nieuws

Facultatieve
Sponsors

Tv programma Kruispunt over De Nieuwe Ooster (Amsterdam)

26 oktober 2010

Op donderdag 28 oktober 2010 om 18.20 uur op Net 2 zendt omroep RKK een aflevering van Kruispunt tv uit over De Nieuwe Ooster.

De Nieuwe Ooster in Amsterdam is een bijzondere plek waar veel bekende Amsterdammers begraven liggen zoals Jos Brink, Wally Tax en Majoor Bosshardt. Het is de grootste begraafplaats van Nederland uit de 19e eeuw en sinds een aantal jaren rijksmonument.

In Kruispunt, aan de vooravond van Allerzielen, een reportage over de verhalen van de onbekende Amsterdammers die er troost en rust vinden. Mensen die hun dierbaren hier herdenken, allemaal op hun eigen manier. Zoals Yolie Mulkens, die als jong meisje van 5 al op de Nieuwe Ooster kwam om het graf van haar moeder te bezoeken. Het was een tijd waarin bijna geen plek was voor het verdriet van kinderen. Het leven ging door en haar stiefmoeder was al voor de dood van haar moeder aangewezen om het gezin daarbij te helpen.

Voor Thea Zirschky is de Amsterdamse begraafplaats bijzonder omdat ze daar voor het eerst een plek kreeg voor haar 40 jaar geleden overleden kindje. 35 jaar lang verborg ze haar verdriet over het verlies van haar baby Boy, tot de mensen van de begraafplaats haar een plek gaven om te rouwen.

Verder volgen we koster Bert Hilhorst. Hij werkt niet alleen op de begraafplaats, maar woont er ook en heeft er, zoals hij zelf zegt z'n moeder in de achtertuin begraven liggen. Voor hem is het elke dag Allerzielen als hij even bij haar graf langsgaat. Ook zien we hoe verdriet en vrolijkheid samengaan bij een Surinaamse begrafenis met bazuinkoor.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >