Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws MEI 2007


29 mei 2007

Vlindernaam, een gemeenschappelijk herdenkingsmonument.

Vlindernaam is een centrale gedenkplek bij een strooiveld van een crematorium. Een gedenkplek met name bedoeld voor ongeborenen of kinderen die zeer kort geleefd hebben.


De inhoudsopgave van Vakblad Uitvaart, Jaargang 23, nummer 5, mei 2007 staat online

29 mei 2007

De inhoudsopgave van Vakblad Uitvaart, Jaargang 23, nummer 5, mei 2007 staat online

Klik hier om de inhoudsopgave te bekijken.


29 mei 2007

Allerzielen Alom 2007

‘De doden niet verzwijgen maar vieren om wie ze waren en wat ze nog te vertellen hebben.’
Kunstproject Allerzielen Alom vindt in oktober en november 2007 op vijf begraaf– en gedenkplaatsen in Noord-Holland plaats en biedt ruimte aan iedereen die zijn doden op eigentijdse wijze wil gedenken.


29 mei 2007

Henk Kok en Guus Sluiter te gast bij de Club van 100

De uitzending van de Club van 100 op Radio 5 is vanavond geheel gewijd aan uitvaartrituelen en het Nederlands Uitvaartmuseum.


Bijdragen aan een Mensje-Waardig afscheid

24 mei 2007

Bijdragen aan een Mensje-Waardig afscheid

Elk overlijden van een kind is zeer ingrijpend. Of het nu lang of kort geleefd heeft, levenloos is geboren of in aanleg al is verloren. Hoopvolle toekomst wordt voor altijd herinnering. Voor het intieme moment van afscheid heeft Sterrenkindje speciale produkten ontworpen.


22 mei 2007

Yarden verzorgt meer uitvaarten in gelijkblijvende markt

Uitvaartorganisatie Yarden heeft het jaar 2006 gezond afgesloten. In een gelijkblijvende markt heeft zij meer uitvaarten (totaal 9.773, een toename van 10%) verzorgd. De stijging van het aantal uitvaarten is deels autonoom en wordt deels veroorzaakt door overname van Uitvaartcentrum Utrecht. Ook het aantal door Yarden verzorgde crematies nam toe door groei in Ede en de overname van de crematoria in Heerlen en Venlo-Blerick. Het uitbreiden van de landelijke dekking blijft een continu streven van Yarden. Het aantal leden/verzekerden steeg in 2006 met 3% en de polisadministratie werd sterk vereenvoudigd. Voor de verkoop van uitvaartverzekeringen zijn meerdere kanalen ingezet. Naast de eigen verkooporganisatie en internet vindt de verkoop ook plaats via intermediairs, allianties en verenigingen.


Bijna 2000 meiden naar  DELA meidendag  voor Nederlands Dames Volleybalteam

21 mei 2007

Bijna 2000 meiden naar DELA meidendag voor Nederlands Dames Volleybalteam

Apeldoorn, 21 mei 2007 - Bijna 2000 jonge meiden uit heel Nederland bezochten afgelopen vrijdag de DELA Meidendag in de Americahal te Apeldoorn. Daarmee mag de dag met recht een succes worden genoemd. Bij aanvang van het evenement waren de spotlights gericht op de dames van het Nederlands Dames Volleybalteam toen zij onder luid gejuich van hun fans een voor een het podium bestormden. Om 14.00 volgde de persconferentie van bondscoach Avital Selinger. Tijdens de persconferentie maakte hij de selectie bekend. Thomas Berge sloot de dag af met een knallend concert.


16 mei 2007

Monuta steunt actie voor meer donoren

Een kwart van de Nederlanders voelt niets voor orgaandonatie. Verschillende partijen hebben voorstellen in gedachten om het tekort aan donoren op te lossen. Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen wil nú wat doen en extra aandacht vragen voor dit belangrijke onderwerp. Nabestaanden van donoren krijgen daarom korting op een door Monuta uitgevoerde uitvaart.


Uitvaart Toiletpapier

15 mei 2007

Uitvaart Toiletpapier

Een uitvaart van een geliefde is een zeer emotionele gebeurtenis voor de betrokkenen. U wilt daarom dat elke uitvaart perfect verloopt voor de betrokkenen en daarom let u ook op de kleinste details, zoals de keuze van uw toiletpapier op uw sanitaire voorzieningen.

Met toiletpapier van Renova brengt u net iets meer kleur in uw uitvaartcentrum dan in andere uitvaartcentra.


15 mei 2007

Langs graven van theaterpersoonlijkheden op Zorgvlied

Op zondag 27 mei a.s. ontvangen acteur en regisseur Hans Croiset en wethouder Remco Pols van Amstelveen uit handen van Henk Scholten, directeur van Theater Instituut Nederland het eerste exemplaar van 'Uitgespeeld. Een theaterrondwandeling op Zorgvlied'. De feestelijke overhandiging vindt plaats om 11.00 uur op Zorgvlied, Amsteldijk 273 te Amstrerdam. De rondwandeling met plattegrond voert langs de graven van veertien theatermakers die allemaal een belangrijk bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse theatergeschiedenis zoals Herman Heijermans, Louis Bouwmeester, Annie M.G. Schmidt, Gerard Thoolen en Fien de la Mar. Vanaf 11.30 uur starten elk half uur rondleidingen langs de graven van de personen die in het boekje beschreven worden.


14 mei 2007

DELA sluit aan bij het Nationale Overledenenregister van Infofilter

Uitvaartorganisatie DELA sluit zich aan bij de Stichting Infofilter. Hiermee werkt de organisatie mee aan de opbouw van het Nationale Overledenenregister. Met de samenwerking voorkomt DELA dat nabestaanden onnodig geconfronteerd worden met reclame of commerciële aanbiedingen die zijn gericht aan een overleden persoon.


Bijna driemaal vaker sedatie dan euthanasie

11 mei 2007

Bijna driemaal vaker sedatie dan euthanasie

Sinds de Euthanasiewet is ingegaan blijft het aantal gevallen van euthanasie dalen. Daarentegen worden steeds meer Nederlanders aan het eind van hun leven in slaap gebracht.


Rozenceremonie en gospelzang

10 mei 2007

Rozenceremonie en gospelzang

Op maandag 14 mei houdt Yarden Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101 in Rotterdam(-Zuid), voor het negende jaar een algemene herdenkingsbijeenkomst. De bijeenkomst in de buitenlucht duurt van 19.30 tot 20.45 uur en wordt geleid door pastor Rob Lijesen. Tijdens de rozenceremonie leest de pastor namen van overledenen op, waarna nabestaanden een roos - aangeboden door het crematorium - symbolisch kunnen neerleggen. De bijeenkomst eindigt met een kranslegging bij het monument op het terrein van het crematorium. Namen van mensen die recent of langer geleden zijn overleden, kunnen vooraf worden opgeven bij het crematorium.


Gebouwen Uitvaartmuseum gereed!

9 mei 2007

Gebouwen Uitvaartmuseum gereed!

De gebouwen van het Nederlands Uitvaartmuseum zijn eindelijk gereed. Dat meldt het NUM in haar laatste nieuwsbrief. Lees hier het volledige bericht:


9 mei 2007

STIMULERENDE PRIJS VOOR KLEINSCHALIG INNOVATIEF PROJECT RONDOM DE UITVAART

In 2007 reikt Yarden Vereniging voor de eerste keer de Yarden-Stimulans uit. Deze tweejaarlijkse prijs van 5.000 euro is bedoeld om regionaal onderzoek en regionale, innoverende initiatieven op het gebied van uitvaart te stimuleren.


9 mei 2007

O.W.M. Voorst U.A. en het uitvaartcentrum in Twello over naar DELA

De Onderlinge Waarborgmaatschappij Voorst U.A., gevestigd in Twello en Funeris b.v. bestaande uit de afdeling Uitvaartverzorging Voorst en rouwvervoer C.V.S. gaan over naar DELA. Op de Algemene Ledenvergadering van 24 april jongstleden is hiertoe besloten. De leden van OWM Voorst hebben zich op die datum positief uitgesproken voor overdracht van de verzekeringsportefeuille naar DELA per 1 januari 2007.


7 mei 2007

Nieuw uitvaartcentrum De Wit Velp (Gld.)

Op 11 mei wordt het uitvaartcentrum De Wit Velp (Gld.) aan de Arnhemsestraatweg 344,6881 NK Velp geopend. 12 mei is er een open dag van 11.00 tot 16.00 uur.

Download hier onze brochure


3 mei 2007

Onthulling Herdenkingsmonument op 11 mei

Wethouder Piet Panis van de gemeente Dongen onthult op vrijdag 11 mei om 14.00 uur op de algemene begraafplaats de Kremer een monument ter nagedachtenis aan doodgeboren kinderen en niet-levensvatbare baby’s. Het monument is bedoeld voor alle ouders en andere nabestaanden.


Unigra introduceert een multifunctionele transportkist

2 mei 2007

Unigra introduceert een multifunctionele transportkist

Als producent van deze vernieuwde ongevallen- / transportkist brengt Unigra een kwaliteitsproduct op de markt.
Deze multifunctionele transportkist bestaat uit twee identieke schalen (brancards) van duurzaam polyester. Wanneer samen gesloten zorgen de speciale rubbers ervoor dat de twee schalen een hermetisch verzegelde container vormen.


1 mei 2007

Yarden Uitvaartzorg huurt 0800-STERFGEVAL / 088-UITVAART nu ook in de netnummergebieden 076, 0161, 0165 en 0168

Per vandaag huurt Yarden Uitvaartzorg en -verzekeringen het meldnummer 0800-STERFGEVAL in de gebieden 0161, 0165, 0168 en 076. Eerder huurde Yarden al een groot aantal andere gebieden. De goede ervaringen met het meldnummer waren voor Yarden reden extra gebieden te huren.


Nieuwe directeur uitvaartverzorging bij DELA

1 mei 2007

Nieuwe directeur uitvaartverzorging bij DELA

Per 1 mei is Joris Huizinga (44) in dienst getreden als de nieuwe directeur uitvaartverzorging van DELA. Hiervoor was Huizinga als hoofd Rampenbeheersing lid van de Korpsleiding van Brandweer Amsterdam.


1 mei 2007

Nieuwe uitspraak Ombudsman: klacht 2007-24 akte van cessie van verkeerde verzekering

Vraag:
Bij de regeling van de uitvaart was de verzekerde waarde van de aangetroffen verzekeringen leidraad geweest voor de opdrachtgever. Door de uitvaartmedewerker was een optelling gemaakt van de verzekerde bedragen, hoewel van één polis alleen een winstbijschrijvingsbewijs aanwezig was met datum juli 1998.


NARDUS samenwerkende uitvaartorganisaties een feit

1 mei 2007

NARDUS samenwerkende uitvaartorganisaties een feit

Vanaf 1 mei 2007 is de uitvaartwereld een grote, landelijke uitvaartorganisatie rijker. Een vruchtbare fusievoorbereiding tussen de LSUW en het NVU (beide koepels voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk) heeft geleid tot de oprichting van ‘NARDUS samenwerkende uitvaartorganisaties’.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >