Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws JANUARI 2022

donderdag 31 januari 2022

Rechter moet oordelen over asbestemming

De rechter heeft zich onlangs moeten uitspreken over wat er met de as van een echtpaar moest gebeuren omdat de tien kinderen er onderling niet uitkwamen. Een deel van de kinderen wilde dat de as uitgestrooid zou worden en de andere kinderen willen de as in twee biologisch afbreekbare urnen begraven.

Lees verder


donderdag 28 januari 2022

Telefoon eindelijk toegankelijk voor nabestaanden!

RTL Nieuws maakte een reportage over de familie Van Noorloos die Digital Life Legacy bijstaat in de toegang tot de mobiele telefoon van hun overleden zoon Leon. Digital Life Legacy is het kennis- en expertisecentrum voor digitale nalatenschap en een onderdeel van ZDG. ZDG is een innovatieve en respectvolle dienstverlener voor bedrijven en individuen die te maken krijgen met het ‘levenseinde’.

Lees verder


donderdag 28 januari 2022

Gemiddelde advieskosten intermediars uitvaartverzekeringen 75 euro

aarlijks brengt Monuta de advieskosten voor de financiering van uitvaartkosten in kaart. In 2021 zijn deze verder gedaald naar € 92,17. Dat is een daling van 2% ten opzichte van het jaar daarvoor (€ 94,29). In 2019 waren voor het eerst sinds het provisieverbod de gemiddelde advieskosten over de financiering van uitvaartkosten onder € 100 uitgekomen. Vorig jaar lijkt het bedrag zich te stabiliseren net boven de € 90. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger Monuta, die de tarieven over 2021 van 1.001 intermediairs vergeleek.

Lees verder


donderdag 28 januari 2022

Sterfte in week 3 bijna 150 lager dan verwacht

In de derde week van januari (week 3, 17 tot en met 23 januari 2022) overleden naar schatting 3 250 mensen. Dat zijn er bijna 150 minder dan verwacht, maar wel meer dan er in de week ervoor overleden (3 106). De sterfte nam voor iedere leeftijdsgroep iets toe. De sterfte onder Wlz-zorggebruikers bleef ongeveer gelijk. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 28 januari 2022

Utrecht stemt in met aanleg islamitische begraafplaats

Op begraafplaats Tolsteeg in Utrecht wordt een islamitisch grafdeel aangelegd. De gemeente komt hiermee tegemoet aan een wens uit de islamitische gemeenschap.

Lees verder


donderdag 27 januari 2022

Video: Urnenmuur op begraafplaats Ens

Op de begraafplaats in het Flevolandse dorp Ens wordt een urnenmuur geplaatst. In de urnenmuur is straks ruimte voor de urnen van 13 overledenen.

Lees verder


donderdag 26 januari 2022

Hattem gaat begraafplek aanleggen voor foetussen

De gemeente Hattem is van plan om een plek vrij te maken voor levenloos geboren foetussen. Als het aan het college ligt moet de gedenkplek er dit jaar nog komen.

Lees verder


donderdag 26 januari 2022

10 procent meer mensen overleden dan verwacht in 2021

In 2021 overleden bijna 171 duizend mensen, 16 duizend (10 procent) meer dan verwacht voor dit jaar. In iedere leeftijdsgroep was de sterfte verhoogd. De oversterfte bij Wlz-zorggebruikers was lager dan die in de overige bevolking. Vooral in Flevoland, Zeeland en Limburg stierven meer mensen dan verwacht. De levensverwachting in 2021 was ongeveer gelijk aan die in 2020. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige jaarcijfers.

Lees verder


donderdag 25 januari 2022

Graf begraafplaats Nijmegen besmeurd met verf

Een graf op begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen is het afgelopen weekend besmeurd met kaarsvet en verf. Er waren vreemde teksten geschreven op het graf, de familie is erg aangeslagen en boos.

Lees verder


donderdag 24 januari 2022

Crematorium Wâldhôf krijgt eerste elektrische crematieoven in Friesland

Monuta, uitvaartverzorger en -verzekeraar, vervangt in haar Crematorium Wâldhôf in Friesland de gasoven voor een duurzame elektrische versie. Ook plaatst Monuta 110 zonnepanelen (40 KWp) die het crematorium van elektriciteit gaan voorzien. In het tweede kwartaal van 2022 is de nieuwe elektrische crematieoven gereed voor gebruik. Dit is de eerste elektrische crematieoven die in Friesland operationeel zal zijn.

Lees verder


donderdag 24 januari 2022

Besluit crematorium Son en Breugel uitgesteld

De besluitvorming over de bouw van een crematorium op begraafplaats Wolfswinkel in Son en Breugel is uitgesteld. Tijdens de voorbereidende commissievergadering is besloten dat er meer duidelijkheid moet komen over de financiën en meer zekerheden dat het ook echt bij een kleinschalig crematorium blijft.

Lees verder


donderdag 21 januari 2022

Bosonderhoud natuurbegraafplaats Bergerbos

Vanaf maandag 24 januari tot en met vrijdag 28 januari staat bosonderhoud gepland op natuurbegraafplaats Bergerbos in Sint Odiliënberg.

Lees verder


donderdag 21 januari 2022

CBS: Sterfte lager dan verwacht in week 2

In de tweede week van januari (week 2, 10 tot en met 16 januari 2022) overleden naar schatting 3 250 mensen. Dat zijn er ruim 100 minder dan verwacht. In de week ervoor overleden iets meer mensen dan verwacht (3 392). De sterfte onder 80-plussers en Wlz-zorggebruikers bleef ongeveer gelijk, die onder mensen jonger dan 80 jaar en de overige bevolking nam verder af. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 19 januari 2022

Foetus begraven in eigen tuin is toegestaan

Naar aanleiding van het bericht over de Hattemse ouders die hun, na 17 zwangerschapsweken levenloos geboren, zoontje hebben begraven in hun eigen tuin zijn er veel vragen over de regels. Mensen vragen zich af of het wel legaal is, het antwoord op die vraag is, ja.

Lees verder


donderdag 18 januari 2022

Het nieuwe casual drageruniform van Ferentes

In de afgelopen zomers liepen wij regelmatig in jeans en wit overhemd met opgestroopte mouwen. Maar in de winter is dat toch net iets te fris. Daarnaast waren het privé jeans van de dragers die in kleur verschilden. Bij ons ontstond de behoefte aan uniforme kleding in deze categorie. Gesteund door jullie enthousiasme durfden wij de stap te zetten!

Lees verder


donderdag 18 januari 2022

Antigone’s of the pandemic in de Westerkerk in Amsterdam

World Opera Lab presenteert op zaterdag 5 februari aanstaande in de Westerkerk in Amsterdam de wereldpremière van Antigone’s of the pandemic. Deze internationale muziektheaterproductie, onder regie van Miranda Lakerveld, is een wereldwijd eerbetoon aan de hedendaagse Antigone’s en hun families, die in deze coronatijd hun doden op een eervolle wijze willen begraven en herdenken.

Lees verder


donderdag 18 januari 2022

Corona en uitvaarten (per 19 december 2021)

18 december: De informatie op deze pagina is aangepst na de persconferentie van het kabinet van 18 december om 19.00 uur.

Lees verder


donderdag 17 januari 2022

Nieuwste versie Wet op de lijkbezorging (Wlb)

De nieuwste versie van de Wet op de lijkbezorging is vanaf vandaag te vinden op Uitvaart.nl. Deze versie geldt per 1.1.2022.

Lees verder


donderdag 17 januari 2022

Praktisch invuldagboek bij rouw door Annemiek Dogan

Onlangs verscheen bij uitgeverij Zilt Mijn rouwreis, een dagboek om zelf in te vullen. Voor iedereen die met verlies en rouw te maken heeft, maar het lastig vindt om ermee verder te leven. Auteur Annemiek Dogan is geen onbekende in de wereld van verlies in rouw, sinds 2020 is zij eigenaar van de Grief Academy.

Lees verder


donderdag 17 januari 2022

16.000 graven op islamitische natuurbegraafplaats Arnhem

Langs de A12 nabij knooppunt Waterberg wordt binnenkort een nieuwe islamitische natuurbegraafplaats in gebruik genomen.

Lees verder


donderdag 14 januari 2022

Nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

Vandaag zijn er wederom 2 nieuwe vacatures geplaatst op Uitvaartvacatures.nl. In beide gevallen gaat het om een part-time functie in Noord Brabant.

Lees verder


donderdag 14 januari 2022

5 nieuwe uitspraken Ombudsman voor het uitvaartwezen

In december van het vorig jaar heeft de ombudsman 6 uitspraken gedaan naar aanleiding van klachten van consumenten. De meeste van deze klachten zijn terug te voeren in onvolledige en onduidelijke informatie.

Lees verder


donderdag 14 januari 2022

Utrechtse raad voor bouw crematorium begraafplaats St. Barbara

Het ziet er steeds meer naar uit dat het crematorium op begraafplaats St. Barbara in Utrecht er gaat komen. Donderdagavond werd het onderwerp besproken in de Utrechtse gemeenteraad en daar werd duidelijk dat alleen de fractie van de Partij voor de Dieren tegen is.

Lees verder


donderdag 14 januari 2022

Sterfte verder gedaald in week 1

In de eerste week van januari (week 1, 3 tot en met 9 januari 2022) overleden naar schatting 3 450 mensen. Dat zijn er bijna 150 meer dan verwacht, maar minder dan in de week ervoor (3 621). Er was vooral een daling bij 80-plussers, hier is geen oversterfte meer. Onder mensen jonger dan 80 jaar is er wel oversterfte. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 13 januari 2022

Rechter moet oordelen over bouw crematorium Veendam

Omwonenden van het nieuw te bouwen crematorium in Veendam zijn naar de rechter gestapt om de bouw tegen te houden. De bezwaarmakers vrezen voor verkeersoverlast en zijn bang dat de waarde van hun woningen omlaag gaat wanneer het crematorium er komt.

Lees verder


donderdag 12 januari 2022

Medische beslissingen in de laatste levensfase: een overzicht

Regel je wensen voor je laatste levensfase in 15 minuten. Doe daarmee jezelf én je naasten een groot plezier.

Lees verder


donderdag 12 januari 2022

Graf eerste lesbische koppel Tilburg wordt monument

Het graf van Johanna Ledel en Florina Troch op begraafplaats ’t Heike aan de Bredaseweg wordt in februari mogelijk uitgeroepen tot een monument. Het stel was het eerste lesbische koppel dat begin vorige eeuw samenwoonde in Tilburg.

Lees verder


donderdag 12 januari 2022

Online na je dood: zo regel je dat bij Apple, Google, Instagram en Facebook

Techsite Bright van RTL Nieuws maakte een zeer helder filmpje over hoe je enkele online accounts nu al kan voorbereiden op je mogelijke overlijden. Ook staan ze stil bij de mogelijkheden om je wachtwoorden over te dragen aan je nabestaanden. Daadwerkelijke toegang tot apparatuur van een overledene is echter lastig, zoals ook blijkt uit de video. Maar daar kan Digital Life Legacy praktisch in ondersteunen.

Lees verder


donderdag 11 januari 2022

6 nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

Bent u werkzaam in de uitvaartbranche en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of bent u nog niet actief in het uitvaartwezen maar zou u dat wel willen zijn? Dan zijn er dit jaar al 6 nieuwe vacatures geplaatst op Uitvaartvacatures.nl, dé online vacaturebank voor het uitvaartwezen!

Lees verder


donderdag 11 januari 2022

Zelfgemaakte vaas gestolen van graf Apeldoorn

De familie Van Mourik hoopt dat de grafrover die een vaas heeft gestolen van een graf op begraafplaats Heidehof in Ugchelen, de vaas weer terugplaatst op het graf. De vaas heeft namelijk heel veel emotionele waarde voor de familie.

Lees verder


donderdag 7 januari 2022

Waarom is de oversterfte in Nederland zo hoog?

In de afgelopen periode zijn ongeveer 10.000 mensen meer overleden dan verwacht. Vergeleken met andere landen om ons heen is de oversterfte in Nederland extreem hoog. Het CBS gaat de doodsoorzaken van de afgelopen periode onderzoeken en zal over een aantal maanden met de resultaten komen.

Lees verder


donderdag 7 januari 2022

Resomator in uitvaartcentrum Beek en Donk

De Groof Uitvaartverzorging mag een resomator plaatsen in het uitvaartcentrum Beek en Donk. De gemeente Laarbeek heeft het licht op groen gezet om resomeren in Laarbeek mogelijk te maken.

Lees verder


donderdag 7 januari 2022

Sterfte eind december gedaald

In week 52, de laatste week van december, overleden naar schatting iets meer dan 3 500 mensen. Dat zijn er minder dan in de voorgaande weken. Er was, vooral door een daling van de sterfte bij 80-plussers, net geen oversterfte. In alle voorgaande weken in december was er wel oversterfte. In totaal overleden ongeveer 4 300 mensen meer dan verwacht voor deze maand. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Lees verder


donderdag 6 januari 2022

Kinderbegraafplaats Almere uitgebreid

Het Vlinderveld bij begraafplaats en crematorium Almere wordt uitgebreid. In 2017 werd de begraafplaats voor doodgeboren kinderen in gebruik genomen.

Lees verder


donderdag 6 januari 2022

Funeral Assist met 7de totaalontzorger ook in Zuidoost Nederland actief

Venray – Verstraaten Staatsie Vervoer sluit zich als zevende partner aan bij Funeral Assist Nederland om de meest zuidelijk gelegen provincies te bedienen. De aldaar gevestigde uitvaartorganisaties kunnen vanaf 1 februari 2022 terecht bij Funeral Assist Zuidoost Nederland. Het uitvaartbureau in Venray ondersteunt uitvaartondernemers bij alles wat zij zelf niet in huis hebben.

Lees verder


donderdag 5 januari 2022

Eerste resomator klaar voor gebruik in Den Haag

De eerste resomator van Nederland staat klaar voor gebruik. De resomator is geplaatst in afscheidshuis Nieuw Eykenduynen in Den Haag.

Lees verder


donderdag 4 januari 2022

Nieuwe site Exit.nl helpt mensen uitburgeren

De nieuwe site Exit.nl helpt mensen regie te nemen over hun levenseinde. De site is bedoeld voor mensen die zich bij leven al willen voorbereiden op de laatste levensfase.

Lees verder


donderdag 3 januari 2022

De Helpende Hand neemt Uitvaartservice Saluto over

De Helpende Hand, specialist op het gebied van personeelsoplossingen in de uitvaartbranche, heeft per 3 januari 2022 het personeel en de klanten van Uitvaartservice Saluto overgenomen. Net als De Helpende Hand, en het pas overgenomen UCB Uitvaartservice, is Uitvaartservice Saluto actief op het flexibel inzetten van dragers.

Lees verder


donderdag 3 januari 2022

Aartsbisschop Desmond Tutu geresomeerd

Desmond Tutu, de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop die vorige week overleed, is afgelopen zaterdag geresomeerd. Tutu zette zich bij leven in voor klimaatbescherming en daarom koos hij ervoor om zich na zijn dood te laten resomeren.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder