Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JUNI 2018

donderdag 29 juni 2018

Familie hoeft uitvaart met lege kist niet te betalen

De familie Fermont uit het Belgische Wachtebeke nam 6 jaar geleden afscheid van een familielid. Later bleek dat tijdens de dienst de kist leeg was en de vrouw per ongeluk al gecremeerd was. De uitvaartondernemer wist dit maar zei toen niets. De rechter heeft nu besloten dat de factuur die nog open stond bij de uitvaartondernemer niet betaald hoeft te worden, dat meldt HLN.

Lees verder


donderdag 29 juni 2018

Plannen voor crematorium buitengebied Etten

GUV uitvaartzorg in Aalten heeft plannen om in het buitengebied van Etten een kleinschalig crematorium te realiseren. Het crematorium moet komen aan de Zeddamseweg. De gemeente Oude IJsselstreek gaat een voorontwerpbestemmingsplan ter inzage leggen, dat meldt Montferland Nieuws.

Lees verder


donderdag 28 juni 2018

Nieuwe buitenaula in Gedenkpark Westerveld

Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis) hoort bij de mooiste gedenkparken van Nederland. De natuur en diversiteit in het landschap maken het gedenkpark uniek. Daarom biedt Westerveld vanaf nu de mogelijkheid voor een plechtigheid in de natuur, in de nieuwe buitenaula.

Lees verder


donderdag 26 juni 2018

Vrouw krijgt geen uitkering voor kind van overleden vader

Een vrouw die in 2010 weduwe werd en in 2013 een kind kreeg van haar overleden man heeft geen recht op een nabestaanden- of ANW-uitkering voor haar kind. Volgens de rechtbank in Arnhem is deze alleen bedoelt voor kinderen die al zijn verwekt op het moment dat een van de ouders komt te overlijden, dat meldt de Telegraaf.

Lees verder


donderdag 25 juni 2018

Bewoners Veendam bijgepraat over komst crematorium

Bewoners in Veendam worden begin juli bijgepraat over de plannen voor de bouw van een crematorium. De bouwplannen liggen al sinds 2016 klaar maar deze zijn meerdere malen in de ijskast beland, dat meldt RTV1.

Lees verder


donderdag 22 juni 2018

Rattenplaag begraafplaats Bemmel voorbij

Bezoekers van het kerkhof van Parochie Maria Magdalena uit Bemmel kunnen weer rustig stil staan bij het graf van hun dierbare. De rattenplaag is nagenoeg onder controle, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 21 juni 2018

Veel schade na vernieling crematorium Tilburg

Het dure led-scherm bij crematorium Tilburg is voor de derde keer vernield De schade is maar liefst 30.000 euro. Omdat het de derde keer is zal de verzekeraar de schade niet meer vergoeden, dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder


donderdag 21 juni 2018

Video: Grondwerkzaamheden crematorium Oldenzaal

In Oldenzaal wordt hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe crematorium. In de onderstaande video is te zien hoe er gewerkt wordt om het gebied rond het crematorium mooi in te richten.

Lees verder


donderdag 20 juni 2018

RvS kan vergunning crematorium Groningen nog intrekken

De Raad van State doet over twee weken uitspraak over de vraag of de gemeente Groningen terecht een vergunning heeft gegeven aan DELA, dat meldt het Dagblad van het Noorden. DELA kan dankzij die vergunning een derde crematorium bouwen in Groningen aan het Hoendiep, op nauwelijks twee kilometer van het nieuwe crematorium van Respectrum.

Lees verder


donderdag 20 juni 2018

Pastoor gaat er vandoor met erfenis nabestaanden

Jos Hermans is pastoor, voorheen in Asten en nu in Druten. De pastoor heeft in 2014 (toen hij nog in Asten werkte) een grote erfenis geaccepteerd van een gelovige vrouw die hem had opgenomen in haar testament. De nabestaanden stapten naar de rechter die ze in het ongelijk stelde. In hoger beroep trok de familie deze week opnieuw aan het kortste eind, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 20 juni 2018

RvS beslist over natuurbegraafplaats Alkmaar

De gemeente Alkmaar heeft een vergunning verstrekt voor de realisatie van een natuurbegraafplaats op het Geestmeerloo. Niet iedereen is het eens met dat besluit en daarom zijn enkele tegenstanders naar de Raad van State gestapt, dat meldt Alkmaar Centraal.

Lees verder


donderdag 19 juni 2018

Eerste resomeercentrum in Venlo

Als minister Kajsa Ollongren na de zomer het licht op groen zet voor resomeren dan kan het zijn dat het eerste resomeercentrum van Nederland wordt gebouwd in Venlo. Initiatiefnemer Paul van Os wil het resomeercentrum gerealiseerd zien bij klooster Albertushof, dat meldt De Limburger.

Lees verder


donderdag 18 juni 2018

Yarden start bouw multifunctioneel uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen

Met het slaan van de eerste paal startte Yarden Uitvaartorganisatie op 14 juni met de bouw van het Haagse uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen.

In het nieuwe multifunctionele uitvaartcentrum worden elementen van het voormalige historische pand Hoeve Ysendoorn teruggebracht. Ook krijgt Nieuw Eykenduynen naast ruimtes om afscheid te nemen van een dierbare faciliteiten voor (rituele) bewassingen, opbaringen en horeca. Naar verwachting opent uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen in mei 2019 haar deuren.

Lees verder


donderdag 18 juni 2018

Koperdiefstal op begraafplaats Boven-Leeuwen

De weduwe van een man die is begraven op de katholieke begraafplaats in Boven-Leeuwen is geschrokken nadat grafrovers het graf van haar man bezochten. De dieven gingen er vandoor met twee koperen vogels die bij het graf hoorden, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 15 juni 2018

Harderwijk zoekt exploitant crematorium

De drie uitvaartondernemers uit Harderwijk die gezamenlijk een plan zouden uitwerken om een crematorium te realiseren zijn er onderling niet uitgekomen. Daarom gaat de gemeente Harderwijk nu opzoek naar een andere marktpartij die het crematorium wil exploiteren, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 14 juni 2018

Officieel startsein van de bouw van Crematorium Alkmaar

Met het eigenhandig afbakenen van de bouwlocatie is vandaag het officiële startsein voor de bouw van Crematorium en Uitvaartcentrum Alkmaar gegeven. Aan de Meerweg 11 in Alkmaar realiseren Monuta en PC Uitvaart een multifunctioneel uitvaartcentrum dat tegemoet komt aan alle moderne wensen rondom een uitvaart. Hier kan een volledige uitvaart op één locatie worden verzorgd. Van opbaring tot condoleance en van afscheidsdienst tot koffietafel. Een unieke locatie voor Alkmaar.

Lees verder


donderdag 14 juni 2018

LandArt-route op Natuurbegraafplaats De Utrecht geopend

Op zaterdag 2 juni opende burgemeester Palmen van Hilvarenbeek op Natuurbegraafplaats De Utrecht de LandArt-route: een route van tien bijzondere kunstwerken, verspreid over de natuurbegraafplaats. Belangstellenden genoten van in de zon van de onthulling van het drijvende kunstwerk het BEGINNING van Maria van Ewijk.

Lees verder


donderdag 14 juni 2018

RvS moet geschil tussen stichting en DELA beslechten

De Henri van Abbestichting stapt naar de Raad van State in een laatste poging om te voorkomen dat uitvaartorganisatie DELA enkele karakteristieke delen van de Paterskerk weg zal halen, dat meldt het Eindhovens Dagblad. DELA verbouwt de Eindhovense kerk tot een uitvaartcentrum met daarbij onder andere een hotel.

Lees verder


donderdag 13 juni 2018

Verdwenen bushalte Essenhof komt terug

Er wordt al een paar jaar druk over gesproken in Dordrecht; de verdwenen bushalte bij begraafplaats en crematorium Essenhof. Maar dinsdagavond heeft de verantwoordelijk wethouder aan de raad beloofd dat de bushalte nog dit jaar weer in gebruik genomen wordt, dat meldt RTV Rijnmond.

Lees verder


donderdag 13 juni 2018

Menselijke resten gevonden door bezoeker begraafplaats

Op begraafplaats Beuningen in Haaghove is onlangs een graf geruimd. Doorgaans is het de bedoeling dat de menselijke resten dan geschud worden en dieper in de grond worden geplaatst. Maar deze keer is er iets niet goed gegaan waardoor een bezoeker de resten vond in een berg zand, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 12 juni 2018

Veel irritaties tijdens informatieavond nieuw crematorium Zwolle

Maandagavond kwamen diverse voor- en tegenstanders van een tweede crematorium op herdenkingspark Kranenburg bij elkaar. Tijdens een informatieavond werden raadsleden bijgepraat over de plannen van Respectrum, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 12 juni 2018

Jaarverslag DELA 2017 online. Mooie resultaten voor DELA

Coöperatie DELA realiseerde in 2017 een stevige groei in de krimpende markt van uitvaart- en levensverzekeringen. In het jaar waarin de coöperatie haar tachtigjarig bestaan vierde, stegen de premie-inkomsten naar € 435 miljoen. Net als in 2016 is dit een groei van bijna 9%, dit blijkt uit het jaarverslag dat de coöperatie publiceerde.

Lees verder


donderdag 12 juni 2018

Nederlanders nog steeds traditioneel in keuze afscheidsmuziek

Waarheen, waarvoor van Mieke Telkamp verdwijnt langzaam uit de Uitvaartmuziek Top 10. Deze uitvaartklassieker stond tijdenlang hoog in de top 10, maar is al een aantal jaren langzaam aan het dalen. In het overzicht van vorig jaar stond Waarheen, waarvoor nog op de zevende plek, in de actuele lijst daalt het nummer verder naar plek negen, blijkt uit intern onderzoek van Monuta.

Lees verder


donderdag 12 juni 2018

Video: Duurzame urnen

Hoe ziet een duurzame urn er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er als ik voor duurzaam kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart.

Lees verder


donderdag 11 juni 2018

Van Dongen wil crematorium realiseren in Zoetermeer

Uitvaartondernemer Iwan van Dongen wil samen met FineVita uit Apeldoorn een crematorium realiseren in Zoetermeer. Als de plannen doorgaan dan wordt dat het tweede crematorium in de gemeente, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 11 juni 2018

RvS neemt nog geen besluit over crematorium Zeewolde

Pas in oktober komt de Raad van State met een definitief besluit over de komst van een crematorium aan het Trekkersveld in Zeewolde.

Lees verder


donderdag 11 juni 2018

Auto ramt poort begraafplaats Neede

De poort van begraafplaats Dorstenkamp in Neede is beschadigd door een Duitse auto, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 8 juni 2018

UNC Uitvaartzorg maakt duurzame uitvaart mogelijk

Duurzaamheid is een van de belangrijkste maatschappelijke onderwerpen geworden, ook in de uitvaartzorg. Stichting GreenLeave is opgericht om duurzaamheid in de uitvaartzorg aan te jagen en te promoten. Vorige week heeft UNC Uitvaartzorg – bij het publiek bekend als Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond - zich bij GreenLeave aangesloten.

Lees verder


donderdag 8 juni 2018

Onkruidbestrijders steken boom begraafplaats in brand

Op begraafplaatsen mogen geen pesticides meer gebruikt worden om onkruid te bestrijden. Dat zorgt soms voor wat problemen omdat niet alle alternatieven even praktisch werken. Daar kwamen ze deze week ook achter op een begraafplaats in Weert. Daar brandde een conifeer af die bij een graf stond.

Lees verder


donderdag 7 juni 2018

Uitvaartstichting Hilversum boekt winst

Uitvaartstichting Hilversum die het beheer voert over begraafplaatsen Zuiderhof, Bosdrift, Noorderbegraafplaats en het crematorium heeft in 2017 bijna 60.000 euro winst geboekt, dat meldt de Gooi- en Eemlander.

Lees verder


donderdag 7 juni 2018

Nieuwe editie Terebinth

De nieuwste aflevering van het tijdschrift Terebinth (mei, nr. 2) besteedt veel aandacht aan kunst. Niet toevallig, omdat de vijfde Week van de Begraafplaats als thema Tussen Kunst & Kist had. Maar ook de kunst in de vorm van landschapsarchitectuur komt in dit nummer flink aan bod, net als het ontwerp van de urnen op Westerveld. Een wandeling op begraafplaats Duinhof in Velsen – als ‘gesamtkunstwerk’ – past hier goed bij.

Lees verder


donderdag 7 juni 2018

Vernielingen begraafplaats Bilthoven

Het mooie warme weer zorgt voor zwoele avonden. Veel mensen gaan dan lekker ontspannen op een terrasje, nemen een koele douche, gaan gezellig barbecueën of lekker onderuit op de bank tv kijken. Helaas zijn er ook mensen die er op deze warme avonden op uit trekken om vernielingen aan te richten op de lokale begraafplaats. Ook in Bilthoven was het deze week helaas raak op begraafplaats Brandenburg.

Lees verder


donderdag 7 juni 2018

Onderzoek naar vernielingen begraafplaats Heteren

De politie is een onderzoek gestart om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de vernielingen op de begraafplaats in Heteren. Daar zijn meerdere graven door grafschenners kapot gemaakt, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 6 juni 2018

71 procent weet niet of partner begraven of gecremeerd wil worden

Nederlanders tussen de 20 en 70 jaar zijn vaak niet goed op de hoogte van de uitvaartwensen van hun partner, dat meldt RTL Nieuws. Maar liefst 71 procent weet niet eens of hun partner gecremeerd of begraven wil worden.

Lees verder


donderdag 6 juni 2018

Hatelijke rouwadvertentie trending op social media

Twee dochters van een onlangs op 80-jarige leeftijd overleden vrouw uit Amerika zijn onderwerp van discussie op sociale media. De twee dochters plaatste een wel heel erg hatelijke rouwadvertentie in de lokale krant waarin ze onder andere zeggen dat ze hun moeder niet zullen missen en dat de dag des oordeels voor moeder is aangebroken.

Lees verder


donderdag 5 juni 2018

Uitvaartcentrum Monuta Vorden sluit

Vanaf 1 juli sluit het uitvaartcentrum van Monuta aan Het Jebbink 4a in Vorden, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 5 juni 2018

Video: Duurzaam grafmonument

Hoe ziet een duurzame uitvaart er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er als ik voor een duurzaam grafmonument kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart.

Lees verder


donderdag 4 juni 2018

Begraafplaats Essenhof wil toeristen trekken

Begraafplaats Essenhof in Dordrecht is een prachtige begraafplaats met diverse mooie monumenten. De begraafplaats vertelt het verhaal van de recente geschiedenis van de stad. Daarom wil de gemeente dat er meer mensen een bezoek brengen aan de begraafplaats, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 3 juni 2018

Trouw: Verhalen over mensen die leven bij hun eigen kist

Dagblad de Trouw heeft een interessant verhaal geschreven waarin mensen met een bijzondere kijk op de dood aan het woord komen. Het gaat onder andere over mensen die hun kist al in huis hebben.

Lees verder


donderdag 3 juni 2018

Grafrovers vernielen 70 graven Veendam

In de afgelopen maand hebben koperdieven ruim zeventig graven vernield op de begraafplaats in Veendam, dat meldt de NOS. De dieven zijn zeer grof te werk gegaan en hebben complete grafmonumenten omver getrokken.

Lees verder


donderdag 1 juni 2018

Website voor hergebruik grafmonumenten

De meeste grafstenen belanden na beëindiging van de grafrechten onder het wegdek. Terwijl ze nog goed te hergebruiken zijn en nog vele generaties mee kunnen gaan. Stichting GreenLeave, die zich inzet voor de verduurzaming van de uitvaart, wil daar verandering in brengen. Vandaag lanceert zij het initiatief Circle Stone.

Lees verder


donderdag 1 juni 2018

Expostitie van kisten op Zorgvlied

Zondag 3 juni houdt Zorgvlied een open dag van 10 tot 17 uur in het kader van de Week van de Begraafplaats, met het thema “Tussen Kunst en Kist”. Belangstellenden worden rondgeleid, kunnen de expositie van eigentijdse grafkisten bezoeken en een rondleiding krijgen langs graven van kunstenaars.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder