Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JUNI 2020

donderdag 30 juni 2020

400 nabestaanden bij uitvaart in stadion FC Twente

FC Twente heeft het mogelijk gemaakt dat alle nabestaanden van een 31-jarige supporter van de club aanwezig konden zijn bij zijn uitvaart. De uitvaart van Mathijs ‘Matti’ Visscher werd gisteren gehouden in de Grolsch Veste, daardoor konden er 400 mensen bij het afscheid aanwezig zijn.

Lees verder


donderdag 30 juni 2020

Ontbreken vergunning crematorium Alkmaar slechts formaliteit

Het crematorium in Alkmaar, dat gewoon in bedrijf is en werkt met toestemming van de gemeente Alkmaar, zal binnenkort een vergunning voor de Wet op de lijkbezorging krijgen. Het Noordhollands Dagblad ontdekte onlangs dat het crematorium deze vergunning nog niet in bezit heeft en schreef naar aanleiding daarvan een artikel waarin het zegt dat het crematorium in feite illegaal opereert.

Lees verder


donderdag 30 juni 2020

Natuurbegraafplaats De Lutte open in 2022

De nieuwe natuurbegraafplaats in het bos op het terrein van boer Frans Zanderink, langs de Linge in Lutte zal waarschijnlijk in 2022 in gebruik worden genomen. De gemeente en de provincie staan achter het voorstel van de boer om het bos te gaan gebruiken als natuurbegraafplaats.

Lees verder


donderdag 29 juni 2020

Utrecht onderzoekt haalbaarheid particuliere islamitische begraafplaats

De gemeente Utrecht laat onderzoek doen naar de haalbaarheid en het draagvlag voor een particuliere islamitische begraafplaats in de Domstad. Moslimorganisaties willen graag een eigen begraafplaats waar graven niet geruimd mogen worden.

Lees verder


donderdag 29 juni 2020

Amstelveen moet investeren in begraafplaats Zorgvlied

Het is misschien wel de bekendste begraafplaats van heel Nederland, begraafplaats Zorgvlied in Amstelveen. Er liggen diverse bekende Nederlanders begraven, maar de begraafplaats heeft het financieel zo moeilijk dat de gemeente acht ton beschikbaar moet stellen om de begraafplaats weer klaar te maken voor de toekomst.

Lees verder


donderdag 28 juni 2020

BGNU niet blij met coulance bij uitvaarten in regio Oost-Nederland

Verschillende gemeenten in de regio rond Zwolle hebben tijdens de coronacrisis een oogje dichtgeknepen als er te veel mensen aanwezig waren bij uitvaarten. De gemeenten deden dat omdat er veel extra verdriet zou ontstaan wanneer niet alle directe nabestaanden afscheid kunnen nemen. De BGNU is niet blij met deze corona coulance.

Lees verder


donderdag 27 juni 2020

GUV start sloop voor “GROEN” Crematorium Etten

'Crematorium Etten zal het laagst mogelijke energieverbruik krijgen en er wordt gebruik gemaakt van een elektrische oven.'

Lees verder


donderdag 26 juni 2020

Overzicht regels uitvaarten per 1 juli

Vanaf 1 juli gaan de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen in. Voor uitvaarten betekent dat, dat er geen limieten meer zijn voor het aantal mensen die bij een uitvaart aanwezig mogen zijn. Er moet wel voldaan worden aan een aantal regels.

Lees verder


donderdag 26 juni 2020

Lang niet overal ruimte voor 100 bezoekers bij uitvaarten

De komende zomermaanden zullen er waarschijnlijk heel wat uitvaarten in de buitenlucht worden gehouden vanwege de coronaregels. De meeste aula’s van uitvaartcentra zijn niet groot genoeg om grote groepen mensen te ontvangen die anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden.

Lees verder


donderdag 26 juni 2020

Vragen en antwoorden uitvaartzorg en corona

Op deze pagina vindt u de laatste updates en links naar belangrijke sites m.b.t. het coronavirus. Bij het overige nieuws onder deze pagina vindt u per onderwerp uitgebreidere informatie.

Lang niet overal ruimte voor 100 bezoekers bij uitvaarten

Overzicht regels uitvaarten per 1 juli


(Laatste update 26 juni 2020 10.57 uur)

Lees verder


donderdag 24 juni 2020

Mogelijk meer dan honderd mensen toegestaan bij uitvaarten

Het is vrijwel zeker dat premier Mark Rutten en minister Hugo de Jonge vanavond om 19.00 aankondigen dat de aangekondigde versoepelingen vanaf 1 juli doorgaan. De eerdere aankondiging hield in dat er vanaf volgende maand 100 mensen aanwezig mogen zijn bij een uitvaart. Maar Haagse bronnen melden nu dat er vanavond wordt aangekondigd dat er geen maximum aantallen meer zullen zijn.

Lees verder


donderdag 24 juni 2020

Doorstart Kramer Uitvaartzorg

Nico en Mariëtte Soek hebben Kramer Uitvaartzorg uit Alphen aan den Rijn overgenomen. Het uitvaartbedrijf ging eerder failliet nadat er veel protest was van omwonenden tegen het in 2018 in gebruik genomen uitvaartcentrum aan de Nassaustraat.

Lees verder


donderdag 23 juni 2020

In de veiling bij BVA Auctions: Rolls-Royce Phantom V Rouwauto

In de BVA veiling ‘Upper Class Cars te Dieren’ bevindt zich een Rolls-Royce Phantom V rouwauto uit 1964. Via de website kunt u gratis een account aanmaken en meebieden tot 30 juni, 20:00 uur.

Lees verder


donderdag 23 juni 2020

Nieuwe editie Vakblad Uitvaart met aandacht voor veranderende rituelen

Met onder meer aandacht voor veranderende rituelen, aandacht voor versoepeling én het werkbezoek van Minister Ollongren aan de uitvaartbranche, verschijnt deze week het nieuwe nummer van Vakblad Uitvaart. Ritueelbegeleider Lisette de Lange kijkt naar wat wél kan. Hans Bleijerveld directeur team Bijzondere Uitvaarten én auteur van het boek Protocol & Etiquette rondom de uitvaart spreekt van de nieuwe nabijheid.

Lees verder


donderdag 23 juni 2020

Haagse bronnen: 100 mensen bij uitvaarten gaat door

Het kabinet maakte vorige maand bekend dat het voornemens is om toe te staan dat er vanaf 1 juli 100 mensen aanwezig mogen zijn bij uitvaarten. Haagse bronnen melden dat premier Rutte en minister Hugo de Jonge morgen bekend zullen maken dat de situatie zo is dat er 100 nabestaanden aanwezig kunnen zijn bij een uitvaart.

Lees verder


donderdag 22 juni 2020

Natuurbegraafplaats Vlierden open

Natuurbegraafplaats Landgoed Hoeve Ruth in Vlierden is in gebruik genomen. De natuurbegraafplaats zou eigenlijk met een officiële opening in gebruik worden genomen, maar door de coronacrisis kon er geen grote bijeenkomst worden gehouden. Wel zijn de eerste overledenen inmiddels begraven op de nieuwe natuurbegraafplaats.

Lees verder


donderdag 19 juni 2020

Bedrijfsfilm Derks Uitvaartmobiliteit - The Hearse & Limo Company

Langs deze weg willen wij u graag onze bedrijfsfilm laten zien, een korte impressie van alles wat wij u kunnen bieden op het gebied van uitvaartmobiliteit.

Lees verder


donderdag 18 juni 2020

Natuurbegraafplaats Landgoed Hoeve Ruth in Vlierden is open

Na jaren van voorbereiding en maandenlang hard werken in en om het bos zijn op Natuurbegraafplaats Landgoed Hoeve Ruth de poorten geopend voor bezoekers. Vanaf nu is het voor iedereen mogelijk kennis te komen maken met de prachtige natuur in het dal van de Aa.

Lees verder


donderdag 18 juni 2020

In Putten worden graven nooit geruimd

Het ruimen van graven is in vrijwel heel Nederland de gewoonte geworden in de loop van de tijd. Als nabestaanden niet meer kunnen of willen betalen worden de menselijke resten uit het graf gehaald en verplaatst naar een verzamelgraf. Maar in Putten worden graven nooit geruimd.

Lees verder


donderdag 17 juni 2020

Extra graven voor moslims in Enschede

Op de Westerbegraafplaats in Enschede zijn 275 extra graven aangelegd voor moslims. Deze extra graven zijn aangelegd omdat er door de coronacrisis meer vraag is naar islamitische graven.

Lees verder


donderdag 15 juni 2020

Vermiste asbox De Nieuwe Ooster terecht

Op De Nieuwe Ooster is vrijdag 12 juni een menselijke, maar zeer ernstige fout gemaakt. De asbox van een mevrouw is aan de verkeerde persoon meegegeven. Gelukkig is de asbox terecht. De persoon die de as heeft meegenomen handelde te goeder trouw.

Het spijt De Nieuwe Ooster verschrikkelijk dat deze fout is gemaakt. De as is inmiddels opgehaald en vrijdagavond naar de betrokken familie gebracht.

Lees verder


donderdag 15 juni 2020

Consumentenbond vraagt DNB om openheid overname Yarden

De Consumentenbond is niet helemaal gerust over de aanstaande overname van Yarden door DELA. De Consumentenbond vraagt De Nederlandse Bank (DNB) om meer openheid te geven over de cijfers rond het versoberen van de pakketpolissen van Yarden.

Lees verder


donderdag 15 juni 2020

Natuurbegraafplaats in Buren

Op de begraafplaats aan de Blatensedijk in Buren wordt een deel ingericht als natuurbegraafplaats. De gemeente doet dat omdat er behoefte is aan natuurgraven, het wordt de eerste natuurbegraafplaats in Rivierenland.

Lees verder


donderdag 12 juni 2020

Hoeveel sterfgevallen zijn er per week?

Per week overlijden er gemiddeld 2 900 mensen. Maar in de winter overlijden er doorgaans meer mensen dan in de zomer.

Lees verder


donderdag 12 juni 2020

Extra investering voor toekomstbestendig Zorgvlied

De monumentale Amstelveense begraafplaats Zorgvlied bestaat op 1 november 150 jaar. Het is een iconische plek binnen Amstelveen en misschien wel één van de bekendste begraafplaatsen met eigen crematorium in Nederland. Het college van B en W wil daarom de komende jaren extra investeren om Zorgvlied de allure van weleer te laten behouden én een gezonde toekomst te geven. De gemeenteraad beslist hier in juli 2020 over.

Lees verder


donderdag 12 juni 2020

Oversterfte vergelijkbaar met griepgolf 2018

De oversterfte als gevolg van het coronavirus valt niet hoger uit in vergelijking tot de oversterfte tijdens de langdurige griepgolf in 2018. De grootste uitvaartverzorger van Nederland, DELA, verwacht dat er in 2020 tussen 5 tot 8 procent meer mensen overlijden dan gemiddeld.

Lees verder


donderdag 11 juni 2020

Nieuw afscheidscentrum in Vlaardingen

Het past bij deze tijd dat nabestaanden zelf kunnen invullen hoe een passend afscheid van hun dierbare wordt georganiseerd. Eén aspect daarvan is de opbaarmogelijkheid. Het is niet altijd mogelijk om een geliefde thuis op te baren en de bestaande opbaar en afscheidsmogelijkheden in Vlaardingen zijn beperkt.

Lees verder


donderdag 11 juni 2020

Radar: ACM ziet problemen bij overname Yarden door DELA

Het consumentenprogramma Radar van de Tros volgt de situatie rond Yarden al maanden op de voet. In navolging op het artikel van het FD over de problemen rond de overname door DELA heeft Radar een overzicht gemaakt van de situatie op dit moment.

Lees verder


donderdag 10 juni 2020

Plattelandscrematorium in Nederweert

De agrarische ondernemersfamilie Salimans uit Nederweert wil een crematorium bouwen op hun grond aan de oostrand van het Weerterbos. Het moet een crematorium worden in de stijl van het Limburgse platteland.

Lees verder


donderdag 9 juni 2020

ACM vreest te veel macht DELA bij overname Yarden

De overname van Yarden door concurrent DELA is maanden na de aankondiging nog niet rond. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vreest dat DELA in bepaalde regio’s te veel macht krijgt als de geplande overname doorgaat.

Lees verder


donderdag 9 juni 2020

Grafkosten stijgen ook in 2020: Monuta pleit voor meer uniformiteit gemeentelijke grafkosten

Prijsstijgingen van gemeentelijke begraafplaatsen verschillen enorm
Groningen wederom duurste gemeentelijke begraafplaats
Kosten voor graf moeilijk te vergelijken
67% overledenen gecremeerd in 2019

Steekproef wijst uit dat jaarlijkse prijsstijgingen van gemeentelijke begraafplaatsen kunnen oplopen tot 20%. Gemiddeld betalen we in Nederland 2.949 euro1 (2019: 2.855 euro) voor een particulier eenpersoonsgraf op een begraafplaats en gemiddeld 684 euro voor een ‘stille’ crematie2 (zonder dienst) in een crematorium. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Monuta naar de graf- en crematiekosten onder 1.694 begraafplaatsen en 106 crematoria.

Lees verder


donderdag 8 juni 2020

Natuur begraven op Bosdrift in Hilversum

De nieuwe algemene begraafplaats Bosdrift werd geopend op 15 oktober 1890. Leonard Springer ontwierp de Bosdrift. Het ontwerp dat Leonard maakte was in de Engelse landschapstijl. De gebogen paden, groepen heesters en grote bomen in het ontwerp kenmerken deze stijl. Alles verbonden door zichtlijnen. Het ontwerp staat in schril contrast tot de andere begraafplaatsen in Hilversum. De Noorderbegraafplaats en Zuiderhof zijn ontworpen door Willem Dudok. De ontwerpen van Dudok zijn rechtlijnig, groots en maken gebruik van rasters en herhaling van vormen.

Lees verder


donderdag 7 juni 2020

Ouders verontwaardigd over verwijderen knuffels op strooiveldje crematorium Groningen

Het Yarden crematorium in Groningen gaat per 1 augustus alle knuffels en andere spullen verwijderen van het kinderstrooiveld het Vlinderhofje. Diverse ouders zijn geschokt over dit voornemen van Yarden en noemen het respectloos.

Lees verder


donderdag 6 juni 2020

Uitgeverij ZorgNa in de clinch met voormalig partner Closure

Uitgeverij ZorgNa is leverancier van allerlei publicaties op het gebied van Nazorg. Van de handige nazorkboekjes tot een online portal Nabes die nabestaanden helpt bij de afwikkeling van de nalatenschap. ZorgNa onderzocht samenwerking met Closure, een met prijzen overladen start-up die nabestaanden helpt me het opzeggen van abonnementen na overlijden. Twee partijen actief op het gebied van nazorg, dat zou een ideale match kunnen zijn. Dus startten beide partijen een samenwerking. Maar blijkens een speciale mailing van Peter van der Pol, eigenaar van ZorgNa lijkt daar abrupt een einde aan gekomen. ZorgNa waarschuwt voor misleiding door Closure. Lees hier de speciale mailing aan uitvaartondernemer die ZorgNa verstuurde.

Lees verder


donderdag 6 juni 2020

Vijver begraafplaats Leiden wordt uitgebreid

De historische vijver op Begraafplaats Rhijnhof in Leiden groter gemaakt. Daarnaast worden er twee nieuwe bruggen aangelegd over het water op de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 6 juni 2020

Bijzondere bijstand uitvaarten bij problemen door corona

De gemeente Leeuwarden biedt mensen die de kosten van een uitvaart door de gevolgen van het coronavirus niet kunnen betalen de gelegenheid om gebruik te maken van bijzondere bijstand.

Lees verder


donderdag 5 juni 2020

Occasion van de maand juni: Mercedes-Benz E-klasse begrafeniswagen

Deze keer in de 'Occasion van de maand' vertelt Ralph van Ravensteijn jullie alles over deze Mercedes-Benz E-klasse begrafeniswagen gebouwd door Huiskamp Carrosseriefabriek.

Lees verder


donderdag 5 juni 2020

Agendaberichten weer in gebruik op Uitvaartbranche.nl

Honderd dagen geleden begon de coronacrisis in Nederland. Op die dag moest de redactie van Uitvaartbranche.nl de doorgaans goed gevulde agenda met uitvaart gerelateerde activiteiten helemaal leeg maken. Maar nu het virus wat meer onder controle is worden de eerste activiteiten weer gepland. Daarom kunt u vanaf vandaag uw activiteiten weer aanmelden voor de agendarubriek van Uitvaart.nl en Uitvaartbranche.nl.

Lees verder


donderdag 5 juni 2020

Herinneringsbijeenkomst begraafplaats Heiderust op 12 september

De herinneringsbijeenkomst op begraafplaats Heiderust in Rheden is verplaatst naar 12 september. De bijeenkomst zou eigenlijk worden gehouden op zaterdag 13 juni. Door het coronavirus heeft de gemeente besloten om de bijeenkomst te verplaatsten naar september.

Lees verder


donderdag 5 juni 2020

Begraafplaatsen: vol liefde 28-30 mei 2021

Vandaag zou de eerste dag van het Weekend van de Begraafplaats 2020 zijn. Maar het Weekend is vanwege de maatregelen rond de coronacrisis afgelast.

Lees verder


donderdag 5 juni 2020

Natuurbegraafplaats Mepperdennen in gebruik genomen

De nieuwe natuurbegraafplaats in Meppen (Drenthe) is in maart in alle stilte in gebruik genomen. Inmiddels zijn er vier mensen begraven op de nieuwe natuurbegraafplaats.

Lees verder


donderdag 4 juni 2020

Heerde krijgt een corona monument

De gemeente Heerde is in Nederland het hardst getroffen door de coronaramp. Tientallen inwoners van het dorp zijn overleden. Al enige tijd staat er voor het oude stadhuis in het centrum een tijdelijk monument waar mensen bloemen neerleggen. De gemeente wil dat er een permanent monument komt om deze ramp te kunnen herdenken als het virus straks definitief is verslagen.

Lees verder


donderdag 4 juni 2020

Themanummer Kerkelijke begraafplaatsen | De Begraafplaats, juni 2020

Zojuist is de nieuwe editie van De Begraafplaats, juni 2020 verschenen. Het betreft een themanummer met als thema "Kerkelijke begraafplaatsen".

Lees verder


donderdag 4 juni 2020

Lasers verjagen roeken niet van begraafplaats

Al decennia zit er een roekenkolonie in de bomen op de algemene begraafplaats in Doesburg. De gemeente ziet graag dat de kolonie verhuist. Maar de roeken laten zich maar niet wegjagen. In de afgelopen jaren is al van alles geprobeerd, maar zonder succes. Dit voorjaar hoopte men dat laserstralen uitkomst zouden bieden.

Lees verder


donderdag 4 juni 2020

Wat kan er mag er allemaal met een stoffelijk overschot?

Website Duurzaam Bedrijfsleven staat in een uitgebreid artikel stil bij de vraag of het composteren van een overledene een goede extra mogelijkheid voor lichaamsbezorging zou kunnen zijn. De vraag die centraal staat is of een menselijk lichaam kan dienen als supercompost.

Lees verder


donderdag 3 juni 2020

Bouw aula begraafplaats Tempel kan weer verder

Brouwer de Koning Uitvaartzorg moest de bouw van een nieuwe aula op begraafplaats Tempel in februari 2019 stilleggen. De bank besloot toen af te zien van een hypothecaire lening. De gemeente Reeuwijk wil dat de bouw weer verder gaat en stelt zich daarom garant voor de lening.

Lees verder


donderdag 2 juni 2020

Nicole Starmans directeur van Crematorium La Grande Suisse

Het nieuwe crematorium in Maastricht, La Grande Suisse, dat in aanbouw is, heeft vanaf 1 juli 2020 een directeur, Nicole Starmans (52).

Lees verder


donderdag 2 juni 2020

Uitvaartmuseum Amsterdam weer open

Het Uitvaartmuseum in Amsterdam opent haar deuren weer vanaf 4 juni. Mensen kunnen de tentoonstelling EAT LOVE DIE bezoeken. Vanwege de constant veranderende situatie verkoopt het museum vooralsnog alleen tickets voor de maand juni.

Lees verder


donderdag 1 juni 2020

Het indrukwekkende verhaal over de coronaramp in een verpleeghuis in Heerde

Het Gelderse Heerde is in Nederland het hardst getroffen door het coronavirus. De gemeente schat in dat tussen de 60 en 80 inwoners uit de Veluwse gemeente zijn overleden aan het virus. In verpleeghuis Brinkhoven overleden 24 van de 73 bewoners. De Volkskrant heeft in een uitgebreid artikel omschreven welk vreselijk drama zich heeft afgespeeld in het verpleeghuis.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder