nieuws

Facultatieve
Sponsors

Eerste eco-begraafplaats Ierland doet het goed

11 oktober 2010

De eerste eco-begraafplaats van Ierland die nog maar net in gebruik is genomen lijkt in een grote behoefte te voorzien. In de eerste dagen van het bestaan van de begraafplaats zijn al honderd graven geboekt door mensen die kiezen voor een groene uitvaart, dat meldt Irish Times.

Afgelopen zaterdag was het druk tijdens de opendag waar mensen kennis konden maken met deze voor Ierland nieuwe soort begraafplaats. The Green Graveyard Company, dat eigenaar is van de eco-begraafplaats bij the Blackstairs Mountains, zegt dat de kosten voor de graven op deze begraafplaats lager zijn dan op de traditionele begraafplaatsen in het land. Dat levert voor natuurliefhebbers dus eigenlijk een dubbel voordeel op. Ze kunnen worden begraven op een geheel natuurverantwoorde manier en ze besparen geld voor hun nabestaanden.

Bezoekers van de opendag reageren zeer enthousiast in de krant. Op de begraafplaats worden graven gemarkeerd door er een boom op te plaatsen. Mensen mogen er ook een aantal soorten stenen neerleggen, maar alles moet in overeenstemming zijn met de natuurlijke omgeving. De overledene wordt er begraven in een natuurvriendelijke kist van bijvoorbeeld bamboe om bananenbladen.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE