Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws OKTOBER 2013

donderdag 31 oktober 2013

Nieuwe rage onder tieners ‘selfies’ tijdens uitvaart

Tieners verzinnen steeds weer nieuwe rages waarbij ze gebruik maken van social media. Op een populaire Tumblrpagina plaatsen tieners foto’s van zichzelf (selfies) op ‘serious places’. Momenteel is het onder de jongeren populair om er een foto te plaatsen met op de achtergrond de uitvaart van een dierbare.

Lees verder


donderdag 31 oktober 2013

Gemeente Hilversum gaat zelf crematorium bouwen

De gemeente Hilversum trekt 2,2 miljoen euro uit voor de ontwikkeling van een kleinschalig crematorium op begraafplaats Zuiderhof, dat meldt de Gooi en Eemlander. Eind 2015 moet de eerste crematie plaats vinden in het Hilversumse crematorium. Met de nieuwe koers van de gemeente kiest men er nadrukkelijk voor om de bouw niet over te laten aan het bedrijfsleven.

Lees verder


donderdag 31 oktober 2013

GGD Amsterdam: Om de dag overledene gevonden die meer dan 24 uur dood is

De GGD in Amsterdam meldt dat in de regio Amsterdam om de dag wel iemand wordt gevonden die langer dan 24 uur niet meer leeft. Gemiddeld genomen wordt om de tien dagen iemand gevonden die al twee weken is overleden. Het komt gemiddeld vijf keer per jaar voor dat iemand wordt gevonden die al langer dan twee maanden dood is, dat meldt de NOS.

Lees verder


donderdag 30 oktober 2013

Bergambacht start met ruimen van graven

De gemeente Bergambacht start maandag 4 november met de werkzaamheden op de begraafplaats in Bergambacht. Vanwege ruimtegebrek worden graven van de vakken B en lll (121 t/m 150) weer ter beschikking gesteld aan de gemeente. Zowel de wettelijke rusttermijn van tien jaar als de door de gemeenteraad vastgestelde 20 jaar grafrust is ruimschoot verstreken.

Lees verder


donderdag 30 oktober 2013

Bloemenwinkel begraafpark Kranenburg mogelijk weg

De bloemenwinkel bij begraafpark Kranenburg in Zwolle zal mogen haar deuren moeten sluiten. De exploitanten hebben onenigheid met de gemeente Zwolle over de locatie van hun andere bloemenkraam in vinex-wijk Stadshagen, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 30 oktober 2013

Nederlanders nemen massaal geheimen mee het graf in

Bijna één op de drie Nederlanders neemt een geheim mee het graf in. Dit blijkt uit een onderzoek van www.begrafenisverzekering.nl. Geheimen over ‘Relaties en Seksualiteit’ worden het best bewaard, maar ook problemen op school of werk houden we graag voor onszelf. Misschien niet heel opvallend: een geheim over een buitenechtelijke vrijpartij gaan het vaakst mee in het graf.

Lees verder


donderdag 29 oktober 2013

Nieuw op Uitvaart.nl: AKER uitvaarten - Willem S. Bakker

Ieder mens is anders. Iedere begrafenis of crematie is daarom anders. Wat mij steeds weer treft, is die ene overeenkomst: hoe bijzonder de mens en een mensenleven is. Een passend en persoonlijk afscheid verzorgen, zie ik daarom als een groot voorrecht.

Lees verder


donderdag 28 oktober 2013

Monument onthuld in Den Haag en Rijswijk

Donderdag 31 oktober wordt bij Crematorium Nieuw Eykenduynen in Den Haag (12.00 uur) en Crematorium Eikelenburg (14.00 uur) in Rijswijk een nieuw monument onthuld. Het Monument ter nagedachtenis is bedoeld voor mensen die een dierbare willen herdenken waarvan bijvoorbeeld het graf te ver weg is om te bezoeken of waarvan de as is verstrooid.

Lees verder


donderdag 28 oktober 2013

Veel bezoekers herdenkingsmiddag Uitvaartcentrum Den Helder

Meer dan 250 mensen waren getuigen van een indrukwekkende zondagmiddag in het kader van het herdenken van overleden familieleden in Uitvaartcentrum Den Helder.

Lees verder


donderdag 25 oktober 2013

Jubilerend Huiskamp schenkt geldbedrag aan Tot Zover

Huiskamp Carrosseriefabriek viert dit jaar haar honderdjarig bestaan. Op 5 september jl. vond de jubileumreceptie plaats. Samen met klanten, leveranciers, familie en vrienden keek het bedrijf terug op honderd jaar productie van rouwvervoermiddelen.

Lees verder


donderdag 25 oktober 2013

Symposium - de dood van het kerkhof?

Op 1 november organiseert het Netwerkproject Levend Erfgoed het symposium De dood van het Kerkhof? over beheer en behoud van graven en begraafplaatsen.

Lees verder


donderdag 24 oktober 2013

Stiefdochter eist een deel van de as van overleden vader op

Een rechtbank in Noord-Nederland heeft uitspraak gedaan in een zaak waarbij een (stief)dochter een deel van de as van haar overleden vader opeiste. De andere (stief)kinderen van de vader hebben wel een deel van de as gekregen, maar de moeder gunt één van haar (stief)kinderen geen deel van de as. Daarom stapte deze dochter naar de rechter.

Lees verder


donderdag 24 oktober 2013

Allerzielen erkend als immaterieel erfgoed

Allerzielen krijgt een plaats op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. Het is het eerste levensloopritueel op de Nationale Inventaris. Deze bijzondere traditie, waarin de overledenen van het afgelopen jaar worden herdacht, is hiermee erkend als immaterieel erfgoed. Allerzielen wordt tegenwoordig in heel Nederland gepraktiseerd en vindt jaarlijks plaats op 2 november.

Lees verder


donderdag 23 oktober 2013

Aantal zelfmoorden blijft sterk toenemen

De economische crisis zorgt er waarschijnlijk voor dat steeds meer mensen er voor kiezen om uit het leven te stappen. Uit nieuwe cijfers die het CBS vandaag heeft gepubliceerd blijkt dat er vorig jaar 30% meer zelfmoorden zijn gepleegd dan een jaar eerder. Zo wordt pijnlijk duidelijk dat steeds meer mensen die het financieel niet meer trekken zo in het nauw worden gedreven door hun schuldeisers dat ze besluiten om uit het leven te stappen.

Lees verder


donderdag 23 oktober 2013

Oude- en Nieuwe Algemene Begraafplaats Putten worden gerenoveerd

De gemeente Putten wil de twee delen (oude en nieuwe) van de algemene begraafplaats aan de Engweg renoveren. De gemeente wil zichtlijnen aanbrengen door middel van bomenlanen die er voor moeten zorgen dat er een visuele eenheid ontstaat tussen de twee begraafplaatsen die worden gescheiden door de Engweg.

Lees verder


donderdag 23 oktober 2013

Lichtjesavond op algemene begraafplaats Etten-Leur

Op zondag 8 december a.s. organiseert de “Stichting Lichtjesavond” voor de 3e maal een “Lichtjesavond” op het terrein van de Algemene Begraafplaats aan de Zundertseweg te Etten-Leur. Vorig jaar mochten we ruim 1200 bezoekers verwelkomen, vandaar dat ook dit jaar de verwachtingen hoog gespannen zijn.

Lees verder


donderdag 23 oktober 2013

Nabestaande van zelfdoding: hoe pak je je leven weer op?

Zelfdoding: het is nog altijd een onderwerp waarover mensen liever niet praten. Daardoor kunnen nabestaanden van zelfdoding nauwelijks rekenen op herkenning, hulp en medeleven vanuit hun omgeving, wat hun rouwproces nog extra bemoeilijkt. Met zijn lezing doorbreekt psycholoog Ton Baakman dit taboe en laat hij nabestaanden zien dat ze niet alleen staan in hun verdriet.

Lees verder


donderdag 23 oktober 2013

Open dagen Vitaedis opleiding uitvaartbegeleider

Vitaedis is in september 2012 gestart met de opleiding voor uitvaartbegeleider. Al drie groepen zijn gestart met de opleiding en in februari start de volgende leergang. De inschrijving voor de vierde tweede opleiding begin 2014 is nu gestart.

Lees verder


donderdag 22 oktober 2013

De kosten van een uitvaart in de VS

De redactie van Uitvaartbranche.nl is ook dit jaar aanwezig op de uitvaartbeurs van de Amerikaanse branche-organisatie National Funeral Directors Association (NFDA). Eerder schetsen we een beeld van de Amerikaanse uitvaartmarkt. Maar hoeveel kost een uitvaart in de Verenigde Staten eigenlijk?

Lees verder


donderdag 22 oktober 2013

Kenmerken en ontwikkelingen in de Amerikaanse uitvaartmarkt

De redactie van Uitvaart.Com is ook dit jaar weer aanwezig bij de uitvaartbeurs van de Amerikaanse brancheorganisatie National Funeral Directors Association (NFDA). De beurs, die vandaag officieel van start is gegaan, vindt dit jaar plaats in Austin, Texas.

Lees verder


donderdag 21 oktober 2013

Amersfoort investeert fors in begraafplaats Rusthof

De gemeente Amersfoort wil ruim twee miljoen euro investeren in begraafplaats Rusthof. Als het aan het college ligt komen er onder andere 24-uurs opbaarkamers op de begraafplaats, dat meldt Dichtbij.nl.

Lees verder


donderdag 18 oktober 2013

Begraafplaats Groenesteeg herdenkt met historische 'herbegrafenis'

De begraafplaats Groenesteeg in Leiden bestaat 200 jaar. Dat viert ze met een speciaal evenement. Op zaterdag 2 november - de dag van Allerzielen - herdenkt Groenesteeg dit tweede eeuwfeest met een authentieke ‘herbegrafenis’ van de ‘redder van Leiden’, Diederik van Leyden Gael.

Lees verder


donderdag 18 oktober 2013

2 november: gedenken op Westerveld

Begraafplaats & Crematorium Westerveld staat op zaterdag 2 november op een bijzondere manier stil bij de gedenkdag ‘Allerzielen’.

Lees verder


donderdag 17 oktober 2013

Buurtcomité strijdt tegen komst crematorium Rehnoy

Een aantal omwonenden van het Herinneringshuis de Einder heeft zich verenigd in het dorpscomité Crematorium Nee! De omwonenden willen niet dat uitvaartondernemer Rien Dokman een crematorium realiseert bij het herinneringshuis, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 17 oktober 2013

Kritiek op bomenkap begraafplaats Hillegom

De gemeente Hillegom laat 28 bomen kappen op de Algemene Begraafplaats in Hillegom. De bomenkap is onderdeel van de herinrichting van de begraafplaats, dat meldt Dichtbij.nl. De wortels van de bomen kunnen graven beschadigen en daarom worden ze gekapt.

Lees verder


donderdag 17 oktober 2013

Militaire begraafplaats Margraten weer open

De Amerikaanse militaire begraafplaats Margraten is weer open voor het publiek. Nadat de Amerikaanse politiek gister een overeenkomst sloot over de verhoging van het schuldenplafond kunnen de medewerkers van de begraafplaats weer aan het werk.

Lees verder


donderdag 16 oktober 2013

Uitvaartondernemer Dokman wil crematorium in Rhenoy (Gld.)

Uitvaartcentrum De Einder in Rhenoy (gemeente Geldermalsen) wordt mogelijk uitgebreid met een crematorium. Omroep Gelderland meldt dat uitvaartondernemer Dokman zegt dat er in de regio behoefte is aan een crematorium.

Lees verder


donderdag 15 oktober 2013

Dag van de grafbeplanting natuurbegraafplaats Bergerbos

Op zondag 27 oktober a.s. organiseren wij onze jaarlijkse najaar plantendag. Het is de tijd dat de bollen en knollen weer de grond ingaan! Intussen zijn we weer een jaar verder en velen hebben in het afgelopen jaar hun dierbare in de natuur begraven. Begraven in de natuur betekent: het lichaam terug geven aan de natuur, opgenomen worden in de cyclus van leven en sterven. Dit doen we met respect voor de natuur.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2013

Donor week: live uitzending vanuit Amsterdam

Deze week wordt de donorweek gehouden. Tijdens deze week proberen verschillende bekende Nederlanders mensen over te halen om orgaandonor te worden. De donorweek start vandaag met een live uitzending van 24-uur waarin men van alles doet om meer donoren te vinden.

Lees verder


donderdag 14 oktober 2013

Monuta Charity Fund sponsor kunstzinnige herdenkingswandeling in Almere

Op vrijdagavond 1 november 2013 organiseren stichting Ultramarijn en Ritueelbegeleiders Almere ’in het Vroege Vogelbos in Almere een bijzondere wandeling met de titel: ‘Namen Blijven’. Dit community art project geeft bezoekers de gelegenheid om actief stil te staan bij hun dierbare overledenen. Het Monuta Charity Fund steunt dit initiatief met een financiële bijdrage. Heidi Markus, uitvaartverzorger bij Monuta en aanvrager van de donatie vanuit het Monuta Charity Fund: “Dit initiatief biedt alle nabestaanden in Almere de gelegenheid om op eigen, creatieve en vrije wijze te herdenken”.

Lees verder


donderdag 11 oktober 2013

In plastic verpakte doden zorgen voor problemen in Noorwegen

Ruim dertig jaar lang dachten de Noren er goed aan te doen door overleden in plastic te begraven. Tegenwoordig weet men in Noorwegen beter omdat het plastic er voor zorgt dat de lichamen onder de grond niet ontbinden, dat meldt The Wall Street Journal. Begraafplaatsen krijgen hierdoor capaciteitsproblemen.

Lees verder


donderdag 11 oktober 2013

Landelijk Symposium Professioneel omgaan met gecompliceerde rouw

Op 12 december Landelijk Symposium Professioneel omgaan met gecompliceerde rouw. Met o.a. Riet Fiddelaers - Jaspers over de invloed van een jong verlies in de volwassenheid. Johan Maes over implicaties voor de rouwtherapie bij gecompliceerde rouw, Paul Boelen over gecompliceerde rouw bij volwassenen, Mariken Spuij over rouwgerelateerde problemen bij kinderen en jongeren en Jos de Keyser over de emotionele gevolgen van moord en suicide.

Lees verder


donderdag 9 oktober 2013

Protest tegen begraven op zondag in Zwolle

De gemeente Zwolle wil dat er vanaf 1 januari ook op zondag begraven kan worden op de gemeentelijke begraafplaatsen. Begraafplaats Bergklooster en crematorium Kranenburg zijn niet gelukkig met het voornemen van de gemeente, daarom hebben ze een bezwaarschrift ingediend, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 9 oktober 2013

Opening Uitvaartwinkel Westerkwartier

Uitvaartzorg Westerkwartier gaat haar kantoorpand met Uitvaartwinkel aan de Tolberterstraat 39 in Leek in gebruik nemen. De vestiging – voorheen VVV kantoor – opent op zaterdag 2 november van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren.

Lees verder


donderdag 8 oktober 2013

Start nieuwe herdenktraditie voor Almere

Op zaterdagmiddag 5 oktober is de start gemaakt met het gestalte geven van een nieuwe traditie. Door het onthullen van het logo en de overhandiging van de cheque ligt de weg open om “Namen Blijven” daadwerkelijk te organiseren.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2013

Karakteristieke ecokisten voor elk budget via Uitvaartkist-Online.nl

Uitvaartkist-Online biedt massief houten ecokisten in standaard- en meubelkwaliteit passend bij individuele wensen en budgets. De nieuwe webwinkel www.uitvaartkist-online.nl is gelanceerd en functioneel.

Lees verder


donderdag 7 oktober 2013

Nieuw op Uitvaart.nl: Natuurbegraafplaats Hillig Meer (Drenthe)

Een eeuwigdurende rustplaats, midden in de natuur.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2013

Is er leven na de dood?

De eerder dit jaar gestarte uitvaartonderneming Monuta Tom van Dijk organiseert ter kennismaking met de inwoners van haar werkgebied in november twee thema-avonden onder de noemer ‘Is er leven na de dood?’. Toegang tot het evenement is gratis voor de inwoners van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom, Berkel-Enschot, Tilburg, Goirle, Riel, Hilvarenbeek, Esbeek, Biest-Houtakker, Diessen, Baarschot en Haghorst.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2013

Belgische bisschoppen verbieden katholieke diensten in crematoria

Vanaf 2015 mogen priesters in België geen uitvaartplechtigheden meer houden in een crematorium. De Belgische bisschoppen hebben daartoe besloten omdat ze vinden dat de betekenis van de katholieke liturgie verloren gaat, dat meldt de NOS.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2013

Urnenmuur voor 100-jarige begraafplaats Bloemendaal

Wethouder Annemiek Schep heeft de eerste steen voor de urnenmuur op de algemene begraafplaats in Bloemendaal gelegd. De muur moet komende lente helemaal klaar zijn voor gebruik, dat meldt het Haarlems Dagblad.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2013

Dieven roven begraafplaats Dinxperlo leeg

Dieven hebben een grote slag geslagen op de Nieuwe Begraafplaats in Dinxperlo, dat meldt Omroep Gelderland. De regionale zender merkt op dat dit inmiddels de derde keer in korte tijd is dat grafrovers toeslaan in Gelderland. Bij de grafroof in Dinxperlo zijn ruim vijftig bronzen en koperen ornamenten gestolen.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2013

Peusen Uitvaartzorg in Echt opent nieuw streekcrematorium voor Limburg

De Limburgse uitvaartverzorger Peusen in Echt houdt op zondag 10 november een opendag in haar nieuwe streekcrematorium aan de Bellekweg 37. Met de ingebruikname van het crematorium kan Peusen Uitvaartzorg crematies gaan verzorgen voor heel Midden- en Zuid Limburg en daarbuiten. Inwoners van Echt-Susteren en omgeving kunnen bovendien een geheel verzorgde crematie regelen bij hen om de hoek. De opendag duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2013

De kunst van het gedenken

Van vrijdag 1 november tot en met dinsdag 5 november toont Roboodt-atelier in de Jeruzalemkapel te Gouda kunstwerken rond het thema De kunst van het gedenken.

Lees verder


donderdag 6 oktober 2013

Bloemendiefstallen begraafplaats Terneuzen opgelost

Terneuzen - Door een bekentenis van een 61-jarige vrouw uit Terneuzen heeft de politie een aantal bloemendiefstallen op de begraafplaats aan de Bellamystraat opgelost. Wroeging is voor de vrouw aanleiding geweest om zich te melden op het politiebureau.

Lees verder


donderdag 4 oktober 2013

Groot verdriet na diefstal op begraafplaats Silvolde

Het lijkt er op dat de crisis bij steeds meer mensen het slechtste naar boven haalt. Vanuit het hele land komen berichten naar buiten over diefstal op begraafplaatsen. Op de Rooms Katholieke begraafplaats in Silvolde kunnen ze er ook over mee praten. Dieven hebben er deze week hun slag geslagen en dat zorgt voor veel verdriet bij de nabestaanden.

Lees verder


donderdag 4 oktober 2013

Dieven slaan opnieuw toe op begraafplaats Appingedam

Begraafplaats Stilleweer in Appingedam heeft wederom dieven op bezoek gehad. De dieven namen dit keer genoeg met een aluminium herdenkingsplaat, dat meldt RTV Noord.

Lees verder


donderdag 4 oktober 2013

Genomineerden voor ‘Yarden Prijs’ zijn bekend

De negen kanshebbers voor de Yarden Prijs 2013 zijn bekendgemaakt. Uit een recordaantal inzendingen heeft een vakjury, bestaande uit onder andere prof.dr. Manu Keirse, prof.dr. Paul Boelen, rouwdeskundige Daan Westerink en directeur Yarden Uitvaartverzorging Sabrina Franken, voor iedere categorie drie genomineerden geselecteerd.

Lees verder


donderdag 3 oktober 2013

Auteur Cees Smit MCF Aanvrager van het Jaar

Op 3 oktober vond in Utrecht het Monuta Charity Fund Event plaats. Een bijeenkomst waar we organisaties en ambassadeurs van Monuta samenbrengen om te kijken hoe het MCF iets voor hen kan betekenen. Het Monuta Charity Fund steunt mooie, originele en bijzondere initiatieven op het gebied van nazorg en palliatieve zorg in Nederland met een financiële bijdrage.

Lees verder


donderdag 3 oktober 2013

Gijsje Teunissen van CHARON Uitvaartbegeleiding in Studio MAX

Donderdag 10 oktober om 13:15 zal Gijsje Teunissen van CHARON Uitvaartbegeleiding in de uitzending van Studio MAX Live, op Nederland 1, vertellen over alle mogelijkheden in de uitaart.

Lees verder


donderdag 3 oktober 2013

Weer graven vernield in Delden

Voor de tweede keer in een week tijd zijn er graven vernield op de algemene begraafplaats in Delden. Dit keer gaat het om 25 tot 30 graven die kapot zijn gemaakt op het oude deel van de begraafplaats. Vorige week werden in dezelfde gemeente ook graven vernield op de algemene begraafplaats in Goor. De gemeente doet een beroep op getuigen om zich te melden.

Lees verder


donderdag 3 oktober 2013

350 DELA-medewerkers helpen in Week tegen Eenzaamheid

350 DELA-medewerkers helpen in Week tegen Eenzaamheid. In 17 steden beleven 400 mensen een dag vol mooie herinneringen.

Lees verder


donderdag 3 oktober 2013

Herinneringsconcert Essenhof 2013

Dit najaar organiseert Essenhof wederom een Herinneringsconcert voor iedereen die behoefte voelt om in een troostrijke sfeer herinneringen te koesteren en/of stil te staan bij het verlies van een dierbaar persoon.

Lees verder


donderdag 1 oktober 2013

Monuta gaat Feyenoord uitvaarten aanbieden

Uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger Monuta gaat speciale Feyenoord uitvaarten aanbieden. De uitvaartorganisatie heeft een overeenkomst gesloten met Feyenoord over de uitvaarten in Feyenoord stijl.

Lees verder


donderdag 1 oktober 2013

Dierzegening op Begraafplaats Oud-Rijswijk

Op Werelddierendag, vrijdag 4 oktober aanstaande, houdt Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk aan de Sir Winston Churchilllaan 233 in Rijswijk van 19.00 uur tot 19.30 uur de traditionele Katholieke dierenzegen. Pastor Johannes Ritzer zal kort ingaan op de historie van Dierendag en zegent
aanwezige dieren.

Lees verder


donderdag 1 oktober 2013

Hoefakker Uitvaartzorg van start

Gert-Harm Hoefakker uit Harderwijk is op 1 oktober gestart met zijn eigen uitvaartonderneming onder de naam Hoefakker Uitvaartzorg.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder