nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nabestaanden moeten over as lopen

28 oktober 2010

Op een begraafplaats in Rotselaar (B) moeten nabestaanden al enige tijd over uitgestrooide as lopen om bij een monument te komen op het strooiveld. De gemeente liet het monument vorig jaar midden op het strooiveld plaatsen, maar vergat een pad aan te leggen dat naar het monument leidt, dat meldt het Nieuwsblad.

Op het monument staan de namen van de mensen wiens as is uitgestrooid op het veld. Daarmee krijgen ook zij een tastbare en blijvende herinneringsplek. Een goed initiatief zou je zeggen, maar het wordt wat anders als mensen over de as van anderen heen moeten lopen om er een bloemetje bij te kunnen leggen.

Nabestaanden zijn niet blij met de situatie, ze vinden dat overledenen recht hebben op een laatste rustplaats waar niemand over de as heen loopt. De eerste klachten kwamen vorig jaar al binnen bij de gemeente. Toen besloot de gemeenteraad dat het pad er alsnog moest komen. Maar tot op heden is er niets gedaan aan de situatie. Een lokale partij stelde kort geleden voor om desnoods voor een tijdelijke oplossing te zorgen. Zo zouden een paar kruiwagens met grind al een oplossing kunnen bieden. Maar het voorstel werd door de meerderheid van de raad weggestemd. Dus blijft het voorlopig even goed oppassen waar je je voeten neer zet als je een bloemetje wilt neerleggen bij het monument.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >