Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws SEPTEMBER 2006


29 september 2006

Hoe denkt u over de multifunctionele begraafplaats? Praat mee!

De begraafplaats als plek om er iets te drinken, een dansvoorstelling bij te wonen of een themawandeling te maken. Spreekt dat u aan? Laat horen wat u ervan vindt.


27 september 2006

HELDERZIENDE IN CREMATORIUM

Op donderdag 12 oktober houdt medium Janet Werner de lezing ‘vragen over het einde’ in Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 in Rijswijk ZH. De presentatie duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Janet Werner houdt zich bezig met psychometrie, een vorm van helderziendheid aan de hand van foto’s en voorwerpen. Op basis van foto’s van overledenen die belangstellenden naar de lezing meebrengen, kan zij voelen wat de situatie van de persoon op de foto is. Mogelijk mag ze ook een boodschap doorgeven van ‘gene zijde’. Naast lezingen verzorgt Janet Werner cursussen op gebied van psychometrie en is zij onder meer auteur van ‘Krachtkaarten’, een set kaarten over de zin van het leven.


27 september 2006

KINDEREN EN KNUFFELS IN YARDEN CREMATORIUM OCKENBURGH

Op zondag 8 oktober geeft schrijfster Mireille Geus vanwege de Kinderboekenweek - met het thema ‘Boeken over dieren’ - een workshop voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar in Yarden Crematorium Ockenburgh, Ockenburghstraat 21, Den Haag. De middag duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Kinderen worden uitgenodigd een knuffel of foto van hun huisdier mee te nemen. Mireille Geus leest voor uit haar boek ‘Virenzo en ik’, een boek over het verlies van een vriend, en uit ‘Big’, waarvoor zij de Zilveren Griffel won. Vervolgens krijgen de kinderen een eenvoudige schrijfopdracht over hun huisdier die gezamenlijk wordt besproken. Tussen 15.30 en 16.00 uur kunnen kinderen met de schrijfster op de foto of een boek laten signeren.


Tentoonstelling van 8 oktober tot en met 29 oktober bij Cultureel Centrum Corrosia/CBK Flevoland

27 september 2006

Tentoonstelling van 8 oktober tot en met 29 oktober bij Cultureel Centrum Corrosia/CBK Flevoland

Op zondag 8 oktober wordt bij Cultureel Centrum Corrosia/CBK Flevoland om 15.00 uur de tentoonstelling Dooddoeners geopend met een speciale performance Doodsslaap. De tentoonstelling presenteert werk waarin de dood als thematiek en vragen rondom de dood een belangrijke rol spelen. Tien kunstenaars gaan hier ieder op hun eigen manier mee om. Sommige kunstwerken proberen een antwoord te geven en sommige geven juist nog meer stof tot nadenken.


Tussenmonument voorkomt maandenlang naamloos graf

25 september 2006

Tussenmonument voorkomt maandenlang naamloos graf

Een waardevolle aanvulling op het huidige, geringe aanbod van tijdelijke grafmonumenten, dat is het tussenmonument. Uitgevoerd in een luxe en fraai afgewerkte perspex van 6 mm dik, heeft het de uitstraling van een echt grafmonument tegen een alleszins redelijke prijs.


25 september 2006

Informatiedag “Rouw en uitvaart”.

De Beleefbibliotheek in Drachten organiseert op zaterdag 28 oktober 2006 van 11.00 tot 16.00 uur in samenwerking met Humanitas, Raad van Kerken en rouwverwerkingsgroepen, een Informatiedag “Rouw en uitvaart”. Met activiteiten op 3 locaties in Drachten.


25 september 2006

Rouw op je dak

Op zondag 8 Oktober 2006 van 10.30 tot 15.15 uur te Enschede, locatie: Crematorium Usselo

Deze dag is bedoeld voor iedereen, daar een ieder in zijn leven met rouw en verlies te maken krijgt.


Open huis Eijgelaar Natuursteen

25 september 2006

Open huis Eijgelaar Natuursteen

Op vrijdag 6 oktober houdt Eijgelaar Natuursteen van 14.00 uur tot 17.30 uur open huis. Iedereen die eens wil kijken hoe het proces van ontwerp tot plaatsing van een grafmonument in zijn werk gaat is deze middag van harte welkom.


Feestelijke opening nieuwe en zeer bijzondere asbestemmingsterrein op De Nieuwe Ooster (Amsterdam)

22 september 2006

Feestelijke opening nieuwe en zeer bijzondere asbestemmingsterrein op De Nieuwe Ooster (Amsterdam)

Op donderdagmiddag 21 september 2006 om 15.30 opende Henry Keizer, Secretaris-Generaal van de International Cremation Federation een bijzonder nieuw gebied op het terrein van begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster

Klik hier voor een sfeerimpressie van de feestelijke opening van het nieuwe terrein.


22 september 2006

AdCura Begrafenisverzorging opent de deuren van nieuw informatiecentrum

Geheel nieuw in Bunschoten-Spakenburg. Begrafenisverzorging AdCura opent een informatiecentrum voor de consument.


Rouwcaravan in combinatie met een Trike

20 september 2006

Rouwcaravan in combinatie met een Trike

Rouwcaravan blijkt ook goed inzetbaar in combinatie met een Trike. Dit is de eerste toepassing van het gebruik van een specifiek voertuig en de Rouwcaravan.


19 september 2006

Minister verleent ontheffing voor toepassen thanatopraxie

Op 10 augustus jl. heeft Algemeen Belang Uitvaartverzorging B.V. in Groningen een positieve beslissing van minister Hoogervorst ontvangen op haar verzoek tot een meer algemene (dus niet tot één geval beperkte) ontheffing van het in de Wet op de lijkbezorging opgenomen verbod op het toepassen van thanatopraxie.

Dit is een belangrijke stap, vooruitlopend op de aanstaande wijziging van de Wet op de Lijkbezorging waardoor thanatopraxie naar verwachting wordt toegestaan.


18 september 2006

Wijzigingen in de Wet op de lijkbezorging (Wlb) op komst

Na jaren wachten heeft de regering op donderdag 14 september jl het voorstel tot wijziging van de Wet op de lijkbezorging eindelijk aan de Tweede Kamer aangeboden. Bekijk op de volgende pagina de kamerstukken alsmede het advies van de Raad van State (RvS).


18 september 2006

Met de klas naar de begraafplaats, een project over afscheid.

‘Ik mis mijn opa. Toen ik hem voor het laatst zag, was het heel kort. We zeiden alleen maar gedag’, vertelt een van de leerlingen. Of het nou gaat om vakantievriendjes die je nooit meer ziet of een dierbare die is overleden, het is belangrijk om zelf vorm te geven aan gemis en afscheid, vindt de stichting Kunst voor Rotterdammers (SKVR). Daarom is het project ‘Ik mis je zo’ ontwikkeld. Vanaf 18 september tot en met 30 oktober nemen vijftig groepen uit de bovenbouw van het Rotterdams primair onderwijs aan het project deel. Het vindt zowel op een gemeentelijke begraafplaats als in de klas plaats.


14 september 2006

De nieuwsbrief van Lifegem staat online.

Hierin:
- Nieuwe presentatiezuilen bij Lifegem Adviseurs
- Scandinavische studentes afgestudeerd
- Status Beethoven LifeGems(R)
- Koolstofonderzoek eindelijk afgerond
- Bedelaar mag diamanten ring houden

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.



14 september 2006

Genomineerden Yarden Prijs bekend

De drie genomineerden voor de Yarden Prijs 2006 zijn zojuist bekend gemaakt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 25.000. In totaal hadden zich 35 kandidaten voor de prijs aangemeld. In een nominatiebijeenkomst van 11 september jl heeft de vakjury, bestaande uit de heren E. Keirse, P. Schnabel en H. de Monnink, 3 van de 35 kandidaten genomineerd.


14 september 2006

Impressie van het werk van Arte Eterna in de uitvaartwinkel van Terra Nova

Vanaf heden tot en met 30 september exposeert Arte Eterna in de uitvaartwinkel van Terra Nova.


14 september 2006

Nieuwe klacht en uitspraak van de Ombudsman voor het uitvaartwezen

titel: klacht 65 ;geen opbaring en geen algemeen graf beschikbaar

Vraag:
Klaagster kwam op zondag ( de dag van het overlijden) op rouwbezoek in het uitvaartcentrum waar bleek dat de overledene (nog) niet opgebaard was.
Het afgesproken algemeen graf bleek niet mogelijk; allleen een veel duurder eigen graf.


13 september 2006

UITVAART CAO-ONDERHANDELINGEN HERVAT

Partijen hebben op 7 september weer met elkaar gesproken. Over en weer zijn wederzijdse standpunten uitgesproken en verduidelijkt. Deze uitwisseling van standpunten heeft voldoende aanknopingspunten opgeleverd om het overleg te hervatten.


13 september 2006

DE GEKLEURDE UITVAART

Op zondag 24 september houdt Yarden Crematorium Schagerkogge, Haringhuizerweg 3 in Schagen, van 14.00 tot 15.15 uur de voorstelling ‘De Gekleurde Uitvaart’. De voorstelling geeft een impressie van een afscheid waarbij de vier jaargetijden van het leven in beeld worden gebracht met dans en rituelen. ‘De Gekleurde Uitvaart’ is bedoeld voor geïnteresseerden in een eigentijds en persoonlijk afscheid. De voorstelling wordt uitgevoerd door uitvaartdanseres Marileen Fabels en uitvaartverzorgster/ritueel begeleidster Gijsje Teunissen van Charon uitvaartbegeleiding.


13 september 2006

23 september: open dag Yarden Crematorium Schoterhof

Op zaterdag 23 september houdt Yarden Crematorium Schoterhof,
Rotstergaastweg 45 in Heerenveen, van 11.00 tot 15.00 uur een open dag.
Tijdens de dag kan men kennis maken met een breed scala aan activiteiten. Zo
zijn er demonstraties van ambachten, zoals van een steenhouwer en keramist.
Ook zijn nagedachtenisvormen te bekijken en kunnen bezoekers proeven van de
cateringmogelijkheden met een hapje en drankje. Medewerkers leiden
belangstellenden rond langs de aula, condoleanceruimten, urnenmuur en
urnentuin. Tevens is een blik achter de schermen mogelijk, zoals in de
ovenruimte. Verder geven Yarden Uitvaartzorg, Yarden Uitvaartverzekeringen,
Yarden Vereniging en Stichting IRIS voorlichting.


11 september 2006

DELA hoofdsponsor Nederlands Dames Volleybalteam en Martinus

De Nederlandse Volleybalbond en eredivisieclub Martinus hebben DELA gepresenteerd als de nieuwe hoofdsponsor van het Nederlands Dames Volleybalteam van bondscoach Avital Selinger.


Pannenbier bij het Uitvaartmuseum

11 september 2006

Pannenbier bij het Uitvaartmuseum

Amsterdam, 11 september 2006 - Vandaag ging de vlag uit op bij het Nederlands Uitvaartmuseum (NUM). Het hoogste punt van de nieuwbouw werd bereikt.


‘De Boskamp’ sluit zich aan bij 'de Facultatieve Groep'

8 september 2006

‘De Boskamp’ sluit zich aan bij 'de Facultatieve Groep'

Assen/Den Haag, 8 september 2006

Rouwcentrum/Crematorium ‘De Boskamp’ in Assen sluit zich aan bij 'de Facultatieve Groep'. Door deze samenwerking is het voor ‘De Boskamp’ mogelijk om de kwaliteit en continuïteit ook in de toekomst te waarborgen.

Rouwcentrum/crematorium ‘De Boskamp’ werd in 1980 geopend en heeft sinds die tijd in de regio Assen een uitstekende reputatie opgebouwd. Jaarlijks worden er in het crematorium – dat twee aula’s en koffiekamers heeft - ruim 1.100 crematies verzorgd. Het rouwcentrum heeft 15 opbaarkamers, die voor nabestaanden 24 uur per dag toegankelijk zijn.


8 september 2006

Film over de Parijse begraafplaats Père-Lachaise

FOREVER is een indrukwekkende film over de vitale kracht van kunst, over een plek waar schoonheid eeuwig voortleeft, waar liefde en dood samenleven: de Parijse begraafplaats Père-Lachaise.



Wij van Cinema Delicatessen willen u graag informeren over de film Forever. Cinema Delicatessen is een filmdistributeur en 12 oktober brengen wij Forever in de Nederlandse theaters. Forever is een filmdocumentaire over de Parijse begraafplaats Père-Lachaise. De documentaire laat de mysterieuze schoonheid, de kalmte en de troostende werking van deze bijzondere begraafplaats zien.


Nieuwe adverteerder: A Capella Trio Pur Sang

6 september 2006

Nieuwe adverteerder: A Capella Trio Pur Sang

Pur Sang levert een bijzondere muzikale bijdrage en een waardevolle herinnering aan het afscheid van uw dierbare.

Pur Sang bestaat uit drie professionele zangeressen, ieder gespecialiseerd in een eigen muzikaal genre. Ons zorgvuldig gekozen repertoire bevat prachtige muziek uit deze verschillende genres.

Klik hier om naar de website te gaan.


6 september 2006

DELA start expositie “MEMORIA” voor vernieuwende herinneringsproducten

Eindhoven, 6 september 2006 - Op vrijdag 15 september organiseert uitvaartorganisatie DELA de expositie “Memoria” waar kunstenaars zelf ontworpen herinneringsproducten ten toon kunnen stellen. Het is de eerste keer dat een dergelijk initiatief in Nederland plaats vindt. Nederlands grootste uitvaartorganisatie constateert dat de vraag naar herinneringsproducten toeneemt, maar dat nieuwe en vernieuwende aanbieders zoals kunstenaars en startende ondernemers, moeilijk een voet aan de grond krijgen. Mede om hen een platform te bieden, organiseert DELA deze bijzondere expositie. De opening van de expositie vindt plaats op 15 september vanaf 15.30 uur in crematorium Rijtackers in Eindhoven. Op 16 en 17 september is de expositie open voor het grote publiek.


Yarden gaat samenwerking aan met drie organisaties

5 september 2006

Yarden gaat samenwerking aan met drie organisaties

Almere, 5 september 2006

Yarden gaat op het gebied van voorlichting rond het levenseinde samenwerken met Humanitas, het Humanistisch Verbond en de Stichting Humanistische Uitvaartbegeleiding. Daartoe hebben de voorzitters van de vier partijen op 31 augustus 2006 in Hotel ‘De Wageningse Berg’ te Wageningen de overeenkomst ondertekend. Daarmee is een informeel reeds bestaande samenwerking officieel gemaakt.


Voorlichtingsavond voor en door homoseksuelen

5 september 2006

Voorlichtingsavond voor en door homoseksuelen

Op dinsdag 24 oktober organiseert Yarden Uitvaartcentrum Alkmaar een voorlichtingsavond voor en door homoseksuelen. Een avond die in het teken staat van Roze Uitvoeren.


Facultatieve Verzekeringen NV krijgt vergunning voor levensverzekeringen  van De Nederlandse Bank .

4 september 2006

Facultatieve Verzekeringen NV krijgt vergunning voor levensverzekeringen van De Nederlandse Bank .

Facultatieve Verzekeringen, onderdeel van de Facultatieve Groep, kan nu naast uitvaartverzekeringen ook levensverzekeringen verkopen. Dat blijkt uit een bericht in de Staats Courant van 21 augustus jl. De vergunning maakt het mogelijk om ook in andere landen van de Europese Unie actief te zijn.


Prijs voor Rolls Royce rouwauto van Meijers Autobedrijven bv.

4 september 2006

Prijs voor Rolls Royce rouwauto van Meijers Autobedrijven bv.

De in uitvaartland bekende Rolls Royce rouwauto is zondag een van de prijswinnaars geworden op het prestigieuze internationale autoconcours ‘Concours d’Elegance’ op Paleis Het Loo te Apeldoorn.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >