Nieuws

Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / nieuws & agenda / nieuws

Nieuws JUNI 2008


Facultatieve Verzekeringen sponsort Parade-voorstelling ‘ZIN IN JOU’

30 juni 2008

Facultatieve Verzekeringen sponsort Parade-voorstelling ‘ZIN IN JOU’

De Parade - een rondreizend festival met theater, muziek dans, film en beeldende kunst – vindt ook dit jaar plaats in de vier grote steden. Facultatieve Verzekeringen – een van de toonaangevende uitvaartverzekeraars in Nederland - sponsort een van de voorstellingen. De voorstelling ‘ZIN IN JOU’ – waarin onder andere Rixt Leddy speelt, bekend als Dian van Goede Tijden Slechte Tijden – gaat over de dromen en verlangens van een groep desolate dertigers. In 35 minuten wordt het publiek meegenomen in een ‘achtbaan’ van liedjes, hartenkreten en fantasieën. Zo is het de droom van Rixt Leddy om haar eigen uitvaart te regisseren. Maar helaas komen ook haar dromen niet allemaal uit…


27 juni 2008

Donderdag 23 oktober 2008 : Minisymposium Omgaan met rouw

Wie werkzaam is in de palliatieve of terminale zorg, neemt telkens weer afscheid. Het werk vraagt van je dat je steeds opnieuw betrokken bent bij een cliënt, afscheid neemt en loslaat. Om vervolgens weer je werk te vervolgen. De vraag is: hoe houd je dat vol? En wat doet de confrontatie met verlies met jou als mens en met je eigen gevoelens van rouw?


27 juni 2008

Koperen bruiloft tussen Goetzee en DELA

Eindhoven 27 juni 2008

Goetzee Uitvaartverzorging en DELA werken 12,5 jaar samen. Sinds de overeenkomst in 1995 getekend is, heeft Goetzee jaarlijks gemiddeld 750 uitvaarten voor verzekeraar DELA verzorgd. Goetzee was daarmee de eerste dochtermaatschappij van DELA en gaat in september ook een samengestelde naam voeren: Goetzee DELA. Voor de nabestaanden verandert er niets. Goetzee DELA blijft de kwalitatief hoogstaande dienst bieden die men van haar gewend is.


26 juni 2008

Open huis rouwhuiskamer in Wageningen

Het Binnenveld Uitvaartbegeleiding viert haar 5-jarig bestaan met de opening van een rouwhuiskamer in Wageningen


Foto- en videoverslag van bezoeken aan uitvaartcentra en begraafplaats in Barcelona

26 juni 2008

Foto- en videoverslag van bezoeken aan uitvaartcentra en begraafplaats in Barcelona

Vorige week vond de 10de conventie plaats van de mondiale branchevereniging FIAT-IFTA in Barcelona, Spanje. Onderdeel van het programma waren een aantal bedrijfsbezoeken.


24 juni 2008

Vereniging voor funeraire cultuur De Terebinth organiseert wederom fotocompetitie

Na het grote succes van De Terebinth fotowedstrijd in 2007 (meer dan 120 inzendingen!) organiseert vereniging voor funeraire cultuur De Terebinth dit jaar opnieuw een fotocompetitie. Het thema sluit aan bij het Jaar van het Religieus Erfgoed, namelijk: Religieus Funerair Erfgoed.


23 juni 2008

Uitbreiding van Uitvaartcentrum Vredehof in Almelo

Toch nog sneller dan verwacht is het mogelijk gebleken om tot uitbreiding van Uitvaartcentrum Vredehof in Almelo te komen. Rond de bouwvakvakantie zal worden begonnen met de realisatie van 3 24-uurs opbaarkamers. Deze extra faciliteit voor nabestaanden biedt de mogelijkheid de periode tussen overlijden en de uitvaartplechtigheid, als dat niet thuis gebeurt, toch in een huiselijke sfeer door te brengen. Het is een faciliteit die in Almelo nog niet voorhanden is.


18 juni 2008

Een hele troost

Op 19 juni vindt op Zorgvlied een unieke bijeenkomst plaats. Dan wordt ‘Een hele troost’ ten doop gehouden. In dit boekje beschrijven Johannes van Dam en Jeannette Diepenbroek, in opdracht van Zorgvlied, de multiculturele culinaire rouwrituelen van Amsterdammers en Amstelveeners op Zorgvlied


Reclamebureau Ogilvy en BV Uitvaart.Com introduceren de taxi voor de laatste rit

17 juni 2008

Reclamebureau Ogilvy en BV Uitvaart.Com introduceren de taxi voor de laatste rit

Amsterdam, 16 juni 2008 – Op verschillende taxistandplaatsen in Amsterdam is vandaag een wel heel aparte taxi gesignaleerd. Een zes meter lange lijkwagen mét officieel taxibordje stond in de rij tussen de reguliere taxi’s. Omstanders keken verrast op van de vraag op de zijkant van de auto: “Wat heeft u geregeld voor uw laatste rit?” Door het aanbieden van een nogal ongebruikelijke taxirit wil Uitvaart.nl, de website van de uitvaartbranche, zorgen voor meer bewustwording rondom ‘onze laatste rit’.


De Kabbala-graven van Safed

16 juni 2008

De Kabbala-graven van Safed

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover toont vanaf 26 juni schitterende foto’s van de begraafplaats in de Israëlische stad Safed. Op deze begraafplaats liggen vele vooraanstaande kabbalisten begraven. Bij hun blauw geschilderde graven wordt gebeden en worden er kaarsen gebrand. Pauline Prior maakte er begin 2008 een serie indrukwekkende foto’s.


13 juni 2008

Vragen over het einde

Op woensdag 25 juni houdt Janet Werner de lezing ‘Vragen over het einde’ in Yarden Crematorium Schagerkogge, Haringhuizerweg 3, Schagen. De presentatie duurt van 19.30 tot 21.45 uur. Janet Werner houdt zich als medium bezig met psychometrie, een vorm van helderziendheid aan de hand van foto's en voorwerpen. Op basis van foto’s van overledenen die belangstellenden bij de lezing meebrengen, kan zij voelen wat de situatie van de persoon op de foto is. Mogelijk mag ze ook een boodschap doorgeven van ‘gene zijde’. Naast lezingen verzorgt Janet Werner cursussen op gebied van psychometrie en is zij onder meer auteur van ‘Krachtkaarten’, een set kaarten over de zin van het leven.


Dominicus Gedenktekens scoort met urnen

13 juni 2008

Dominicus Gedenktekens scoort met urnen

Naast het leveren van gedenktekens biedt Dominicus Gedenktekens ook sinds kort een assortiment aan urnen. Op de website van Dominicus Gedenktekens zijn er momenteel 63 urnen te vinden in diverse materiaalsoorten.


12 juni 2008

Bloemlegging monument voor het doodgeboren kind

zaterdag 21 juni 2008 op begraafplaats Bloemendaal te Waalwijk om 11.00 uur.

De ontvangst is bij MonutaBloemendaal om 11.00 uur. Medewerking door pastor Marinus van den Berg. Na een woord van welkom en de inleiding door Marinus van den Berg leggen wij de meegebrachte bloemen bij het monument. Iedereen die zich betrokken voelt bij dit onderwerp is welkom.


10 juni 2008

Marktscan NMa geeft inzicht in mededingingsrisico’s uitvaartverzekeringen

De markt voor uitvaartverzekeringen heeft een gemiddeld tot hoog risico op mededingingsrechtelijke problemen, zo blijkt uit een marktscan die de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vandaag publiceert. Uit de analyse blijkt tevens dat een aantal problemen niet mededingingsrechtelijk van aard is en, aldus de NMa, kan worden voorkomen door meer transparantie in de markt te realiseren. Met de marktscan krijgen marktpartijen helderheid over wat mededingingsrechtelijk wel en niet is toegestaan en met welke klachten zij bij de NMa terecht kunnen.


9 juni 2008

Elk mens een waardig en persoonlijk afscheid

Goed afscheid nemen in een zinvolle, sfeervolle ceremonie. Dat kan worden ontworpen met een ritueelbegeleider. .


Speurtocht door Museum Tot Zover door kinderen ingewijd

6 juni 2008

Speurtocht door Museum Tot Zover door kinderen ingewijd

6 juni - Leerlingen uit groep 8 van de Amsterdamse basisschool Dalton De Meer hebben de kinderroute door Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover ingewijd. Een doodgraver heeft hun daarbij geholpen en hun voorgesteld aan Kleine Hein, het pittige neefje van....


5 juni 2008

Stivu en Docendo bereiken akkoord over opleidingstraject uitvaartzorg

Vanaf 30 juni 2008 gaat Docendo Opleidingen in Geldermalsen voor de STIVU de operationele activiteiten voor de Vakopleiding Uitvaartzorg verzorgen.

De Vakopleiding voor Uitvaartzorg worden vanaf dat moment aangeboden door
Docendo - Academie voor Uitvaartzorg.


5 juni 2008

ALGEMEEN BELANG LANCEERT UNIEKE CAMPAGNE

Uitvaartverzorger en -verzekeraar Algemeen Belang uit de stad Groningen lanceert op 9 juni een nieuwe unieke reclamecampagne. Binnen de bijzonder vormgegeven campagne staat de beleving van een mensenleven centraal.

Via televisiespots, advertenties en radiocommercials laat Algemeen Belang door de ogen van kinderen zien hoe waardevol de persoonlijke beleving is voor iemands uitvaart. De kinderen zijn daartoe op een kleurrijke en neutrale locatie in de provincie geïnterviewd en gefilmd.


5 juni 2008

GRAND CAFÉ CREMATORIUM EIKELENBURG VADERDAG OPEN

Op Vaderdag, zondag 15 juni aanstaande, is het Grand Café van Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 in Rijswijk van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Het Grand Café biedt gelegenheid wat te eten of drinken na een bezoek aan de begraafplaats. Op deze manier wil Eikelenburg haar bezoekers extra service en steun bieden op bijzondere dagen als Vaderdag.


4 juni 2008

Virtueel Depot - Een initiatief voor het behoud van funeraire objecten

Wille - Landschaps & Begraafplaatsarchitectuur en Bureau Funeraire Adviezen presenteren in samenwerking met Stichting Dodenakkers.nl een nieuw initiatief voor het behoud van de funeraire cultuur in Nederland.


4 juni 2008

Jubileumeditie 10 jaar IFA

Internationale Kwaliteitsraad voor het Uitvaartwezen organiseert ook dit jaar de Funeral Awards, de oscars voor het uitvaartwezen. Met de Funeral Awards willen de organisatoren een brug slaan tussen professionelen en de burger en aldus de drempelvrees voor de dood te doorbreken en bespreekbaar te maken,
De Funeral Awards, vormen meteen een platform voor de funeraire zakenmensen om elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten.