Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JANUARI 2006


Asverstrooiing in Amerika neemt grote vlucht, letterlijk!

27 januari 2006

Asverstrooiing in Amerika neemt grote vlucht, letterlijk!

Asverstrooiing zal in Amerika een steeds grotere vlucht nemen. Althans, als het aan Jeff Staab, uitvaartondernemer in de staat Vermont, ligt. Jeff heeft een nieuw gedenkconcept ontwikkeld met de introductie van een nieuw soort urn: "Birdhouse Memorial Urns". Dit nieuwe concept moet inspelen op de groeiende populariteit van crematie en de daarop volgende asverstrooiing.


“De Lelie” Uitvaartverzorging houdt tweede open dag

25 januari 2006

“De Lelie” Uitvaartverzorging houdt tweede open dag

Een afscheid moet persoonlijk en uniek zijn. Veel mensen weten niet wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot een uitvaart doordat ze het onderwerp mijden. Door op 12 februari 2006 de deuren van haar uitvaarthuis aan de Kwekerstraat 1a te Lobith wederom te openen voor de inwoners van de gemeente Rijnwaarden wil “De Lelie” Uitvaartverzorging dit taboe doorbreken.


Nieuwe website Lifegem Europe

20 januari 2006

Nieuwe website Lifegem Europe

De website van Lifegem, bekend van de herinneringsdiamanten gemaakt van de as van uw dierbare, is vernieuwd. Lees meer over het productieproces, de prijzen en de mogelijkheden op Lifegemeurope.com.


Kleding voor prematuren

16 januari 2006

Kleding voor prematuren

Speciaal voor ouders waarvan
hun te vroeg geboren kindje is overleden of waarvan ouders weten dat hun
(nog ongeboren) kindje komt te overlijden.
Aangezien deze kindjes vaak heel klein zijn en ouders meestal maar 1
kans hebben om hun kindje aan te kleden heeft prematuur.nl volwaardige
kleding voor hele kleine kindjes.


16 januari 2006

Domcafé: Rouwen en Trouwen, hoe doe je dat?

Hoe vier je je trouwdag als je wel een mooi moment wilt, maar geen kerkdienst? Hoe kun je op een persoonlijke manier afscheid van je geliefden nemen? In het Domcafé van januari zullen een specialist in rituelen bij uitvaarten en iemand die huwelijksdiensten op maat verzorgt vertellen over nieuwe vormen van vieren en gedenken op belangrijke momenten in het leven.


Lezing over ‘vertrouwen op jezelf’ in Yarden Crematorium Rotterdam

11 januari 2006

Lezing over ‘vertrouwen op jezelf’ in Yarden Crematorium Rotterdam

Op donderdag 26 januari 2006 houdt pastor Marinus van den Berg een lezing over ‘rouwverwerking na een overlijden’ in Yarden Crematorium Rotterdam aan de Maeterlinckweg 101 in Rotterdam. De lezing duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Omgaan met je rouw na een verlies verschilt sterk van persoon tot persoon. Velen voelen zich onzeker of vragen zich af: is dit wel normaal? Dat is niet alleen het gevolg van onbekendheid met deze levenservaring maar ook het gevolg van misverstanden. Buitenstaanders ‘weten’ vaak precies wat je wel en niet moet doen, terwijl je zelf nog aan het zoeken bent. Misverstanden over rouwen, jezelf opnieuw uitvinden en leren vertrouwen op jezelf zijn de rode draden van de lezing. De lezing draagt een verhalend karakter, gebaseerd op de dagelijkse ervaring.


GedenkGeschenk

10 januari 2006

GedenkGeschenk

Na het verlies van een dierbare resten de herinneringen. Gedachten aan bijzondere momenten en gesprekken, foto’s, brieven en bepaalde voorwerpen kunnen veel bijdragen aan de rouwverwerking. Dat geldt ook voor een boekje – een GedenkGeschenk – waarin de overledene zijn of haar eigen verhaal vertelt.


Na Emile Ratelband ook Peter R. de Vries actief in de uitvaartbranche

9 januari 2006

Na Emile Ratelband ook Peter R. de Vries actief in de uitvaartbranche

De Vries is samen met zijn vrouw Jacqueline een productiebedrijfje begonnen dat herdenkingsfilmpjes over overledenen maakt: Life On Tape. Het is de bedoeling dat de memorials op uitvaartplechtigheden worden vertoond, gemonteerd op de lievelingsmuziek van de overledene. Het gaat om professioneel gemaakte filmpjes, waarvoor de nabestaanden het basismateriaal aanleveren in de vorm van foto's, video's, documenten , diploma's etc.


Uitvaart in Thailand

5 januari 2006

Uitvaart in Thailand

Onlangs was uitvaartonderneemster Joan van de Ven voor vakantie in Thailand. Daar maakte ze tevens een aantal foto's van een crematie-oven, een rouwauto en een urnenmuur.

Klik hier om de foto's te bekijken.


4 januari 2006

Lotgenotenweek in Frankrijk voor ouders van een overleden kind

13 t/m 19 augustus 2006
(opgave liefst voor 1 maart)

door Helen Norp, creatief therapeute en psychosynthese therapeute, ouder v.e.o.k.

Deze zomer kunnen ouders van een overleden kind met elkaar en met ons op vakantie naar Frankrijk. De lotgenotenvakantieweek gaat echter alleen door als zich op 28 februari voldoende belangstellenden hebben gemeld. Dit zouden er minimaal 7 moeten zijn, maar er kunnen maximaal 12 ouders mee. Alleenstaand of als koppel.


Keepsake /Urn In Angels Hands

2 januari 2006

Keepsake /Urn In Angels Hands

Gedenkengelen zijn uniek in Nederland en te koop via www.gedenkengelen.nl. Dit zijn urnen, herinneringsengelen(keepsake), vazen, beelden en fotolijstjes waar een engel aan verbonden is. Engelen verwoorden gevoelens, zij geven kracht, steun en begrip en zullen troost bieden in tijden van verlies en pijn. Door het gebruiken of ontvangen van een gedenkengel zul je troost vinden en kun je erop vertrouwen dat engelen zullen helpen om deze periode van verlies en gemis te doorstaan.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >