Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws DECEMBER 1998

donderdag 23 december 1998

Nieuw artikel in de bibliotheek: Interview met Tom de Ket (VPRO serie "Begraven")

In de 'donkere dagen' van het jaar zendt de VPRO de dramaserie 'Begraven' uit. Een 'zwarte satire op de uitvaartwereld', aldus auteur Tom de Ket. Lachen om twee broers die een uitvaartonderneming leiden. Uiterst actueel. Alles zit erin: uitvaartvernieuwing en uitvaarten waarbij 'alles kan', professionalisering en ambities van de uitvaartwereld, de komst van de Amerikanen met SCI voorop (in de serie 'vermomd' als FCI). In de serie wordt de uitvaartondernemer een spiegel voorgehouden. De leek krijgt een onthullend kijkje achter de schermen van het uitvaartbedrijf.

Lees verder


donderdag 21 december 1998

Nieuw artikel: Nabestaanden maken ruzie. Wat dan?

Hoe kan de uitvaartverzorger, of de houder van een begraafplaats of crematorium omgaan met onenigheid tussen nabestaanden over het wel of niet volgen van de wens van de overledene? In dit artikel beschrijft mr. W.G.H.M. van der Putten enkele recente voorbeelden uit zijn adviespraktijk en formuleert hij een 'handleiding' voor onenigheid rond de asbestemming.

Lees verder


donderdag 3 december 1998

Twee jaar Uitvaart.nl: Een verslag van de jubileumdag.

Op vrijdag 13 november jl was CVN-crematorium 'Daelwijck' in Utrecht het toneel van een wereldprimeur: de directe uitzending van een (gesimuleerde) crematieplechtigheid op het Internet.
Deze 'uitvaart op Internet' maakte deel van een programma, waarmee 'Uitvaart.nl' op 13 november jl. in 'Daelwijck' haar twee-jarig bestaan vierde. Zo werd de uitzending voorafgegaan door een tweetal lezingen.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder