Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JANUARI 2022


18 januari 2022

Het nieuwe casual drageruniform van Ferentes

In de afgelopen zomers liepen wij regelmatig in jeans en wit overhemd met opgestroopte mouwen. Maar in de winter is dat toch net iets te fris. Daarnaast waren het privé jeans van de dragers die in kleur verschilden. Bij ons ontstond de behoefte aan uniforme kleding in deze categorie. Gesteund door jullie enthousiasme durfden wij de stap te zetten!


Antigone’s of the pandemic in de Westerkerk in Amsterdam

18 januari 2022

Antigone’s of the pandemic in de Westerkerk in Amsterdam

World Opera Lab presenteert op zaterdag 5 februari aanstaande in de Westerkerk in Amsterdam de wereldpremière van Antigone’s of the pandemic. Deze internationale muziektheaterproductie, onder regie van Miranda Lakerveld, is een wereldwijd eerbetoon aan de hedendaagse Antigone’s en hun families, die in deze coronatijd hun doden op een eervolle wijze willen begraven en herdenken.


Corona en uitvaarten (per 19 december 2021)

18 januari 2022

Corona en uitvaarten (per 19 december 2021)

18 december: De informatie op deze pagina is aangepst na de persconferentie van het kabinet van 18 december om 19.00 uur.


17 januari 2022

Nieuwste versie Wet op de lijkbezorging (Wlb)

De nieuwste versie van de Wet op de lijkbezorging is vanaf vandaag te vinden op Uitvaart.nl. Deze versie geldt per 1.1.2022.


Praktisch invuldagboek bij rouw door Annemiek Dogan

17 januari 2022

Praktisch invuldagboek bij rouw door Annemiek Dogan

Onlangs verscheen bij uitgeverij Zilt Mijn rouwreis, een dagboek om zelf in te vullen. Voor iedereen die met verlies en rouw te maken heeft, maar het lastig vindt om ermee verder te leven. Auteur Annemiek Dogan is geen onbekende in de wereld van verlies in rouw, sinds 2020 is zij eigenaar van de Grief Academy.


17 januari 2022

16.000 graven op islamitische natuurbegraafplaats Arnhem

Langs de A12 nabij knooppunt Waterberg wordt binnenkort een nieuwe islamitische natuurbegraafplaats in gebruik genomen.


14 januari 2022

Nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

Vandaag zijn er wederom 2 nieuwe vacatures geplaatst op Uitvaartvacatures.nl. In beide gevallen gaat het om een part-time functie in Noord Brabant.


14 januari 2022

5 nieuwe uitspraken Ombudsman voor het uitvaartwezen

In december van het vorig jaar heeft de ombudsman 6 uitspraken gedaan naar aanleiding van klachten van consumenten. De meeste van deze klachten zijn terug te voeren in onvolledige en onduidelijke informatie.


14 januari 2022

Utrechtse raad voor bouw crematorium begraafplaats St. Barbara

Het ziet er steeds meer naar uit dat het crematorium op begraafplaats St. Barbara in Utrecht er gaat komen. Donderdagavond werd het onderwerp besproken in de Utrechtse gemeenteraad en daar werd duidelijk dat alleen de fractie van de Partij voor de Dieren tegen is.


Sterfte verder gedaald in week 1

14 januari 2022

Sterfte verder gedaald in week 1

In de eerste week van januari (week 1, 3 tot en met 9 januari 2022) overleden naar schatting 3 450 mensen. Dat zijn er bijna 150 meer dan verwacht, maar minder dan in de week ervoor (3 621). Er was vooral een daling bij 80-plussers, hier is geen oversterfte meer. Onder mensen jonger dan 80 jaar is er wel oversterfte. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.


13 januari 2022

Rechter moet oordelen over bouw crematorium Veendam

Omwonenden van het nieuw te bouwen crematorium in Veendam zijn naar de rechter gestapt om de bouw tegen te houden. De bezwaarmakers vrezen voor verkeersoverlast en zijn bang dat de waarde van hun woningen omlaag gaat wanneer het crematorium er komt.


Medische beslissingen in de laatste levensfase: een overzicht

12 januari 2022

Medische beslissingen in de laatste levensfase: een overzicht

Regel je wensen voor je laatste levensfase in 15 minuten. Doe daarmee jezelf én je naasten een groot plezier.


12 januari 2022

Graf eerste lesbische koppel Tilburg wordt monument

Het graf van Johanna Ledel en Florina Troch op begraafplaats ’t Heike aan de Bredaseweg wordt in februari mogelijk uitgeroepen tot een monument. Het stel was het eerste lesbische koppel dat begin vorige eeuw samenwoonde in Tilburg.


12 januari 2022

Online na je dood: zo regel je dat bij Apple, Google, Instagram en Facebook

Techsite Bright van RTL Nieuws maakte een zeer helder filmpje over hoe je enkele online accounts nu al kan voorbereiden op je mogelijke overlijden. Ook staan ze stil bij de mogelijkheden om je wachtwoorden over te dragen aan je nabestaanden. Daadwerkelijke toegang tot apparatuur van een overledene is echter lastig, zoals ook blijkt uit de video. Maar daar kan Digital Life Legacy praktisch in ondersteunen.


11 januari 2022

6 nieuwe vacatures op Uitvaartvacatures.nl

Bent u werkzaam in de uitvaartbranche en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of bent u nog niet actief in het uitvaartwezen maar zou u dat wel willen zijn? Dan zijn er dit jaar al 6 nieuwe vacatures geplaatst op Uitvaartvacatures.nl, dé online vacaturebank voor het uitvaartwezen!


11 januari 2022

Zelfgemaakte vaas gestolen van graf Apeldoorn

De familie Van Mourik hoopt dat de grafrover die een vaas heeft gestolen van een graf op begraafplaats Heidehof in Ugchelen, de vaas weer terugplaatst op het graf. De vaas heeft namelijk heel veel emotionele waarde voor de familie.


Waarom is de oversterfte in Nederland zo hoog?

7 januari 2022

Waarom is de oversterfte in Nederland zo hoog?

In de afgelopen periode zijn ongeveer 10.000 mensen meer overleden dan verwacht. Vergeleken met andere landen om ons heen is de oversterfte in Nederland extreem hoog. Het CBS gaat de doodsoorzaken van de afgelopen periode onderzoeken en zal over een aantal maanden met de resultaten komen.


7 januari 2022

Resomator in uitvaartcentrum Beek en Donk

De Groof Uitvaartverzorging mag een resomator plaatsen in het uitvaartcentrum Beek en Donk. De gemeente Laarbeek heeft het licht op groen gezet om resomeren in Laarbeek mogelijk te maken.


Sterfte eind december gedaald

7 januari 2022

Sterfte eind december gedaald

In week 52, de laatste week van december, overleden naar schatting iets meer dan 3 500 mensen. Dat zijn er minder dan in de voorgaande weken. Er was, vooral door een daling van de sterfte bij 80-plussers, net geen oversterfte. In alle voorgaande weken in december was er wel oversterfte. In totaal overleden ongeveer 4 300 mensen meer dan verwacht voor deze maand. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.


6 januari 2022

Kinderbegraafplaats Almere uitgebreid

Het Vlinderveld bij begraafplaats en crematorium Almere wordt uitgebreid. In 2017 werd de begraafplaats voor doodgeboren kinderen in gebruik genomen.


Funeral Assist met 7de totaalontzorger ook in Zuidoost Nederland actief

6 januari 2022

Funeral Assist met 7de totaalontzorger ook in Zuidoost Nederland actief

Venray – Verstraaten Staatsie Vervoer sluit zich als zevende partner aan bij Funeral Assist Nederland om de meest zuidelijk gelegen provincies te bedienen. De aldaar gevestigde uitvaartorganisaties kunnen vanaf 1 februari 2022 terecht bij Funeral Assist Zuidoost Nederland. Het uitvaartbureau in Venray ondersteunt uitvaartondernemers bij alles wat zij zelf niet in huis hebben.


5 januari 2022

Eerste resomator klaar voor gebruik in Den Haag

De eerste resomator van Nederland staat klaar voor gebruik. De resomator is geplaatst in afscheidshuis Nieuw Eykenduynen in Den Haag.


Nieuwe site Exit.nl helpt mensen uitburgeren

4 januari 2022

Nieuwe site Exit.nl helpt mensen uitburgeren

De nieuwe site Exit.nl helpt mensen regie te nemen over hun levenseinde. De site is bedoeld voor mensen die zich bij leven al willen voorbereiden op de laatste levensfase.


3 januari 2022

De Helpende Hand neemt Uitvaartservice Saluto over

De Helpende Hand, specialist op het gebied van personeelsoplossingen in de uitvaartbranche, heeft per 3 januari 2022 het personeel en de klanten van Uitvaartservice Saluto overgenomen. Net als De Helpende Hand, en het pas overgenomen UCB Uitvaartservice, is Uitvaartservice Saluto actief op het flexibel inzetten van dragers.


3 januari 2022

Aartsbisschop Desmond Tutu geresomeerd

Desmond Tutu, de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop die vorige week overleed, is afgelopen zaterdag geresomeerd. Tutu zette zich bij leven in voor klimaatbescherming en daarom koos hij ervoor om zich na zijn dood te laten resomeren.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE