landschap om het ontwerp van het crematorium aan te passen. De stichting vindt het ontwerp niet in het landschap passen, maar Monuta vindt juist dat dat wel het geval is, dat meldt NH Nieuws.

Lees verder


dinsdag 28 maart 2017

Zeven aluminium grafbekistingen gestolen op begraafplaats Den Haag

Op begraafplaats Nieuw Eijkenduinen zijn zeven aluminium grafbekistingen gestolen. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen zaterdag 25 maar 15.30 uur en maandag 27 maart 07.30 uur.

Lees verder


dinsdag 28 maart 2017

Jochie mag worden begraven in kist moeder

De pas zevenjarige Filip Kwasny uit het Engelse Colchester zal op een bijzondere manier worden begraven. Het jongetje overleed vrijdag aan een ernstige ziekte. Dankzij een crowdfundingsactie kan hij worden begraven in de kist van zijn in 2011 overleden moeder, dat meldt RTL Nieuws.

Lees verder


maandag 27 maart 2017

Uniek schaalmodel crematieoven op Uitvaartbeurs Amsterdam

Hoe lang duurt een crematie? Hoe warm is het in een crematieoven? Waarom zie je geen zwarte rook boven een crematorium? Is alle as in de urn van oma of zit er ook as van andere overledenen in de urn? Het zijn zomaar een aantal vragen die regelmatig worden gesteld aan medewerkers uit de uitvaartbranche. Tijdens Uitvaartbeurs Amsterdam kunnen bezoekers alles te weten komen over cremeren.

Lees verder


maandag 27 maart 2017

Leiderdorp wederom duurste begraafplaats

Wie een laatste rustplaats op de algemene begraafplaats in Leiderdorp wenst, zal flink in de buidel moeten tasten: een eigen graf met een huurperiode van 30 jaar kost daar € 7.909,- . Daarmee heeft de Zuid-Hollandse gemeente, evenals vorig jaar, de duurste begraafplaats van Nederland.

Lees verder


maandag 27 maart 2017

Crematiepercentage 2016 iets lager dan in 2015

Ten opzichte van 2015 is het percentage crematies in Nederland vorig jaar nagenoeg gelijk gebleven. In 2016 was het crematiepercentage 63,1. In 2015 bedroeg het crematiepercentage 63,33 procent. Daarmee is voor het eerst in jaren een (minimale) daling van het crematiepercentage te zien. Het aantal crematies is wel weer toegenomen.

Lees verder


vrijdag 24 maart 2017

Video: Nederlandse crematie-installatie producent DFW Europe nu ook actief in Zweden

DFW Europe heeft haar markt uitgebreid naar Zweden. Eind 2016 is een start gemaakt met de levering en installatie van een 4-tal crematie-installaties van het type DFW6000 aan crematorium Göteborgs Kyrkliga Samfallighet, te Göteborg, Zweden. Het totale installatieproces wordt aangepast aan de voortgang van de bouw.

Lees verder


vrijdag 24 maart 2017

RvS zet licht op groen voor crematorium Alkmaar

Er is een einde gekomen aan een jarenlange juridische procedure rond de bouw van een crematorium in Alkmaar. De Raad van State (RvS) vindt dat de gemeente Alkmaar alle procedures rond het crematorium goed heeft doorlopen. Daarom kan de bouw van het crematorium aan de Meerweg worden doorgezet, dat meldt het Alkmaars Dagblad.

Lees verder


vrijdag 24 maart 2017

Emmen laat vrouw alsnog begraven in haar woonplaats Almelo

Een 44-jarige vrouw uit Almelo die onlangs in het ziekenhuis in Emmen overleed wordt toch nog begraven in Almelo. Omdat er geen geld is voor de uitvaart van de vrouw moet de gemeente waar de vrouw is overleden (Emmen) zorgen voor de uitvaart. Emmen wilde de vrouw daarom begraven op de eigen begraafplaats, maar de verstandelijk beperkte kinderen van de overledene zouden dan niet op bezoek kunnen bij het graf van hun moeder, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 23 maart 2017

Eerste Europese resomatorium opent deuren in Engeland

Engeland krijgt er vanaf september een vorm van lijkbezorging bij: resomeren. Rowley Regis Crematorium in West Midslands laat een resomator plaatsen in het bestaande crematorium. Vanaf september kunnen Engelsen dan kiezen uit begraven, cremeren of resomeren. Het is het eerste resomatorium in Europa dat in gebruik genomen gaat worden, dat meldt www.halesowennews.co.uk.

Lees verder


donderdag 23 maart 2017

Yarden maakt de dood bespreekbaar in dierenpark

Uitvaartorganisatie Yarden maakt op donderdag 30 maart a.s. ‘de dood’ bespreekbaar voor scholieren uit de bovenbouw van De Notenbalk uit Harmelen. Met de hulp van de olifanten in Dierenpark Amersfoort wordt de dood uit de taboesfeer gehaald. Olifantenexpert Marjo Hoedemaker laat kinderen op een laagdrempelige wijze kennismaken met afscheid nemen, de dood en rouw. Kinderen leren door middel van de excursie dat de dood een onderdeel is van het leven, waar je gewoon over kan en mag praten.

Lees verder


woensdag 22 maart 2017

Boomfeestdag 2017 op begraafplaats ’t Groenedael Almelo

Op woensdag 22 maart 2017 nam de gemeente Almelo deel aan de Nationale Boomfeestdag, welke dit jaar het thema had 'Bomen Verbinden'. Dit landelijke thema is gekozen vanwege het feit dat het in 2017 25 jaar geleden is dat het verdrag van Maastricht getekend is en de Europese Unie een feit werd.

Lees verder


dinsdag 21 maart 2017

Meisje mag geld crowdfunding niet gebruiken voor behandeling ziekte

De ernstige zieke Emma wist een tijdje geleden maar liefst 55.000 euro bij elkaar te krijgen via crowdfunding. Ze vroeg mensen om een bijdrage te doen omdat ze bang was dat er geen geld zou zijn voor haar begrafenis. Maar toen het streefbedrag veel hoger uitpakte liet ze het beheren door de stichting The Last Post en dat had ze achteraf beter niet kunnen doen.

Lees verder


dinsdag 21 maart 2017

Especially for you – De doodskist als lifestyle-artikel

We kopen ons suf, maar er is één product waar niemand op zit te wachten: de doodskist. Aan de hand van productfotografie en de erotische kalenders van de Italiaanse kistfabrikant Cofani Funebri weerspiegelt de tentoonstelling Especially For You in Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover het ingewikkelde huwelijk tussen commercie en dood. Hoe verkoop je het onverkoopbare? De tentoonstelling Especially For You is van 24 maart tot en met 2 september te zien.

Lees verder


dinsdag 21 maart 2017

Docu: ‘Too young to die’ over euthanasie en zelfmoord

De nieuwe euthanasiewet zal een van de onderwerpen zijn die de komende weken op de onderhandelingstafel ligt in Den Haag. Het blijft een moeilijk onderwerp en dan vooral als het gaat om de wens om te sterven bij jonge mensen met een psychisch lijden. In de documentaire ‘To young to die’ komen betrokken aan het woord. Een van hen is de moeder van Maud die euthanasie wilde, maar dit niet kreeg. Maud pleegde uiteindelijk zelfmoord.

Lees verder


dinsdag 21 maart 2017

Ilona Molhuysen (Aker) in de spotlights

Funeral Planner Ilona Molhuysen van Aker Uitvaarten staat deze week in de spotlights bij Nieuws.nl. In een uitgebreid artikel vertelt Ilona over haar werk en jaar passie voor het vak.

Lees verder


maandag 20 maart 2017

Herinneren als ritueel groeit in populariteit

Het ritueel om een overleden dierbare te herinneren, groeit in populariteit. Dat blijkt uit de bezoekersaantallen van speciale bijeenkomsten die uitvaartverzorger en – verzekeraar coöperatie DELA bijhoudt. De opkomst bij lichtjesavonden nam in één jaar met zeven procent toe. Ook de herinneringsbijeenkomsten bleken in trek.

Lees verder


maandag 20 maart 2017

Katrien Smeyers Ritueelbegeleider van het Jaar 2017

De leden van de Landelijke Beroepsvereniging voor Ritueelbegeleiders (LBvR) hebben Katrien Smeyers uitgeroepen tot Ritueelbegeleider van het Jaar 2017. Door collega’s wordt Katrien geroemd voor de wijze waarop zij het vak van ritueelbegeleider in meer sectoren dan alleen de uitvaart in Vlaanderen op de kaart zet.

Lees verder


maandag 20 maart 2017

Begraafplaats prematuren geopend

Dit weekend is de speciale begraafplaats voor zeer vroeg overleden baby´s in gebruik genomen. De begraafplaats heeft de naam Vlinderveld gekregen en is gelegen op begraafplaats en crematorium Almere.

Lees verder


maandag 20 maart 2017

Uitspraak ombudsman: Uitvaartvereniging handelde in strijd met eigen procedure

De ombudsman voor de uitvaart heeft een nieuwe uitspraak gepubliceerd. Het betreft een klacht van een vrouw die niet tevreden is over de manier waarop de uitvaartvereniging communiceerde bij de uitvaart van haar moeder. Ook heeft de uitvaartvereniging het nagelaten om de vrouw vooraf goed te informeren op meerkosten voor extra diensten.

Lees verder


vrijdag 17 maart 2017

Serie diefstallen begraafplaats Alkmaar

Er worden de laatste weken regelmatig bronzen beelden gestolen op de algemene begraafplaats Westerweg in Alkmaar, dat meldt Alkmaar Centraal. Bij nabestaanden zorgt dit voor extra veel emotionele schade omdat het vaak gaat om hele persoonlijke beelden.

Lees verder


vrijdag 17 maart 2017

Open huis bij afscheidscentrum Sela

Op zaterdag 1 april tussen 10.00 en 16.00 zijn buurtbewoners en belangstellenden van harte welkom tijdens het open huis van afscheidscentrum Sela aan het Muziekplein 30-32.

Lees verder


vrijdag 17 maart 2017

Yarden reikt Star Award uit aan beste crematorium

Afscheidsspecialist Yarden heeft gisteravond de Star Award 2016 uitgereikt aan het best presterende Yarden crematorium van Nederland. Met deze prijs beloont Yarden klantbeleving, innovatie en professionaliteit. De eerste prijs ging naar Yarden Huis van Brabant in Oosterhout. Yarden Crematorium Haarlem is uitgeroepen tot regionale winnaar.

Lees verder


donderdag 16 maart 2017

Woning overledene gesloopt door jongeren

In februari overleed een bewoner van een vrijstaande oude boerderij bij Ommen. Terwijl zijn nabestaanden in rouw waren is de woning van de overledene compleet verwoest, dat meldt de Stentor. Alle ramen zijn ingegooid, het meubilair vernield en de auto is helemaal uit elkaar geslagen.

Lees verder


donderdag 16 maart 2017

Begraafplaats Ermelo krijgt de naam: Koningsvaren

De gemeente Ermelo riep burgers onlangs op om mee te denken over een nieuwe naam voor de algemene begraafplaats. Uit 181 inzendingen heeft de gemeente gekozen voor de naam Koningsvaren, dat meldt Ermelovannu.nl.

Lees verder


donderdag 16 maart 2017

Marlies Schoneveld start als Yarden uitvaartondernemer in Hoorn

Marlies Schoneveld start op 1 mei 2017 als franchisenemer onder de naam Yarden & Schoneveld Uitvaartzorg Hoorn en omstreken. De nieuwe Yarden franchisenemer is geen onbekende in de uitvaartbranche. Ze runt al 3 jaar haar eigen uitvaartonderneming Marlies Schoneveld Uitvaartbegeleiding in dezelfde regio.

Lees verder


dinsdag 14 maart 2017

Boomfeestdag 2017 op begraafplaats ‘t Groenedael

Op woensdag 22 maart 2017 zal de gemeente Almelo deelnemen aan de Nationale Boomfeestdag, welke dit jaar het thema heeft 'Bomen Verbinden'. Dit landelijke thema is gekozen vanwege het feit dat het in 2017 25 jaar geleden is dat het verdrag van Maastricht getekend is en de Europese Unie een feit werd.

Lees verder


dinsdag 14 maart 2017

SGP tegen asbestemming op begraafplaats

De fractie van SGP in Oldebroek heeft middels een amendement geprobeerd om te voorkomen dat er asbestemmingen komen op de begraafplaatsen in de gemeente. Het amendement van de SGP kreeg echter van geen enkele andere partij steun en daarom worden er nu ook op de begraafplaatsen in Oldebroek mogelijkheden gecreëerd voor mensen die kiezen voor crematie, dat meldt het AD.

Lees verder


dinsdag 14 maart 2017

Campagne ‘Heb je even voor mij?’ wil dood beter bespreekbaar maken

Via social media wordt van 20 tot en met 24 maart een nieuwe campagne gehouden die de dood beter bespreekbaar moet maken. De campagne is geïnitieerd door Bureau MORBidee, maar wordt in de praktijk uitgevoerd door honderden individuen, bedrijven en organisaties. Deze ‘grassroots’ wijze van werken was vorig jaar maart een groot succes.

Lees verder


maandag 13 maart 2017

Yarden & PC Hooft Almere openen begraafplaats voor overleden premature baby’s

Yarden & PC Hooft Begraafplaats en Crematorium Almere openen in samenwerking met Stichting Wensjes, de gemeente Almere en het Flevoziekenhuis op zaterdag 18 maart een Vlinderveldje voor overleden premature baby’s. Het Vlinderveld is de eerste begraafplaats in Almere waar ouders hun overleden kindje dat voor de 24ste week van de zwangerschap is overleden, kunnen begraven.

Lees verder


maandag 13 maart 2017

Terminale vrouw daagt stichting voor de rechter

De dertig jarige Emma Post heeft terminale kanker. Vorige jaar heeft ze de hulp ingeschakeld van de stichting Last Post om via crowdfunding geld op te halen voor haar uitvaart. Dit werd een groot succes want er werd 55.000 euro opgehaald. Vandaag eist ze in een kort geding bij de rechtbank in Den Haag dit geld op, maar niet voor haar uitvaart, dat meldt het AD.

Lees verder


vrijdag 10 maart 2017

Hogere sterfte onder ouderen afgelopen winter

In de winter van 2016 op 2017 zijn tot nu toe meer mensen overleden dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral onder 80-plussers was de sterfte hoger. Dit meldt het CBS in het jaarlijkse nieuwsbericht over wintersterfte, op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


vrijdag 10 maart 2017

Troostdag voor nabestaanden

Ook dit jaar organiseert Gijsje Teunissen van Charon uitvaartbegeleiding de Troostdag voor nabestaanden.

Lees verder


donderdag 9 maart 2017

Veel aandacht voor crematorium Zegestede bij Omroep Brabant

Verslaggever Floyd Aanen ging afgelopen dinsdag op bezoek bij crematorium Zegestede in Roosendaal. Hij maakte er diverse radio items met medewerkers om de luisteraars een indruk te geven van hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij het crematorium.

Lees verder


donderdag 9 maart 2017

Man sterft onder verdachte omstandigheden op begraafplaats Kleverlaan Haarlem

De politie heeft woensdagmorgen een dode man aangetroffen op begraafplaats Kleverlaan in Haarlem. De man werd gevonden in het huisje bij de zij ingang aan de Schoterweg, dat meldt het Haarlems Dagblad. De politie heeft nog geen idee of de man door geweld om het leven is gekomen of dat hij een natuurlijke dood is gestorven.

Lees verder


woensdag 8 maart 2017

Vlog: Promotie Uitvaartbeurs Amsterdam op lokale uitvaartsites

Op zaterdag 22 april aanstaande wordt de tweede editie gehouden van de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland. Vorig jaar trok de beurs bezoekers uit heel Nederland en daarom wordt de beurs nu ook actief gepromoot op de belangrijkste lokale uitvaartwebsites van Nederland! In deze vlog vertelt Mark de Klein van de uitvaartbeurs over de publiciteitscampagne…

Lees verder


woensdag 8 maart 2017

Tot tien minuten na overlijden nog hersenactiviteit meetbaar

Specialisten uit Canada hebben een bijzondere ontdekking gedaan. Ze hebben bij diverse patiënten die in het ziekenhuis waren overleden, tot tien minuten na het overlijden nog hersenactiviteit gemeten. Het gaat om zo genaamde deltagolven die te vergelijken zijn met de hersengolven bij mensen tijdens het diepste van de slaap.

Lees verder


woensdag 8 maart 2017

Video: Vrachtwagenchauffeur met vrachtwagen naar crematorium

In Nederland is heel veel mogelijk op het gebied van rouwvervoer. Er wordt wel eens gezegd dat er voor vrijwel iedereen een bij de levensstijl passend rouwvervoersmiddel is. Zo ook voor een 61-jarige vrachtwagenchauffeur die onlangs is overleden. Hij wilde met een vrachtwagen naar zijn laatste rustplaats worden gebracht.

Lees verder


woensdag 8 maart 2017

Crematorium Rotterdam-Prinsenland van de baan

De gemeente Rotterdam gaat geen vergunning verlenen voor de bouw van een crematorium op begraafplaats Oud-Kralingen, dat meldt het AD. Ook de uitbreiding van de begraafplaats is definitief van de baan.

Lees verder


dinsdag 7 maart 2017

School vraag om donaties uitvaart Amsterdams jongetje

Maandagmiddag kwam een 13-jarig jongetje in Amsterdam om het leven toen hij aanstekergas had geïnhaleerd. Zijn basisschool heeft andere ouders gevraagd om een donatie te doen omdat de ouders van de jongen geen geld hebben om hem te begraven in Marokko, dat meldt NH Nieuws.

Lees verder


dinsdag 7 maart 2017

Begraven zonder kist is niet bijzonder in Nederland

Afgelopen zaterdag zorgde een achtergelaten uitvaartkist voor de nodige commotie in Rotterdam. Een wandelaar trof tegen de avond een kist aan bij de Zuiderbegraafplaats en belde de politie. Later dit weekend werd duidelijk dat het ging om de kist van een overledene die kort daarvoor zonder kist was begraven.

Lees verder


dinsdag 7 maart 2017

Nieuw blad van de Terebinth

In het eerste nummer van de jaargang 2017 staat een nieuwe rubriek: Oud & Nieuw, waarbij wordt gekeken naar nieuwe ontwikkelingen op oude begraafplaatsen. Dat is vaak laveren tussen funeraire waarden en eigentijdse wensen.

Lees verder


dinsdag 7 maart 2017

Beschonken grafrover slaat nachten achtereen toe

De Politie heeft een grafrover aangehouden die verschillende nachten achter elkaar had ingebroken op begraafplaats Orthen in Den Bosch. De man werd op heterdaad betrapt omdat er ’s nachts agenten surveilleerden op de begraafplaats, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


maandag 6 maart 2017

Nieuwe protesten tegen komst crematorium Prinsenland

Buurtbewoners van Rotterdam-Prinsenland maken zich zorgen over de plannen om een crematorium te bouwen op begraafplaats Oud-Kralingen. Om de komst van het crematorium mogelijk te maken zouden wegen verbreed moeten worden, dat meldt RTV Rijnmond.

Lees verder


maandag 6 maart 2017

Yarden opent haar deuren tijdens de Week van Zorg en Welzijn

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn opent Yarden op acht locaties verspreid door heel Nederland haar deuren. Belangstellenden zijn van 13 tot en met 18 maart welkom op de deelnemende uitvaartlocaties voor een rondleiding en een kijkje achter de schermen.

Lees verder


vrijdag 3 maart 2017

Tweede natuurbegraafplaats Friesland stap dichter bij

De gemeente De Fryske Marren heeft ingestemd met een wijziging van het bestemmingsplan voor een stuk grond tussen Ruigahuizen en Sondel. Hierdoor kan er een natuurbegraafplaats worden gerealiseerd op de grond, dat meldt Omroep Friesland.

Lees verder


vrijdag 3 maart 2017

BAM bouwt crematorium Eelderwolde

Bouwer BAM uit Bunnik heeft de opdracht gekregen om het nieuwe crematorium in Eelderwolde te bouwen, dat meldt IEX.nl.

Lees verder


donderdag 2 maart 2017

Noorderlicht Prijs Eenvoudige verbeteringen palliatieve zorg gezocht

Wat zijn inspirerende initiatieven in de palliatieve of terminale zorg die de terminaal zieke medemens (en/of diens naasten) direct ten goede komen? Stichting Als & Dan, die zich inzet voor verbetering van palliatieve zorg, ouderenzorg en levenseindezorg, is ernaar op zoek.

Lees verder


donderdag 2 maart 2017

Crematorium Veldhoven in bedrijf

In crematorium De Hoge Boght aan de Eindhovensebaan 29 in Veldhoven vinden vanaf deze week de eerste crematies plaats. Op zaterdag 1 april is de open dag, waarbij de speciale herinneringsboom te bekijken valt

Lees verder


woensdag 1 maart 2017

Inbreker begraafplaats Roosendaal opgepakt

Dankzij een oplettende getuige heeft de politie donderdagmorgen een 20-jarige inbreker kunnen aanhouden. De man had samen met een nog voortvluchtige man ingebroken in een container op de begraafplaats aan de Kalsdonksestraat, dat meldt BN de Stem.

Lees verder


woensdag 1 maart 2017

Vlog Uitvaartbeurs Amsterdam: nieuwe coffee corner

Op zaterdag 22 april wordt de tweede editie van Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beursplattegrond zal er dit jaar iets anders uit zien dan vorig jaar. Zo is er bijvoorbeeld ruimte gecreëerd voor een grote coffee corner. Wiljan Bakker van Uitvaartbeurs Amsterdam legt uit…

Lees verder


woensdag 1 maart 2017

Den Helder onderzoekt mogelijkheid dierenbegraafplaats op algemene begraafplaats

De gemeente Den Helder gaat onderzoeken of er een dierenbegraafplaats gerealiseerd kan worden op de algemene begraafplaats Huisduinen, dat meldt het Noord-Hollands Dagblad. De raad heeft de gemeente de opdracht gegeven om te kijken of er een dierbegraafplaats aangelegd kan worden.

Lees verder


woensdag 1 maart 2017

Geen natuurbegraafplaats op Texel

De gemeente Texel ziet af van de realisatie van een natuurbegraafplaats in De Koog op Texel. De gemeente ziet ook af van het plan om een ‘gewone’ begraafplaats aan te leggen in De Koog, dat meldt de Texelse Courant.

Lees verder


woensdag 1 maart 2017

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Carpe Diem, maar met mate

Vanochtend zag ik een filmpje met prachtige beelden voorbijkomen. Een oudere man vertelt over hoe bijzonder deze dag is, omdat het leven, en dus deze dag, een geschenk is. Stop met mopperen over van alles, praat niet meer in termen van mooi of slecht weer, leef bewust, pluk de dag. We nemen het allemaal te vanzelfsprekend aan, dat cadeau, en voor je het weet is je laatste dag daar.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder