Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws SEPTEMBER 2009


30 september 2009

Yarden maakt genomineerden Yarden Stimulans bekend

Uit 31 inzendingen heeft een vakjury met o.a. Jacobine Geel drie genomineerden geselecteerd voor de Yarden Stimulans 2009: “De Levensjas” van het netwerk Palliatieve Zorg Noord- en Oost-Flevoland (Stichting Medisch Coördinatie Centrum Flevoland), “parlAmore” van Marian van Essen en “Emotiebrood” van de Culinaire Werkplaats. Zij maken kans op de prijs van 5.000 euro voor het meest vernieuwende idee rondom de uitvaart en het levenseinde, dat een impuls verdient voor landelijke uitwerking. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op het Yarden Symposium te Zeist op 7 november aanstaande.


29 september 2009

Expositie Waden Margaret Sabee bij Terra Nova

Van vrijdag 1 september 2009. tot 30 november 2009 laat Uitvaartwinkel Terra Nova een impressie zien van het werk van Margaret Sabee, Margaret Sabee (Handweefatelier “de Weefster”) heeft zich gespecialiseerd in het maken van lijkwaden, corridors en kistkleden.


28 september 2009

Uniek concept: Rouw bij mensen met een verstandelijke beperking

Zelhem - Rouwverwerking bij mensen met een verstandelijke beperking vereist een bijzondere aanpak. Daarom ontwikkelde het bedrijf Rondom Rouw uit Zelhem een uniek concept; een map ontwikkeld ter ondersteuning voor begeleiders en familie. De map bevat foto-informatieboeken, een handreiking met tips over rouwverwerking, inclusief een adressenlijst ter ondersteuning en een beknopte literatuurlijst.


28 september 2009

Nabestaandenbijeenkomst ‘Lieverd, ik mis je zo’ op 24 september jl groot succes

Op Begraafplaats St. Laurentius in Rotterdam vond donderdagavond 24 september de nabestaandenbijeenkomst ‘Lieverd, ik mis je zo’ plaats. Meer dan 70 nabestaanden van overleden kinderen woonden de bijeenkomst bij.


27 september 2009

Een geslaagde Uitvaartbeurs in Haastrecht.

In Haastrecht is afgelopen zaterdag een geslaagde uitvaartbeurs voor consumenten gehouden.
Organisator Marjolein Lofvers van Andante Uitvaartbegeleiding, was erg verheugd over de hoge opkomst.
Onder de exposanten bevonden zich lokale uitvaartondernemers Henk Uiterwijk en Adrie Glissenaar van Brouwer de Koning uit Haastrecht, Jan de Kat uit Hekendorp, Bertus Kostwinder uit Haastrecht, Mari Jonker van Sterrenkindje Babymandjes uit Moerkapelle.


De InmemoriamCard: een tastbare herinnering om altijd bij je te dragen

25 september 2009

De InmemoriamCard: een tastbare herinnering om altijd bij je te dragen

Een uitvaart wordt steeds persoonlijker. Om op deze trend in te spelen komt VouwCard.nl® met een nieuw product: de InmemoriamCard. Op www.vouwcard.nl/inmemoriamcard kunnen nabestaanden een InmemoriamCard samenstellen waarin herinneringen aan een overleden dierbare tastbaar worden.


25 september 2009

Den en Rust kiest ook voor dienstverlening van Memoria Media

Eindhoven – Begraafplaats en crematorium Den en Rust te Bilthoven gaat als eerste in het midden van het land in samenwerking met Memoria Media DVD-opnamen maken van uitvaartplechtigheden en die live uitzenden via het internet.


24 september 2009

Startsein bouw crematorium Iepenhof

Delft/Delfgauw - Vandaag wordt de eerste paal voor het Begrafenis-,
Crematie- en Opbaarcentrum Iepenhof geslagen.

Door De Laatste Eer is bewust gekozen voor een zogeheten multifunctioneel centrum, omdat er naast crematies ook plaats is voor begrafenissen op de begraafplaats Iepenhof. Tevens is het geschikt voor het organiseren van klein- of grootschalige rituele ceremoniën.


Crematorium Jonkerbos bestaat 25 jaar (1984 – 2009)

24 september 2009

Crematorium Jonkerbos bestaat 25 jaar (1984 – 2009)

Met de onthulling van kunst stond het Nijmeegse Crematorium Jonkerbos (Weg door Jonkerbos 51) op 22 september stil bij haar 25-jarig bestaan. Het kunstwerk - speciaal voor het herinneringsmonument bij het verstrooiingsterrein gemaakt - werd onthuld door de medewerkers van het crematorium. “Want het zijn juist de medewerkers die ‘Jonkerbos’ voortdurend in staat stellen invulling te geven aan de persoonlijke dienstverlening,“ stelde de heer J.M.H.J. Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van 'de Facultatieve Groep'. “Zij maken het verschil.”


24 september 2009

Werelddierendag zondag 4 oktober 2009: Zegenen huisdieren op Begraafplaats Oud-Rijswijk

Op Werelddierendag, zondag 4 oktober aanstaande, houdt Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk aan de Sir Winston Churchilllaan 233 in Rijswijk van 11.00 uur tot 12.00 uur de traditionele Katholieke dierenzegen. Pastor Marijke Ameling verzorgt de dierenzegen en zal ingaan op de achtergrond hiervan. Met de zegen ontvangen de dieren heil en voorspoed in hun leven. Oud-Rijswijk ontvangt belangstellenden met hun hond, kat, konijn, goudvis, enz. vanaf 10.30 uur.


Nieuw op Uitvaart.nl: Karasiet, ashangers met karakter

21 september 2009

Nieuw op Uitvaart.nl: Karasiet, ashangers met karakter

Saeed Ghomashi stamt uit een familie met een lange traditie van edelsmederij. Vanuit deze traditie heeft Saeed in 15 jaar tijd een eigen techniek en stijl ontwikkeld voor een mooi, uniek en betaalbaar gedenksieraad. Karasiet Gedenksieraden biedt u de mogelijkheid een kleine hoeveelheid as van uw dierbare altijd bij u te dragen. De sieraden zijn zo ontworpen, dat u deze zelf kunt vullen met een speciaal trechtertje dat voor dat doel wordt bij geleverd. Saeed helpt u uw wensen mogelijk te maken. Bekijk hier de website van Karasiet.
Karasiet Gedenksieraden is ook te vinden op Uitvaartkaart.nl en Uitvaartsite.nl


Tweede lichting cursisten ontvangt NIT-diploma

21 september 2009

Tweede lichting cursisten ontvangt NIT-diploma

Uit handen van Henry Keizer, voorzitter van het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie (NIT), ontvingen op 18 september jl tien geslaagde cursisten het NIT-diploma. Daarmee telt ons land inmiddels 24 NIT-gediplomeerde thanatopracteurs.


18 september 2009

Voor Altijd..." herdenkingsbeurs met Allerheiligen in Archeon

ALPHEN A/D RIJN, 20090918 -- Op zondag 1 november 2009 van 10:00 uur tot 17:00 uur organiseert Voor Altijd... een beurs met als thema 'Bewust Leven, Bewust Sterven' op het terrein van het Archeon te Alphen a/d Rijn. Met het thema 'Bewust leven, bewust sterven' wordt onder meer bedoeld het bewust worden van je eigen sterfelijkheid. En door deze bewustwording, herwaardering te vinden voor het leven zelf. Het leven hervinden, ook na het verlies van een dierbare.


Uitvaartkaart.nl: vind een uitvaartonderneming bij u in de buurt

18 september 2009

Uitvaartkaart.nl: vind een uitvaartonderneming bij u in de buurt

Op de handige site Uitvaartkaart.nl staan de beste uitvaartondernemingen voor u geselecteerd. Maar ook crematoria, begraafplaatsen, uitvaartcentra bij u in de buurt. Snel een adres opzoeken? Kijk op www.uitvaartkaart.nl.


14 september 2009

37 genomineerden Funeral Awards bekend

Zaterdag 12 september jl vond de nominatieronde plaats van de International Funeral Award. De bijeenkomst werd gehouden in Crematorium Dieren, dat dezelfde dag ook een Open Dag organiseerde. Op deze wijze konden bezoekers gelijk kennis nemen van innovaties in de uitvaartbranche, meende de organisatie. Dit jaar waren er in totaal 79 inschrijvingen. 41 hebben zich gepresenteerd tijdens de open juryday waarvan uiteindelijk de volgende 37 zijn genomineerd.


9 september 2009

Nieuwe uitspraken van de Ombudsman voor het Uitvaartwezen

De Ombudsman voor het uitvaartwezen, mr Karin Been, heeft twee nieuwe uitspraken gedaan. De eerste klacht gaat over een verschil tussen begrote en werkelijke kosten. De tweede klacht gaat over de herinrichtingskosten van een familiegraf.


Stripboek laat jongeren nadenken over keuze tussen cremeren en begraven

3 september 2009

Stripboek laat jongeren nadenken over keuze tussen cremeren en begraven

Cremeren of begraven? Het is niet direct een vraag waar je voortdurend bij stilstaat. En al zeker niet als je jong bent. Dat is dan ook de reden dat er op initiatief van het Aanmoedigingsfonds Koninklijke Facultatieve een stripboek is ontwikkeld waarin deze vraag op een ook voor jongeren toegankelijke manier ter sprake komt.


Officiële opening en Open Dag Krematorium Niederrhein Willich

1 september 2009

Officiële opening en Open Dag Krematorium Niederrhein Willich

De Open Dag van het Krematorium Niederrhein Willich op zaterdag 29 augustus was een groot succes. Rond de 2800 bezoekers kwamen naar het nieuwe crematorium om rond te kijken en zich te laten informeren over de mogelijkheden van het voor Duitsland unieke crematorium. Met de onthulling van kunst werd Krematorium Niederrhein Willich een dag eerder officieel geopend door Dipl. Ing. Josef Heyes (Bürgermeister Stadt Willich) en Dr. Rolf Lichtner (Bundesverband Deutsche Bestatter), waarna het werd ingezegend.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >