Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws DECEMBER 2014

maandag 29 december 2014

Burgemeester Doesburg opgebaard in raadzaal

Afgelopen zaterdag is burgemeester Kees Luesink van Doesburg overleden aan de gevolgen van een ernstige ziekte. De burgemeester wilde graag dat hij na zijn dood nog een keer aanwezig zou zijn in de raadzaal en dat zal ook gebeuren, dat meldt het AD.

Lees verder


woensdag 24 december 2014

NOS: Jongeren rouwen online #restinpeace

Het leven van jongeren bestaat steeds meer uit een combinatie van online en offline. Dat is ook zichtbaar als jongeren in rouw zijn. Steeds meer gebruiken zij de online wereld om hun rouw kenbaar te maken. Het online rouwen is volgens onderzoekers Rutger van den Berg en klinisch psycholoog Mariken Spuij zelfs een trend in 2014.

Lees verder


dinsdag 23 december 2014

Realisatie Uitvaartcentrum in monumentale boerderij Moskowa

Met de afronding van de laatste verbouwingswerkzaamheden is de realisatie van Uitvaartcentrum Moskowa een feit. Het kleinschalige uitvaartcentrum is gevestigd aan de Apeldoornseweg 103 in Arnhem. De officiële opening staat gepland voor medio april 2015.

Lees verder


maandag 22 december 2014

Guido Steennis nieuwe uitvaartondernemer in de regio Almelo

Vanaf 5 januari 2015 kent de uitvaartzorg in de regio Almelo, Tubbergen en Twenterand een nieuw gezicht: Guido Steennis start vanaf die datum als uitvaartondernemer onder de naam Monuta Guido Steennis.

Lees verder


maandag 22 december 2014

Feestelijke heropening baarhuisje Huizum

Een van de begraafplaatsen in Leeuwarden is de Huizumer begraafplaats in de onmiddellijke omgeving van de Dorpskerk Huizum, het oudste monument (12e eeuw) van de stad. De kerk met een van de meest representatieve interieurs van Friesland en het monumentale gedeelte van het kerkhof zijn door de PKN overgedragen aan erfgoedorganisatie St. Alde Fryske Tsjerken. Bij die overdracht een jaar geleden bleek het baarhuisje uit 1875, dat tot zijn tevredenheid bewoond is geweest door een dakloze, op instorten te staan.

Lees verder


maandag 22 december 2014

Reflectiedag 100 X Verlies en Afscheid

De Stichting Verlies en Afscheid organiseert op zondag 8 maart 2015 in Leusden een reflectiedag voor professionals, die mensen ondersteunen of adviseren bij ingrijpend verlies. Dit kan gaan om verlies van gezondheid, van een dierbare door overlijden, verlies van werk of bedrijf of van een relatie.

Lees verder


maandag 22 december 2014

Historische Vereniging Vlaardingen brengt graven in beeld

Vrijwilligers van de Historische Vereniging Vlaardingen (HVV) hebben deze maand op de begraafplaats Emaus een bijzonder project afgerond. In mei 2011 is een start gemaakt met het inventariseren van de circa 4600 familiegraven.

Lees verder


vrijdag 19 december 2014

Mr. M.E.T. Schellekens nieuwe ombudsman uitvaartwezen

Door het bestuur van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen is mevrouw mr. M.E.T. Schellekens per 15 december 2014 benoemd tot ombudsman.

Lees verder


vrijdag 19 december 2014

Hoe ga je om met jongeren in rouw?

Kinderen en jongeren rouwen anders dan volwassenen. Hoe kun je als ouder of leerkracht een kind of een jongere het beste helpen en waar hebben zij behoefte aan? Hoe leer je hen rouwen als je soms zelf niet eens weet hoe? Monuta wil ouders, grootouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers en andere betrokkenen bij een rouwend kind helpen hiermee om te gaan. Daarom organiseert Monuta in samenwerking met rouwtherapeuten door het hele land lezingen over het onderwerp jongeren en rouw.

Lees verder


woensdag 17 december 2014

Kazerne Hilversum wordt mogelijk internationaal calamiteitenmortuarium

Interpol heeft De Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum op een lijst staan van locaties die gebruikt kunnen worden als internationaal mortuarium bij wereldwijde rampen, dat meldt EenVandaag. De kazerne wordt momenteel gebruikt voor de identificatie van de slachtoffers van de ramp met de MH17.

Lees verder


woensdag 17 december 2014

Gemeente wil betere oplossing verkeer bij crematorium Diessen

De gemeente Hilvarenbeek wil opnieuw kijken naar de verkeerssituatie bij het crematorium in Diessen. De gemeente is nog niet overtuigd dat het huidige plan gaat zorgen voor voldoende veiligheid, dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees verder


woensdag 17 december 2014

Yarden opent in 2016 crematorium in Hoogeveen

Op begraafplaats Zevenberg in Fluitenberg bij Hoogeveen start Yarden in 2015 met de bouw van haar 25e crematorium. Het crematorium en uitvaartcentrum met onder meer 24-uurs opbaarkamers, een familiekamer en verzorgingsruimte wordt in de eerste helft van 2016 opgeleverd. Vandaag ondertekende directeur Yarden Uitvaartverzorging Sabrina Franken het contract met de gemeente Hoogeveen in aanwezigheid van wethouders Jan Steenbergen en Anno Wietze Hiemstra.

Lees verder


woensdag 17 december 2014

Myosotis sponsort museum Tot Zover

Uitvaartverzorging Myosotis is de komende drie jaar sponsor van Museum Tot Zover. De directie van Myosotis is erg te spreken over de aandacht van het museum voor moderne rituelen en hoopt dat meer uitvaartondernemers hun voorbeeld volgen.

Lees verder


woensdag 17 december 2014

Artikel over het schoonmaken van de plaats van overlijden

In het AD staat woensdag een interview met Hans Sinke. Hans is gespecialiseerd in het opruimen en schoonmaken van plaatsen waar mensen zijn overleden na bijvoorbeeld een misdrijf, zelfdoding of nadat iemand weken dood in een huis heeft gelegen. Geen alledaags werk en het kan soms ronduit smerig zijn.

Lees verder


woensdag 17 december 2014

Gemeente Wierden gaat grafmonumenten verwijderen

De gemeente Wierden gaat grafmonumenten ruimen van graven waarover al langere tijd geen grafrechten meer zijn betaald. De graven zelf worden niet geruimd. De gemeente gaat dit doen om het onder­scheid tussen niet betaalde en verlengde grafrechten in stand te houden, dat meldt Tubantia.

Lees verder


dinsdag 16 december 2014

Kick off ‘LVC - Ovenisten training’ bij Docendo Opleidingen

Met een feestelijke Kick off voor het (bijna) voltallige trainersteam startte Docendo afgelopen vrijdag het project ‘Maatwerk Veiligheidstraining voor medewerkers Crematoria’. De trainers voor de vakgebieden ‘Oventechniek’, ‘Communicatieve vaardigheden’ en ‘Veiligheid’ ontmoetten elkaar om samen de aftrap voor dit nieuwe project te doen. De training is ontwikkeld op verzoek van en in nauwe samenwerking met de Landelijke Vereniging voor Crematoria (LVC).

Lees verder


zondag 14 december 2014

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: De dood. Niet te vatten.

De dood. Een bijzonder fenomeen. Er wordt zelden over gesproken. Zodra het onderwerp ter tafel komt, wuiven mensen het meestal snel weg. Alsof praten over de dood gevaarlijk is, alsof je het dan over jezelf afroept. Terwijl anderzijds we in grote getale kijken naar series als ‘over mijn lijk’, of ‘de kist’. De dood trekt aan en duwt weg.

Lees verder


zondag 14 december 2014

Nieuw plan voor crematorium in Boxmeer

Er is een nieuw plan voor het realiseren van een crematorium in Boxmeer, dat meldt de Gelderlander. Het crematorium moet komen op bedrijventerrein Saxe Gotha tegen de bosrand aan. Uitvaartonderneming Schrijen wilde eerder al een crematorium realiseren bij zijn uitvaartcentrum aan de Hollesteeg, maar daar stak de gemeente eind 2012 een stokje voor.

Lees verder


zondag 14 december 2014

CBS: De meeste mensen sterven aan kanker en hart- en vaatziekten

In 2013 was het aantal overledenen ruim 141 duizend. De meeste mensen stierven aan kanker en hart- en vaatziekten, namelijk 30 procent (42 duizend) aan kanker en 27 procent (38 duizend) aan hart- en vaatziekten. Dit blijkt uit de cijfers over doodsoorzaken in 2013 van het CBS.

Lees verder


vrijdag 12 december 2014

Nieuw op Uitvaart.nl: Adnovim Academie

Adnovim Academie is een instituut voor opleidingen rondom de thema’s sterven, de dood, verlies en rouw, dat voorziet in een breed scala aan scholingen die professionals uit verschillende beroepsgroepen een goede basis geven voor het uitvoeren van hun werk. Jarenlange expertise op het gebied van deze thema’s maakt dat Adnovim garant staat voor kwalitatief sterke scholingen die van absolute meerwaarde zijn.

Lees verder


vrijdag 12 december 2014

Drie nieuwe uitspraken ombudsman uitvaart

De ombudsman uitvaart heeft drie nieuwe uitspraken gepubliceerd. In twee zaken heeft de ombudsman een vergoeding toegekend aan de klagers. In een van de zaken ging het om een opdrachtgever die nadrukkelijk wilde dat er alleen een technische crematie zou plaatsvinden zonder bezoek. De uitvaartondernemer heeft het tijdstip van de crematie toch doorgegeven aan een derde waardoor er toch bezoekers kwamen naar de crematie.

Lees verder


donderdag 11 december 2014

Vier nieuwe titels toegevoegd aan boekenlijst Uitvaart.nl

Er zijn vier nieuwe titels toegevoegd aan de boekenlijst van Uitvaart.nl. Het gaat om de boeken 'Als woorden tekortschieten…', 'Niemand vertelt graag over een uitvaart ... Toch?', 'Lieve Juul' en 'Oneindige Liefde'.

Lees verder


donderdag 11 december 2014

De politie zoekt getuigen van vernieling kindergraf in lelystad

Op de begraafplaats aan de Oostranddreef in Lelystad is in de periode tussen 17 augustus 2014 en 17 november 2014 een kindergraf vernield. De politie is op zoek naar mensen die in deze periode iets opmerkelijks of verdachts hebben gezien op de begraafplaats.

Lees verder


woensdag 10 december 2014

Video: Te hoge WOZ-waarde kost erfgenamen duizenden euro’s

WOZ Juristen kunnen gratis bezwaar maken voor erfgenamen tegen een te hoge WOZ-waarde. Erfgenamen kunnen daarmee duizenden euro's besparen.

Lees verder


woensdag 10 december 2014

Yarden lanceert online cursus afscheid nemen

Fotografie, bloemschikken of mindfulness: overal is een cursus voor te volgen, maar nog niet voor het nemen van afscheid en rouwverwerking. Terwijl iedereen hier op een zeker moment mee te maken krijgt en het één van de moeilijkste momenten in het leven is. Yarden heeft daarom in samenwerking met Libelle Academy een online cursus ‘goed afscheid nemen en rouw verwerken’ ontwikkeld, waarbij alle aspecten van afscheid aan bod komen.

Lees verder


dinsdag 9 december 2014

Overheidsbeleid zelfdoding faalt

De pogingen van het ministerie van VWS tot preventie van zelfdoding hebben tot dusver geen aantoonbaar resultaat gehad. Integendeel. Dit jaar verlaagde Minister Schippers haar beleidsambitie van 5% naar minimaal 1% minder suïcides per jaar. En deze norm wil zij pas laten ingaan nàdat de huidige groei een halt is toegeroepen. Intussen vragen tienduizenden nabestaanden zich dagelijks af hoe zij verder moeten. Vanuit hun omgeving ontvangen zij veel onbegrip en stilzwijgen.

Lees verder


dinsdag 9 december 2014

Uitvaart koningin Fabiola live op Nederlandse televisie

De uitvaart van de Belgische koningin Fabiola die afgelopen vrijdag op 86-jarige leeftijd overleed is rechtstreeks te volgen op NPO 1. Dat heeft de Nederlandse Publieke Omroep dinsdag laten weten.

Lees verder


maandag 8 december 2014

Nog nooit zoveel zelfmoorden in Nederland

In 2013 hebben 1 854 inwoners van Nederland een einde aan hun leven gemaakt, 101 meer dan in 2012. Het aantal zelfdodingen steeg voor het zesde achtereenvolgende jaar. Desondanks ligt het zelfdodingscijfer in ons land een stuk lager dan in de landen om ons heen. Dit maakt het CBS vandaag bekend.

Lees verder


donderdag 4 december 2014

Eerste natuurbegraafplaats van Overijssel in Bentelo

Als alles volgens plan gaat wordt de eerste natuurbegraafplaats van Overijssel gerealiseerd in Bentelo. Uitvaartondernemer Jan Nijhuis heeft elf hectare landbouwgrond gekocht aan de Benteler Scheidingsweg op de grens Bentelo-Wiene. Vijf hectare daarvan wordt ingericht als natuurbegraafplaats, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


donderdag 4 december 2014

Uitvaartondernemer en gemeente Weesp praten over crematorium

Enkele weken geleden leek de gemeente Weesp een streep te zetten door het plan om een crematorium te realiseren in Weesp. Maar dinsdagavond liet wethouder Eijking tijdens de raadscommissie weten dat er toch gesproken kan worden over een crematorium. De wethouder beloofde in gesprek te gaan met uitvaartondernemer Charles Benschop van Uitvaartverzorging Myosotis, dat meldt het Weespernieuws.

Lees verder


woensdag 3 december 2014

Video: Nieuwe film Begraafplaats, crematorium en gedenkplaats De Nieuwe Noorder

Begraafplaats, crematorium en gedenkplaats De Nieuwe Noorder beschikt over alle moderne faciliteiten die het mogelijk maken om een persoonlijke invulling aan een uitvaart te kunnen geven. Als gemeentelijke dienst verzorgt De Nieuwe Noorder uitvaarten voor alle mensen, ongeacht hun religie, etnische achtergrond of sociale status.

Lees verder


woensdag 3 december 2014

Speciale site over uitvaart in Tilburg

Vanaf vandaag kunnen alle Tilburgers terecht op één site wanneer ze meer willen weten over een begrafenis of crematie in Tilburg. De nieuwe site Uitvaart-Tilburg.nl biedt Tilburgers houvast in moeilijke tijden. En tips om het laatste afscheid een Tilburgs tintje te geven.

Lees verder


woensdag 3 december 2014

Brand begraafplaats Meppelerstraatweg Zwolle

Op de algemene begraafplaats Meppelerstraatweg in Zwolle heeft dinsdagmiddag korte tijd een brand gewoed, dat meldt de lokale website Weblog Zwolle. De brandweer had de brand in de bosjes ter hoogte van de Molenkampsweg snel onder controle.

Lees verder


woensdag 3 december 2014

Zwolle gaat gebouwen begraafplaatsen opknappen en verhuren

Ondernemers in de uitvaartbranche krijgen binnenkort mogelijk een kans om hun bedrijf te vestigen op een aantal unieke plekken. De gemeente Zwolle wil een aantal gebouwen op de algemene begraafplaats aan de Meppelerstraatweg en op begraafplaats Voorst renoveren en daarna verhuren, dat meldt Weblog Zwolle. De huurders moeten uitvaartbranche gerelateerd zijn, denk bijvoorbeeld aan een grafmonumentenmaker, uitvaartondernemer of bloemist.

Lees verder


woensdag 3 december 2014

Gemeente Woerden wil crematorium

De gemeente Woerden wil dat er een crematorium komt op begraafplaats Rijnhof. Het college heeft onderzoek gedaan naar de behoefte en de mogelijkheden en is nu op zoek naar een partner die het crematorium kan realiseren, dat meldt Dichtbij.nl

Lees verder


dinsdag 2 december 2014

Opening begraafplaats Zuiderveld

Op donderdag 4 december opent wethouder Michiel Pijl begraafplaats Zuiderveld aan de Zuiderdracht in Hoorn.

Lees verder


dinsdag 2 december 2014

Alles is mogelijk bij Beerenberg (uitvaartkisten)

Het idee is geboren toen de moeder van Dimitri Jagtenberg stierf. Ze had een laatste wens: haar zoon moest de kist maken. Zodat ze afscheid kon nemen in stijl. Jagtenberg: “Ik heb haar wens gerespecteerd. Het was bijzonder om te doen. ik heb een mooie, eenvoudige kist gemaakt met daarop een franse lelie geairbrusht. Ze hield van dat symbool.”

Lees verder


maandag 1 december 2014

Nieuw op Uitvaart.nl en Uitvaartverzorging-Apeldoorn.nl: Uitvaartverzorging en Afscheidshuis De Oversteek (Apeldoorn)

Uitvaartverzorging en Afscheidshuis De Oversteek is gevestigd in het hart van de wijk De Maten in Apeldoorn. Wij willen u op een persoonlijke en betrokken manier helpen bij het verzorgen van een uitvaart. Met ruim 7 jaar ervaring zijn wij goed op de hoogte van alle regelgeving en weten wij wat er mogelijk is. Wij verzorgen zowel begrafenissen als crematies en hebben goede contacten met alle begraafplaatsen en crematoria in de gehele regio. Wij werken voornamelijk in de gemeenten Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Epe, Voorst en Eerbeek.

Lees verder


maandag 1 december 2014

Uitvaart zonder overledene in Rouveen

Afgelopen zondag is er in Rouveen een uitvaart geweest zonder overledene. De uitvaart was namelijk voor iemand die al 140 jaar geleden gestorven is, dat meldt RTV Oost.

Lees verder


maandag 1 december 2014

As verstrooid in meer dan 100 landen

De as van een 20-jarige jongen uit Maine (VS) is verstrooid in meer dan 100 landen. De moeder van de jongen had een Facebook actie gestart om haar zoon een laatste 'avontuur' te geven.

Lees verder


maandag 1 december 2014

Twee nieuwe franchisenemers bij Monuta: Juliette Magis en André de Bruijn

Monuta heeft een nieuw gezicht in Den Haag/Loosduinen: uitvaartverzorger André de Bruijn. Met jarenlange werkervaring in de hospitality lijkt de stap naar het uitvaartvak groot. Maar dat valt erg mee, meent André: “Ook in die branche werk je met mensen, krijg je te maken met emotie en draait het om perfecte dienstverlening.” De geboren en getogen Hagenaar gaat per 1 december aan de slag als franchisenemer onder de naam Monuta De Bruijn.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder