Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws DECEMBER 2010


31 december 2010

Oud-keeper de Munck gecremeerd op Moscowa

Frans de Munck, oud-doelman van het Nederlands elftal, is afgelopen donderdag onder grote belangstelling gecremeerd op Moscowa in Arnhem. De ‘zwarte-panter’ overleed vorige week op 88-jarige leeftijd.


28 december 2010

Gemeente wil geen uitvaartcentrum op bedrijventerrein

De gemeente Geertruidenberg staat de komst van een uitvaartcentrum op een bedrijventerrein in Raamsdonksveer niet toe. Het echtpaar Sinx dacht een uitvaartcentrum te kunnen opbouwen in een leeggekomen bedrijfspand naast hun huis maar de gemeente heeft daar een stokje voor gestoken, dat meldt BN de Stem.


Kans op wiegendood op nieuwjaarsdag fors groter

27 december 2010

Kans op wiegendood op nieuwjaarsdag fors groter

Het aantal wiegendoden op nieuwjaarsdag in de Verenigde Staten is op nieuwjaarsdag een derde hoger dan op andere dagen, dat blijkt uit Amerikaans onderzoek. Professor Philips heeft voor het onderzoek cijfers geanalyseerd van sterfgevallen tussen 1973 en 2006.


27 december 2010

Informatiebijeenkomst over begraven en rituelen

De Stichting Welzijn en Ondersteuning Epe organiseert op 18 januari een bijeenkomst waar 55-plussers informatie krijgen over begraven en rituelen. De stichting doet dat omdat ze vindt dat er veel veranderd is in de rituelen bij een begrafenis of crematie.


Personal RosettaStone grafstenen maken het nu mogelijk voor de overledene te communiceren vanuit het graf

24 december 2010

Personal RosettaStone grafstenen maken het nu mogelijk voor de overledene te communiceren vanuit het graf

Een nieuwe high tech applicatie, welke geplaatst kan worden in de grafsteen maakt het mogelijk voor de overledene hun levensverhaal te vertellen vanuit het graf, door een directe link naar hun persoonlijke database te sturen naar mobiele telefoons van andere mensen.


24 december 2010

Nieuwegein laat gedenktekens verwijderen van strooiveld

De gemeente Nieuwegein gaat gedenktekens op het strooiveld van begraafplaats Noorderveld verwijderen, dat meldt Binnenlands Bestuur. De herinneringsattributen zoals knuffelberen staan volgens de gemeente in de weg en daarom moeten ze weg.


23 december 2010

Robert ten Brink leidt Yarden's herinneringsminuut in

Almere, 23 december 2010. Donderdagavond 30 december om exact 19:58 wordt voor het tweede jaar de Herinneringsminuut uitgezonden. De Herinneringsminuut is tegelijkertijd te zien op NED1, RTL4, SBS6 en alle regionale omroepen van ORN. Nederland krijgt zo de mogelijkheid om samen stil te staan bij een overleden dierbare. De Herinneringsminuut is een initiatief van Yarden Uitvaartorganisatie en wordt dit jaar door Robert ten Brink ingeleid.


23 december 2010

Monuta vernieuwt verzekeringsproducten

Apeldoorn, 23 december 2010

Met ingang van 2 januari 2011 past Monuta haar verzekeringsproducten en premies aan. De vernieuwde verzekeringsproducten hebben een lagere premie en verbeterde voorwaarden. De natura-pakketten zijn uitgebreid en bij de Uitvaartverzekering in geld krijgen klanten een korting op de uitvaartnota als Monuta de uitvaart verzorgt. De korting bedraagt 10% van het verzekerd bedrag. Ook worden de productnamen aangepast. Zo kent Monuta vanaf dat moment de Monuta Uitvaartverzekering in diensten en de Monuta Uitvaartverzekering in geld.


Belg plant voor elke overledene een boom in Nigeria

23 december 2010

Belg plant voor elke overledene een boom in Nigeria

De Belgische uitvaartondernemer Patrick van Horenbeke is zeer begaan met het milieu. De ondernemer verkoopt veel ecologische kisten en hij plant voor elke overledene die hij begraaft of cremeert een boom in Nigeria, dat meldt het Nieuwsblad.


23 december 2010

Lezingencyclus 2011 Crematorium Tilburg

Het Crematorium Tilburg en omstreken organiseert in samenwerking met het Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant drie lezingen rondom sterven. De lezingen gaan o.a. over waardig sterven, stil verdriet, omgaan met verlies en rouwen.
Download hier de folder over de lezingencyclus.


23 december 2010

Herinner een dierbare met Sterrenherdenkingsboom

Apeldoorn, 23 december 2010


Rondom de feestdagen hebben veel mensen het extra moeilijk met het verlies van een dierbare. Monuta wil deze mensen graag de mogelijkheid geven om hun overleden dierbare op een tastbare manier te herdenken. Daarom kan iedereen ook dit jaar een ster ophangen in de virtuele boom op
www.sterrenherdenkingsboom.nl


23 december 2010

Ruiming graven op de algemene begraafplaats Maasland

Sinds de uitbreiding van de algemene begraafplaats Maasland in 2003 is het noodzakelijk dat er graven worden geruimd om ruimte te creëren voor begravingen in algemene graven. Het gaat hierbij om 60 algemene graven.
De te ruimen graven zijn uitgegeven tussen 1982 en 1990 en zijn ruim 20 jaar in gebruik.


Sneeuw ook lastig voor uitvaartsector

22 december 2010

Sneeuw ook lastig voor uitvaartsector

Het winterse weer zorgt niet alleen voor problemen in het verkeer, ook de uitvaartsector moet rekening houden met de omstandigheden. Zo hebben grafdelvers meer moeite met het uitzetten en graven van een graf en doen bezoekers van uitvaartplechtigheden er langer over om het uitvaartcentrum te bereiken.


Westerveld lid van prestigieuze ‘Association of Significant Cemeteries in Europe’

20 december 2010

Westerveld lid van prestigieuze ‘Association of Significant Cemeteries in Europe’

Begraafplaats Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) is als eerste begraafplaats in Nederland toegetreden tot de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Lid van deze prestigieuze
internationale organisatie van bijzondere begraafplaatsen zijn onder andere het monumentale Père-Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome.Leo van Eijk, directeur van Westerveld, is zeer verheugd: “Dat wij gevraagd zijn om tussen deze wereldberoemde monumentale begraafplaatsen ook lid te mogen worden van deze organisatie betekent voor ons een erkenning waar ik ontzettend trots op ben.”


Oger kleedt 800 medewerkers van 60 uitvaartcentra Yarden

20 december 2010

Oger kleedt 800 medewerkers van 60 uitvaartcentra Yarden

Op 3 januari 2011 zullen alle uitvaartmedewerkers van de 60 begraafplaatsen en crematoria van Yarden volledig in het nieuw gestoken zijn. Een compleet nieuwe kledinglijn, ontworpen door Martijn Lusink (Oger), wordt de komende weken bij alle medewerkers afgeleverd. In totaal gaat het om tien nieuwe kledingcombinaties. Een traject waarbij ongeveer 800 medewerkers van Yarden zijn opgemeten en gerestyled. De pakken zijn uit ruim 11.000 meter stof vervaardigd.


19 december 2010

11 januari 2011: Workshop met diepgang

Het is triest om een dierbare te verliezen, maar voor de familie is het troostend om alles voor de overledene te kunnen doen en tot een warm afscheid te komen. In de dagen na overlijden is er maar weinig tijd om alle mogelijkheden die er tegenwoordig zijn te bekijken.
Heb JIJ al eens met familie en vrienden over jouw ideeen van afscheid gepraat?
Gijsje Teunissen van CHARON uitvaartbegeleiding praat vaak met families die plotseling na een overlijden een uitvaart moeten regelen, maar geen idee hebben hoe de overledene het gewild had.


Tempo vergrijzing loopt op

17 december 2010

Tempo vergrijzing loopt op

Nederland gaat de komende jaren in verdubbeld tempo vergrijzen. In de periode 2011-2015 komen er een half miljoen 65-plussers bij. In de afgelopen vijf jaar ging het nog om een kwart miljoen. De versnelling wordt veroorzaakt doordat de grote babyboomgeneraties, geboren na de Tweede Wereldoorlog, de komende jaren 65 worden. Tussen 2016 en 2040 komen er nog eens 1,5 miljoen 65-plussers bij. In 2040 zal het aantal ouderen zijn opgelopen tot 4,6 miljoen, ten opzichte van 2,6 miljoen nu. Na 2040 zet een daling in. Dit blijkt uit de nieuwe bevolkingsprognose voor de lange termijn van het CBS.


Vlissingen laat grafmonumenten van te ruimen graven vast verwijderen

17 december 2010

Vlissingen laat grafmonumenten van te ruimen graven vast verwijderen

Ter voorbereiding op de ruiming van vak 3 op de Noorderbegraafplaats in Vlissingen laat de gemeente alle aanwezige grafmonumenten verwijderen, dat meldt Zeeuwseregio.nl. De monumenten worden gedurende drie maanden opgeslagen, zodat nabestaanden de spullen eventueel kunnen ophalen.


17 december 2010

Kerk fopt koperdieven op kerkhof

Het kerkbestuur van de Udenhoutse St. Lambertuskerk heeft genoeg van de diefstal van koper op en rond de kerk, dat meldt het Brabants Dagblad. Om dieven een slag voor te zijn is besloten om koperen regenpijpen te vervangen door pvc pijpen.


Nieuw op Uitvaart.nl en Uitvaartbranche.nl: Beyond Memories overledenenverzorging en rouwzorg (Meppel)

17 december 2010

Nieuw op Uitvaart.nl en Uitvaartbranche.nl: Beyond Memories overledenenverzorging en rouwzorg (Meppel)

Respect- en liefdevolle laatste verzorging van de overledene zonder enige tijdsdruk. Ongeacht tijdsduur betaalt u een all-in prijs voor een complete verzorging inclusief de dagelijkse controle's. Een kennismakingsgesprek is altijd kosteloos en zeer gewenst. Voor meer informatie, zie www.beyondmemories.nl.

Beyond Memories is ook te vinden op www.uitvaartkaart.nl en www.uitvaartsite.nl.


16 december 2010

Consumentenonderzoek goede spiegel voor DELA

Eindhoven, 16 december 2010 - Coöperatie DELA krijgt van consumenten de hoogste waardering onder levensverzekeraars. Onafhankelijk onderzoek van het Verbond van Verzekeraars onder consumenten laat zien dat DELA onder meer hoog scoort op schriftelijke en telefonische communicatie. Vandaag ontvangt DELA het Keurmerk Klantgericht Verzekeren waar dit onderzoek deel van uit maakt. DELA was al in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg en het Privacy Waarborg.


Eerste paal nieuw uitvaartcentrum annex crematorium uitvaartverzorging J.Æ. de Boer en Zn.

15 december 2010

Eerste paal nieuw uitvaartcentrum annex crematorium uitvaartverzorging J.Æ. de Boer en Zn.

Sneek 15 december 2010 – Mevrouw S(joukje) de Boer-Van der Goot heeft vanmorgen de eerste paal geheid voor het nieuwe uitvaartcentrum annex crematorium in het uitbreidingsplan Harinxmaland in Sneek. In december volgend jaar wil uitvaartverzorging J.Æ. de Boer en Zn. al haar activiteiten in de nieuwbouw concentreren.


Kerk gaat loterij houden voor beuk op begraafplaats

15 december 2010

Kerk gaat loterij houden voor beuk op begraafplaats

Met een loterij, verkoop van wijn, kaarsen en kerststukjes hoopt het parochiebestuur van de O.L.V. ten Hemelopneming in De Heen geld te verzamelen om een beuk te kopen. Tot enige tijd geleden stond er op elke hoek van het vierkante kerkhofje van de kerk een beuk, maar door ziekte moest er één worden gekapt, dat meldt BN de Stem.


15 december 2010

Leidsche Verzekering komt met nieuwe overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering XL is een nieuwe verzekering van Leidsche Verzekeringen. Assurantie Magazine meldt dat de polis niet speciaal voor grote mensen is, maar een verzekering waarbij de termijnbedragen worden ingelegd in een premiedepot.


Koperdieven stelen tientallen kruisen van graven

15 december 2010

Koperdieven stelen tientallen kruisen van graven

Koperdieven hebben hun slag geslagen op een begraafplaats in het Belgische Essenbeek. Minstens 24 kruisen zijn gestolen van graven op de begraafplaats. Het is de tweede keer in korte tijd dat er in de omgeving van Halle kruisen zijn gestolen op een kerkhof, dat meldt Het Nieuwsblad.


14 december 2010

Kerslichtjesavond met levende kerststal en kerstsamenzang

Op donderdag 23 december van 16.00-21.00 uur zal op Begraafplaats St. Laurentius te Rotterdam de ‘Kerstlichtjesavond’ plaatsvinden. Op het grote grasveld is er voor jong een oud een Levende Kerststal met kameel. Vijf dwarsfluitistes spelen kerstliederen in de kapel. Van 19.00-20.00 uur is er Kerstsamenzang in het Nederlands en het Portugees. De 9-jarige Kaapverdiaanse Devanté zingt 'You're not alone' en het Kerstverhaal wordt gelezen in het Nederlands, Portugees en Spaans.


Uitvaartbeurs Alkmaar : Nieuwe, persoonlijk manieren van afscheid nemen

14 december 2010

Uitvaartbeurs Alkmaar : Nieuwe, persoonlijk manieren van afscheid nemen

Op zaterdag 9 april 2011 zal voor de derde keer de uitvaartbeurs in Alkmaar plaatsvinden. Bedrijven, kunstenaars, stichtingen en verenigingen zullen op deze dag hun bijzondere werken en diensten met een breed publiek delen.


14 december 2010

Hogeschool van Amsterdam laat studenten eigen grafrede schrijven

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zijn geschrokken toen zij de opdracht kregen om hun eigen grafrede te schrijven, dat meldt de Telegraaf. De macabere opdracht was voor studenten van de minor management van creativiteit en innovatie.


14 december 2010

Subsidie voor bezoekerscentrum op Amerikaans kerkhof in België

Om meer toeristen te lokken naar het Amerikaanse kerkhof Flanders Field in Waregem geeft Toerisme Vlaanderen een subsidie van bijna 8 ton voor de bouw van een bezoekerscentrum. Op het kerkhof zijn Amerikanen begraven die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918), dat meldt Het Nieuwsblad.


13 december 2010

Herdenkingsmoment verloren kinderen goed bezocht

De herdenkingsdienst, die afgelopen zondag ter gelegenheid van Wereldlichtjesdag in het kapelletje in Binderen werd gehouden,  is goed bezocht. Er werd teruggedacht aan meer dan twintig verloren kinderen. De reacties van de bezoekers waren positief.


13 december 2010

Er is een Steen verlegd, in uitvaartcentrum In Pace DELA te Oldenzaal

In Oldenzaal woonden afgelopen zaterdag 13 december ruim 200 nabestaanden de herinneringsbijeenkomst bij die dit jaar alweer voor de zesde keer werd georganiseerd door In Pace DELA.


Eeuwenoude soep in graftombe

13 december 2010

Eeuwenoude soep in graftombe

In een graftombe in Xi’an hebben Chinese archeologen een ketel met 2400 jaar oude soep gevonden, dat meldt het AD naar aanleiding van een artikel in Global Times. In de bronzen ketel zitten botten en vloeistof.


Nieuw op Uitvaart.nl: Veluwehof Natuursteen (Voorthuizen)

10 december 2010

Nieuw op Uitvaart.nl: Veluwehof Natuursteen (Voorthuizen)

De Veluwehof Natuursteen onderscheidt door vakmanschap, kennis en het vermogen om alles in eigen huis uit te voeren. Zo hebben we een eigen steenhouwerij en stelploeg. Hiermee kunnen we die extra's aanbieden die nodig zijn voor het maken van een unieke grafsteen voor een uniek persoon.


Koggenland bemoeit zich niet met keuze eigenaar crematorium

10 december 2010

Koggenland bemoeit zich niet met keuze eigenaar crematorium

De politiek in Koggenland is niet van plan zich te bemoeien met het ‘zakelijke geschil’ over wie het nieuwe crematorium in de gemeente mag bouwen, dat meldt het Noordhollands Dagblad. Ondernemer Jan de Vries dreigt een schadeclaim van 500.000 in te dienen tegen de gemeente, maar de fracties lijken daar niet van onder de indruk te zijn.


10 december 2010

Lichaam non na 32-jaar bijzonder goed bewaard

Bouwvakkers in de Chinese provincie Fujian hebben bij werkzaamheden aan een tempel het lijk opgegraven van een boeddhistische non die 32 jaar geleden is begraven. Opmerkelijk is hoe goed het lichaam van de vrouw bewaard is gebleven, dat meldt het AD.


10 december 2010

Rozendaal stelt begraafplaats open

De idyllische begraafplaats Rosendael is door de gemeente Rozendaal opengesteld. Tot nu toe mochten alleen oud-inwoners in Rozendaal worden begraven als ze er ten minste vijftien jaar hadden gewoond. De gemeente hoopt dat de openstelling de begraafplaats weer kostendekkend maakt, dat meldt de Gelderlander.


9 december 2010

Dictator en vrouw herbegraven in Boekarest

Nicolae Ceausescu en zijn vrouw Elena zijn afgelopen woensdag in het geheim herbegraven in Boekarest, dat meldt de Telegraaf. De lichamen van de dictator en zijn vrouw werden in juli opgegraven om vast te stellen of het ook daadwerkelijk om hen ging. Dit gebeurde op verzoek van de zoon van Ceausescu.


Minder dan tien Winterswijkers gecremeerd in Usselo in 2010

9 december 2010

Minder dan tien Winterswijkers gecremeerd in Usselo in 2010

Ook dit jaar is het aantal mensen uit Winterswijk dat zich laat cremeren in Usselo sterk afgenomen, dat meldt De Gelderlander. Het aantal zou dit jaar minder dan tien zijn, als dat aantal verder blijft dalen komt de deelname van de gemeente Winterswijk aan het Openbaar Lichaam Crematoria Twente in het geding.


Kleuren van Herinnering gepresenteerd tijdens wereldlichtjesdag

9 december 2010

Kleuren van Herinnering gepresenteerd tijdens wereldlichtjesdag

Op zondag 12 december presenteert Stichting Iriza haar nieuwe cd Kleuren van Herinnering. Stichting Iriza begeleidt kinderen en volwassenen bij vragen omtrent doodgaan en afscheid nemen door middel van boekjes, cd’s, kringgesprekken en lespakketen.


VPTZ Nederland gegroeid naar 10.000 vrijwilligers

9 december 2010

VPTZ Nederland gegroeid naar 10.000 vrijwilligers

Bunnik, 9 december 2010: Het Landelijk Steunpunt VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) heeft vandaag bekendgemaakt de 10.000e vrijwilliger te verwelkomen. Ondanks de gemengde berichtgeving over de beschikbaarheid van vrijwilligers in het algemeen, blijven mensen de behoefte voelen om zich in te zetten voor een ander zonder dat daar een salarisstrookje aan te pas komt. Om betrokkenen beter te informeren presenteert de vereniging VPTZ deze week tevens haar nieuwe website: www.vptz.nl.


9 december 2010

Kranten vallen over tarieven crematorium Rhijnhof

Volgens dagblad de Telegraaf klagen nabestaanden over de "extreme"
tarieven voor de catering in crematorium Rhijnhof. De krant doet een oproep aan lezers om slechte ervaringen met de prijzen catering in crematoria te melden.


Illustone®, een lichtdoorlatend beton voor grafmonumenten

8 december 2010

Illustone®, een lichtdoorlatend beton voor grafmonumenten

Memorial Design B.V. brengt een nieuw materiaal op de markt: illustone®, een lichtdoorlatend beton. Het materiaal is in veel opzichten te vergelijken met natuursteen. Het is net zo duurzaam en op dezelfde manier te bewerken. Illustone® is 100% recyclebaar.


8 december 2010

Hells Angels uit heel Europa naar uitvaart in Haarlem

In Haarlem worden aanstaande zaterdag Hells Angels uit heel Europa verwacht. Ze zullen in Haarlem de uitvaart van hun ‘brother’ Rob Schilders bijwonen, dat meldt de Telegraaf. De leden zullen in een stoet vanaf het clubhuis in het centrum naar de begraafplaats in Haarlem rijden.


Bouw crematorium op graven doet nabestaanden pijn

8 december 2010

Bouw crematorium op graven doet nabestaanden pijn

Kortgeleden maakte de gemeente Brussel kenbaar dat een veertigtal graven op het Kerkhof van Evere plaats moeten maken voor een nieuw crematorium. Een van die graven is van Etienne van der Hulst die er pas twee jaar begraven ligt. Zijn weduwe die zijn graf wekelijks bezoekt laat in Het Nieuwsblad weten aangeslagen te zijn door de gedwongen verhuizing.


7 december 2010

UVZ plaatst speciale herdenkingsboom

Uitvaartverzorging UVZ plaatst voor het uitvaartcentrum in Hoogland een speciale herdenkingsboom, dat meldt Stadamersfoort.nl. In deze boom, die elke avond verlicht is, kan iedereen die dat wil herinneringen of een gedachte op komen hangen aan iemand die hij/zij verloren is. De boom staat er nog tot 6 januari.


7 december 2010

Eeuwenoude skelet Swifterbant is van vrouw

Het eeuwenoude skelet dat een paar maanden geleden werd gevonden in Swifterbant (Flevoland) blijkt van een vrouw te zijn, de provincie heeft dat bekend gemaakt. Het is een zeer bijzondere vondst want mogelijk gaat het om het oudste skelet dat ooit in ons land is gevonden.


6 december 2010

Zaterdag 11 december: Herinneringsbijeenkomst 2010 te Oldenzaal

In Pace DELA Uitvaartverzorging uit Oldenzaal organiseert wederom een ‘Herinneringsbijeenkomst voor nabestaanden’. Graag helpen wij herinneringen levend te houden.

Daarom organiseert In Pace DELA uitvaartverzorging zaterdag 11 december voor de zesde keer een herinneringsbijeenkomst voor nabestaanden. Deze herinneringsmiddag is bedoeld voor iedereen die het afgelopen jaar een dierbare heeft verloren en waarvoor In Pace DELA de uitvaart heeft verzorgd in geheel Overijssel. Deze mensen worden persoonlijk uitgenodigd.


6 december 2010

Minister laat onderzoek doen naar geamputeerde ledematen

De minister van Volksgezondheid van Curaçao heeft een onderzoekscommissie in het leven geroepen die gaat onderzoeken hoe men om moet gaan met geamputeerde ledematen, dat meldt Versgeperst.com. Sinds september van dit jaar moeten patiënten zelf zorg dragen voor het opruimen van hun geamputeerde ledematen.


Krant ingemetseld onder eerste steen crematorium

6 december 2010

Krant ingemetseld onder eerste steen crematorium

Het echtpaar Gert en Sonja Brinkhorst van Rondom Rouw heeft vrijdag een bordje onthuld voor in de gevel van het nieuwe crematorium in Zutphen, dat meldt de Stentor.


TNT Bezorging rouwzendingen op stakingsdagen woensdag 8 december tot en met vrijdag 10 december 2010

6 december 2010

TNT Bezorging rouwzendingen op stakingsdagen woensdag 8 december tot en met vrijdag 10 december 2010

TNT Bezorging rouwzendingen op stakingsdagen woensdag 8 december tot en met vrijdag 10 december 2010
Van dinsdagavond 7 december 23.00 uur tot en met vrijdag 10 december 23.00 uur is er sprake van zeer beperkte collectie en bezorging van brievenbuspost in het hele land.


Ruim aandacht voor 'Bedrooms Of The Fallen' bij NCRV

6 december 2010

Ruim aandacht voor 'Bedrooms Of The Fallen' bij NCRV

Afgelopen vrijdag besteedde het NCRV-programma Altijd Wat uitgebreid aandacht aan de tentoonstelling 'Bedrooms Of The Fallen'. Verslaggever Alje Kamphuis spreekt met Ruud Smeehuijzen, de vader van de in 2007 gesneuvelde militair Timo.


3 december 2010

Filmpje: Lichamen opsporen met de neus

De Nederlandse Luitenant Harry Jonge wordt op diverse plaatsen in de wereld ingezet om met zijn neus te speuren naar begraven lichamen. Aan de hand van geuren die achterblijven op een prikstok kan de luitenant bepalen of ergens een lichaam is begraven.


3 december 2010

Belgen bouwen crematorium op oude graven

In het Brusselse Gewest is de nood voor een extra crematorium erg hoog, dat meldt De Standaard. In Ukkel staat het enige crematorium in de regio en daar kan men de aanhoudende vraag niet meer aan. De gemeente Evere staat daarom een deel van haar kerkhof af om er een nieuw crematorium op te bouwen.


Twee nieuwe crematoria op hemelsbreed 1600 meter afstand

3 december 2010

Twee nieuwe crematoria op hemelsbreed 1600 meter afstand

Na een loting bij de Heerhugowaardse notaris is Dela gekozen als eerste partij die een ontwerp mag indienen voor een nieuw crematorium met uitvaartcentrum in Heerhugowaard. Het Noordhollands Dagblad meldt dat de gemeente nu eerst zal proberen om met Dela overeenstemming te krijgen over de nieuwbouw. Het meest opvallende is dat Dela hemelsbreed 1600 meter verderop mogelijk ook een crematorium mag bouwen in Obdam.


3 december 2010

Kist Lee Harvey Oswald onder de hamer

De kist waarin Lee Harvey Oswald in 1963 werd begraven wordt op 16 december geveild. Verschillende media melden over de macabere veiling van de kist van de moordenaar van president Kennedy.


Deelraad zet licht op groen voor crematorium Noord

2 december 2010

Deelraad zet licht op groen voor crematorium Noord

Op de Noorderbegraafplaats in Amsterdam mag een crematorium worden gebouwd. De deelraad heeft ingestemd om extra geld uit te trekken voor de vernieuwing van de Noorderbegraafplaats. Het crematorium is een onderdeel van die vernieuwingen. Buurtbewoners reageren teleurgesteld in de Echo.


2 december 2010

Over 25 jaar leven mensen mogelijk 30 jaar langer

Wetenschapdirecteur Dr. Aubry de Grey van de SENSE Foundation, een biomedische stichting die werkt aan verjonging, denkt dat we over 25 jaar hebben ontdekt hoe we ons leven met dertig gezonde jaren kunnen verlengen, dat meldt NU.nl.


2 december 2010

Definitief geen crematorium in de Heilige Driehoek Oosterhout

Het college van Oosterhout wil het nieuwe crematorium in haar gemeente laten realiseren aan de Vijf Eikenweg. Een groot uitvaartcentrum met crematorium aan de Veerseweg (Heilige Driehoek) vinden de bestuurders onwenselijk vanwege de beschermde status van het gebied, dat meldt BN de Stem.


Uitvaartmuseum Tot Zover vrijdag op televisie

2 december 2010

Uitvaartmuseum Tot Zover vrijdag op televisie

Komende vrijdag 3 december besteedt het NCRV programma Altijd Wat aandacht aan de tentoonstelling 'Bedrooms Of The Fallen'. Altijd Wat spreekt met Ruud Smeehuijzen. Hij is de vader van Timo die op 15 juni 2007 sneuvelde in Uruzgan. Een foto van de slaapkamer van Timo werd speciaal voor de expositie gemaakt en is nu te zien in het museum.


Binnenkort op Uitvaart.tv: video-adviesrubriek van mr Willem van der Putten

1 december 2010

Binnenkort op Uitvaart.tv: video-adviesrubriek van mr Willem van der Putten

Onze vaste medewerker mr. Willem van der Putten gaat binnenkort met videofilmpjes antwoord geven op 10 veel gestelde vragen over de Wet op de lijkbezorging. Mr van der Putten, die al sinds 1997 talloze vragen heeft beantwoord van consument en professionals zoals uitvaartondernemers en begraafplaatsbeheerders, zal dus binnenkort te zien zijn op Uitvaart.nl en Uitvaart.tv. Er is gekozen voor videorubriek om consumenten nog meer te laten merken dat Uitvaart.nl niet alleen een verzameling webpagina's is maar ook een expertisecentrum bestaande uit deskundigen op tal van terreinen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >