Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2019

woensdag 29 mei 2019

Aanmeldingen voor Uitvaartbeurs Amsterdam stromen binnen

Maar liefst 11 maanden voor dat de Uitvaartbeurs Amsterdam losbarst en nu al stromen de aanmeldingen binnen.

Lees verder


woensdag 29 mei 2019

Kunnen vrijwilligers en verenigingen helpen om begraven niet duurder te maken?

De nieuwe gemeente West Betuwe (bestaat sinds 1 januari 2019) beschikt over 31 begraafplaatsen. Onderzoek heeft al uitgewezen dat er tot 2040 genoeg ruimte is voor nieuwe graven. Maar de gemeente zit wel met een hoge kostenpost, dat meldt de Gelderlander. Ondanks dat de grafrechten al erg duur zijn in de gemeente moet West Betuwe jaarlijks 800.000 bijleggen voor de exploitatie van de begraafplaatsen.

Lees verder


woensdag 29 mei 2019

DELA passeert grens van vier miljoen verzekerden

“Gezonde groei, maar niet zonder slag of stoot”, zo karakteriseert bestuursvoorzitter Edzo Doeve de resultaten van coöperatie DELA over 2018. Dat blijkt uit het jaarverslag dat is goedgekeurd door de algemene ledenvergadering van de coöperatie. De premie-inkomsten stegen naar ruim € 450 miljoen. In alle landen waar de uitvaartverzekeraar en -verzorger actief is, steeg het aantal verzekerden. DELA passeerde zo de grens van vier miljoen verzekerden.

Lees verder


woensdag 29 mei 2019

De Wisselwandeling op begraafplaats Dronten (vanavond 19.00 uur)

'Een plek vol verhalen', is het thema van de jaarlijkse begraafplaatsdagen rond het laatste weekeind van mei. De gemeente Dronten organiseert op woensdag 29 mei (vandaag) 'De Wisselwandeling'. Prachtige, verdrietige en bijzondere verhalen over De Wissel en van de mensen die er begraven zijn verdienen het om verteld te worden.

Lees verder


dinsdag 28 mei 2019

Video: Notaoverleg ‘Naar een moderne uitvaart’

Maandag heeft in Den Haag het notaoverleg plaatsgevonden met minister Ollongren over de initiatiefnota van D66-kamerlid Monica de Boer. Het overleg ging over de voornemens van de minister om de Wet op de lijkbezorging aan te passen.

Lees verder


dinsdag 28 mei 2019

Menselijke resten teruggeplaatst in graven bij Eusebiuskerk

Bij de aanleg van de beek in het centrum van Arnhem werden twee jaar geleden de resten opgegraven van honderden overledenen. Ze lagen begraven aan de noordkant van de kerk. Nu de werkzaamheden helemaal klaar zijn, zijn de menselijke resten van zestig overledenen herbegraven bij de kerk, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


dinsdag 28 mei 2019

Roep om camera’s bij begraafplaatsen

De afgelopen weken zijn er weer verschillende incidenten geweest op begraafplaatsen in Nederland. Ook op de begraafplaats in Nijkerkerveen hebben grafrovers het voorzien op bloemen en grafornamenten. Een van de nabestaanden die gedupeerd is heeft het college van Nijkerk in een emotionele brief gevraagd om camera’s te plaatsen, dat meldt de Stentor.

Lees verder


maandag 27 mei 2019

Begraafplaats voor dieren en mensen komt er snel

Mr. Willem van der Putten, gespecialiseerd in de Wet op de lijkbezorging, krijgt jaarlijks diverse vragen van mensen die begraven willen worden samen met hun huisdier. Het is verboden om samen met je huisdier begraven of gecremeerd te worden in één kist.

Lees verder


maandag 27 mei 2019

Natuurbegraafplaats Hofwijk in gebruik genomen

Op begraafplaats Hofwijk in Rotterdam kunnen overledenen sinds vorige week begraven worden in een natuurgraf. Het nieuwe natuur deel op Hofwijk is 2,5 hectare groot. Op dit deel van de begraafplaats is alles zoveel mogelijk ecologisch ingericht.

Lees verder


maandag 27 mei 2019

Inzamelingsactie Islamitische begraafplaats geen succes

Initiatiefnemer Hamed Amrino, voorzitter van stichting Bijzondere Islamitische Begraafplaatsen in Nederland (BIBIN), heeft 400.000 euro nodig om een grote islamitische begraafplaats te realiseren in Zuidlaren. Daarom hield hij dit weekend een open dag en een inzamelingsactie. Dit bleek echter geen succes want er kwamen bijna geen bezoekers en ook het aantal giften was minder dan verwacht, dat meldt RTV Drenthe.

Lees verder


vrijdag 24 mei 2019

Artikel over veranderingen in vastgoed en inrichting uitvaartbranche

De uitvaartbranche ontwikkelt zich mee met de veranderingen in de samenleving. Bekende thema’s als duurzaamheid spelen ook in de uitvaartbranche steeds meer een rol. Dat heeft ook invloed op het vastgoed en de manier waarop nieuwe uitvaartcentra en crematoria worden ingericht.

Lees verder


vrijdag 24 mei 2019

Twee mannen aangehouden voor tientallen 'grafdiefstallen' in Enschede

Nabestaanden van overledenen die zijn begraven op de Westerbegraafplaats in Enschede kunnen opgelucht ademhalen. De politie heeft twee mannen (van 18 en 19 jaar oud) aangehouden die ervan verdacht worden tientallen keren spullen te hebben gestolen van graven op de begraafplaats, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 23 mei 2019

Veel aandacht voor oproep rouwchauffeur

Rouwchauffeur Jean Sa Kaba heeft op zijn Facebookpagina een oproep gedaan aan mensen om iets meer respect te tonen voor overledenen. De chauffeur legt in zijn verhaal uit dat het regelmatig voorkomt dat mensen in hun haast geen oog meer hebben voor mensen in rouw.

Lees verder


woensdag 22 mei 2019

Nabestaanden onnodig op kosten gejaagd door politie

Nabestaanden moeten soms honderden euro’s extra betalen omdat de politie een overledene laat vervoeren naar een mortuarium. Dat gebeurt vaak wanneer er sprake is van een onverwacht overlijden en de politie eerst onderzoekt of er sprake is van een natuurlijke dood.

Lees verder


woensdag 22 mei 2019

Nieuw afscheidshuis in Colmschate

Uitvaartondernemer Sjoek Nutma mag een afscheidshuis realiseren naast de Protestantse Kerk in Colmschate. In het afscheidshuis kunnen nabestaanden 24-uur per dag zonder afspraak bij hun overleden dierbare zijn.

Lees verder


woensdag 22 mei 2019

Première Crematorium voor Kleine Dieren tijdens Pure Markt in Frankendael

Het Crematorium voor Kleine Dieren staat op zondag 26 mei op de Pure Markt in Park Frankendael. Ligt er een dode hommel op de vensterbank of is de goudvis net overleden? Neem het dierenlijkje mee en bezorg het een mooie uitvaart. Er is zelfs een kleine oven. The theaterperformance is tegelijk de aankondiging voor tentoonstelling De Laatste Aai, die op 12 juni opent in Museum Tot Zover, 600 meter verderop.

Lees verder


woensdag 22 mei 2019

Eco-vriendelijk einde: de staat Washington is de eerste die menselijke compostering toestaat

Wetgeving maakt het uitvaartlocaties mogelijk om 'natuurlijke organische reductie' aan te bieden, waardoor een lichaam wordt omgezet naar ongeveer 2 kruiswagens compost.

Lees verder


dinsdag 21 mei 2019

Aantal crematies in Volendam verdubbeld

In vijf jaar tijd is het aantal crematies in Volendam verdubbeld. Het crematiepercentage in het vissersdorp is met 40% laag ten opzichte van het landelijke percentage dat inmiddels op 65,3 procent.

Lees verder


dinsdag 21 mei 2019

Tientallen grafmonumenten verwijderd door gemeente Twenterand

De gemeente Twenterand heeft tientallen grafmonumenten verwijderd van graven op begraafplaats Dennenhof. Het gaat om graven waarvan de rechten zijn verlopen. Families hebben nu drie maanden de tijd om alsnog te betalen voor de grafrechten, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


maandag 20 mei 2019

Kindergraf vernield op begraafplaats Groningen

Een grafschenner heeft op begraafplaats Selwerderhof in Groningen een kindergraf vernield. Het gaat om het graf van een jongetje waarop een bronzen pot stond die is ontworpen door zijn destijds 6-jarige zusje.

Lees verder


maandag 20 mei 2019

Rectificatie tarieven crematorium Hart van Berkelland

Monuta heeft op 13 mei een rectificatie geplaatst in Dagblad Tubantia over de tarieven van crematorium Hart van Berkelland in het graf- en crematiekosten onderzoek. Monuta had in haar onderzoek per ongeluk te hoge tarieven genoemd voor zowel Hart van Berkelland als crematorium de Omarming .

Lees verder


maandag 20 mei 2019

Rookontwikkeling crematorium Schiedam

In het crematorium aan de Burg. Van Haarenlaan in Schiedam is zaterdagmiddag sprake geweest van rookontwikkeling in de ovenruimte. Die rookontwikkeling ontstond omdat een kist die werd ingevoerd bleef steken.

Lees verder


maandag 20 mei 2019

Open dag natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen

Natuurbegraven is véél meer dan een dierbare begraven op een mooi plekje, midden in de natuur. Het vraagt om een weloverwogen keuze, waarbij de natuur zo min mogelijk belast wordt. Wat natuurbegraven precies inhoudt komt men te weten tijdens de open dag van Natuurbegraafplaats de Hoevens in Alphen (NB). Deze vindt plaats op zondag 26 mei a.s. van 11.00-16.00 uur.

Lees verder


maandag 20 mei 2019

Reeks vernielingen op begraafplaats Enschede

De gemeente Enschede krijgt bijna dagelijks meldingen van vernieling en diefstal op de Westerbegraafplaats. Afgelopen weekend werden de graven van vijf familieleden die omkwamen bij de vuurwerkramp vernield, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


maandag 20 mei 2019

Onthulling Stiltemonument in Bergen op Zoom

Op vrijdag 24 mei 2019 om 16.00 uur wordt het architectonisch ontwerp Stiltemonument onthuld in de urnentuin van crematorium Zoomstede, aan de Mastendreef 5 te Bergen op Zoom.

Lees verder


vrijdag 17 mei 2019

Een duurzame uitvaart: hoe doe je dat?

Duurzaamheid is een hip thema. Veel mensen zijn tegenwoordig bezig met hun leven op allerlei manieren te verduurzamen: bewuste voedingskeuzes maken, energieneutraal wonen, afval scheiden en reduceren, de mogelijkheden zijn oneindig. Kortom, duurzaam leven is een populair onderwerp. Hoe zit het met een duurzaam einde? Heeft u daar wel eens over nagedacht? Wij laten u hier zien hoe u een duurzame uitvaart kunt organiseren.

Lees verder


vrijdag 17 mei 2019

Oudste begraafplaats Zwolle wordt opgeknapt

De gemeente Zwolle gaat de kleine oude begraafplaats aan de Blaloweg opknappen. Het gaat om begraafplaats Het Heilige Kruis, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 16 mei 2019

Start bouw crematorium Bemmel

DELA zal nog dit jaar beginnen met de bouw van het nieuwe crematorium in Lingewaard. In de zomer van 2020 wordt het crematorium in gebruik genomen, dat meldt de Gelderlander.

Lees verder


donderdag 16 mei 2019

Moscowa ambassadeur tijdens Weekend van de Begraafplaats

Van 24 t/m 26 mei vindt het landelijke Weekend van Begraafplaats plaats, met dit jaar als thema ‘een plek vol verhalen’. “Vanwege de bijzondere geschiedenis en unieke natuur is Moscowa dit jaar door de organisatie gekozen als ambassadeur van de provincie Gelderland”, vertelt André Kruijmer, locatiemanager van Moscowa. “Daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op.” Moscowa organiseert tijdens het weekend een aantal activiteiten, waarbij iedereen van harte welkom is.

Lees verder


woensdag 15 mei 2019

Koffie- en cakelezing over 'De Dood'

Op zondagochtend 19 mei 11:00 vertelt Elke Veldkamp over haar boek ‘De dood: vijftien deskundigen over ons levenseinde’ in Museum Tot Zover. Zij sprak hiervoor met mensen die zich beroepshalve of uit interesse met de dood bezighouden.

Lees verder


woensdag 15 mei 2019

Onthulling as-tombe klassieke stijl Zorgvlied

Wethouder Marijn Ballegooijen onthult op 26 mei 2019 een nieuwe as-tombe in het historische deel van begraafplaats Zorgvlied. Deze as-tombe heeft een klassieke uitstraling en biedt plaats aan 150 namen met geboorte- en sterftedatum waarmee nabestaanden hun dierbare kunnen eren en herdenken.

Lees verder


woensdag 15 mei 2019

Weekend van de Begraafplaats 24, 25 en 26 mei: een plek vol verhalen...

Dit jaar wordt op 24, 25 en 26 mei voor de zesde maal het Weekend van de Begraafplaats georganiseerd. Deze jaarlijkse Open Dagen zetten onze begraafplaatsen in het zonnetje. Het Weekend heeft intussen een vaste plek veroverd op de culturele agenda van Nederland. Dit jaar doen ruim tachtig begraafplaatsen in heel Nederland mee: zij organiseren lezingen, muzikale optredens, rondleidingen en tal van andere activiteiten die een breed publiek aanspreken.

Lees verder


dinsdag 14 mei 2019

Nieuw platform om uitvaart vast te leggen

Beter voorbereid op uitvaart dankzij nieuwe platform meegeven.nl. Meegeven.nl biedt iedereen de mogelijkheid om op één plek alles rondom een overlijden en de uitvaart vast te leggen. En het kost je niets!

Lees verder


dinsdag 14 mei 2019

Rouwcentrum Rouwenhorst mag uitvaarten gemeente Apeldoorn verzorgen

Rouwcentrum Rouwenhorst mag de komende jaren de uitvaarten verzorgen die de gemeente moet regelen. Rouwenhorst is na een aanbesteding als ‘winnaar’ uit de bus gekomen.

Lees verder


dinsdag 14 mei 2019

Nieuwe impulsen nodig voor begraafplaatsen Twente

Er wordt steeds minder begraven in Twente. Het aantal mensen dat kiest voor cremeren blijft er stijgen en dat zorgt ervoor dat de begraafplaatsen steeds minder inkomsten hebben. Om de begraafplaatsen exploitabel te houden zijn er nieuwe impulsen nodig, dat meldt dagblad Tubantia.

Lees verder


maandag 13 mei 2019

Gestolen rouwboeket voor Moederdag

Afgelopen weekend heeft iemand een vers boeket bloemen gestolen van een graf op de begraafplaats in Nijkerk. De nabestaanden zijn woedend dat iemand het niet kon laten om een bloemstuk van een graf mee te nemen, dat meldt de Stentor.

Lees verder


maandag 13 mei 2019

Nederland en Vlaanderen slaan handen ineen voor eerlijk natuursteen

De Nederlandse en Vlaamse natuursteensector hebben samen met de Nederlandse en Vlaamse Overheid, ngo’s en vakbonden afspraken gemaakt voor een meer verantwoorde productie en inkoop van natuursteen. Dit ‘IMVO initiatief TruStone’ is tot stand gekomen na een periode van intensieve besprekingen onder leiding van de Nederlandse Sociaal-Economische Raad.

Lees verder


vrijdag 10 mei 2019

Gerenoveerd Crematorium Haarlem weer klaar voor de toekomst

Het Yarden Crematorium Haarlem is na een ingrijpende renovatie heropend en weer helemaal van deze tijd. Tijdens de verbouwing bleef het gebouw aan de Vergierdeweg in Haarlem gewoon in bedrijf. Deze week is de metamorfose voltooid. Yarden nodigt geïnteresseerden uit voor de Open Dag op zaterdag 25 mei van 12.00 - 15.00 uur.

Lees verder


vrijdag 10 mei 2019

Nieuwe directeur Uitvaartstichting Hilversum

Vanaf 1 september 2019 heeft de Uitvaartstichting Hilversum (USH) een nieuwe directeur. Anita van Loon heeft het stokje overgenomen van Patricia van Engelen die onlangs afscheid heeft genomen van de stichting.

Lees verder


donderdag 9 mei 2019

Begraafplaats Leiden wordt ecologischer

De gemeente Leiden, begraafplaats Rhijnhof en de Bomenbond hebben een akkoord bereikt over de herinrichting van de begraafplaats. Toen de gemeente vorig jaar toestemming gaf om 44 bomen op de begraafplaats te kappen startte de Bomenbond een petitie. Na veel overleg is er nu een nieuw plan gepresenteerd waarmee de begraafplaats juist ecologischer en groener wordt dan nu het geval is, dat meldt Sleutelstad.nl.

Lees verder


donderdag 9 mei 2019

Theatervoorstelling over rouw, dus liefde

In ‘De vrouw die alles had’ geeft kinder- en jeugdpsychiater, systemisch werker & actrice Odette de Theije haar eigen verlieservaringen vorm. Aanleiding is de plotselinge dood van haar man Roelof, in 2014. Hij had als gentleclown en rouwclown vanaf de opening in 2003 een speciale band met Natuurbegraafplaats Bergerbos en ligt hier begraven. We vinden het heel fijn dat Odette haar voorstelling nu bij ons komt spelen, dicht bij haar man.

Lees verder


woensdag 8 mei 2019

Adviseurs wijzen Yarden klanten op afkoop polissen

Assurantie Magazine meldt dat de eerste adviseurs zijn begonnen om klanten actief te informeren over de problemen bij Yarden. Ze wijzen erop dat het voor sommige klanten mogelijk is om hun polis af te kopen. Daarom zou het volgens hen verstandig zijn dat klanten hun polis nog eens goed nalezen.

Lees verder


woensdag 8 mei 2019

RvS wijst alle bezwaren crematorium Groningen af

Uitvaartorganisatie DELA kan beginnen met de bouw van het nieuwe crematorium aan het Hoendiep. De Raad van State heeft het licht nu definitief op groen gezet, dat meldt RTV Noord.

Lees verder


woensdag 8 mei 2019

Uitvaartverzorging Noord-Groningen overgenomen

André Poort heeft zijn uitvaartbedrijf na dertig jaar overgedragen aan Uitvaartverzorging Uil, dat meldt Noorderkrant.nl.

Lees verder


dinsdag 7 mei 2019

Kleurcode voor overledenen met isotopen heeft geen zin

Het heeft geen zin om een kleurcode te geven aan overledenen die medische isotopen toegediend hebben gehad. Uitvaartbranchevereniging BGNU dacht daarmee het risico op radioactieve staling te verkleinen, maar dat heeft helemaal geen zin, dat meldt Trouw.

Lees verder


dinsdag 7 mei 2019

Jumbo kraam op begraafplaats Holten

Het was allemaal goed bedoeld door de organisatie van de Freedom Ride in Overijssel. Tijdens Bevrijdingsdag stond op de Canadese begraafplaats in Holten een stand van Jumbo. Bij de stand werd eten en drinken uitgedeeld aan deelnemers van het lokale bevrijdingsfestival op de fiets.

Lees verder


maandag 6 mei 2019

Beverly Hills 90210 acteur begraven in ‘champignonpak’

Luke Perry, de acteur die Dylon McKay speelde in Beverly Hills 90210 is begraven in een door hem zelfgekozen champignonpak, dat meldt Metronieuws.nl.

Lees verder


maandag 6 mei 2019

Open Podium op begraafplaats St. Barbara

Zondag 26 mei opent begraafplaats St. Barbara haar kapel voor talent van alle leeftijden. De aanmeldingen stroomden binnen. Danique, deelneemster van The Voice Kids, zingt, de negenjarige Luna treedt op met haar viool en stadsdichter Pol van der Laan heeft zich aangemeld. De optredens vinden plaats tussen 13:00 en 15:00 uur in de Binckhorst en wordt georganiseerd in het kader van het landelijke Weekend van de Begraafplaats.

Lees verder


vrijdag 3 mei 2019

Video over situatie bij Yarden

Uitvaartorganisatie Yarden heeft te weinig reserves in kas en nu is de vraag wat de gevolgen zijn voor polishouders. De financiële redactie van de Telegraaf legt in een video uit wat er aan de hand is.

Lees verder


donderdag 2 mei 2019

Korting polishouders Yarden dreigt

Polishouders van Yarden moeten zich zorgen gaan maken over hun uitvaart, dat meldt de Telegraaf. Van elke honderd euro die Yarden moet uitbetalen aan een uitvaart is nog maar 26 euro in kas, zo meldt de krant op basis van cijfers van het FD.

Lees verder


woensdag 1 mei 2019

Minder mensen overleden in eerste kwartaal 2019

In het eerste kwartaal van 2019 zijn minder mensen overleden dan in hetzelfde kwartaal van 2018. In 2018 heerste in het eerste kwartaal een langdurige griepgolf waardoor toen relatief veel mensen zijn overleden.

Lees verder


woensdag 1 mei 2019

Lifetri Groep koopt Klaverblad Levensverzekering N.V.

Lifetri Groep en Klaverblad Verzekeringen hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Klaverblad Levensverzekering N.V. aan Lifetri. De verkoop is gesloten onder de voorwaarde van goedkeuring door De Nederlandsche Bank. Met de verkoop is een premievolume van ruim 63,5 miljoen euro gemoeid. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Lees verder


woensdag 1 mei 2019

Eigen burgers eerst op natuurbegraafplaats Haaksbergen

De natuurbegraafplaats in Haaksbergen die twee jaargeleden in gebruik is genomen is erg in trek. Mensen vanuit diverse regio’s hebben een graf gereserveerd bij de Stichting Hervormde Begraafplaats Haaksbergen. Daardoor dreigt er een capaciteitsgebrek te ontstaan, dat meldt Tubantia.

Lees verder


woensdag 1 mei 2019

Doorn heeft weer een eigen Uitvaartcentrum

In Doorn heeft een nieuw uitvaartcentrum haar deuren geopend. Nadat vorig jaar de mogelijkheid tot opbaren en kleine uitvaartdiensten in het dorp kwam te vervallen, is het vanaf heden weer mogelijk om gebruik te maken van de faciliteiten aan het Dorpsplein 4a in Doorn.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder