Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws DECEMBER 1998


23 december 1998

Nieuw artikel in de bibliotheek: Interview met Tom de Ket (VPRO serie "Begraven")

In de 'donkere dagen' van het jaar zendt de VPRO de dramaserie 'Begraven' uit. Een 'zwarte satire op de uitvaartwereld', aldus auteur Tom de Ket. Lachen om twee broers die een uitvaartonderneming leiden. Uiterst actueel. Alles zit erin: uitvaartvernieuwing en uitvaarten waarbij 'alles kan', professionalisering en ambities van de uitvaartwereld, de komst van de Amerikanen met SCI voorop (in de serie 'vermomd' als FCI). In de serie wordt de uitvaartondernemer een spiegel voorgehouden. De leek krijgt een onthullend kijkje achter de schermen van het uitvaartbedrijf.


21 december 1998

Nieuw artikel: Nabestaanden maken ruzie. Wat dan?

Hoe kan de uitvaartverzorger, of de houder van een begraafplaats of crematorium omgaan met onenigheid tussen nabestaanden over het wel of niet volgen van de wens van de overledene? In dit artikel beschrijft mr. W.G.H.M. van der Putten enkele recente voorbeelden uit zijn adviespraktijk en formuleert hij een 'handleiding' voor onenigheid rond de asbestemming.


Twee jaar Uitvaart.nl: Een verslag van de jubileumdag.

3 december 1998

Twee jaar Uitvaart.nl: Een verslag van de jubileumdag.

Op vrijdag 13 november jl was CVN-crematorium 'Daelwijck' in Utrecht het toneel van een wereldprimeur: de directe uitzending van een (gesimuleerde) crematieplechtigheid op het Internet.
Deze 'uitvaart op Internet' maakte deel van een programma, waarmee 'Uitvaart.nl' op 13 november jl. in 'Daelwijck' haar twee-jarig bestaan vierde. Zo werd de uitzending voorafgegaan door een tweetal lezingen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >