Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws SEPTEMBER 2011


30 september 2011

Rouwkaarten vernield bij inbraak in Zwolle

Een 35-jarige Zwollenaar heeft een gevangenisstraf van 36 dagen gekregen wegens twee inbraken waarbij hij voor duizenden euro’s aan sieraden meenam. Tijdens de rechtszaak liepen de emoties bij zijn slachtoffers hoog op. Een van de slachtoffers vertelde de rechter dat het rouwlint van een onlangs overleden familielid door de kamer was gegooid, dat meldt de Stentor.


30 september 2011

Verwarde grafrover aangehouden in Enschede

De politie heeft een 58-jarige man uit Enschede aangehouden omdat hij verdacht wordt van meerdere diefstallen op de Westerbegraafplaat in Enschede.


30 september 2011

Van Linder Uitvaartzorg organiseert uitvaartbeurs in Oisterwijk

Zelf bepalen hoe je vorm geeft aan een afscheid, van jezelf of van een dierbare, dat is het thema van de uitvaartbeurs die Van Linder Uitvaartzorg, op zondagmiddag 9 oktober a.s. van 12.00 tot 16.00 uur, in samenwerking met Cultureel Centrum Tiliander organiseert.


Nieuw boek:'Zelfdoding in het Licht van de Ziel'

30 september 2011

Nieuw boek:'Zelfdoding in het Licht van de Ziel'

In Zelfdoding in het Licht van de Ziel - nieuwe perspectieven laat Ellen Scheffer in veertien gesprekken nabestaanden aan het woord komen, mensen die een poging tot zelfdoding deden en therapeuten uit het alternatieve circuit.


30 september 2011

Monuta blijft hopen op crematorium in Waerdse Tempel

Uitvaartorganisatie Monuta heeft de intentieovereenkomst met ondernemer Appelman verlengd tot 31 december. In de intentieovereenkomst staat dat Monuta uitgaanscentrum de Waerdse Tempel in Heerhugowaard overneemt van Appelman als de gemeente het bestemmingsplan aanpast. De kans dat de gemeente dat doet is echter klein, deze week weigerde de gemeenteraad definitief om het bestemmingsplan aan te passen, dat meldt het Noordhollands Dagblad.


29 september 2011

Uitvaartondernemer krijgt celstraf voor verstoppen foetussen

Een uitvaartondernemer uit Thailand is gisteren veroordeeld tot een celstraf van 40 maanden wegens het verstoppen van geaborteerde foetussen, dat meldt de Stentor.


Nieuw op Uitvaart.nl: Gouden Nagedachtenis: de nieuwe stijl in uitvaart

28 september 2011

Nieuw op Uitvaart.nl: Gouden Nagedachtenis: de nieuwe stijl in uitvaart

Je dierbare is overleden, en je wilt niet dat de herinneringen tussen je vingers doorglippen. Of je weet dat je afscheid nadert en je wilt de laatste periode met je familie en vrienden nog intenser beleven.


27 september 2011

ABN gaat samenwerken met Monuta

ABN Amro heeft een nieuwe polis voor haar uitvaartverzekeringen. Een onderdeel van de nieuwe polis is een samenwerking met uitvaartverzekeraar Monuta, dat meldt Assurantie Magazine. Klanten van ABN die hun uitvaart door Monuta laten verzorgen krijgen een korting van 10%.


27 september 2011

Actie tegen onderhoudskosten begraafplaats Geldermalsen

Inwoners van Geldermalsen hebben 3000 handtekeningen verzameld tegen de ingevoerde onderhoudskosten op de begraafplaats, dat meldt het Reformatorisch Dagblad. Bij de handtekeningen zitten ook verschillende persoonlijke brieven. Gisteravond zijn de brieven en de handtekeningen overhandigd aan de burgemeester.


27 september 2011

Begraafplaatsmedewerker steelt gitaar uit kist

Een begraafplaatsmedewerker uit de Amerikaanse staat Wisconsin is opgepakt door de politie nadat hij een gitaar had gestolen uit een grafkist, dat meldt website Gawker. De man liet in zijn verklaring opnemen dat hij de gitaar te kostbaar vond om in een crypte te liggen.


27 september 2011

Moeder in Nijmegen bestolen van as overleden dochter

In het UMC st. Radboudumc in Nijmegen is een 31-jarige vrouw uit Malden bestolen van haar portemonnee. Voor de vrouw is het een vreselijk drama omdat er een zakje as van haar overleden dochter in zat, dat meldt de Gelderlander.


27 september 2011

Uitvinder Doritos-chips begraven in chips

De Urn met de as van Arch West, de uitvinder van de populaire Doritos-chips, is gisteren begraven in zijn eigen chips. Familieleden van West verkruimelden de chips in het graf.


27 september 2011

AFM misleidt minister De Jager

Vrijdag 23 september jongstleden stuurde minister de Jager de voorlopige conclusies van het rapport van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), dat als onderbouwing dient voor het pleidooi om provisieverbod voor uitvaartverzekeringen van toepassing te verklaren. Het rapport is in grote mate gebaseerd op persoonlijke en morele waardeoordelen over de uitvaartverzekering als zodanig.


26 september 2011

Mortuarium Bredevoort renoveert: GUV schenkt 8.000 Euro

Het Aula-Mortuarium in Bredevoort wordt grondig gerenoveerd. Om dit te realiseren slaat zij de handen ineen met GUV uit Aalten. Omdat zij dezelfde achtergrond, het werken zonder winstoogmerk, hebben wordt door GUV een schenking gedaan om het opbaren in Bredevoort in een warmere en sfeervollere omgeving te laten plaatsvinden.


23 september 2011

Zegenen huisdieren op Begraafplaats Oud-Rijswijk

Op Werelddierendag, dinsdag 4 oktober aanstaande, houdt Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk aan de Sir Winston Churchilllaan 233 in Rijswijk van 19.00 uur tot 19.30 uur de traditionele Katholieke dierenzegen.


Nader onderzoek naar kenmerken natuurbegraafplaatsen

23 september 2011

Nader onderzoek naar kenmerken natuurbegraafplaatsen

Nader onderzoek moet meer duidelijkheid geven over de kenmerken van natuurbegraafplaatsen in Nederland.


21 september 2011

Gemeente geeft nog geen fiat aan crematorium Weesp

Het is nog steeds geen uitgemaakte zaak dat er een nieuw crematorium gebouwd mag worden aan de Utrechtseweg in Weesp, dat meldt het Weespernieuws. De provincie ging vorige week akkoord met een aparte uitrit voor het crematorium, maar dat is voor de lokale politiek nog niet voldoende om het licht op groen te zetten.


21 september 2011

Uitvaartverzorgster doneert nier aan collega

Uitvaartverzorgster Gesina Versteeg heeft haar nier gedoneerd aan collega uitvaartverzorger Arjan van der Eijk. Hiermee redde zij het leven van haar collega die voor de haast onmogelijke opgave stond om een donornier te vinden van iemand met dezelfde zeldzame bloedgroep als hij, dat meldt het AD.


21 september 2011

Speciale kaart voor bedrijven die post sturen naar overledenen

Het komt regelmatig voor dat bedrijven en organisaties meerdere keren post versturen aan overleden personen. Harry Schut uit Enschede is er klaar mee, hij maakte het zelf mee na het overlijden van zijn vrouw en kent meerdere nabestaanden die het ook overkomt. Daarom heeft hij een speciale kaart ontworpen met de ‘groeten uit het hiernamaals’, dat meldt De Gelderlander.


21 september 2011

Gemeente Hoogeveen: College legt resultaten onderzoek begraven voor aan raad

Het college van B&W legt de resultaten van het onderzoek naar kostenbesparing en efficiënter beheer van begraafplaatsen samen met de voorgestelde keuzes voor aan de gemeenteraad.


20 september 2011

DELA bouwt tweede crematorium in Utrecht

DELA wil een tweede crematorium gaan bouwen in Utrecht, dat meldt het AD/UN. De uitvaartverzorger is in onderhandeling met de gemeente Utrecht over een crematorium op bedrijventerrein De Wetering in Leidsche Rijn. Het andere Utrechtse crematorium, Daelwijck (Overvecht) is in handen van Yarden.


19 september 2011

Crematorium Weesp ondanks protest stap dichterbij

De stichting Weesp tegen Crematorium gaat alles op alles zetten om de komst van een nieuw crematorium aan de Utrechtseweg in Weesp tegen te houden. Volgens de stichting zijn alle besluiten rondom de komst van een crematorium ingegeven door geld. Afgelopen week werd bekend dat de provincie in principe akkoord is met een aparte uitrit voor het crematorium naar de N236. Dat was een belangrijke eis die de gemeenteraad had gesteld voor de komst van het crematorium. Door het standpunt van de provincie is de komst van het gebouw een stap dichterbij, dat meldt WeesperNieuws.nl.


19 september 2011

Ermelo stelt onderzoek in naar uitvaartmedewerker

De gemeente Ermelo gaat een onderzoek instellen naar onregelmatigheden die zouden hebben plaatsgevonden op de begraafplaats aan de Varenlaan. Wat er precies heeft plaatsgevonden heeft de gemeente niet bekend gemaakt, dit meldt de Stentor.


De Portret urn, urn met een vertrouwd gezicht

16 september 2011

De Portret urn, urn met een vertrouwd gezicht

De Portret urn oogt in eerste instantie als een alledaagse urn met een sterk reliëf. Maar wie verder kijkt, kan ook het silhouet van een gezicht ontwaren; het gezicht van de dierbare overledene. De Portret urn is rond, en volgt van boven naar beneden het gezichtsprofiel van kruin, via neus, tot hals. 


15 september 2011

Massale opkomst bij eerste rondleiding in crematorium Sneek

Dinsdag jl. hebben de eerste belangstellenden deelgenomen aan de rondleiding bij het nieuwe crematorium te Sneek. Het pand krijgt steeds meer vorm waardoor de toekomstige situatie nog weinig aan de verbeelding overlaat. Met trots leidden de directie en uitvaartleiders ruim 70 mensen rond in het in aanbouw zijnde pand.


15 september 2011

Provincie zet licht op groen voor ontsluiting crematorium Weesp

De provincie Noord-Holland gaat akkoord met de aanleg van een toegangsweg door een weiland naar het nieuw te bouwen crematorium in Weesp. Voorwaarde is wel dat de initiatiefnemer van het crematorium(DELA) zelf voor de aanlegkosten opdraait, dat meldt De Gooi- en Eemlander.


14 september 2011

Uitvaartinformatiemarkt te Harderwijk

Op zaterdag 24 september 2011 organiseren de Catharinakapel in Harderwijk en PUUR Professionele Uitvaartzorg Harderwijk van 11.00-16.00 uur een uitvaart-informatiemarkt in de Catharinakapel, Klooster 1 te Harderwijk.


Kan je je kind onterven?

13 september 2011

Kan je je kind onterven?

In de adviesrubriek van notaris Van de Griend op Uitvaart.nl komen met regelmaat vragen binnen van mensen die willen weten of je een kind kunt onterven. Er kunnen in families heel verschillende redenen zijn waarom ouders hun kind of kinderen willen onterven. Maar is het wettelijk ook mogelijk om dat te doen?


13 september 2011

Laatste fase uitbreiding begraafplaats IJhorst

Sinds afgelopen maandag zijn de uitbreidingswerkzaamheden op de algemene begraafplaats aan de Kerkweg weer hervat, dat meldt de Stentor. Naast de uitbreiding van het aantal graven wordt er ook een urnentuin gerealiseerd.


13 september 2011

Gemeente akkoord met aanleg Begraafplaats Zuiderdracht

De gemeentes Drechterland en Hoorn hebben een akkoord bereikt over de aanleg van een nieuwe begraafplaats op de grens van Hoorn en Oosterblokker, dat meldt het Noordhollands Dagblad. Onder de voorwaarde dat er geen aula of crematorium wordt gebouwd is Drechterland akkoord gegaan met de grenswijziging die nodig is om de begraafplaats te realiseren.


12 september 2011

Twee nieuwe uitspraken Ombudsman uitvaart

Op de website van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen zijn twee nieuwe uitspraken gepubliceerd van de Ombudsman uitvaart. De eerste uitspraak gaat over de publicatie van een rouwadvertentie in een landelijk dagblad. De tweede uitspraak heeft wederom betrekking op het aannametarief in relatie tot de geleverde diensten.


Rondleiding over gedenkpark en nieuwbouw DNO

12 september 2011

Rondleiding over gedenkpark en nieuwbouw DNO

Belangstellenden kunnen aanstaande zondag (18 september) een rondleiding krijgen op gedenkpark De Nieuwe Ooster in Amsterdam.


14 Nederlandse bedrijven genomineerd voor Funeral Award

12 september 2011

14 Nederlandse bedrijven genomineerd voor Funeral Award

Tijdens de jaarlijkse jurydag voor de International Funeral Award(I.F.A.) zijn 14 Nederlandse bedrijven genomineerd. De bedrijven dingen mee naar de verschillende uitvaartprijzen die later dit jaar worden uitgereikt tijdens het IFA-gala in België.


Uitbreiding islamitische grafvakken Roermond

12 september 2011

Uitbreiding islamitische grafvakken Roermond

De gemeente Roermond moet meer ruimte maken voor islamitische graven. Dat komt omdat steeds meer moslims er voor kiezen om zich in Nederland te laten begraven, dat meldt het Limburgs Dagblad.


12 september 2011

Gemeente wil geen crematorium op bedrijventerrein Boxmeer

Het college van Boxmeer wil niet dat er op het bedrijventerrein Sterckwijck-Oost een crematorium wordt gebouwd, dat meldt De Gelderlander. Bewoners van de wijk Hollesteeg zijn niet blij met de opstelling van de gemeente, zij vinden het bedrijventerrein juist een goede locatie.


12 september 2011

Zorgen over hoog zelfmoordpercentage homo’s

Holebi’s(homo’s, lesbiennes en biseksuelen) en transgenders zijn een bijzonder kwetsbare groep als het gaat om zelfdoding, dat blijkt uit een Belgisch onderzoek. Tijdens het opgroeien hebben 33% tot 45% van de holebi’s zelfmoordgedachten. 12,4 % van de homojongens onderneemt daadwerkelijk een zelfmoordpoging, dat is meer dan het dubbele aantal in vergelijking met hetrojongens(5,9%). Het gaat om zelfmoordcijfers uit Vlaanderen, de Belgische holebifederatie wil dat het ministerie van Volksgezondheid meer aandacht besteedt aan kwetsbare groepen.


9 september 2011

Herbestemming oude zerken

Wethouder Jan-Willem Groot wijdt op zaterdag 10 september 11.00 uur, Open Monumentendag, met een bijzondere ceremonie het zerkenpad Hadramouth op begraafplaats Zorgvlied in. Het zerkenpad wordt de aanlooproute van de aula naar het algemene gravencomplex, het Lalibellum. Met het pad geeft Zorgvlied oude zerken een nieuwe bestemming en behoudt de begraafplaats de zerken als onderdeel van haar funeraire erfgoed.


9 september 2011

Nationale Orgeldag

Zaterdag 10 september, Nationale Orgeldag, bespeelt organist Rolf Wolfensberger vanaf 11.30 uur het onzichtbaar opgestelde Bouman- orgel in de aula van Zorgvlied. Elk uur bespeelt hij het bijzondere orgel in een sessie van 20 minuten. Daarnaast geeft hij uitleg over het orgel en de muziekstukken. Het orgel is sinds halverwege 1956 in gebruik en wordt nog bijna dagelijks bespeeld bij begraafdiensten.


Nieuw op Uitvaart.nl: Aqua Air Services

8 september 2011

Nieuw op Uitvaart.nl: Aqua Air Services

Aqua Air Services verzorgt verschillende vormen van asverstrooiing in binnen- en buitenland. Veelal wordt gekozen voor het verstrooien van de as. Gevoelsmatig geeft dit een vorm van vrijheid. Niet in een urn, of bijgezet in een columbarium. Liever los in een natuurlijke omgeving, de zee, de blauwe lucht of een andere locatie.


8 september 2011

Ouders jong overleden kind meer kans zelf snel te overlijden

Uit een groot Engels onderzoek is gebleken dat ouders die een kind verliezen voordat het één jaar is, twee tot viermaal meer kans hebben om in de tien daaropvolgende jaren te overlijden, dat meldt Metrotime.


8 september 2011

Toch kerkelijke uitvaart na euthanasie of zelfmoord

De gezamenlijke bisschoppen willen dat er voor mensen die zijn overleden na zelfmoord of euthanasie een mogelijkheid is om een kerkelijke uitvaart te krijgen. Er zijn volgens de bisschoppen wel voorwaarden aan een kerkelijke uitvaart wanneer er sprake is van actieve levensbeëindiging, dat meldt Omroep Brabant.


8 september 2011

Start aanleg nieuwe begraafplaats Montfoort

Volgende week starten de eerste werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe begraafplaats ‘De Stuivenberg’ in Montfoort. In eerste instantie zal het terrein bouwklaar gemaakt worden waarna wordt begonnen met het ontgraven van de grond en het aanvoeren van zand, dat meldt de Gemeente Montfoort.


Nieuwbouw Noorderhof gestart

7 september 2011

Nieuwbouw Noorderhof gestart

Woensdag 7 september is de bouw van het Uitvaartcentrum Noorderhof aan de Sem Dresdenstraat te Leeuwarden begonnen. De officiële handeling -het slaan van de ‘eerste’ paal- werd verricht door de Voorzitter van de Raad van Toezicht van opdrachtgever Uitvaartvereniging Jelsumerhof, de heer Jan de Haan.


Nieuw crematorium in Friesland

5 september 2011

Nieuw crematorium in Friesland

Faber uitvaartzorg uit Wommels gaat bij Marsum in Friesland het vijfde crematorium van de provincie realiseren. Het uitvaartbedrijf hoopt de vergunning eind dit jaar rond te hebben en te beginnen met de bouw, dit meldt het Friesch Dagblad.


International Funeral Awards naar Begraafplaats & Crematorium Westerveld

2 september 2011

International Funeral Awards naar Begraafplaats & Crematorium Westerveld

Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis) houdt op 10 september een Open Dag. Iedereen is tussen 10.30 en 15.30 uur van harte welkom om kennis te maken met de uitgebreide dienstverlening en mogelijkheden van het gedenkpark.


Tentoonstelling De Dood Leeft vanaf 3 november 2011 in het Tropenmuseum

2 september 2011

Tentoonstelling De Dood Leeft vanaf 3 november 2011 in het Tropenmuseum

Elke dag sterven wereldwijd ongeveer 155.000 mensen. De dood is onontkoombaar, onvermijdelijk. Een dagelijks onderdeel van ons bestaan. De tentoonstelling De Dood Leeft - vanaf 3 november 2011 in het Tropenmuseum - laat zien hoe nabestaanden wereldwijd met de dood om gaan. Diverse opvattingen over de dood, het afscheid nemen, rouwen en herdenken worden belicht aan de hand van persoonlijke verhalen, films, objecten en hedendaagse kunst. Bij de tentoonstelling verschijnt een magazine met bijdragen van onder meer Stine Jensen, Frank Starik, Hafid Bouazza en Frénk van der Linden.


1 september 2011

Oorlogsplaquette gestolen op begraafplaats Hilversum

Dieven hebben dinsdag toegeslagen op de eeuwenoude begraafplaats ‘Gedenkt te sterven’. De grafrovers gingen er vandoor met een bijzondere plaquette van radioverzetsstrijders, dat meldt De Telegraaf.


1 september 2011

Nieuw crematorium Sneek open voor rondleidingen

Na maanden van inspanning begint het nieuwe uitvaartcentrum en crematorium in Sneek serieus vorm te krijgen. Alle ruimtes zijn inmiddels afgescheiden door metselwerk met een karakteristieke steen, waardoor de indeling van de toekomstige situatie weinig aan de verbeelding overlaat.


1 september 2011

Documentaire over uitvaarttoerisme

De documentaire ‘Kaffeefahrt ins Krematorium’ van Sergej Kreso dingt tijdens het Nederlands Film Festival mee naar een Gouden Kalf. De licht absurdistische film over het toenemende aantal ‘Kaffeefahrten’ (busdagtochtjes) van Duitsers naar een crematorium in Venlo gaat op zaterdag 24 september tijdens het NFF in première. Het jaarlijkse filmfestival vindt plaats van 21 tot en met 30 september in de binnenstad van Utrecht. De documentaire wordt in het najaar door de IKON uitgezonden.


OGS mag geen begraafplaatsje bouwen in Madurodam

1 september 2011

OGS mag geen begraafplaatsje bouwen in Madurodam

De Oorlogsgravenstichting(OGS) mag geen begraafplaatsje aanleggen in miniatuurstad Madurodam, dat meldt het AD. De OGS wilde het begraafplaatje realiseren ter ere van haar 65-jarig bestaan. Maar Madurodam zegt zich te profileren als een miniatuurstadje met een glimlach en daar past de dood niet bij.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >