nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gemeente draaft door in handhaving reglement

27 oktober 2010


Nabestaanden van mensen die een rustplaats hebben op het kerkhof van Ten Aard in Belgiƫ zijn boos op de gemeente. De stad heeft bloemstukken bij het urnenveld laten weghalen, dat meldt Het nieuwsblad. In een nieuw kerkhofreglement staat dat bloemen alleen nog maar geplaatst mogen worden op de zerk, alles wat naast het graf staat wordt weggenomen.

Het nieuwe reglement is volgens de nabestaanden ingegeven door onderhoudsgemak. Tussen de monumenten is een bodembedekker aangebracht. Daarop mogen volgens de nieuwe regels geen spullen worden geplaatst. Die nieuwe regel is door ambtenaren ook in de praktijk gebracht, ze verwijderden verschillende bloemstukken van de begraafplaats. Nabestaanden zijn niet gelukkig met de nieuwe regels. Als ze de bloemstukken alleen nog op de grafsteen mogen plaatsen dan is de naam van de overledene nog nauwelijks zichtbaar.

In het artikel geven de onderhoudsmedewerkers aan dat hen is opgedragen om de regels te handhaven. Zelf zeggen ze dat ze dat eigenlijk niet willen doen. De burgemeester heeft zich de kritiek inmiddels aangetrokken. Hij laat in een reactie weten dat de bloemen inmiddels niet meer weg worden gehaald. De regels zullen volgens de burgemeester zo worden aangepast dat bloemstukken die netjes rond het graf worden geplaatst gewoon blijven staan in de toekomst.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE