nieuws

Facultatieve
Sponsors

Over jou wil ik vertellen

Werken met levensverhalen bij uitvaarten

5 oktober 2010

Cursus voor wie ziet aankomen dat hij of zij in de komende jaren zal gaan spreken bij de uitvaart of herdenkingsbijeenkomst van een naaste.

Eén van de belangrijkste en ontroerendste momenten bij een uitvaartplechtigheid is vaak de toespraak van een kind, kleinkind of ander naast familielid. Het moeten maken van zo’n tekst en het houden van zo’n toespraak kan op je pad komen, en vaak weet je dat wel van te voren. Zo’n verhaal over een naaste wordt vaak in die drukke dagen tussen overlijden en uitvaart gemaakt, maar is het niet fijn om het al eerder rustig te laten groeien? Misschien kun je degene over wie het gaat nog vragen stellen. Zo kan het maken van een mooi verhaal dat geschikt is voor een uitvaart interessant zijn om aan te werken, ook voor jezelf. En wie weet maak je er een boekje van.

Hoe?
Wij werken in een kleine groep aan levensverhalen voor uitvaarten of andere herdenkingsbijeenkomsten. Je komt mogelijkheden tegen en krijgt inspiratie vanuit literatuur, filosofie, en kunst. Onze ervaring is dat het werken aan een verhaal voor iemand anders ook jezelf veel kan opleveren, omdat je iets leert over levensverhalen, levensloop, misschien zelfs over levenskunst.
De eerste van de zes avonden is een kennismakingsbijeenkomst waarin we ons orienteren op het gehele proces. In de volgende avonden verzamelen we op inspirerende manieren materiaal en spelen we daarmee, om een goede en boeiende structuur te ontwikkelen. Ook werken we aan de presentatie: hoe vertel je het verhaal en hoe pas je het goed in in de omstandigheden bij een uitvaart?

Wie?
De workshop wordt begeleid door Anne van Delft en Sara Polak, die beiden dol zijn op het werken met levensverhalen. Sara is literatuurhistorica en psychologe, ze schrijft levensverhalen en is uitvaartleider geweest. Anne is vertelster, neerlandica en theatermaakster. Ze treedt op en begeleidt verhalengroepen en mensen die hun verhalen op het podium zetten.

Wat?
Zes woensdagavonden van 20:00-22:30 (inloop vanaf 19:30)
13 oktober, 3, 10, 17, 24 november, 1 december
Locatie: Van der Pekstraat 1, Amsterdam Noord,
makkelijk te lopen vanaf de pont (Buiksloterwegveer) achter Amsterdam CS.
Prijs: € 300 (6-12 deelnemers)

Vragen/afstemmen/inschrijven: bel of mail Anne van Delft,
dan belt ze jou terug: avdelft@dds.nl, 020-6227395

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE