Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MEI 2004

donderdag 28 mei 2004

Crematorium Groningen en de vloek van de farao

Crematorium Groningen, Crematoriumlaan 6 in Groningen, organiseert op maandag 7 juni 2004 een lezing over de oude Egyptenaren. In het crematorium houdt egyptoloog drs. Huub Pragt, gastconservator bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, van 20.00 tot 21.45 uur een audiovisuele presentatie over de oud-Egyptische dodencultuur. De egyptoloog beschrijft onder meer de reis naar het Egyptische dodenrijk en gaat in op de ‘vloek van de farao’.
Speciaal voor de lezing zijn een replica van een sarcofaag met mummie (1500 v. Chr.) uit Museum Het Louvre te Parijs en een originele kattenmummie (300 v. Chr.) te bekijken.

Lees verder


donderdag 26 mei 2004

Neem eens een kijkje op Dood.nl!

Bezoek Dood.nl, een veelzijdig en eigentijds webtijdschrift over de dood. Duik in het archief en ontdek de honderden interessante artikelen, interviews, beschouwingen en zelfs recepten over de dood! Ga naar www.dood.nl

Lees verder


donderdag 26 mei 2004

Special over kinderen en overlijden op Uitvaartkompas.nl

Op www.uitvaartkompas.nl staat een nieuwe special over kinderen en overlijden. Voor deze special is een beeldverhaal ontworpen waarmee op een voor kinderen begrijpelijke manier wordt uitgelegd wat er allemaal bij een overlijden komt kijken, van het schrijven van de rouwkaarten tot de begrafenis of crematie. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn
bijvoorbeeld rouwverwerking bij kinderen en de rol van scholen in het
rouwproces van een kind.

Lees verder


donderdag 22 mei 2004

Ruiming graven op Begraafplaats en Crematorium Westgaarde (Amsterdam-Osdorp)

Begraafplaats en Crematorium Westgaarde heeft het voornemen na 1 mei 2004 een aantal graven op het islamitische gedeelte (vak 2) te ruimen. Dit betreffen de graven met de nummers: A-002-149 en A-002-150, A-002-118, A-002-119 en A-002-120. Van deze algemene graven is de termijn van 10 jaar (grafrecht) verstreken. Op de begraafplaats zijn de betreffende graven te herkennen aan informatiebordjes.

Lees verder


donderdag 17 mei 2004

Yarden huisvest Monument Stichting Roos

Ruim twee jaar geleden vertelde Herman van Veen in Yarden Magazine over zijn initiatief een Monument voor het Graf van het Onbekende Kind op te richten; een grootschalig monument ter herinnering aan de vele kinderen die wereldwijd door verkeersongelukken, oorlogen, honger, ziekte of andere oorzaken geen lang leven gegund was.

Lees verder


donderdag 9 mei 2004

Nieuwe adverteerder: Uitvaartcentrum en Crematorium Oost-Groningen (Winschoten)

www.uitvaartcentrumoostgroningen.nl

Lees verder


donderdag 5 mei 2004

Uitvaartinformatiedag Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland

Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland is op 1 april jongstleden van start gegaan. Ter gelegenheid daarvan wordt op zaterdag 8 mei aanstaande van 10.00 tot 15.00 uur een uitvaartinformatiedag georganiseerd.

Deze dag wordt u ontvangen in het prachtige kasteel ´Slot Moermond´, ingang Stoofwekken 5 te Rennesse. In deze sfeervolle ambiance vindt u alle mogelijke informatie over de verzorging van uitvaarten. U bent van harte uitgenodigd om op deze dag kennis te komen nemen van wat de hedendaagse uitvaartverzorging te bieden heeft!

Lees verder


donderdag 4 mei 2004

Open huis Uitvaartverzorging Geerts

Een nieuwe locatie.
Een nieuw logo.
En verder .....?
Verder eigenlijk niets. Geerts blijft gewoon Geerts, een team van enthousiaste medewerkers die kwaliteit in uitvaartzorg zeer hoog in het vaandel hebben staan.
Uitaard is Uitvaartverzorging Geerts wèl trots op de nieuwe locatie en daarom organiseren zij op zaterdag 8 mei 2004 van 10.00 tot 16.00 uur een open huis. U bent van harte welkom.

Lees verder


donderdag 3 mei 2004

"Cursus 'Praten over de dood' verrijkt je leven"

Tijdens de cursus 'Praten over de dood' maakt u een boeiende reis langs
verschillende aspecten van het levenseinde. In 8 bijeenkomsten van 2,5 uur elk leert u onder deskundige begeleiding veel over:
de laatste fase van het leven
het overlijden
het afscheid
de uitvaart
de rouwperiode en
hoe verschillende culturen en religies met de dood omgaan.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder