Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JUNI 2007


Open Dag Westerveld op zondag 1 juli 2007

28 juni 2007

Open Dag Westerveld op zondag 1 juli 2007

Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg te Driehuis) houdt op 1 juli 2007 een Open Dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan het publiek kennis maken met de werkwijze en dienstverlening van Westerveld. Er zijn diverse rondleidingen waarbij de bezoeker ook een kijkje áchter de schermen kan nemen. Voor de kinderen is er een speciaal programma.


M+Bracelet

27 juni 2007

M+Bracelet

De armband is vervaardigd uit zwart rubber met twee zilveren ornamenten van 1e gehalte zilver, voorzien van stempel. De armband is universeel doordat de ornamenten geschoven kunnen worden tot de juiste maat.


De M-Bracelet is een rouwarmband met twee zilveren ornamenten van 1e gehalte zilver, gestempeld voorzien van een rubberen band.


Zaterdag 30 juni: Open dag GUV Berkenhove – Crematorium in Aalten –

27 juni 2007

Zaterdag 30 juni: Open dag GUV Berkenhove – Crematorium in Aalten –

Zaterdag 30 juni wordt het nieuwe crematorium en het vernieuwde uitvaartcentrum geopend.
Na jaren voorbereiding en een bouwperiode van 10 maanden is het eindelijk zover. Een crematorium voor de regio Oost-Achterhoek is een feit. Het crematorium wordt beheerd vanuit door
GUV Berkenhove, een non-profit instelling zonder winstbejag. Dit betekent dat er gewerkt wordt met een doelstelling die het mogelijk maakt om een persoonlijke benadering te hanteren.
Voor belangstellenden wordt er zaterdag 30 juni van 13.30 uur tot 17.00 uur een open dag gehouden.


27 juni 2007

Ook EABN Uitvaartverzorging start met milieuvriendelijk concept

Nijkerk, EABN Uitvaartverzorging heeft haar assortiment uitvaartkisten uitgebreid met het milieuvriendelijke concept van Seker Uitvaart Solutions BV.
Op de uitvaartinformatiedag, 31 maart jl. in het EABN Uitvaartcentrum te Nijkerk heeft men hier al kennis mee kunnen maken.


De Laatste Eer voldoet aan hoge eisen Keurmerk Uitvaartzorg

26 juni 2007

De Laatste Eer voldoet aan hoge eisen Keurmerk Uitvaartzorg

Delft, 25 juni 2007.
Sinds juni dit jaar is Uitverzorging De Laatste Eer in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg. Het keurmerk is een initiatief van de twee toonaangevende brancheverenigingen in de uitvaartbranche en wordt, na doorlichting van de onderneming door een onafhankelijk gespecialiseerd bureau, toegekend aan een uitvaartonderneming die voldoet aan de strenge eisen die worden gesteld door de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU). Met dit keurmerk wil de branche de deskundigheid en de kwaliteit van dienstverlening op hoog niveau houden.


Pauselijke onderscheiding voor Roland Kramer van Klopper & Kramer / r.-k. begrafenisonderneming

26 juni 2007

Pauselijke onderscheiding voor Roland Kramer van Klopper & Kramer / r.-k. begrafenisonderneming

Aan Roland Kramer, eigenaar van Klopper & Kramer / r.-k. begrafenisonderneming te ’s-Hertogen-bosch is op vrijdag 22 juni de Pauselijke Onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice uitgereikt. De voor hem totaal onverwachte erkenning, werd hem toegekend voor meer als 25 jaar werkzaam te zijn in de uitvaartverzorging, het blijven handhaven van de naam r.-k. begrafenisonderneming en het met zorg uitvoeren van uitvaarten voor de verschillende kloosterordes binnen het Bisdom ’s-Hertogenbosch.


25 juni 2007

Deelnemers Stivu tevreden over de opleiding

In het kader van het kwaliteitsonderzoek kijkt de Stivu graag naar zichzelf, maar zij laten ook graag hun deelnemers naar hun kijken. De resultaten dit kwaliteitsonderzoek zijn zeer positief te noemen.


Verslag Open Dag van 7 juni jl van De Gedenkteken Specialist te Den Haag

21 juni 2007

Verslag Open Dag van 7 juni jl van De Gedenkteken Specialist te Den Haag

Na een rigoureuze verbouwing heeft De Gedenkteken Specialist® aan de Piet Heinstraat 115-117 te Den Haag op 7 juni jl. een open dag gehouden voor genodigden en belangstellenden.


20 juni 2007

Vernieuwingen Crematoria Twente

Onlangs heeft Crematoria Twente op haar vestiging in Almelo een nieuwe ontvangstkamer voor de asbestemming gerealiseerd.
In deze sfeervolle ruimte worden nabestaanden ontvangen voor de verstrooiing of bijzetting van de as van hun dierbare. Ook is het mogelijk om nabestaanden te informeren en te helpen met een keuze voor een gedenktegel, sierurn, medaillon, ring of glasreliek.


20 juni 2007

Vooraankondiging lotgenotengroep "rouw na zelfdoding"

In februari van dit jaar organiseerde Dimensie Uitvaartadvies en – begeleiding een lezing over rouw bij nabestaanden na zelfdoding. Er bleek veel belangstelling te bestaan voor deze lezing die door psycholoog Ton Baakman werd gegeven. Dit is de reden dat Ton Baakman in samenwerking met Humanitas met ingang van 25 september a..s. een lotgenotengroep in ’s-Gravendeel zal starten. Nadere aankondiging zal in augustus in de regionale pers worden gedaan. Voor meer informatie kan men nu reeds contact opnemen met Wim Stet (Humanitas), tel. 06-38207402 of Mieke van Leeuwen (Dimensie) 0186-611548


18 juni 2007

DELA behaalt een netto winst van ruim € 59 miljoen en een omzetstijging van acht procent in 2006

Eindhoven, 18 juni 2007 - In 2006 heeft DELA een netto winst van ruim € 59 miljoen en een omzetstijging van acht procent gerealiseerd. Het eigen vermogen groeide in 2006 met € 150 miljoen naar € 786 miljoen. Zowel op de markt van uitvaartverzekeringen als van uitvaartverzorging heeft DELA haar marktaandeel verder versterkt.


15 juni 2007

Onderhandelaarsakkoord CAO Crematoria

Op dinsdag 6 juni zijn partijen, betrokken bij de CAO Crematoria, na goed en constructief overleg tot een onderhandelaarsakkoord gekomen, dat met een positief advies aan de leden zal worden voorgelegd. De nieuwe CAO heeft een looptijd van 2 ½ jaar.


15 juni 2007

Herinneringsdag: en dan begint de herinnering

De geur van stamppot op een winteravond, een zomerbries, een bepaalde blik, een bloem, een vlinder, een kiekje, er zijn ontzettend veel factoren die een herinnering kunnen oproepen. Herinneringen zorgen ervoor dat iemand nooit uit het leven verdwijnt.


MUMMIE IN YARDEN CREMATORIUM SCHAGERKOGGE

15 juni 2007

MUMMIE IN YARDEN CREMATORIUM SCHAGERKOGGE

Op dinsdag 19 juni houdt egyptoloog drs. Huub Pragt een audiovisuele presentatie over de mummie van farao Toetanchamon in Yarden Crematorium Schagerkogge, Haringhuizerweg 3, Schagen. De presentatie duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Pragt laat aanwezigen kennismaken met begrafenisgebruiken uit het Oude Egypte. De oude Egyptenaren geloofden in een leven na de dood in de vorm van wedergeboorte in het eigen lichaam. Bezweringen en mummificatie moesten het lichaam intact houden. Pragt legt uit hoe balsemen in zijn werk ging en behandelt de mysterieuze en plotse dood van Toetanchamon. De farao die beroemd werd om zijn gouden sarcofaag en ongeschonden, rijke graftombe.


Uitvaarbeurs Afscheid nemen met heel je hart (Alkmaar)

14 juni 2007

Uitvaarbeurs Afscheid nemen met heel je hart (Alkmaar)

Op 16 juni wordt een bijzondere beurs gehouden in de Grote Kerk in Alkmaar. Thema is de uitvaartverzorging nieuwe stijl. Alle nieuwe mogelijkheden die er tegenwoordig zijn rondom stervensbegeleiding, rouwverwerking en de uitvaart worden met het publiek gedeeld.


Uitvaart.Com lanceert UItvaartsite.nl, de directe link naar uitvaart Nederland

12 juni 2007

Uitvaart.Com lanceert UItvaartsite.nl, de directe link naar uitvaart Nederland

Uitvaart.Com lanceert vandaag een nieuwe website gericht op consumenten op het internetadres www.uitvaartsite.nl. Anders dan Uitvaart.nl zal de nieuwe site alleen links naar bedrijven en instellingen bieden en geen aanvullende redactionele informatie zoals nieuws, agenda, vacaturebank etc. Daarmee is Uitvaartsite.nl het meest uitgebreide overzicht van links naar uitvaartbedrijven! Zo speelt Uitvaart.Com in op de groeiende populariteit van startpagina-achtige websites.


11 juni 2007

Dekkend overledenenregister door samenwerking met Monuta

Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen is een samenwerking aangegaan met Stichting Infofilter. Hierdoor krijgt het overledenenregister van de stichting een landelijke dekking. Dit voorkomt dat nabestaanden geconfronteerd worden met (ongevraagde) postreclame op naam van de overledene.


11 juni 2007

Nieuwe website: beelden van troost

Uitvaartondernemer en rouwbegeleider Maria de Greef heeft samen met fotograaf Idemargreet Kolfoort (puur fotodesign) een prachtige website gemaakt waarin (geleende) woorden en foto's samen een beeld vormen dat troostend kan zijn voor iemand die rouwt.


Nieuwe adverteerder: Crematorium Bergen op Zoom

8 juni 2007

Nieuwe adverteerder: Crematorium Bergen op Zoom

Het belangrijkste uitgangspunt van de Stichting Crematorium Bergen op Zoom is dat wij de wensen van de overledenen en/of nabestaanden optimaal respecteren. Wij doen er dan ook alles aan om onze dienstverlening voortdurend te laten inspelen op individuele, veranderende wensen. Voor meer informatie, zie www.crematoriumbergenopzoom.nl.

Stichting Crematorium Bergen op Zoom is ook te vinden op Uitvaartkaart.nl!


8 juni 2007

17 JUNI open dag op de begraafplaats gemeente Eindhoven

Op 17 juni organiseert de gemeente Eindhoven een open dag rondom begraven, rouw en asbestemming en de mogelijke keuzes daarin.

Op de open dag zullen een veertig tal exposanten informatie geven en uw vragen beatwoorden.


7 juni 2007

Grafbezoek.nl voor bezorging van bloemen

Bloemen laten bezorgen bij een graf, nabestaanden, begrafenis en/of crematie. Vanuit de hele wereld kunt u een rouw- of gedenkboeket laten bezorgen op iedere gewenste plaats. Dus ook bij een graf.


7 juni 2007

Jochum Wouda (Oosterwolde, Fr.) heeft Keurmerk Uitvaart

Het Keurmerk Uitvaart wordt alleen toegekend aan ervaren uitvaartondernemers na een strenge doorlichting van de onderneming door een onafhankelijk gespecialiseerd bureau.
Bij de selectie wordt streng toegezien op alle aspecten van de uitvaartverzorging vanaf de melding van een overlijden tot en met de belangrijke nazorg. Uitsluitend uitvaartondernemingen met een ruime ervaring komen in aanmerking voor de selectie en daarna een mogelijke toekenning.


6 juni 2007

Gezonde groei voor Monuta; Deze week eerste Duitse polis verwacht

Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen maakt een gezonde groei door. Voor het vierde jaar op rij heeft Monuta een uitstekend financieel resultaat behaald. Met een stijging van circa 22% ten opzichte van vorig jaar is het nettoresultaat uitgekomen op ruim 22 miljoen euro. Monuta breidt haar werkgebied uit en verwacht nog deze week de eerste Duitse polis te verkopen.


5 juni 2007

LOB en Monuta doen gezamelijk onderzoek naar grafkosten

De Landelijke Organisatie Begraafplaatsen en Monuta Uitvaartverzorging hebben gezamenlijk een betrouwbaar overzicht gerealiseerd van de belangrijkste tarieven op ruim 500 begraafplaatsen in Nederland. Het onderzoek omvat zowel gemeentelijke als particuliere en kerkelijke begraafplaatsen. Dankzij de deelname van ruim 80% van de LOB-leden zijn per afzonderlijke begraafplaats de kosten van een begrafenis, de grafrechten en de algemene onderhoudsbijdrage in kaart gebracht. Wanneer deze bedragen worden afgezet tegen de looptijd van een graf krijgt men een indruk van de directe grafkosten op de gekozen locatie. In het totaaloverzicht van het grafkostenonderzoek dat op de websites van beide organisaties is gepubliceerd zijn ook de tarieven opgenomen voor de inschrijving, een vergunning om een grafmonument te plaatsen en voor het onderhoud van dat monument. Door periodieke updates wordt dit overzicht zo actueel mogelijk gehouden.


5 juni 2007

Vernieuwde NKU-Krant verspreidt bij half miljoen huishoudens

De sinds vorig jaar geïntroduceerde NKU-krant zal deze week, in een geheel vernieuwde editie, bij een half miljoen huishoudens worden verspreidt over heel Nederland. De uitvaartkrant geeft in heldere artikelen aan wat de mogelijkheden zijn rondom een uitvaart.


4 juni 2007

Concerto in Memoriam in gedenkpark Westerveld op zondag 10 juni

In het monumentale gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) wordt op zondag 10 juni om 14.00 uur het inmiddels traditionele Concerto in Memoriam gehouden. De muzikale invulling wordt verzorgd door de Koninklijke Zangvereniging ‘Mastreechter Staar’. Televisiepresentator Wilfred Kemp zal spreken. Met dit jaarlijkse herdenkingsconcert in de open lucht - dat vorig jaar bezocht werd door rond de vijfduizend mensen - wil Westerveld zoveel mogelijk mensen een mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken. Daarom is het concert ook vrij toegankelijk.


4 juni 2007

Begraafplaats en crematorium Beukenhof opent De Winkel van Beukenhof

Zaterdag 16 juni a.s. om 13.00 uur opent begraafplaats en crematorium Beukenhof officieel de deuren van haar winkel. De naam van de winkel is eenvoudig gehouden: De Winkel van Beukenhof . Daarentegen is de inrichting bijzonder sfeervol en kleurrijk. Beukenhof komt met De Winkel tegemoet aan de behoefte van nabestaanden: de aanwezigheid van één centrale plek waar men met alle wensen terecht kan.


3 juni 2007

Open dag De Gedenkteken Specialist te Den Haag 7 juni aanstaande

Hierbij nodigen wij u uit voor de “Open dag” die dit jaar in onze toonzaal aan de Piet Heinstraat 115 - 117 te Den Haag zal plaatsvinden. Wij heten u van harte welkom op donderdag 7 juni aanstaande van 14.00-19.00 uur.

Onder het genot van een hapje en een drankje met onze collega’s uit de andere negen vestigingen van “De Gedenkteken Specialist”, kunt u de toonzaal en ons uitgebreide nieuwe assortiment bezichtigen.

De Gedenkteken Specialist
Piet Heinstraat 115 - 117
2518 CG DEN HAAG
telefoon 070- 345 45 05

email: denhaag@degedenktekenspecialist.nl


1 juni 2007

Lespakket over rituelen rondom de dood

Met het RituelenRaadsel wil Yarden haar bijdrage leveren aan de maatschappelijke bewustwording rondom het thema de dood. Het RituelenRaadsel is bestemd voor kinderen van 10 tot 12 jaar en is vooral bedoeld om hen voor te bereiden op de dood als die zich in de toekomst in hun omgeving zal voordoen.


1 juni 2007

Eerste zelfstandige uitvaartondernemer in Flevoland bestaat 10 jaar

Uitvaartverzorger Marina Jager in Dronten is de eerste zelfstandige uitvaartondernemer in Flevoland. Zij heeft door een alternatief te bieden voor de grote uitvaartmaatschappijen bijgedragen aan een grotere zelfstandigheid en keuzevrijheid van de gemeente en haar inwoners als het gaat om uitvaarten. In juni 2007 bestaat Jager Uitvaartzorg tien jaar. Sinds vijf jaar is dochter Els fulltime partner in het bedrijf.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >