Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuws SEPTEMBER 2017

donderdag 29 september 2017

Lancering glossy LATER… als ik dood ben

Woensdagmiddag 25 oktober 2017 wordt de gloednieuwe hippe, tikkeltje eigenwijze en eigentijdse glossy LATER… als ik dood ben landelijk gelanceerd. Dat gebeurt op ludieke wijze en op een unieke locatie. LATER… is een jaarlijkse uitgave, telt 148 pagina’s en wordt vanaf 26 oktober in een oplage van 20.000 exemplaren bij 3500 verkooppunten in het land verkocht.

Lees verder


donderdag 29 september 2017

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân officieel geopend

Vandaag, donderdag 28 september, is het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân in Dokkum officieel geopend. Locoburgemeester en wethouder van de gemeente Dongeradeel, de heer Pieter Braaksma, verrichtte de officiële openingshandeling. Hij noemde het crematorium en het vernieuwde uitvaartcentrum een aanwinst voor de gemeente Dongeradeel én voor de regio.

Lees verder


donderdag 28 september 2017

Inmiddels al 7.700 handtekeningen voor behoud uitvaarthuis Nuenen

De burgemeester van Nuenen neemt vanavond voor de tweede keer duizenden handtekeningen in ontvangst. Het gaat nu om 3.500 handtekeningen van mensen die willen dat de gemeente er voor zorgt dat de het uitvaarthuis in het centrum open blijft. Eerder deze zomer ontving de burgemeester al 4200 handtekeningen, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Lees verder


donderdag 28 september 2017

Nieuwe familieverhoudingen uitdaging voor uitvaartleider

Uitvaartverzorgers krijgen steeds meer te maken met ingewikkelde familieverhoudingen. Kinderen uit twee of drie huwelijken, verbroken contacten en soms ook schoonfamilie vormen evenzoveel valkuilen voor een waardige uitvaart. Dit vraagt meer van de vakkundigheid van de uitvaartleider dan voorheen. Een soort organogram van de familie zou professionals kunnen helpen om ruzies rond de kist te voorkomen.

Lees verder


donderdag 28 september 2017

Video: Dochter wil moeder in eigen tuin herbegraven na vernielingen

Monique van Loon heeft het helemaal gehad met de vernielingen en diefstal op begraafplaats Broekhoeven in Tilburg. Volgens haar worden er vaak spullen gestolen en graven vernield. Daarom wil ze haar moeder nu laten herbegraven in haar eigen achtertuin, dat meldt de Telegraaf. De beheerder van de begraafplaats laat in een reactie weten dat er inmiddels beveiligingscamera’s zijn besteld.

Lees verder


donderdag 27 september 2017

Crematorium Oudehaske vrijdag geopend

Het nieuwe crematorium Haskerpoort in Oudehaske zal haar deuren aanstaande vrijdag officieel openen, dat meldt de Heerenveense Courant. Het crematorium is eigendom van Van der Zwaag.

Lees verder


donderdag 27 september 2017

Groenrenovatie begraafplaats Schootmanshof Putten

De gemeente Putten gaat het groen op de begraafplaats Schootmanshof renoveren. Het doel van de renovatie is het geven van een kwaliteitsimpuls aan de openbare ruimte en het herstellen en versterken van de beeldbepalende boomstructuur.

Lees verder


donderdag 26 september 2017

‘De Makers’ Afl. 3: Zachte lijkwaden en urnen van wol uit Nederland

In een oude kas langs een weiland in Boskoop maakt Saskia Beentjes duurzame, zachte handgemaakte lijkwaden en urnen van vilt. In de serie ‘De Makers’ van Stichting GreenLeave laat Saskia zien hoe ze haar waden maakt; van ongewassen wol uit Nederland tot een zacht en warm omhulsel voor een overledene.

Lees verder


donderdag 25 september 2017

5,5 Miljoen voor nieuwe veteranenbegraafplaats in Loenen

Naast Nationaal Ereveld Loenen moet een veteranenbegraafplaats worden gerealiseerd. De gemeente Apeldoorn heeft besloten om 300.000 euro vrij te maken voor de realisatie van de begraafplaats. Het overige deel van de 5,5 miljoen euro die nodig is komt uit subsidies van diverse ministeries, de provincie, de stichting Nationaal Fonds voor Vrede en Veiligheid (2,5 miljoen) en bedrijven, dat meldt de Stentor.

Lees verder


donderdag 25 september 2017

Project ‘Vlinderkindcafé” ontvangt€ 2025,- van MonutaHelpt

Het fonds Monuta Helpt heeft aan het Vlinderkindcafé een donatie toegekend van € 2025,- voor het verwezenlijken van de vierde bijeenkomst. Het Vlinderkindcafé is een vrijwillige organisatie die zich inzet voor ouders die een kind verloren zijn. De goededoelenorganisatie van uitvaartonderneming Monuta gaf de bijdrage vanwege het maatschappelijk belang van het project.

Lees verder


donderdag 25 september 2017

Aankondiging ruimen graven begraafplaats in Sprang-Capelle

De gemeente Waalwijk heeft het voornemen om op de algemene begraafplaats aan de Heistraat in Sprang-Capelle een aantal graven te ruimen. Het gaat om 317 algemene graven in de grafvakken C, D, E en G, waarin de laatste bijzetting tenminste twintig jaar geleden plaats vond. 20 jaar is de termijn van grafrust die van toepassing is voor deze grafvakken. Op de graven rusten geen bewaartermijnen voor de grafmonumenten. De graven waar het om gaat zijn gemarkeerd met een geel bordje.

Lees verder


donderdag 24 september 2017

DELA sluit zeven uitvaartcentra

Coöperatie DELA sluit vanaf 1 oktober 2017 zeven van haar uitvaartcentra. Het gaat om locaties die relatief weinig werden gebruikt en waarvoor een alternatief in de nabije omgeving voorhanden is. Het gaat om de sluiting van DELA-uitvaartcentra in Zeist, Doorn, Twello, Duiven, Goirle, Rhoon en Hulst (De Blaauwe Hoeve). In een uitvaartcentrum vinden naast de verzorging en opbaring van overledenen ook de rouwbezoeken plaats met familie en vrienden van de overledene en nabestaanden.

Lees verder


donderdag 22 september 2017

Start bouw crematorium Goes

Het nieuwe crematorium in Goes zal in mei 2018 in gebruik worden genomen. Vandaag is de bouw officieel gestart, dat meldt NU.nl.

Lees verder


donderdag 22 september 2017

Yarden laat verzekerden veel te veel betalen

Uitvaartverzekeraar Yarden brengt nabestaanden van overledenen met een naturaverzekering tot duizenden euro’s te veel in rekening voor uitvaarten, dat meldt de Volkskrant. Het gaat om mensen die voor 2007 een naturaverzekering hebben afgesloten. Volgens de Volkskrant zou het mogelijk om honderdduizenden mensen gaan.

Lees verder


donderdag 21 september 2017

ABN-Amro: ASR koopt Monuta of Yarden op korte termijn

ASR kan na Generali Nederland op korte termijn ook Yarden of Monuta overnemen, zo verwachten analisten van ABN-AMRO. Dat bericht de Telegraaf vandaag. Volgens de Telegraaf is ASR 'de enige serieuze koper in de Nederlandse markt'.

Lees verder


donderdag 21 september 2017

Veel dodelijke ongevallen met e-bikes

E-bikes zijn populair bij ouderen die door de fiets met elektrische ondersteuning langer mobiel blijven. Maar de e-bikes blijken erg gevaarlijk, vooral voor ouderen die de e-bike nog niet onder controle hebben. Inmiddels is de e-bike dodelijker dan de bromfiets, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 20 september 2017

Museum Tot Zover wint het Centercom Subsidiefonds

Museum Tot Zover heeft het Centercom Subsidiefonds gewonnen. Dankzij deze prijs kan het museum een jaar lang een landelijke buitenreclamecampagne uitvoeren t.w.v. €50.000. Het doel van de campagne is om bewustwording rondom de dood te vergroten. Want wanneer je bewust bent van de dood, kan je het leven beter omarmen. Deze boodschap wordt niet eng of spannend gemaakt, maar juist toegankelijk en creatief. Met mascotte Kleine Hein in de hoofdrol.

Lees verder


donderdag 19 september 2017

‘De Makers’ Afl. 2: Ambachtelijke uitvaartkisten van uitsluitend natuurlijke materialen

Bas Oosterom en Alex Zeller uit Ouderkerk aan den IJssel werken al jaren samen als hoveniers. Werken met hout en groen is dé passie van de twee. Sinds kort produceren ze een unieke lijn ecologische uitvaartkisten met een natuurlijke uitstraling. In het programma ‘De Makers’ is te zien hoe deze duurzame kisten worden gemaakt van massief hout en andere natuurlijke materialen. Zo bestaat de mogelijkheid deze met mos af te werken.

Lees verder


donderdag 18 september 2017

14 oktober Open dag Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam-Winschoten en Omstreken U.A.

De Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam-Winschoten en Omstreken U.A. houdt samen met het uitvaartbedrijf Diedel Wessels BV een open dag op zaterdag 14 oktober 2017.

Lees verder


donderdag 18 september 2017

Zaterdag 7 oktober Open Dag Essenhof

Zaterdag 7 oktober zet Essenhof, gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium, haar deuren open. Tussen 10.00 en 15.00 uur zijn er verschillende activiteiten. Deze Open Dag wordt georganiseerd om de bezoekers te informeren over de keuzemogelijkheden bij begraven en cremeren.

Lees verder


donderdag 18 september 2017

Nieuw voorstel voor Essenhof in gemeentelijk beheer

Het college van B&W van de gemeente Dordrecht heeft ingestemd met een nieuw voorstel over de toekomst van de Essenhof in gemeentelijk beheer. Met dit voorstel laat het college zien hoe de Essenhof blijft zorgen voor continuïteit en kwaliteit van de huidige dienstverlening, inspeelt op actuele ontwikkelingen op de markt en zorgt voor een kostendekkende exploitatie.

Lees verder


donderdag 15 september 2017

Langedijk laat graven ruimen

Nabestaanden die niet meer betalen voor grafrechten hebben nog een jaar de tijd om te voorkomen dat de gemeente het graf van hun dierbare laat ruimen. Er is al een tijd discussie in Langedijk over hoe om te gaan met graven waarvan de grafrechtentermijn is verstreken, dat meldt Langeijkcentraal.nl.

Lees verder


donderdag 15 september 2017

Video: Van ambtenaar naar uitvaartondernemer

Vorige week maakte het CBS bekend dat het aantal uitvaartondernemers in een aantal jaar meer dan verdubbeld is. Voor de regionale zender L1 was dat aanleiding om mensen op straat te vragen of ze ook graag uitvaartondernemer willen worden. Daarnaast bezocht de omroep Ingrid en Eric Glosteijn die sinds een paar jaar een uitvaartcentrum hebben.

Lees verder


donderdag 15 september 2017

Digitale kaart begraafplaats uniek in Twente

Voor de invulling van de digitale kaart zijn alle graven op de begraafplaats vergeleken met de begraafplaatsadministratie. Hiermee is de administratie volledig geactualiseerd. Deze administratie is gekoppeld aan de digitale kaart die daarmee honderd procent actueel en betrouwbaar is. Naast inzicht in de graven biedt de digitale kaart een duidelijk overzicht van de vrije graven.

Lees verder


donderdag 15 september 2017

Politie Stadskanaal zoekt eigenaar urn

De politie van Stadskanaal is op zoek naar iemand die een urn met as kwijt is geraakt. De urn werd gevonden aan de Noordzijde in Gasselternijveen. In de urn zitten zakjes met as en er een vuurvast identificatiesteentje in.

Lees verder


donderdag 14 september 2017

Tarieven Nederlandse crematoria op een rij

Plusmagazine heeft de tarieven van 92 Nederlandse crematoria op een rij gezet. Via de onderstaande kaart kan per crematorium worden bekeken wat de tarieven zijn.

Lees verder


donderdag 14 september 2017

Prijsverschillen crematoria groot

Het tariefverschil voor een eenvoudige crematie kan oplopen tot honderden euro’s. Maandblad Plus Magazine heeft de tarieven van 92 crematoria op een rij gezet en daaruit blijkt dat het crematorium in Lisse het duurste is van Nederland.

Lees verder


donderdag 13 september 2017

Bijzondere uitvaart centraal in nieuwe commercial Monuta

Monuta is een nieuwe campagne gestart waarin het afscheid van een overledene centraal staat. Ook het koesteren van herinneringen speelt een rol in de nieuwe campagne, dat meldt Adformatie.

Lees verder


donderdag 13 september 2017

Buurt en politiek kunnen crematoriumplannen Houten tegen houden

Omwonenden en andere betrokkenen zoals leden van voetbalclub Houten kunnen de komst van een crematorium in buurtschap Oud-Wulven bij Houten tegenhouden. Uitvaartorganisatie Yarden wil er een crematorium realiseren, maar daarvoor zal mogelijk een voetbalveld moeten wijken, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 13 september 2017

Wethouder Hans Kokke opent nieuwe Lindentuin aan Oude Lind in Tilburg

Wekenlang is er hard gewerkt aan de Lindentuin bij Het Afscheidshuis van Uitvaartbegeleiding In Harmonie aan de Oude Lind in Tilburg.
Vrijdag 15 september wordt de tuin officieel geopend door wethouder Hans Kokke. Tevens is er een heropening van het naastgelegen Afscheidshuis wat een make-over kreeg.

Lees verder


donderdag 12 september 2017

Eerste urnen tentoonstelling in Europa te zien in Oisterwijk

Vanaf 2 november tot en met 4 februari 2018 organiseert het Europees Keramisch Werkcentrum de eerste tentoonstelling van urnen die in Europa te zien is. Meer dan 150 urnen van kunstenaars en ontwerpers uit verschillende landen zullen in het centrum te zien zijn. Titel tentoonstelling: Urnen.

Lees verder


donderdag 12 september 2017

‘De Makers’ afl. 1: Houtkunstenaar maakt duurzame handgemaakte urnen

Houtkunstenaar Martin van der Wilt maakt duurzame handgemaakte urnen van hout uit Harmelen en omgeving. Het bijzondere is dat Van der Wilt alleen die delen van de bomen gebruikt die eigenlijk nergens anders goed voor zijn. Het gaat om de delen waar veel noesten bij elkaar zitten. In de eerste aflevering van het nieuwe online programma ‘De Makers’ laat Martin zien hoe hij urnen maakt die allemaal een unieke uitstraling hebben omdat elke boom zijn eigen structuur heeft.

Lees verder


donderdag 11 september 2017

Fototentoonstelling over de eenzame uitvaart

In Nederland en België sterven jaarlijks tientallen mensen in volstrekte eenzaamheid. Daklozen, vluchtelingen, toeristen, oude mensen die alleen zijn achtergebleven en soms een zuigeling die te vondeling is gelegd. Een groep dichters schrijft speciaal voor deze eenzame overledenen een gedicht dat zij voordragen tijdens hun uitvaart. Fotograaf Bianca Sistermans en schrijver Hester van Hasselt raakten geraakt door het humane karakter van de eenzame uitvaart. Van Hasselt sprak met de dichters en Sistermans portretteerde hen en maakte foto’s bij dit monument van medemenselijkheid. Dit resulteerde in de tentoonstelling ‘Hier besta ik’ die vanaf 23 september in Museum Tot Zover te zien is.

Lees verder


donderdag 11 september 2017

Het Groninger Landschap realiseert wierdebegraafplaats bij Wierum

In samenwerking met uitvaartverzorger Algemeen Belang uit Groningen realiseert Het Groninger Landschap een kleinschalige begraafplaats op de wierde van Wierum, vlak boven de stad Groningen. De wierdebegraafplaats wordt ruim een hectare groot en komt op het gedeelte van de wierde dat is opgehoogd met grond van elders. Hierdoor blijft de archeologische waarde intact. Het Groninger Landschap blijft eigenaar en beheerder van de wierdebegraafplaats. Algemeen Belang neemt de uitvoerende werkzaamheden rond de begrafenissen voor haar rekening en kan de uitvaarten ook zelf verzorgen.

Lees verder


donderdag 11 september 2017

Oude grafmonumenten begraafplaats Klundert worden verwijderd

De begraafplaats in Klundert heeft een te kort aan ruimte om nieuwe graven te kunnen uitgeven. Om dat probleem op te lossen laat de gemeente oude gedenkstenen verwijderen die staan op graven die in het verleden al zijn geruimd.

Lees verder


donderdag 11 september 2017

Verzet tegen privatiseren begraafplaatsen Stichtse Vecht

Bewoners van Kockengen, Nieuwe ter Aa en Vreeland maken zich zorgen over de plannen van de gemeente Stichtse Vecht om de begraafplaatsen in de kleine kernen te privatiseren, dat meldt het AD.

Lees verder


donderdag 11 september 2017

Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden lanceert nieuw concept

Begin juli werd de compleet gerenoveerde afscheidslocatie De Vier Jaargetijden aan de Rucphensebaan in Roosendaal in gebruik genomen. Naast een opvallend geoutilleerd pand dat in alle behoeftes voorziet, is er een nieuw concept gerealiseerd waar nabestaanden en uitvaartverzorgers het nu al roerend over eens zijn: dit moet de nieuwe standaard in heel Nederland worden.

Lees verder


donderdag 8 september 2017

Open Dag Crematorium Hart van Berkelland

Gert en Sonja Brinkhorst openden half augustus Crematorium Hart van Berkelland. Het tweede crematorium in eigen beheer. Het ondernemende echtpaar realiseerde in 2011 Crematorium de Omarming in Zutphen. Toen al onderscheidden ze zich door een full-serviceconcept met alle faciliteiten rondom het laatste afscheid onder één dak; van de verzorging van de overledene, een persoonlijke afscheidsdienst, ruimte voor condoleance- en horecamogelijkheden tot diverse bestemmingsmogelijkheden voor de as. Zondag 24 september tussen 10.00 en 16.00 uur is er een Open dag in Crematorium Hart van Berkelland aan de Groenloseweg 2 in Haarlo.

Lees verder


donderdag 8 september 2017

InStijl Media introduceert Uitvaartvideo.nl

Online reclamebureau InStijl Media heeft recent haar product Uitvaartvideo. nl gelanceerd. Het betreft een nieuwe manier van beeldgebruik binnen de uitvaartbranche. Met de video, die geheel uit zelf geuploade foto’s wordt opgebouwd, kunnen nabestaanden voor, tijdens en na de uitvaartdienst hun dierbaarste herinneringen laten zien.

Lees verder


donderdag 7 september 2017

Natuurbegraafplaats Nunspeet mag er komen

Als het aan de gemeente Nunspeet ligt mag er een natuurbegraafplaats worden gerealiseerd in het naaldbos aan de Apeldoornseweg, dat meldt Veluweland.nl. De gemeenteraad zal uiteindelijk een definitief besluit moeten nemen over de natuurbegraafplaats.

Lees verder


donderdag 7 september 2017

Een ongedwongen gesprek aan de koffietafel over de dood - Hengelo

In Hengelo wordt op donderdagavond 14 september een Death Café gehouden. Tijdens een Death Café draait het simpelweg om één vraag: 'Wat is jouw ervaring met de dood?' Iedereen die hierover wil praten is welkom.

Lees verder


donderdag 7 september 2017

Rechter staat alleen technische crematie toe in Zeewolde

De rechter heeft de gemeente Zeewolde in het gelijk gesteld in een zaak die was aangespannen door een ondernemer die een crematorium wil realiseren op industrieterrein Trekkersveld. De gemeente staat alleen een technische crematiefaciliteit toe op dat gebeid, maar de ondernemer wilde ook ruimte voor een strooiveld en een urnenmuur, dat meldt Omroep Flevoland.

Lees verder


donderdag 7 september 2017

Grafrovers stelen van graven Vlaardingen

Grafrovers hebben koper gestolen van graven op begraafplaats Emaus in Vlaardingen, dat meldt Vlaardingen24.nl.

Lees verder


donderdag 7 september 2017

Waarom verlies na zelfdoding extra aandacht vraagt

Op zaterdag 16 september vindt tussen 15.00 en 17.00 uur een lotgenotenbijeenkomst plaats in vergaderlocatie Het Sterke Water in Spaarndam. De bijeenkomst is bedoeld voor de nabestaanden of naasten die na een zelfdoding achterblijven.

Lees verder


donderdag 6 september 2017

Themanummer Terebinth: Materiaalgebruik bij graftekens

De nieuwste aflevering van tijdschrift Terebinth (september, nr. 3) is een themanummer over het hart van ons funeraire erfgoed: het materiaal waarvan de graftekens zijn gemaakt. Zeker tegenwoordig lijkt alles denkbaar. Nu zien we op begraafplaatsen grafmonumenten van onder andere glas, keramiek, graniet, metaal, hardsteen en marmer – in talloze kleuren, vormen en afmetingen. En dan gaat het nog niet over het materiaal van de urnen.

Lees verder


donderdag 5 september 2017

Online televisieserie brengt duurzame uitvaart in beeld

Steeds meer Nederlanders houden in hun dagelijks leven rekening met duurzaamheid. Dan gaat het bijvoorbeeld over vervoer, voeding of afvalscheiding. Maar bij een uitvaart speelt het onderwerp duurzaamheid vaak nog geen rol. Dat is jammer want voor mensen die bewust leven zijn er juist heel veel mogelijkheden om een uitvaart niet alleen duurzamer maar daarmee ook persoonlijker te maken. Om mensen te inspireren en informeren over de mogelijkheden, introduceert de Stichting GreenLeave daarom volgende week de serie ‘De Makers’. In een serie korte filmpjes laten producenten van duurzame uitvaartproducten hun ambacht zien.

Lees verder


donderdag 4 september 2017

76% van de Nederlanders heeft zorg voor kinderen niet geregeld na overlijden

76% van de Nederlanders heeft zorg voor kinderen niet geregeld in geval van overlijden. Slechts 24% van de Nederlanders met kinderen onder 18 jaar heeft een voogd aangesteld voor de kinderen, voor het geval één of beide ouders overlijdt.
Dit blijkt uit een onderzoek van Ardanta, uitgevoerd door onderzoeksbureau Multiscope onder ruim 1000 Nederlanders.

Lees verder


donderdag 4 september 2017

Nieuwe column Mariska Overman-Bruntink: Ooit

Ik ben bang voor de dood, daarom wil ik onsterfelijk zijn. Zo. Dat is eruit. Althans, ik zeg dat altijd, maar in feite ligt het genuanceerder. Ik ben niet bang voor dood zíjn, denk ik. Want ik weet niet hoe dat is. In het slechtste geval is er niets en weet ik het niet, in het gunstigste geval is er wel iets en dan is het niet eng. Tenzij de hel toch bestaat.

Lees verder


donderdag 3 september 2017

Video Troostrijk Crooswijk op Uitvaartrotterdam.nl

De Algemene begraafplaats Crooswijk, gelegen aan de Kerkhoflaan, is een van de bekendste begraafplaatsen van Rotterdam. De gemeente heeft een video laten maken waarin de kijker mee kan kijken achter de schermen op de begraafplaats waar de kapel wordt verbouwd.

Lees verder


donderdag 3 september 2017

Video: Officiële start bouw crematorium Oldenzaal

Aan de Schipleidelaan in Oldenzaal wordt een nieuw crematorium gebouwd. Afgelopen vrijdag kwam wethouder Alida Renkema naar de bouw voor de officiële starthandeling, dat meldt de Tubantia.

Lees verder


Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder