Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws MAART 2022

donderdag 31 maart 2022

Video: Diefstal grasmaaier en trekker crematorium Dieren

Voor de tweede keer zijn er onderhoudsmaterialen gestolen van crematorium Dieren. Nadat in oktober nog wat kleinere zaken werden gestolen zijn de dieven eind januari teruggekomen om een trekker en grote grasmaaier te stelen.

Lees verder


donderdag 30 maart 2022

15 graven vernield in Hardenberg

Een grafschenner heeft dinsdagmorgen toegeslagen op de begraafplaats bij de Lambertuskerk in Hardenberg. Een getuige zag ’s-morgens net na zes uur dat iemand de graven omver trapte.

Lees verder


donderdag 29 maart 2022

Jongeren moeilijk over te halen tot invullen donorregister

Minder dan de helft van de 18-jarigen heeft vastgelegd of ze wel of geen orgaandonor willen worden. Ze zijn veelal niet op de hoogte van de gevolgen van het niet invullen van het register. Onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid toont dat aan.

Lees verder


donderdag 29 maart 2022

NVVE bezorgd over toename van palliatieve sedatie

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) maakt zich zorgen over de sterke toename van het aantal palliatieve sedaties in Nederland. In zeven jaar tijd is het aantal gestegen van 18 procent naar inmiddels ruim 22 procent van alle sterfgevallen. Dat betekent dat een op de vijf Nederlanders overlijdt nadat de dokter palliatieve sedatie heeft toegepast.

Lees verder


donderdag 28 maart 2022

Website moet begraafplaats Bavel in leven houden

Een aantal dorpsbewoners doen hun best op het oude kerkhof in het centrum van Bavel te behouden. Er wordt al meer dan tien jaar niet meer begraven en de gemeente Breda overweegt om de grond te verkopen. Er is nu een stichting opgericht met als doel om dorpsbewoners te betrekken bij de begraafplaats. Een speciale website met historische verhalen waar bewoners zelf aan kunnen bijdragen moet de begraafplaats levend houden.

Lees verder


donderdag 28 maart 2022

Video: afscheid Piet Paulusma

Afgelopen zaterdag is afscheid genomen van weerman Piet Paulusma. Achter de rouwauto reed de weerauto van Piet en er stonden tientallen trekkers opgesteld langs de route.

Lees verder


donderdag 25 maart 2022

Online rouwbehandeling voor nabestaanden overleden coronatijd

In het kader van een wetenschappelijk onderzoek is een psychologische behandeling ontwikkeld voor mensen die een dierbare hebben verloren tijdens de coronacrisis. De behandeling is bedoeld voor mensen van wie een dierbare is overleden aan de gevolgen van corona, maar ook voor mensen die een overlijden hebben meegemaakt tijdens de coronacrisis door een andere doodsoorzaak.

Lees verder


donderdag 25 maart 2022

Volgende week akkoord over bouw crematorium Breugel

Naar verwachting zal de gemeente Son en Breugel volgende week akkoord gaan met de bouw van een crematorium bij begraafplaats en uitvaartcentrum Wolfswinkel. Daarmee komt er na een kwart eeuw plannen maken eindelijk een crematorium in Breugel.

Lees verder


donderdag 23 maart 2022

ZDG nieuwe hoofdsponsor Uitvaart.nl en Uitvaartbranche.nl

Met gepaste trots presenteert Uitvaart.nl en Uitvaartbranche.nl een nieuwe hoofdsponsor, ZDG. Deze samenwerking zal leiden tot een nog groter aanbod op Uitvaart.nl en Uitvaartbranche.nl, daar alle bedrijven behorende tot ZDG een plek krijgen op de genoemde websites.

Lees verder


donderdag 22 maart 2022

Nieuw model voor bepalen overlijdenstijdstip deze zomer klaar

Op welk tijdstip een slachtoffer van een misdrijf is overleden, is belangrijke informatie voor de politie en het Openbaar Ministerie (OM). Hoe nauwkeuriger dit tijdstip is, hoe beter rechercheurs de alibi’s van verdachten kunnen checken en verdachten kunnen uitsluiten.

Lees verder


donderdag 22 maart 2022

Begraafplaats Essenhof start met straatnamen

Begraafplaats Essenhof in Dordrecht gaat bijzondere stadsgenoten eren met straatnamen voor paden op de begraafplaats. Als eerst krijgen drie paden de naam van twee verzetshelden en rabbijn.

Lees verder


donderdag 22 maart 2022

Vakblad Uitvaart 3/2022 over onder andere ongewenst uitvaartbezoek en starters

Verbroken familiebanden kunnen bij een overlijden pijnlijke situaties opleveren. Zo’n kwestie komt veelal op het bordje van de uitvaartverzorger te liggen, maar wat mag er van hem of haar worden verwacht? Naar aanleiding van een persoonlijke ervaring waarover Vakblad Uitvaart werd gemaild, leest u meer in de nieuwe editie (verschijning 22 maart). Verder het eerste deel van een serie over de bewegingen op de arbeidsmarkt in de uitvaartbranche. Dit keer over starters.

Lees verder


donderdag 22 maart 2022

Meld uw activiteiten bij onze redactie

Nu de laatste coronamaatregelen bijna zijn verdwenen worden er weer volop activiteiten georganiseerd. Daardoor vult ook de agenda van Uitvaartbranche.nl en Uitvaart.nl zich weer langzaam met activiteiten in het hele land. Organiseert u ook een uitvaart gerelateerd evenement, rondleiding, lezing of open dag?

Lees verder


donderdag 22 maart 2022

Gestolen urn toch niet gestolen

Vorige week werd er ingebroken bij Auke Ykema in Mijdrecht. Na die inbraak dacht hij dat de urn met de as van zijn overleden vrouw ook was gestolen, maar dat blijkt achteraf toch niet het geval te zijn.

Lees verder


donderdag 21 maart 2022

Gasloos Den en Rust heropent met twee elektrische ovens

Crematorium Den en Rust in Bilthoven wordt vrijdag 25 maart officieel heropend. Een dag later is er een open dag. De afscheidslocatie van coöperatie DELA is zeven maanden gesloten geweest voor een verbouwing en verduurzaming. Het crematorium is nu volledig gasloos, inclusief de crematieovens. Daarnaast zijn zo’n 140 zonnepanelen geplaatst, die voorzien in de energievraag van de ovens.

Lees verder


donderdag 21 maart 2022

Moeder start inzamelingsactie voor uitvaart zoon

Tim van der Boor uit Dordrecht kwam vorige week om het leven bij een confrontatie met de politie in Waalwijk. Omdat zijn uitvaartverzekering lang niet voldoende dekking biedt is zijn moeder een inzamelingsactie gestart voor de uitvaart van haar zoon.

Lees verder


donderdag 21 maart 2022

Overname rouwcentrum Venlo-Blerick

Rouwcentrum Venlo-Blerick was meer dan 30 jaar in het bezit van Jacob en Hennie van der Laan. Zij runden met veel passie en trots hun eigen uitvaartonderneming.

Lees verder


donderdag 21 maart 2022

Themadag stichting Terebinth in ’s-Heerenberg: Begraven in Montferland

Terebinth, nationale stichting voor funerair erfgoed, organiseert op zondag 3 april in ’s-Heerenberg een themadag over Begraven in Montferland. Aandacht krijgen drie historische begraafplaatsen: de Joodse Begraafplaats (gesticht ca. 1752), de Protestantse Begraafplaats bij kasteel Berg (met een grafkelder van vóór 1638) en de Oude R.K. Begraafplaats De Goede Herder (in 1863 ingewijd). Hoe is de stand van zaken rond deze begraafplaatsen? Wat wordt er gedaan aan het behoud?

Lees verder


donderdag 18 maart 2022

Ipsos: Meerderheid Nederlanders kiest voor kleinschalige uitvaart

Tijdens de coronacrisis konden er bij uitvaarten maar weinig mensen aanwezig zijn. Dat heeft ervoor gezorgd dat veel mensen kennis hebben gemaakt met een kleinschalige uitvaart. Inmiddels heeft meer dan de helft van de Nederlanders de voorkeur voor een uitvaart in klein gezelschap.

Lees verder


donderdag 18 maart 2022

mr W.G.H.M. van der Putten pleit voor onafhankelijke overheidsinstantie voor lijkschouw

In zijn juridische adviesrubriek behandelt mr Van der Putten vragen van consumenten en ondernemers. In de afgelopen 25 jaar heeft hij inmiddels 64.583 vragen beantwoord. Een van de laatste publicaties betreft geen vraag maar een pleidooi

Lees verder


donderdag 16 maart 2022

Urn met as echtgenote gestolen bij woninginbraak

De urn met daarin de as van de echtgenote van Auke Ykema uit Mijdrecht is tijdens een woninginbraak gestolen. Ykema roept de daders op om ervoor te zorgen dat de urn weer bij hem terugkomt. ‘Als ze een klein beetje menselijk gevoel hebben...’

Lees verder


donderdag 16 maart 2022

Nieuwe Nederlandse speler op het gebied van crematieovens (partner content)

Crematech is een nieuwe Nederlandse speler op het gebied van crematieovens. Wij ontwikkelen en produceren innovatieve crematieovens, elektrisch of op gas.
We zijn ontstaan uit Blaauw Products, een ovenbouw bedrijf met meer dan 45 jaar ervaring in hoge temperatuur ovens op gas en elektriciteit. Hierdoor hebben we veel kennis van oven ontwerp, energieverbruik en automatisering. Deze kennis passen wij toe in onze elektrische crematieovens. Met als doel om ze nog efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken.

Lees verder


donderdag 15 maart 2022

De Kennis van Nu over resomeren

Op maandag 21 maart gaat het NPO 2 programma De Kennis van Nu over resomeren. Aanleiding is het feit dat aartsbisschop Desmond Tutu recent werd geresomeerd.

Lees verder


donderdag 15 maart 2022

Ontdek Westerveld: rondleiding op 19 maart

Over kronkelende paden en heuvels, langs monumenten en graven vertelt Westerveld het verhaal van de eeuwigheid. Hier luisteren we naar ieder verhaal, naar elk mens. Denken we mee en nemen we zorgen uit handen.

Lees verder


donderdag 11 maart 2022

Nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

Deze week zijn er weer nieuwe vacatures bijgekomen bij prachtige bedrijven. Kijk snel of er iets voor u bij zit.

Lees verder


donderdag 11 maart 2022

FIAT-IFTA conferentie - BUDAPEST 15-17 Juni 2022

De FIAT-IFTA ICD (International Council of Direction) Meeting, General Assembly en conferentie zullen worden georganiseerd door de Hongaarse Funeral Association OTEI, (Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület) en zullen plaatsvinden in de prachtige stad Boedapest.

Lees verder


donderdag 11 maart 2022

Elektrische fiets gestolen tijdens bezoek graf

Een fietsendief dacht donderdag eenvoudig een mooie elektrische fiets te kunnen stelen op de begraafplaats in Dedemsvaart. Hij ging er vandoor met de fiets van een vrouw die een graf bezocht, maar getuigen zorgden ervoor dat de fiets gelukkig weer snel bij de vrouw kwam.

Lees verder


donderdag 11 maart 2022

30.000 euro voor restauratie Joodse begraafplaats

De Joodse begraafplaats aan de Opstalweg in Naaldwijk wordt gerestaureerd. De gemeente Naaldwijk heeft besloten om 30.000 euro beschikbaar te stellen voor het herstel van de begraafplaats.

Lees verder


donderdag 10 maart 2022

Hoogste dakspaaneik staat op begraafplaats Hengelo

Op de begraafplaats aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo staat een bijzondere boom. De 29 meter hoge dakspaaneik op de begraafplaats is namelijk de grootste in zijn soort van Nederland.

Lees verder


donderdag 9 maart 2022

Nieuw op Uitvaartbranche.nl: Funeral Assist

Funeral Assist is een netwerk van gerenommeerde (familie)bedrijven in heel Nederland. Uitvaartondernemers hebben soms een extra paar handen nodig, dat biedt Funeral Assist. Alle diensten die wij verlenen staan in het teken van het ondersteunen van uitvaartondernemers. Wij bieden structurele oplossingen voor problemen in capaciteit en organisatie, maar ook ontzorgen wij in drukke perioden of tijdens vakanties. Voor verzorgen, overbrengen en opbaren en extra assistentie kunnen wij worden ingeschakeld. Uitvaartvervoer en facilitaire diensten, wij hebben het allemaal in huis.

Lees verder


donderdag 8 maart 2022

Burgemeester moet regie pakken voor realisatie islamitische begraafplaats

Kandidaat raadslid Samir Ahraui van de PvdA in Den Haag roept burgemeester Jan van Zanen op om de regie te pakken bij de zoektocht naar grond voor een islamitische begraafplaats. Ahraui zet zich al jaren in voor de aanleg van een islamitische begraafplaats in zijn gemeente.

Lees verder


donderdag 7 maart 2022

Bomenkap Natuurbegraafplaats Bergerbos

Wie de komende weken of maanden het graf van een dierbare bezoekt op natuurbegraafplaats Bergerbos, zal mogelijk zien dat in de buurt een of meerdere dennenbomen zijn verdwenen, deels door ziekte en deels door de beide stormen van februari.

Lees verder


donderdag 7 maart 2022

Stand van zaken CAO Uitvaartbranche

Op 20 januari jl. hebben cao partijen moeten vaststellen dat een onderhandelingsakkoord buiten bereik lag. Daarom hebben werkgevers een eindbod gedaan.
Zie daarvoor: CAO Eindbod - Uitvaartwerk.nl
Vakbonden hebben dat met een negatief advies voorgelegd aan de leden.

Lees verder


donderdag 7 maart 2022

Hindoestanen kunnen as voortaan legaal uitstrooien in water

Voor Hindoestanen is het uitstrooien van de as van een overledene een belangrijke traditie. Tot nu toe gebeurde dat nog regelmatig illegaal omdat het niet overal is toegestaan om as uit te strooien. Maar in onder andere Rotterdam en Den Haag zijn nu speciale plekken aangewezen waar de as uitgestrooid mag worden in het water.

Lees verder


donderdag 7 maart 2022

Aanvraag aanleg islamitische begraafplaats Zaanstad

De gemeente Zaanstad overweegt om een deel van een algemene begraafplaats in erfpacht uit te geven aan SIOZ. De Samenwerkende Islamitische Organisaties in Zaanstad (SIOZ) wil een islamitische begraafplaats aanleggen in de gemeente.

Lees verder


donderdag 7 maart 2022

Echtpaar op dezelfde dag gecremeerd

Een aantal weken geleden vierden Jan en Truus Heisterkamp uit Ootmarsum nog hun 60-jarige huwelijk. Onlangs overleden ze een paar dagen na elkaar, ze waren bij leven onafscheidelijk en ook bij hun afscheid waren ze samen.

Lees verder


donderdag 4 maart 2022

Lezing: Zondag 27 maart 2022 van 14.00 tot 16.30 uur
Op de zolder van de aula op de Bosdrift

‘Hoe de tijd in tweeën breekt’ door Geerteke van Lierop, een lezing over verlies dat de tijd in tweeën breekt en over kunst, verhalen en rituelen die een nieuwe brug slaat naar verbinding, troost en hoop.

Lees verder


donderdag 4 maart 2022

Inspiratie dag rondom het thema ‘Duurzaamheid’ op de begraafplaats Bosdrift te Hilversum.

Op deze dag zullen diverse bedrijven en particuliere initiatieven rondom duurzaamheid in de uitvaart aanwezig zijn om informatie te geven maar ook om te laten zien, wat er zoal speelt in deze tijd op dat gebied. Van biologisch afbreekbare urnen en kisten tot lijkwades, van natuurgraven tot biologische bloemen. Kortom, talloze mooie initiatieven, die een bijdrage leveren aan een duurzamer wereld. Vrij toegankelijk voor iedereen.

Lees verder


donderdag 4 maart 2022

Nieuw monument voor resten verdwenen begraafplaatsen

Op 3 maart 2022 om 15.00 uur onthulde Ivar Manuel, portefeuillehouder Bouwen en Wonen van stadsdeel Oost, een monument voor de resten van verdwenen begraafplaatsen die zijn herbegraven op De Nieuwe Ooster. Het beeld is van de hand van beeldend kunstenaar Mies Wubs, die het aan de begraafplaats schonk.

Lees verder


donderdag 4 maart 2022

Sterfte in februari onder verwacht niveau

In de laatste week van februari (week 8, 21 tot en met 27 februari 2022) overleden naar schatting 3400 mensen. Dat zijn er ongeveer 50 meer dan in de week ervoor overleden (3 349), maar iets minder dan verwacht. In heel februari overleden ongeveer 550 minder mensen dan verwacht voor die maand. Er overleden vooral minder 80-plussers en Wlz-zorggebruikers. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 4 maart 2022

Nieuw op Uitvaart.nl: Crematorium Zoomstede (Bergen op Zoom)

Crematorium Zoomstede beschikt over 3 aula’'s. U kunt hieruit een keuze maken afhankelijk van de grootte van uw gezelschap en uw wensen.

Lees verder


donderdag 3 maart 2022

Mag dat: de as van een overleden dierbare verstrooien in Zoetermeer?

Mag dat: de as van een overleden dierbare verstrooien in Zoetermeer? Dat is de vraag die vandaag behandelt wordt op de informatieve lokale site Indebuurt, regio Zoetermeer.

Lees verder


donderdag 3 maart 2022

Leestip: artikel over verdwenen begraafplaatsen in Amsterdam

Ivar Manuel, portefeuillehouder Bouwen en Wonen van stadsdeel Oost, heeft donderdag een monument onthuld voor de stoffelijke resten van verdwenen begraafplaatsen in Amsterdam. Deze resten zijn herbegraven op de begraafplaats de Nieuwe Ooster. Het beeld is van de hand van beeldend kunstenaar Mies Wubs, die het aan de begraafplaats schonk.

Lees verder


donderdag 2 maart 2022

Nieuw op Uitvaart.nl: Crematorium Zegestede (Roosendaal)

Crematorium Zegestede te Roosendaal ligt direct naast de gelijknamige begraafplaats. Zegestede heeft de beschikking over twee aula’s. Aula De Drie Zwanen bevindt zich in het crematorium zelf en een aula in Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden. U kunt hieruit een keuze maken afhankelijk van de grootte van uw gezelschap en uw wensen.

Lees verder


donderdag 2 maart 2022

Twilight Stories in het museum

De storytellers van Mezrab vertellen op zaterdagavond 12 maart hun verhalen tussen de schilderijen van Sarah Grothus in de Grote Zaal van Museum Tot Zover. Ze nemen je mee naar andere werelden, zoals ook de expositie Schemering doet. Geluidskunstenaar Hans van Koolwijk zorgt voor een stemmige muzikale sfeer.

Lees verder


donderdag 2 maart 2022

Inloopmiddag Natuurbegraafplaats Bergerbos

Iedere 1e zondag van de maand, vanaf maart tot en met oktober, verzorgen we van 13.30-17.00 uur een inloopmiddag op onze natuurbegraafplaats. De eerstvolgende inloopmiddag vindt plaats op zondagmiddag 6 maart 2022.

Lees verder


donderdag 1 maart 2022

Vereniging nabestaanden crematorium Schollevaar opgeheven

De Vereniging nabestaanden Crematorium & Begraafplaats Schollevaar uit Capelle heeft zichzelf opgeheven. Dat besluit nam de Algemene Ledenvergadering vorig jaar al. Deze week is overgebleven geld van de vereniging geschonken aan De Groene Burcht.

Lees verder


donderdag 1 maart 2022

4 nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

Wederom vandaag nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl. Ook voor mensen die op zoek zijn naar een part-time functie. Er zijn functies bij Maas Rouwservice, Rouwservice Nederland en Gemeente Zeist.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder