Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws AUGUSTUS 2005

donderdag 31 augustus 2005

Nieuwe adverteerder: Uitvaartonderneming Van Krimpen-Statema (regio Amersfoort)

Sjoukje van Krimpen-Statema, uitvaartzorg. Ik heb bewust gekozen voor mijn eigen naam zodat het duidelijk is dat mijn uitvaartonderneming een persoonlijke onderneming is. Daarnaast ben ik lid van het netwerk uitvaartvernieuwers.

Voor meer informatie, zie www.vankrimpenstatema.nl.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2005

Geja van de Wetering presenteert uitvaart-workshops brochure.

Twee jaar geleden begon Geja van de Wetering, Overledenenzorg & advies met het geven van een workshop over de zorg voor het dode lichaam. Er kwam steeds meer vraag van vooral vrouwelijke uitvaartondermers en starters, of ik hen wat meer kon vertellen over de zorg bij overledenen in de thuissituatie, waarbij soms diverse lastige situaties voorkomen. Tijdens deze workshop komen tips aan de orde, en komt op veel vragen een praktisch antwoord.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2005

Zuiderzeemuseum start themamaand dood en begraven met traditionele rouwstoet

Horen, zien en beleven hoe het vroeger ging met rouwen en begraven. Dat is de insteek van de themamaand dood en begraven in het Zuiderzeemuseum. Op zaterdag 3 september start het museum daarom met een bijzondere rouwstoet. In zwart geklede mannen (kraaien) en in zwarte gewaden (huiken) "verhulde" vrouwen volgen een originele lijkkoets uit 1900. Daarvoor snuiven twee zwarte paarden. De stoet trekt naar het kerkhof, alwaar het graf reeds geopend ligt.
Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10 – 17 uur. Zie voor meer informatie de speciale themasite www.dedoodleeft.nl.

Lees verder


donderdag 30 augustus 2005

Oudste mens van de wereld overleden

HOOGEVEEN - De oudste vrouw ter wereld, Hendrikje van Andel-Schipper, is in de nacht van maandag op dinsdag in een verzorgingshuis in Hoogeveen overleden. Dat maakte de directeur van het verzorgingshuis dinsdag bekend.

Van Andel-Schipper werd 115 jaar en twee maanden oud. "Mevrouw Van Andel-Schipper is rustig ingeslapen", aldus de directeur. "Ze heeft mij nog laten weten dat ze het heel fijn heeft gevonden de oudste mens ter wereld te zijn geweest, en dat ze terug keek op een heel fijn leven."

Lees verder


donderdag 29 augustus 2005

Gezocht: Belangstellenden voor NCRV-televisieserie

Bromet & dochters is het televisieproductiebureau van Frans Bromet. Hij maakte naam als documentairemaker met de VPRO-serie ‘:uren’. Andere bekende programma’s van zijn hand zijn onder meer ‘Gemeenschap & Goederen’ voor de VPRO en ‘De Verbouwing’ en ‘Failliet of niet’ voor de NCRV. De serie ‘De Nalatenschap’ die afgelopen winter bij NCRV’s Dokument is uitgezonden krijgt een vervolg van 4 afleveringen en hiervoor zoeken we belangstellenden.

Lees verder


donderdag 26 augustus 2005

Uitvaartorganisatie DELA introduceert crematorium nieuwe stijl

Eindhoven, 26 augustus 2005 – Een speelhoek voor kinderen, uitnodigende kunstwerken en zachte comfortabele banken in plaats van hardhouten stoelen en banken; allemaal aspecten die het gezicht bepalen van de nieuwe generatie crematoria. Met grootscheepse verbouwingen en herinrichtingen zet uitvaartorganisatie DELA een nieuw ‘menselijk’ concept crematoria in de markt. Naast functionaliteit stralen de nieuwe crematoria nu vooral een warme sfeer en toegankelijkheid uit. Een combinatie van speciale kleuren, geuren, licht, geluid, kunst en kwalitatief meubilair dragen hieraan bij. De restyling van het eerste crematorium (Heeze) is inmiddels afgerond.

Lees verder


donderdag 25 augustus 2005

Uitvaart.Com lanceert website over terminale zorg

Het internetbedrijf Uitvaart.Com in Amsterdam lanceert vandaag (25 augustus 2005) de nieuwe website www.palliatievezorg.nl, ook te bereiken onder www.laatstelevensfase.nl. De site is van belang voor terminale patiënten, hun naasten en hun hulp- en zorgverleners.

Lees verder


donderdag 24 augustus 2005

Nabestaandenservice introduceert nuttig welkomstgeschenk

ARNHEM - Sinds enkele jaren biedt Benefix onder de naam Nabestaandenservice een dienstverlening aan die nabestaanden bijstaat in de afhandeling van de papierwinkel in de moeilijke periode na het overlijden. Veelal mensen die al eerder van dichtbij de nasleep van een overlijden hebben meegemaakt, regelen bij leven de ondersteuning van de Nabestaandenservice voor hun toekomstige nabestaanden. Het voordeel is dat hierdoor de nabestaanden gratis gebruik kunnen maken van de zorg en deskundigheid van de Nabestaandenservice. Al voor € 5,25 per maand regelt een echtpaar de zorg van de Nabestaandenservice voor later.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2005

NOVITEIT op uitvaartpresentatie van nieuwe uitvaartonderneming!

Op zondag 4 september organiseert - Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding – in samenwerking met Crematorium Tilburg e.o., een lezing over rouwverwerking en een uitvaarttentoonstelling.

Noviteit:
Carine Triest laat haar herdenkingsschilderijen zien. Bij het schilderen voegt zij een deeltje van de crematie-as van uw dierbare. Op deze manier kan uw dierbare op een bijzondere manier in uw leven blijven.
De schilderijen zijn zowel figuratief als non-figuratief. Dit moet u gezien hebben.

Lees verder


donderdag 23 augustus 2005

Nieuwe adverteerder: Basic Uitvaarten (regio Haaglanden)

Het concept van BASIC UITVAARTEN is af te leiden uit de naam . . . . . wij verzorgen goede, gewone uitvaarten vanuit een eenvoudige basis. Wij kennen een tweetal basis uitvaartpakketten als uitgangspunt, die volledig volgens uw eigen wensen zijn aan te passen en/of uit te breiden.

Klik hier voor meer informatie

Lees verder


donderdag 17 augustus 2005

Ladies Barbershop Chorus in crematorium

Op dinsdag 27 september 2005 geeft barbershopkoor The Rhine Singers een optreden in Yarden Crematorium Daelwijck aan de Floridadreef 7 in Utrecht. Het 30-koppig dameskoor uit Utrecht zingt a capella bekende Engelstalige nummers. Zoals Moon River, Each time I fall in love en What a Wonderful World. Tijdens het concert wordt een lichtjesceremonie opgevoerd voor nabestaanden. De avond duurt van 20.00 tot 21.45 uur en is bedoeld om nabestaanden door samenzijn en zang hun verlies een plaats te geven. Geestelijk verzorger Maurice van der Put spreekt een woord van troost uit en leest bij de ceremonie de namen van overledenen op, waarna nabestaanden een kaarsje kunnen opsteken.

Lees verder


donderdag 17 augustus 2005

Herdenkingsconcert Yarden Crematorium Rotterdam

Op maandag 19 september 2005 houdt Yarden Crematorium Rotterdam aan de Maeterlinckweg 101 in Rotterdam een herdenkingsconcert met lichtjesceremonie. Het concert duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Met dit initiatief wil het crematorium nabestaanden de gelegenheid bieden gezamenlijk te herdenken. Pianiste Merel van der Knoop, zangeres Rozemarijn Kalis en zanger Peter Scheele verzorgen de muzikale omlijsting met evergreens en licht klassieke muziek. Geestelijk verzorger Maurice van der Put spreekt een woord van troost uit en leest bij de ceremonie de namen van overledenen op, waarna nabestaanden een kaarsje kunnen opsteken.

Lees verder


donderdag 15 augustus 2005

Rouwbandjes voor kinderen

Rouwende kinderen en jongeren worden vaak over het hoofd gezien. Want aan de buitenkant kun je niet zien dat ze verdrietig zijn en iets extra's te dragen hebben in hun leven en het daar moeilijk mee hebben.
Daarom heeft In de Wolken een hedendaagse variant op rouwkleding ontwikkeld, passend bij kinderen en jongeren, namelijk ROUWBANDJES.

Lees verder


donderdag 15 augustus 2005

Allerzielen Allicht

Amsterdam, augustus 2005

Allerzielen Allicht is een experimenteel project van kunstenares Ida van der Lee waarin kunstenaars en nabestaanden de doden een gezicht geven. Op 30 oktober en 2 november 2005 staat De Nieuwe Ooster in Amsterdam in het teken van deze unieke viering.

Lees verder


donderdag 11 augustus 2005

Mexicaanse studente neemt Nederlandse uitvaartcultuur op de hak en doet aanbevelingen voor een persoonlijker uitvaart

Lucyeileen Hernandez Barroso uit Mexico studeerde onlangs af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht met een catalogus waarin ze de Nederlandse uitvaartcultuur op de hak neemt. Zelf zegt ze hier het volgende over:
"Funerals in Holland are very formal and sober, while in Mexico they are more like a party. The purpose of this catalogues is to mock funerals and death in Holland. Die Dutch suggests a kind of "do it your self" funeral that is very personal but most important very cheap!
This makes "Die Dutch" not only a brand but also a statement."

Lucyeileen zou graag met u van gedachten wisselen over haar catalogus en de Nederlandse uitvaartcultuur. Mail uw reactie naar elucyeileen@hotmail.com

Lees verder


donderdag 11 augustus 2005

‘Meer aandacht voor rouwrituelen en uitvaart migranten’

De ANBO voor 50-plussers vraagt meer aandacht voor de rouw- en uitvaartrituelen van andere culturen. Uitvaartverzekeraars moeten beter aangeven welke handelingen wel of niet onder hun verzekering vallen, of wat dit extra kost. Zaalruimte en duur van de uitvaartdienst dienen beter aan te sluiten bij wat in andere culturen gebruikelijk is. Dat zijn enkele aanbevelingen van een speciale multiculturele ANBO-werkgroep, die de verschillen rondom dood en rouwen van verschillende culturen in kaart heeft gebracht.

Lees verder


donderdag 10 augustus 2005

Heel gemakkelijk milieuvriendelijker

Als het om milieuaspecten van de uitvaart gaat, denkt menig uitvaartondernemer aan ecokisten en natuurbegraafplaatsen. Maar er is meer. Recent onderzoek wijst uit dat de keuze van de kist slechts een fractie vormt van de milieubelasting van een uitvaart. Veel ingrijpender is de methode van lijkbezorging. Maar de grootste aanslag op het milieu doet de rouwstoet.

Lees verder


donderdag 9 augustus 2005

In de Wolken introduceert rouwbandjes voor kinderen in rouw

Rouwende kinderen en jongeren worden vaak over het hoofd gezien. Want aan de buitenkant kun je niet zien dat ze verdrietig zijn en iets extra's te dragen hebben in hun leven en het daar moeilijk mee hebben.
Daarom heeft In de Wolken een hedendaagse variant op rouwkleding ontwikkeld, passend bij kinderen en jongeren, namelijk ROUWBANDJES.

Lees verder


donderdag 8 augustus 2005

Persoonlijke wensen voorop

LOBITH - Twee jonge ondernemers Marc Stift (24) en Barry Pijpers (26) zijn onlangs aan de Kwekerstraat 1A een nieuw uitvaartcentrum gestart: De Lelie Uitvaartverzorging. “Wij vinden dat een afscheid persoonlijker kan”, aldus Marc Stift. “Een eigen ervaring heeft ons daarvan overtuigd. Met De Lelie willen we die persoonlijke insteek bieden.”

Lees verder


donderdag 5 augustus 2005

Internationale dag van de Palliatieve Zorg

HOUTEN – Tientallen organisaties in Nederland staan stil bij de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg, op 8 oktober. De activiteiten worden vooral georganiseerd door regionale netwerken palliatieve zorg en zelfstandige hospices.

Lees verder


donderdag 4 augustus 2005

Maatregelen tegen besmettingsgevaar overledenen

Volgens het CBS stierven in 2004 1869 Nederlanders aan infectueuze en parasitaire ziekten. Daarnaast is een nog veel groter aantal mensen dat overlijdt aan een andere doodsoorzaak maar toch een infectueuze ziekte onder de leden hebben. Waar weinig mensen bij stilstaan, is dat het gevaar daarvan na de dood nog niet geweken is. Veel infectieziekten blijven ook na de dood nog een tijd overdraagbaar. Ziekenhuispersoneel, obductieassistenten, uitvaartverzorgers, technische recherche, brandweer en hulpdiensten, de gemeentelijke lijkschouwer, allemaal lopen ze het risico op besmetting wanneer overledenen niet op de juiste manier worden benaderd. Tegelijkertijd verbiedt privacywetgeving dat zorgpersoneel elkaar inlicht over de exacte doodsoorzaak. Daarvoor is nu een oplossing: Uitvaartbranche.nl lanceert het protocol Besmettingsgevaar, besmetting en de te nemen beschermingsmaatregelen, het enige uitgebreide protocol in zijn soort dat voor alle behanghebbenden vrij verkrijgbaar is.

Lees verder


donderdag 4 augustus 2005

Documentairereeks rond Rachel Hazes

Op 23 september 2004 ging er een schok door Nederland. Geheel onverwacht overleed de populaire volkszanger André Hazes. Vanaf zondag 14 augustus zendt de TROS de zesdelige documentairereeks NAMENS ANDRÉ uit waarin Rachel Hazes wordt gevolgd in haar voorbereidingen en inspanningen om de laatste wensen van André in vervulling te laten gaan. Een emotioneel, innemend en eerlijk verhaal, van een vrouw die zielsveel van haar man heeft gehouden en dat altijd zal blijven doen.

Lees verder


donderdag 3 augustus 2005

Zaterdag 5 november: Open Dag Nederlands Kanker Instituur - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Op zaterdag 5 november 2005 opent Het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam haar deuren voor Vrienden van het NKI, patiënten, omwonenden, familieleden van patiënten en medewerkers, en andere geïnteresseerden. U bent van harte welkom tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Aanmelden voor de Open Dag is niet nodig. U kunt op elk moment binnenlopen. In de ontvangsthal wordt u verwelkomd met een vers kopje koffie of thee.

Klik hier voor meer informatie

Lees verder


donderdag 1 augustus 2005

Tranenzakje

Zakje met fluwelen onderkant, gevuld met glazen steentjes. Het tranenzakje symboliseert de zorgen en de daarbij horende tranen.
Wanneer je het zakje aan iemand schenkt, geef je aan dat de ander altijd zijn of haar tranen met je mag delen. Het kan vandaag, het kan morgen, het mag altijd.

Lees verder


donderdag 1 augustus 2005

Open Dag Westerveld op zaterdag 24 september 2005

Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis (Duin en Kruidbergerweg 2-6) houdt op zaterdag 24 september een Open Dag met als thema ‘vervoer’. Veel mogelijkheden van rouwvervoer zijn te zien, waaronder een rouwauto voor kinderen, een Harley Davidson met zijspan en een rouwkoets. Uiteraard kan iedereen ook een kijkje nemen achter de schermen van de monumentale begraafplaats en het eerste crematorium van Nederland (1913). De Open Dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder