Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws FEBRUARI 2017

donderdag 28 februari 2017

Opinie: "Landgoednatuurbegraafplaatsen verdienen maatwerk"

door A.P.H. Stuyling de Lange (mede-eigenaar en ontwikkelaar Natuurbegraafplaats De Polberg)

Het is een misstap geweest van de provincie Gelderland om landgoederen aan te wijzen als beschermd natuurgebied. Landgoederen zijn van oudsher aangewezen op houtproductie en liggen vanwege de gewenste bereikbaarheid per definitie in weinig kwetsbare natuur. De natuur staat bij landgoederen met andere woorden ten dienste van de productie en is hieraan ondergeschikt.

Lees verder


donderdag 27 februari 2017

Namen logo’s deelnemers Uitvaartbeurs Amsterdam online

Op 22 april aanstaande wordt de tweede editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. Hoewel het nog een kleine twee maanden duurt kunnen bezoekers alvast een indruk krijgen van welke bedrijven aanwezig zijn op de beurs.

Lees verder


donderdag 27 februari 2017

Afscheidskamer in Eerbeek

Elfriede Arriëns van de gelijknamige uitvaartonderneming en Harry Hoekstra van de Stichting Pater Dekker die het gebouw exploiteert van de voormalige H. Geestkerk in Eerbeek, zijn een samenwerking aangegaan. In de voormalige H. Geestkerk zal een afscheidskamer worden gerealiseerd waar nabestaanden de mogelijkheid krijgen tot persoonlijk afscheid nemen van hun overleden dierbare. Zij krijgen de beschikking over een eigen sleutel die 24 uur per dag toegang tot deze ruimte biedt.

Lees verder


donderdag 27 februari 2017

Ook uitbreiding op begraafplaats Schootmanshof Putten

Niet alleen de begraafplaats aan de Engweg in Putten wordt uitgebreid. De gemeente heeft besloten dat er ook ruimte wordt gemaakt voor nieuwe graven op begraafplaats Schootmanshof, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 27 februari 2017

Vrouw woont eigen uitvaart bij door administratieve fout

Door een administratieve fout heeft een 90-jarige vrouw per ongeluk haar eigen uitvaart meegemaakt. De vrouw woonde met haar oudere zus (94) samen. Onlangs overleed de oudste zus, maar door een foutje in de overlijdensakte kwam de naam van de jongste vrouw overal op te staan, dat meldt HLN.be.

Lees verder


donderdag 26 februari 2017

Diverse graven bedolven onder boom begraafplaats Eindhoven

Ongeveer tien graven zijn dit weekend vernield toen een boom op de algemene begraafplaats Stratum knakte, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 24 februari 2017

Uitgifte extra graven op begraafplaats Engweg Putten

Het college van burgemeester en wethouders van Putten heeft besloten extra graven uit te geven op de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Engweg (zuidelijke deel).

Lees verder


donderdag 22 februari 2017

Grafsteen gevonden op straat na ruimen graf

Een vrouw uit Tilburg vond onlangs een stuk van een grafsteen toen zij op weg was naar haar werk in Berkel-Enschot. Het stuk grafsteen lag midden op de weg. De vrouw vond het vreemd en besloot daarom om het stuk steen mee naar huis te nemen, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


donderdag 22 februari 2017

Herinrichting aula begraafplaats de Wijk

Op 17 januari 2017 heeft het college van B&W van De Wolden, besloten de aula op de begraafplaats in de Wijk over te dragen aan Gerda Habes Uitvaartzorg in de Wijk. Met als uitgangspunt dat de aula beschikbaar blijft voor alle inwoners. Op 16 februari 2017 heeft de gemeenteraad deze beslissing overgenomen.

Lees verder


donderdag 21 februari 2017

Uitvaarthuis in Nuenen moet opnieuw sluiten

Het lijkt er op dat de gemeente Nuenen er alles aan doet om ondernemer Hans Raaijmakers dwars te zitten. Ondanks het feit dat zijn uitvaarthuis al twee keer het licht op groen kreeg, zet de gemeente opnieuw een streep door de toekomst van het uitvaarthuis, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 20 februari 2017

Uitvaartbeurs Amsterdam: Win een rondvaart door de grachten van Amsterdam

Wilt u kans maken op een gratis rondvaart door de Amsterdamse grachten, met eten en drinken? Uitvaartbeurs Amsterdam geeft een verzorgde cruise weg voor twee personen, aan bedrijven uit de uitvaartbranche die een stapeltje flyers van de komende beurs (zaterdag 22 april) in hun winkel, bedrijf of uitvaartcentrum willen neerleggen.

Lees verder


donderdag 20 februari 2017

Woede over foto’s van lichaam na zelfdoding Oss

Zondagavond heeft iemand zich van het leven beroofd op de spoorwegovergang aan de Molenweg in Oss. Een, op de 112-melding afgekomen, persfotograaf was snel ter plaatse. Toen hij zag dat het om een zelfdoding ging pakte hij zijn camera weer in. Maar tot zijn grote verontwaardiging zag hij een groepje jongeren naar het slachtoffer lopen om er foto’s van te maken met hun mobiele telefoon, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 20 februari 2017

AD: Honderden tekenen condoleanceregister Dick Bruna

Het AD heeft in een artikel verschillende condoleances geplaatst die mensen hebben achtergelaten in het condoleanceregister van Dick Bruna. De uitgever van Dick Bruna (uitgever Mercis) heeft een register aangemaakt op Condoleance.nl, daar blijven de condoleances binnen stromen.

Lees verder


donderdag 17 februari 2017

Uitspraak rechter fraude begraafplaats Papendrecht

De rechter heeft deze week een uitspraak gedaan in de zaak tegen een voormalig beheerder van de gemeentelijke begraafplaats in Papendrecht. De rechter heeft de beheerder schuldig bevonden aan het aannemen van steekpenningen, het doorgeven van contactgegevens en het verduisteren van contante betalingen, dat meldt het Papendrechts Nieuwsblad.

Lees verder


donderdag 15 februari 2017

Twee ondernemers willen een crematorium bouwen in Zevenaar

Bij de gemeente Zevenaar zijn twee plannen ingediend voor de realisatie van een crematorium. Een van de ondernemers wil een crematorium bouwen aan de Babberichseweg 4. De andere ondernemer wil een crematiefaciliteit realiseren op bedrijventerrein 7Poort, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 15 februari 2017

Overval bloemenkiosk Westerveld

Afgelopen zondag tussen 15.30 en 15.45 uur is de bloemenkiosk op begraafplaats en crematorium Westerveld in Driehuis overvallen. De overvaller bedreigde een medewerker die gedwongen werd om geld te geven, dat meldt RTV Seaport.

Lees verder


donderdag 13 februari 2017

Nieuw op Uitvaart-Amersfoort.nl: Puur Persoonlijk afscheid

Wij zijn een kleine, professionele en onafhankelijke uitvaartonderneming. Ongeacht waar u verzekerd bent verzorgen wij uw uitvaart.

Lees verder


donderdag 13 februari 2017

Uitbreiding urnenmuur Epe niet noodzakelijk

De gemeente Epe kan nog even wachten met het uitbreiden van de Urnenmuur op begraafplaats Norelbos in Epe, dat meldt de Stentor. De gemeente was eerder voornemens om de urnenmuur op korte termijn uit te breiden omdat er te weinig plekken vrij zouden zijn.

Lees verder


donderdag 13 februari 2017

Artikel Davids Uitvaarten in het FD

Gerrie Davids van Davids Uitvaarten vertelt in het FD over haar werk als uitvaartondernemer in de regio Den Bosch. Haar bijzondere rouwauto, een Mini Countryman, wordt in het artikel uitgebreid beschreven.

Lees verder


donderdag 13 februari 2017

Eerste aanmeldingen voor plekje op natuurbegraafplaats Eindhoven

De Jorisparochie in Eindhoven wil een stuk bos naast het kerkhof bij de Trudokerk gaan gebruiken als natuurbegraafplaats. Hoewel er nog geen vergunning is verstrekt zijn de eerste reserveringen al binnen, dat meldt Studio040.

Lees verder


donderdag 12 februari 2017

Yarden omarmt jeugdtheatervoorstelling Lena in een Lijstje van Theatergroep Jut

Theatergroep Jut en uitvaartorganisatie Yarden werken vanaf 2017 samen om rouw en verlies bij kinderen bespreekbaar te maken. Yarden ondersteunt de voorstelling Lena in een Lijstje, een vrolijke kindervoorstelling over de dood én het leven, gemaakt voor kinderen van groep 5 tot en met groep 8 van het basisonderwijs. Theatergroep Jut speelt zowel op basisscholen als in theaters.

Lees verder


donderdag 12 februari 2017

Week van de Begraafplaats: Begraven natúúrlijk

Dit jaar wordt voor de vierde maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd. Het thema van de Week is duurzaamheid. Met de slogan Begraven natúúrlijk wordt tijdens de Week het duurzame karakter van begraven en begraafplaatsen benadrukt en onder een breed publiek bekend gemaakt.

Lees verder


donderdag 12 februari 2017

“Door mijn ogen”

De titel doet alles vermoeden. Het afscheid nemen van een dierbare ‘gezien’ door ZIJN ogen. Zanger Harm Rikken heeft zijn nieuwste single geschreven voor iedereen die met het verlies van een geliefde te maken heeft gehad.

Lees verder


donderdag 10 februari 2017

Aula begraafplaats Nunspeet wordt gesloopt

Het doek is gevallen voor de aula en de opbaarruimte op de begraafplaats aan de Eperweg in Nunspeet, dat meldt Nunspeetsbelang.nl. De gemeente laat het slecht onderhouden gebouw slopen en plaats er een unit voor terug.

Lees verder


donderdag 9 februari 2017

Bloemendieven actief op begraafplaats Schouwen-Duiveland

Bezoekers van de begraafplaats in Dreischor op Schouwen-Duivenland wordt gevraagd om extra alert te zijn. Onlangs zijn er opnieuw bloemen gestolen van graven, dat meldt HVZeeland.nl.

Lees verder


donderdag 9 februari 2017

Wierden gaat begraven in eigen bos toestaan

De gemeente Wierden gaat eigenaren van grote stukken bosgrond toestemming geven om zich te laten begraven in hun eigen bos, dat meldt de Tubantia. De commissie Grondgebied heeft ingestemd met het voorstel van het college om regels vast te stellen voor tuingraven.

Lees verder


donderdag 9 februari 2017

Nieuwe uitspraken ombudsman uitvaartwezen

De ombudsman uitvaartwezen heeft twee nieuwe uitspreken gepubliceerd. In de eerste uitspraak gaat het om een klacht van een nabestaande die de ondersteuning van de uitvaartleider bedroevend vond. Bij de tweede uitspraak gaat het om een weduwe die een traumatische ervaring zou hebben opgelopen omdat een van de uitvaartleiders onwel werd bij het overbrengen van haar man naar het rouwcentrum. De uitvaartondernemer zou geen enkel oog hebben gehad over de impact die dit gebeuren had op de weduwe.

Lees verder


donderdag 8 februari 2017

Nieuw op Uitvaart-Amersfoort.nl: Schulp Uitvaarten (Amersfoort)

Schulp Uitvaart voor uw persoonlijke uitvaart in de regio Amersfoort

Lees verder


donderdag 7 februari 2017

Gelderland onderzoekt effecten natuurbegraven

De provincie Gelderland wil natuurbegraven onder voorwaarden gaan toestaan. De provincie ziet een groeiende behoefte naar natuurgraven en wil daarom meer weten wat de effecten zijn op de natuur, dat meldt Omroep Gelderland.

Lees verder


donderdag 6 februari 2017

Yarden opent deuren op Valentijnsdag

Nederlanders nemen vaak te weinig tijd om te rouwen om hun overleden geliefde. Achterblijvers gunnen zichzelf hier niet altijd de ruimte voor. Dit heeft grote impact op hun verdere leven. Uitvaartorganisatie Yarden organiseert daarom op Valentijnsdag (dinsdag 14 februari) herinneringsbijeenkomsten op haar uitvaartlocaties om mensen de gelegenheid te geven stil te staan bij dit verlies. Hierbij staat het thema ‘Liefde is sterker dan de dood’ centraal.

Lees verder


donderdag 5 februari 2017

Hoorn wijst oude graven aan als gemeentelijk monument

De gemeente Hoorn wil zeven karakteristieke grafmonumenten en het oudste deel van de begraafplaats Keern aanwijzen als gemeentelijke monumenten. Hiermee wil de gemeente dit erfgoed en de bijbehorende verhalen behouden voor de toekomst.

Lees verder


donderdag 5 februari 2017

Apeldoorn werft vrijwilligers onderhoud grafheuvel

Op zondag 11 februari kunnen geïnteresseerden met eigen ogen zien hoe de eeuwenoude grafheuvel aan de Ugchelense Bakenberg wordt onderhouden, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 5 februari 2017

Putten onderzoekt haalbaarheid natuurbegraafplaats

De gemeente Putten stelt 7.500 euro beschikbaar voor een onderzoek naar de haalbaarheid en wenselijkheid van een natuurbegraafplaats in de gemeente. Nog voor de zomer moeten de uitkomsten bekend zijn, dat meldt de Puttenaer.

Lees verder


donderdag 5 februari 2017

Leidschendam-Voorburg overweegt crematorium

De gemeente Leidschendam-Voorburg zal op korte termijn besluiten of er een crematorium wordt gebouwd in de gemeente, dat meldt Midvliet.com. De gemeente heeft onderzoek laten doen om inzicht te krijgen of een crematorium mogelijk de dalende inkomsten aan grafrechten kan opvangen.

Lees verder


donderdag 3 februari 2017

UZN lanceert nieuwe website

Uitvaart Zorgcentra Nederland (UZN) heeft haar nieuwe website gelanceerd. De website is te bekijken via www.uzn-uitvaart.nl. Deze online omgeving informeert de consument volledig over de dienstverlening van UZN en de uitvaartzorgcentra die bij UZN zijn aangesloten. De nieuwe site is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Bureau APS en heeft een modern uiterlijk gekregen, met frisse vormgeving en een nieuw logo.

Lees verder


donderdag 2 februari 2017

Uitvaartverzekering.net vernieuwd!

Vandaag is de site Uitvaartverzekering.net opnieuw gelanceerd. De informatie op de site is aanmerkelijk uitgebreid en van een nieuw design voorzien. Deze is vereenvoudigd zodat het rust en neutraliteit uitstraalt.

Lees verder


donderdag 2 februari 2017

Moerdijk begint met aanleg begraafplaats in Zevenbergen

Het heeft even geduurd, maar vanaf het begin van de zomer wordt er begonnen met de aanleg van een nieuwe begraafplaats in Zevenbergen, dat meldt BN DeStem.

Lees verder


donderdag 2 februari 2017

Yarden Crematorium Slingerbos in Ede in nieuw jasje

Yarden Crematorium Slingerbos in Ede gaat mee met de tijd en is vernieuwd. Het gehele interieur van het crematorium aan de Slingerboslaan heeft een restyling ondergaan. Daarnaast heeft het crematorium nieuwe voorzieningen gekregen, zoals een verzorgingsruimte met koeling en een nieuwe bar in de koffiekamers. Onder leiding van de nieuwe locatiemanager Max de Waal is de verbouwing deze maand afgerond.

Lees verder


donderdag 1 februari 2017

Toekomst Crematorium Essenhof (Dordrecht) ligt binnen de gemeentelijke organisatie

Het college van B&W ziet af van privatisering van de Essenhof in Dordrecht. Dat legt het college aan de raad voor in het raadsvoorstel ‘Heroverweging ‘Essenhof Samen met de markt'’. Na uitwerking van de plannen voor een gedeeltelijke privatisering en gesprekken hierover met de gemeenteraad stelt het college voor om zowel de begraafplaatsen als het crematorium van de Essenhof de komende 15 jaar in beheer van de gemeente te houden.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder