Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws DECEMBER 2004


23 december 2004

Nog enkele plaatsen beschikbaar bij Docendo cursussen voor januari

Voor de volgende Docendo cursussen zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar:
“Piëteitsvolle verzorging van overledenen en restauratieve technieken” op 26 januari, 2 en 9 februari (examen 16 februari);
“Postmortale zorg ten behoeve van de politie” op 18 en 25 januari en
“Make-up en camouflage workshop” op 3 februari.
Inschrijven kan nog via www.docendo.nl of stuur een mail naar y.dijkstra@zdg.nl of bel naar 0345-582340


16 december 2004

Oproepje ‘Ik mis je’ (EO)

De redactie van ‘Ik mis je’ (EO) is op zoek naar christenen die een ouder, broer, zus, kind, partner of goede vriend(in) verloren hebben. Dit tv-programma heeft twee doelen: een mooi ‘in memoriam’ over de overledene maken én andere mensen helpen die in een soortgelijke situatie zitten.
Aan de hand van foto’s, (home) videobeelden en gesprekken met nabestaanden maken we een portret van iemands leven. Het is een EO-programma. Daarom komt ook ter sprake welke rol het geloof heeft gespeeld in de rouwverwerking. Wat doe je met alle vragen die je hebt in je verdriet? Ervaar je dat God je steunt? En is je geloof veranderd na de dood van je geliefde? Daarnaast kijken we ook naar de toekomst: hoe kleur je die weer in na dit verlies?


24 december jaarlijkse lichtjesnacht op Zorgvlied

15 december 2004

24 december jaarlijkse lichtjesnacht op Zorgvlied

Ook dit jaar organiseert Zorgvlied op Kerstavond, 24 december, Lichtjesnacht. Familieleden, vrienden en belangstellenden kunnen brandende kaarsjes en kerststukjes op de graven plaatsen als ode aan alle dierbaren. Tevens zijn op die dag alle hoofdpaden tussen 17.00 uur en 20.00 uur verlicht met fakkels.


750.000ste exemplaar van 'Gids na een overlijden'

10 december 2004

750.000ste exemplaar van 'Gids na een overlijden'

Op 15 december 2004 wordt het 750.000ste exemplaar van de 'Gids na een overlijden ' van de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding(LSR) uitgereikt aan prof. dr. J.H. Dijkhuis.

De Gids, die in 1990 voor het eerst verscheen, is dan toe aan haar 30ste druk.

De Landelijke Stichting Rouwbegeleiding(LSR) werd in 1988 opgericht en is een centraal punt waar iedereen terecht kan voor informatie en voorlichting over rouw en rouwzorg. De LSR ontvangt geen structurele subsidies en is wat betreft inkomsten afhankelijk van de verkoop van de Gids na een overlijden.


Cura Mortu Orum mortuariabeheer bv  zoekt Zorgmanager

10 december 2004

Cura Mortu Orum mortuariabeheer bv zoekt Zorgmanager

U geeft leiding aan 10 meewerkend teamleiders die verantwoordelijk zijn voor de zorgtaken in hun regio. De zorgtaken van CMO bestaan voornamelijk uit het verzorgen van overledenen en het beheer van mortuaria in instellingen voor gezondheidszorg. Daarnaast worden ook overledenen verzorgd in thuissituaties. U ondersteunt niet alleen de teamleider, maar u hebt ook oog voor de belangen van de zorgmedewerkers in de verschillende regio’s. Ook onderhoudt u de operationele contacten met onze klanten en bent u verantwoordelijk voor de bewaking en implementatie van het ISO 9001:2000 kwaliteitssysteem.

Zie de vacature in de vacaturebank.


7 december 2004

Een drie-daagse voor nabestaanden die thuiswonende kind(eren) hebben

Deze vindt plaats op vrijdag, zaterdag en zondag – 28, 29 en 30 januari in de bossen van Drenthe. De drie-daagse vindt plaats in de groepsruimte van psycho-sociaaltherapeute Marije Baudoin

Het programma loopt van vrijdagmiddag 28 januari 15.00 uur tot en met zondagmiddag 30 januari 15.00 uur.


6 december 2004

Workshop "Is werken in de uitvaartzorg iets voor mij ?

Veel mensen vragen het zich op een bepaald moment in hun leven af:
Is mijn huidige werk nog wat ik wil. Krijg ik er voldoende energie van om nog door te gaan in hetzelfde vak, of moet ik op zoek naar een andere baan.

Door je ervaringen in het leven kan het zijn dat je dan gaat denken:
Is werken in de uitvaartzorg iets voor mij?
Kan ik werken in de uitvaartzorg combineren met kinderen?
Ben ik geschikt voor dit werk?
Welke kwaliteiten heb ik nodig voor dit vak?
Welk deel van de uitvaartzorg spreekt mij het meeste aan?
Is er kans op werk?
Moet ik eerst een opleiding volgen?Ga ik in loondienst of zal ik zelf een bedrijf opstarten?

Komen dit soort vragen ook bij jou op en weet je niet zo goed hoe je antwoord daarop kan krijgen, dan is de workshop misschien iets voor jou.


2 december 2004

Over de organisatie rondom de uitvaart van prins Bernard op 11 december a.s.

ANP: De organisatie van de uitvaart van prins Bernhard zal sterk overeenkomen met die rond het heengaan van prins Claus in oktober 2002 en van prinses Juliana in maart 2004.
Er bestaat geen officiële nationale rouw. Wel kunnen burgemeesters bepaalde evenementen stilleggen. Hofrouw bestaat wel. Hoe daaraan inhoud wordt gegeven, beslist de familie zelf. De leden zijn in elk geval enige tijd niet bij allerlei evenementen te zien.
Minister-president Balkenende heeft een speciale vlaginstructie uitgevaardigd: alle rijksgebouwen moeten de Nederlandse vlag halfstok, zonder wimpel, uitsteken vanaf de dag van het overlijden tot en met de dag van de uitvaartdienst en bijzetting in Delft, met uitzondering van de zondag.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >