Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws SEPTEMBER 2021

donderdag 30 september 2021

Uitvaartondernemer wil coronamonument op begraafplaats Leerdam

Op verschillende plekken in Nederland zijn kleine coronamonumenten geplaats of wordt er nagedacht over een monument ter herinnering aan de slachtoffers van de pandemie. Uitvaartondernemer Ben de Weerd uit Leerdam wil graag dat er een monument komt in Leerdam.

Lees verder


donderdag 30 september 2021

Gemeente Amersfoort maakt eeuwigdurende grafrust mogelijk

Gemeente Amersfoort maakt begraven voor onbepaalde tijd mogelijk. Graven op de gemeentelijke begraafplaatsen worden nu alleen tijdelijk uitgegeven. Omdat de gemeente regelmatig naar de mogelijkheid voor ‘eeuwigdurende grafrust’ wordt gevraagd, stelt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor om de regels voor begraven uit te breiden.

Lees verder


donderdag 29 september 2021

Avond vol licht in Hilversum

Ook dit jaar organiseert Uitvaartstichting Hilversum op de Zuiderhof een avond om te herdenken en herinneren. Een avond om een lichtje te branden voor iemand die je mist, voor iemand die je dierbaar is. Een Avond Vol Licht en Liefde.

Lees verder


donderdag 29 september 2021

Brandstichting begraafplaats Oss

Onbekenden hebben een container op de begraafplaats van de Heilige Hart kerk in brand gestoken. In de afgelopen weken werd er ook al brand gesticht vlak bij de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 28 september 2021

‘Uitvaartverzekering op zijn retour’

De uitvaartverzekering is op zijn retour, dat vertelt Jeroen Wolfsen van Moneywise in een artikel op Nu.nl.

Lees verder


donderdag 24 september 2021

Resten uit graven Zusters van Liefde Moergestel worden gecremeerd

De begraafplaats van de Zusters van Liefde in Moergestel wordt geruimd. De resten van de zusters die er zijn begraven worden geruimd en daarna gecremeerd.

Lees verder


donderdag 23 september 2021

Gouden Terebinth 2022: prijs steunt het funeraire erfgoed

De Gouden Terebinth is een nationale prijs die in februari 2022 voor de vierde keer door de stichting Terebinth wordt uitgereikt. Winnaar wordt de organisatie/instantie of de persoon die zich in 2020-2021 uitzonderlijk heeft ingezet voor het behoud van funerair erfgoed. Dat kan door concrete zorg, maar ook door er op een bijzondere manier aandacht voor te vragen, via media, boekpublicaties, film en video. Meedoen kan tot 21 oktober 2021.

Lees verder


donderdag 23 september 2021

Zoon Kees Veldboer wordt directeur van Stichting Ambulance Wens

Stichting Ambulance Wens directeur Kees Veldboer, die afgelopen zomer plotseling overleed, wordt opgevolgd door zijn zoon. Zijn zoon, Kees Veldboer, heeft dezelfde naam als zijn vader.

Lees verder


donderdag 22 september 2021

Terebinth 2021-3 verschenen

Rode draad in dit nummer is het 35-jarig bestaan van Terebinth. Voor de blik op het verleden inclusief de ontwikkelingen sinds 1986 zorgen een interview met Marinus van den Berg, een van de oprichters, en het in memoriam van Frans Renssen, ook iemand van het eerste uur. Voorzitter Bert Lever schrijft over het verleden, maar vooral ook over de toekomst van de stichting.

Lees verder


donderdag 22 september 2021

Inspiratiedag Natuurbegraafplaats zaterdag 25 september

Op zaterdag 25 september organiseert Natuurbegraafplaats Hoogengraven een inspiratiedag. Tijdens deze open dag kunnen bezoekers kennis maken met natuurbegraven en een groene uitvaart. Er zijn rondleidingen, een inspiratiemarkt, demonstraties en het ontvangsthuis met ruimte voor een plechtigheid en nazit is geopend.

Lees verder


donderdag 21 september 2021

Lijkenhuisje Joodse begraafplaats krijgt onderhoud

Het mataheerhuisje op de Joodse begraafplaats in Veenendaal wordt momenteel gerenoveerd. Het oude lijkenhuisje was hard toe aan grondig onderhoud.

Lees verder


donderdag 20 september 2021

Legendarische Volkswagen bus als rouwauto

Dunweg heeft een prachtige, bijzondere rouwauto erbij: de klassieke Volkswagen bus. De bus komt uit Brazilië en dateert uit 1973.

Lees verder


donderdag 20 september 2021

Bijna 300 graven geruimd op begraafplaats Hellendoorn

Bijna 300 graven op de algemene begraafplaats aan de Ninalaan in Hellendoorn worden geruimd. Door de graven waar niet meer voor wordt betaald te ruimen kunnen de graven opnieuw worden uitgegeven.

Lees verder


donderdag 17 september 2021

Uitvaarten vanaf 25 september weer (nagenoeg) als voor corona

Premier Rutte en minister De Jonge maakten deze week bekend dat de samenleving weer verder open kan gaan. De 1,5 meter samenleving komt daarmee ten einde en voor de uitvaartbranche betekent dit alles weer wordt zoals het was voor corona.

Lees verder


donderdag 17 september 2021

Te weinig ruimte voor nieuwe graven in Bunschoten

Op de begraafplaatsen in Bunschoten is nog maar weinig ruimte voor nieuwe graven. Dat komt omdat het begraafpercentage in Bunschoten nog altijd rond de 90 procent ligt en de gemeente voorlopig geen graven wil ruimen.

Lees verder


donderdag 16 september 2021

Eigen hymne voor begraafplaats Margraten

De Amerikaans begraafplaats in Margraten heeft een eigen hymne die is gecomponeerd door Mark Pütz. Aanstaande zondag wordt de hymne gepresenteerd tijdens het Liberation Concert.

Lees verder


donderdag 16 september 2021

Debat over bouw ontvangstruimte begraafplaats Houten

Begraafplaats Oud Wulven in Houten heeft een ontvangstruimte nodig om bezoekers van uitvaarten te kunnen ontvangen. Dat vindt de SGP die het onderwerp op de agenda heeft gezet van de raadsvergadering van 4 oktober.

Lees verder


donderdag 15 september 2021

Dunweg 110 jaar

Uitvaartorganisatie Dunweg bestaat dit jaar 110 jaar. Tien jaar geleden werd het 100-jarig bestaan nog groots gevierd in De Meerse. Door corona zal het 110-jarig bestaan vanwege corona kleiner worden gevierd.

Lees verder


donderdag 14 september 2021

Graf brandslachtoffers Veghel blijft behouden dankzij crowdfunding

Een halve eeuw geleden kwamen een moeder en haar vier kinderen om het leven bij een brand in de Bernhardstraat in Veghel. Het graf van de slachtoffers op het Heilig Hartkerk Kerkhof stond op de nominatie om te worden geruimd, maar dat is nu voorkomen.

Lees verder


donderdag 14 september 2021

Monument slachtoffer brand Groningen gestolen uit tuin

In de buurtboomgaard Kostverloren in Groningen stond sinds 2018 een monument voor de bij een brand omgekomen Annemiek. Onbekenden hebben het herinneringsmonument gestolen en dat zorgt voor verontwaardiging bij omwonenden.

Lees verder


donderdag 12 september 2021

Video: Opening nieuwbouw Natuurbegraafplaats de Utrecht

Natuurbegraafplaats de Utrecht vierde afgelopen week op bescheiden wijze haar eerste lustrum. Tegelijk werd ook de nieuwbouw officieel in gebruik genomen.

Lees verder


donderdag 10 september 2021

Vrijwilligers kunnen graf ontdekker ‘meisje van Yde’ redden

Vier vrijwilligers hebben aangeboden om het graf van Willem Emmens te herstellen. Ze hopen daarmee te voorkomen dat het historische graf wordt geruimd.

Lees verder


donderdag 9 september 2021

Bezoek de kapel en de crypte van het RK Kerkhof in Groningen

Dit weekend worden de Open Monumentendagen gehouden. Het publiek kan op diverse plekken in het land een bezoek brengen aan bijzondere monumenten. RK Kerkhof in Groningen opent ook dit haar haar deuren voor het publiek.

Lees verder


donderdag 8 september 2021

Kas opgeheven vereniging voor hospice Amersfoort

De vereniging Vrienden van begraafplaats Rusthof heeft zichzelf opgeheven. Op de bank stond nog een flink bedrag van 4.780 euro en dat geld wordt goed besteed.

Lees verder


donderdag 8 september 2021

Uitbreiding natuurbegraafplaats De Utrecht

Natuurbegraafplaats De Utrecht viert haar tweede lustrum met een uitbreiding en een verbouwing. De oude pipowagen die dienstdeed als ontvangstruimte is vervangen door drie circulaire ruimtes.

Lees verder


donderdag 8 september 2021

Video Wi Kan Doe-dragers in Usselo

In het westen van het land zijn de Surinaamse Wi Kan Doe-dragers geen onbekenden meer, maar in het oosten van het land worden ze nog niet heel vaak ingezet. Maandag kwamen ze in actie bij het crematorium in Usselo.

Lees verder


donderdag 7 september 2021

Bestrating gedenkveld Twentesupporters aangelegd

Met vereende krachten hebben supporters van FC Twente de bestrating aangelegd bij het gedenkveld voor supporters van de club. De paden zijn aangelegd in de vorm van een voetbalveld.

Lees verder


donderdag 6 september 2021

Ronnie Tober opent Afscheidshuys De Vallei te Bennekom

Sinds 1 januari heeft De Ruiter Uitvaartzorg naast Ede en Veenendaal een derde Afscheidshuys aan de Weerkruislaan 97A in Bennekom. Hier kunnen families afscheid nemen in alle rust en op intieme wijze en zonder tijdsdruk uitvaartdiensten en condoleances houden tot 50 personen. Naast een aula, zijn er 2 opbaarkamers waar families zelf een sleutel van krijgen en zo op eigen tijd en eigen wijze afscheid kunnen nemen van hun dierbare.

Lees verder


donderdag 3 september 2021

Drukte bij crematoria regio Utrecht

Doordat Crematorium Bilthoven voorlopig is gesloten vanwege een renovatie neemt de druk op crematoria in de regio toe. Mede door de coronamaatregelen is het soms een hele puzzel om een geschikte locatie vinden voor grotere groepen.

Lees verder


donderdag 3 september 2021

In augustus opnieuw oversterfte

In augustus overleden wekelijks meer mensen dan verwacht, vooral in de eerste en laatste week. Die weken was er oversterfte. In week 34 (23 tot en met 29 augustus) overleden naar schatting bijna 2 900 mensen. Dat zijn er ongeveer 200 meer dan verwacht voor deze periode. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 2 september 2021

Video: Nieuw (dieren)resomatorium Nieuwkuijk in gebruik

Het is de verwachting dat mensen binnenkort kunnen kiezen voor resomatie, naast de bestaande vormen van lijkbezorging. Voor dieren is resomeren in Nederland al wel toegestaan. In Venlo is al enige tijd een dieren resomatorium in gebruik en nu is er ook een in gebruik genomen in Brabant.

Lees verder


donderdag 1 september 2021

Rouwservice Nederland neemt Van Kleef overledenenzorg over

Rouwservice Nederland (RSN) maakt vandaag bekend dat zij per 1 september de medewerkers, zorgvervoeractiviteiten en voertuigen van Van Kleef Vervoer uit Hengelo heeft overgenomen. Van Kleef gaat zelf door met het leveren van staatsievervoer en zal samen met RSN vanuit de locatie in Hengelo gaan werken. Met deze overname verstevigt RSN haar dekking in het Oosten van Nederland.

Lees verder


donderdag 1 september 2021

Tentoonstelling Schemering van kunstenaar Sarah Grothus in Uitvaartmuseum Tot Zover

In de tentoonstelling Schemering neemt kunstenaar Sarah Grothus de bezoeker mee naar een verstilde wereld tussen leven en dood, eentje vol herinneringen, verlangens en gevoelens van gemis. Van 3 september 2021 t/m 16 januari 2022 te zien in Museum Tot Zover.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder